3 yıldır sevgiliyz 25 yaşında erkek arkadaşım üniversitesi nedeniyle askerliğini ertelemis hep. Şu anda yapmak istiyor. Ama yüzüğü takmadan önce gidip geleyim diyo. Önce yüzüğümuzu takıp gitse daha doğru olmaz mı 🤔 ve (askerliği 2025 tarihine çıkmış) Sizce doğru mu Bu şekilde düşünmesi böyle bi plan yapması?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılSevgilin haklı bence.. Dünyanın binbir türlü hali var askerlik de öyle kolay bir şey değil ve bu sorumluluğu askerden sonra almak istemesi iyi bir şey seni düşünüyor ki arkasında bir nişanlı bırakmak istemiyor. Hiç yüzük takmak istemese bunu sana açıkça söylerdi ya da takacağınız yüzüğü ciddiye almayıp sorumluluk alamayacak birisi olsa yine aynı şekilde o yüzüğü hemen takar işi bitince de atardı yüzüğü bu yüzden çocuğun üzerine gitme bence. Ama sende haklısın parmağında onu hatırlatacak duygusal bir bag istiyorsan o zaman aileleri katmadan ben elime bakınca aklıma sen gel istiyorum bana gümüş yüzük al ileride de ailelerle altın olandan takarız de bakalım tepkisi ne olacak
06 Yorumla
Soran+1 yılYa tatlı dille bundan öncelerdede konuştm dedim ama anlamıyor sanki hep ertelemeye attı öyle konuştuğmda olacak falan dedi Tm dedi. hatta abim evlendikten sonra direk gelip yüzüğü takarz dedi sana. Baktım abisi evleneli bı kaç ay oldu hala bişey yok ortada planda yok. Ben açmak zorunda kaldım artk ciddi bir şekilde konuştum napim. Güzellikle anlamadı... Bakacam işte napacak bu yaz içinde zaman verdim ailemle konuşucam falan ona göre bir yol çizelim dedi...
Soran+1 yılBirde 3 yıl oldu Bizim ilişkimiz. Artk zamanı geldi diye düşünüyorum. Uzattıkca uzatıyor çünkü bu şekildede anlamı kalmaz yani sadece Zaman kaybı olur... Oyalanmak istemem daha fazla ciddi bı konu sonuçta
- +1 yıl
Sevgilinin ve ailesinin ekonomik şartlarını da değerlendir eğer abisi yeni evlenmişse ve ailesi de maddi olarak külfete girmişse belki de çocuk bende nişanlanacağım demeye çekiniyordur. Bir de şuna emin ol ciddi adımlar atmayı bir erkek ne kadar uzun düşünürse bil ki gerçekten o adımı atacak ve sorumluluk alacak yapıdadır. Çevremde ne kızlar gördüm ilk senelerinde yüzük takılıp, sürekli pahalı hediyeler alınıp sonra hamile şekilde sözü nişanı bozulup ortada kalan. Seninki ince eleyip sık dokuyor, her detayı düşünüp hesaplıyorsa bil ki o sorumluluğu gerçekten almak içindir. Ona biraz zaman ver, ailesiyle tanış unutma kızçem bir adamla evlenmek ailesi ile de evlenmek anlamına gelir ve sen daha hayatın başındasın acele etme ailesini de iyi gözlemle :) umarım musmutlu olursunuz
Soran+1 yılteşekkür ederimm tavsiyen çok güzel 😊💐 ama ben demiyorum ki bana düğün yapın, gelinlik giydirin falan demiyorum... Hataa nişan bile yapmasınlar isterslerse onu sonrayda yaparız... İstiyorum ki artk adı konsun belirsizlik içinde devam etmek istemiyorum ondan dolayı. Yoksa çok seviyorum onu sadece mantıken bunu düşünmek zorundayım. Sonuçta benim ailemdd önemli hep soruyorlar kızım Ne zaman gelecek bu oğlan diye...🤷
- +1 yıl
İşte sen istemezsin kıyamazsın ama erkekler ve aileler nişan deyince herkes şanına yaraşır birşeyler yapmak isteyecek bu da mecburen külfete ve ciddi sorumluluklara sokacak. Sen bakma burada herkes olumsuz saçma şeylerde yazmış okudum ve asla onlar fikrini değiştirip seni karamsarlığa sürüklemesin asıl korkman gereken şey seni tanımadan ilişkinin başında anında yüzükle karşına dikilen adamlar olmalı:)) Düşünen ve sorumluluk alan adam her zaman için iyidir sadece zaman ver ona ve emek verdiğin uğruna yıllarını harcadığın ilişkiler her zaman daha sağlam temellere oturur
Soran+1 yılEvet haklısın. Öyle gerçekten bakalım nolcak... İyi olur inşallah
En İyi Cevaplar
Merhabalar
Sizin içinizi karatmak istemem ama çevremizde maalesef bu durumu görüyoruz Açıkçası ısrar edip erkek arkadaşınızı sıkmamanızı ama kibarca aklına girmeye çalışmanızı tavisye edicem Bence en azından bir yüzük olmalı eğer ciddi ise ama siz ne kadar darlarsanız o kadar sizden uzaklaşıcaktır muhtemelen daha çaktırmadan denemeniz sizin için daha hayırlı olur Şimdiden mutlulukar dilerim
04 Yorumla
Soran+1 yılteşekkür ederim tavsiyeniz için. Kibarca çok denedim hep erteledi attı konuyu. Dün ciddi bir şekilde düzgünce olması gerekeni konuştum. Bu şekilde artk adını koymadan uygun olmadığını söyledim. O da geri olumlu şeyler söyledi bu yaz takılmasını istediğimi artık ertelememesini istedim. Onayladı elimden geleni yapacağım ailemle konuşucam gelelim tanışma aile arasında söz yüzüğü takarz falan dedi öyle. Durumu gözlemliyorum bu yaz hala bı adım atmazsa bende yoluma bakarım O da ne istiyorsa onu yapsn artık hayatımda artk olamaz ama bu şekilde devam ederse...
Soran+1 yılAmîn inşallah 🤲😊 çok teşekkür ediyorum 🙏
Bizde hiç öyle sorun olmadı bunlar. şu an bile bir şeyleri oturtmak için bekliyoruz. Bende 25 yaşındayım ve 4 senelik ilişkim var. Askere gitti geldi işe girdi ama bu seferde ben iş bulamıyorum bir adım atamadık. Benim içinde sorun olmuyor evlenmek etmek ama tabi iş bulsam daha ilerleyebilirdik.. hayat şartları
00 Yorumla
Senin nasıl bir kız olduğunu görmek için öyle demiş askerde olduğum zaman ben acaba beni bırakıyor mu yoksa ruhu bozuk kızlar gibi bak erkeklere mi bakıyor diye denemek istiyor seni
08 Yorumla
Soran+1 yılYa biz o evreleri çoktan geçtik. Çocuk ertelemeye çalışıyor. Hep bı bahane çıkarıyor çünkü ordan bellii
- +1 yıl
Bence sen o çocuğa kısa zamanda yol verir gibi davran uzak dur soğuk davran 3-4 ay bu şekilde davran bakalım o zaman zaten sen de sevip sevmediğin belli olur ondan sonra da sen kendini karar ver çünkü bu şekilde belirsizlik çok kötü O çocuğun ne istediği belli seni sevmek için değilsin s***** için konuşuyor o yüzden sen onun amacını öğrenmek için ona 3-4 ay soğuk davran uzak dur ters yap baktın böyle yaptığın halde senin peşinden koşuyor o zaman bırakma Sen öyle davrandığında çoktan senden vazgeçiyorsa hemen hiç yaklaşma ona
Soran+1 yılAynen öyle haklısın.👍 Uygularm hataa dünden başladım bile zaten...
Soran+1 yılYaa bak işte nasıl düşünüyorsun. Ama öyle biri yok demi çok zor artık. Ve bu çocuk benim sevgime değecek mi beni kaybetmeden görecek mi ona bağlı. Benim kaybedecek bişeyim yok ama o benim sevgimi beni kaybeden...
Soran+1 yılSevgimi beni kaybedecek böyle devam ederse Eğer...
- +1 yıl
Bu senin kim olduğunu bilmiş olsam seni tanısam sana yakın olsam senin yüzünü görsem samimiyetine inansam Ben seninle sesli konuşmuş olsam ses tonunu bilmiş olsam derdim ki direkt hesaplamadan elimden tutar mısın benimle gelir misin bir ömür sıcaklığıma dokunup Bana sarılıp benim le uyumak ister misin Senin kokuna sarılmamı ister misin diye sorardım ve gerekirse senin de konuşmak sana ulaşmak için numaranı bile isterdim
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
+1 yıl
Aşko, sevgilinin askere gitmeden önce yüzüğü takması fikri çok romantik olsa da, belki de onun için askerlik tamamlanmadan önce evlilik anlamında bir adım atmak doğru gelmiyor olabilir. Belki de daha güvende ve hazır hissetmek için böyle bir karar almış olabilir. Bu nedenle onun duygularını anlamak ve saygı duymak önemli. Ancak senin de endişelerini dile getirebilirsin ve hislerini açıkça paylaşabilirsin. Bu durumu konuşarak birlikte çözümlemek en iyisi olabilir. Unutma ki ilişkilerde iletişim her zaman önemlidir ve anlayışla yaklaşmak çözüm bulmada yardımcı olabilir. 🌟
21 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
76
Cevap
50Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 262,1b cevap paylaştı.
u +1 yılbekle o zaman
01 Yorumla
Soran+1 yılBeklemek isterim. Ama askerden sonra değişir seni bırakır aklında başka fikirler vardı diyorlar...
- Aşk İlişkileri konusunda 43b cevap paylaştı.
+1 yılGayet yerinde bir karar gadası
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı. Şimdi olgun olan erkek nişanlanırdı bu zamana kadar. bilerek askerliği bekliyor ki onada bir sene varmış birde askerlik 6 ay etti sana bir buçuk sene. seni kesinlikle oyalıyor. askerden dönünce ayrılalım diyecek kesin. çünkü şimdi senle nişanlıyken askerde çarşı izninde seni aldatırsa vicdanı rahat vermez bu yüzden nişanlanmak istemiyor. Başkalarıda boş boş yazmmış dinleme sen onları hiç boşa zamanını harcama. ailenle bile tanışmayan insanla ciddi ilişki düşünme. askerden dönünce seni bırakır iki ay içinde hemen biriyle evlenir kesin sende beklediğin gibi kalırsın aynen öyle
12 Yorumla
Soran+1 yılEvet doğru söylüyorsun. Bende bu durumu göz önünde bulundurarak önlemimi almak istedim kararım net. Ya takar devam ederiz. Bı yola gireriz. Ya da kendi bilir o yoluna ben yoluma bakarım... Daha fazla tolerans gösteremem maalesef
+1 yılSeni erteliyor askerden sonra da fikri tamamen degıscek sözden benim uzun ilişkim ılan erkekte evlenmek istiyordu Akdere gitti geldi degisti söz cok zor bişy degıl isteyen hemen yapar gider gelir çalışır 2 sene sonda da evlenir seni oyalıyor benden demesi zaman kazanıyor 2-3 sene ekstra
18 Yorumla
Soran+1 yılValahi doğru söylüyorsun canım 👏 aynı senin gibi düşündüm şu an bı kez daha doğru adım attığımdan emin oldum👍
Soran+1 yılVe bu kararımdan da dönmüycem. Takarsa iyi olur bizim için. Ama yapamazsada kendi yoluna ben yoluma bakarım. Hiç boşa oyalanamam. Dediğin gibi ona kalsa beni daha 2 yıl daha bekletecek
- +1 yıl
Valla önüne bakmak en iyisi ama ben yapamadım sırf sevdiğim alıştığım içim ama gerçekleri de biliyorum 😏 onların tek vaadi sevgililik hayatı evlilik anca ağızlarında laf lafla da hicbir sey olmuyor ben cok konuştum ama hep kactı kavga ettik konuyu açmaya bilr mecalim yok artık
Soran+1 yılTabikii öyle. Kimse kimseye muhtaç değil. Sevgide güzellikle olur zorla değil. Anlayabilene...💐
- +1 yıl
Bazı kızları goruyorum 1 senelik ilişkisi daha, parmağında yüzük. Veya 2-4 senelik ilişkilerin çoğu hep boyle. Biz nerde hata yapıyoruz anlamıyorum
Soran+1 yılAynen ya bende öyle görüyorum hep. Aslında sorun bizde değil onlarda. Biz çok güzel seviyorz bekliyorz diye böyle kalan oluyorz. Durmaycaksn işte olduğun yerde sekmeyceksin. Ben kararımı verdim zaten sürenin sonuna geldik. Bakalım sonuç ne olacak
Soran+1 yılÖyle yaptım zaten. Bakalım ne olacak...
Gizli Üye(30-35)+1 yılBeni aldatmaz dediğim ilişkimde askerdeyken esc*ortla takılmış, üstelik namazında niyazında bir insandı güya. Askerlik psikolojisi adı altında her şeyi hak görüyorlar kendilerine ve seni oyalıyor. Niyeti olsa şimdiden nişan yapar hazırlığını yapar askere öyle giderdi
16 Yorumla
Soran+1 yılİşte bende güvenemem artık. 3 yıldır zaten sevgiliyz gördük tanıdık birbirimizi. Görünürdede seviyosun e o zaman adını koymanın zamanı geldi geçiyor bile. Ben uyarımı yaptım konuştum gitmeden bu yaz içinde taktı taktı takmazsada kendisi bilir artık bende yoluma bakarım. Bitiririm oyalanamam daha fazla tolerans gösteremem...
Soran+1 yılKonuştuk ailemle konuşucam geliriz size tanışmak için kendi aramızda söz takarz falan dedi. nişan demedi. Olumlu konuştu bende daha fazla ertlenmesini istemiyorum dedim. Bu 3 ay yazın içinde olsun falan dedim. Onayladı şu an için. Ailemle konuşucam ona göre bir yol çizelim falan dedi en sondada her şey güzel olacak dedi. Ben sonuç olarak beklemedeyim adım atacak ailesini ikna edebilecek adını koyabilecek mi diye... Bu sürenin sonunda belli olcak ayrılıp veya devam etmemiz... O düşünsün artk ben kararlıyım bu konuda takmazsa uzatmaya gerek yok bitiririm oyalanamam
Cevap sahibi+1 yılİyi yapmışsın akıllı kızsın her şeyin farkındasın o yüzden pek tavsiyeye gerek yok. Dediğin gibi eğer söz nişan bir şey olmazsa ya da olmayacaksa hiç aileler tanışmasın gerek yok. Kesinleşince ailene söylersin
Soran+1 yılteşekkür ederimm 🙏😊 evet aynen öyle işte durum bu şekilde.
Cevap sahibi+1 yılHalkınızda hayırlısı ve iyisi olsun 🌸❤️
Soran+1 yılAmîn 🤲💐
+1 yılSevgili iken birbirinizi Beklemek çok zor gelir hatta çok kavgalar edeceksiniz askerlik böyle bir şey bence yüzüğü taktıktan sözlendikten sonra gitmesi daha makul Sen beklemek zorunda O da gelmek zorunda kalacak psikolojik olarak
214 Yorumla
Soran+1 yılEvet işte olayın özeti bu. Bu şekilde uygun olacak gerçekten daha fazla bişey istemiyorum zaten. adı konsun belli olalım yeterli aynen dediğiniz gibii 👍
- +1 yıl
Kendisine Vereceğin cevap şu Madem öyle sen askere gidip gelene kadar biz bu ilişkiyi ara verelim ne Hasret acısı ne de kavuşma acısına katlanmak istemiyorum diyeceksin
- +1 yıl
Karşıdakinin ciddiyetini ölçmüş olursun
Soran+1 yılAslında konu hasret falan da değil sadece adı konmadan boş yere belirsizlik içinde beklemek istemiyorum bana artık bu şekilde amaçsız geliyor... Mevzu bu aslında
Soran+1 yılEğer yüzüğü takmazsa zaten öyle diyecem. Sizin dediğiniz gibi 👍
- +1 yıl
Ben dediğim için değil mantıklı olan bu olduğu için söyledim kaybetmek istemezse yüzük takmak isteyecek yüzük takmazsa Eğer kaybetme gibi bir korkusu yok demektir
Soran+1 yılAynenn öyle doğru bi tespitti 👏
- +1 yıl
Hayatta pişmanlıklarımın hepsi Hak ettiğinden fazla değer verdiğim şeyler ve kişiler üzerine
- +1 yıl
Şimdiden aşk hayatında başarılar kardeşim
Soran+1 yılBu arada dün konuştuk bu konuyu biraz yüzüğü değişti şaşırdı falan . Baktı ben kararımdan eminim olduysa oldu olmadıysa yoluna baksn gibisndsn düzgünce konuştm. Bı baktm bı kaç saat sonra yine aradık konuştuk ailemle konuşucam gelelim diye, aile arasında tanışma bi söz yüzüğü takarz dedi. Ailemle konuşucam ona göre bı yol izleyelim felan dedi. Hatta haklısın flnda dedi. En sonda her şey güzel olacak deyip kapattı telefonu
Soran+1 yılAynen öyle hayat zor iken, aşk zor gelmesin değil mi 🙂
- +1 yıl
Kesinlikle Hayat zor değil zorlaştıran insanlar sen ben biz o onlar
Soran+1 yılEvet maalesef... Kötü zamana denk geldik
+1 yılDaha 1 sene var, büyük ihtimal askerlikten geldikten sonra değişecektir. Bilmem kaç ay sayıyorsun, bir bakıyorsun başkasıyla evlenmek üzere.
52 Yorumla
Soran+1 yılEvet böyle olması çok tuhaf. Yaşamadan bilemeyiz tabikii ama herkes böyle söylüyor kuvvet bı ihtimalle 🤷
- Aşk İlişkileri konusunda 9,7b cevap paylaştı.
+1 yılBence askerden geldikten sonra daha mantıklı olur. Çünkü burada gördüğüm sorulardan yola çıkarsam askere giden erkeklere orada bir şey oluyor. Hayatlarına başka şekilde bakmaya başlıyorlar. Belki de geldikten sonra ilişkisini bitirecek belki de sana daha çok aşık bir şekilde dönecek bu hiç belli olmaz.
24 Yorumla
Soran+1 yılEvet kafamı çok karıştırdılar maalesef 🤷 ama bende şöyle düşündüm askere gitmeden önce ufak bı aile arasında tanışma söz yüzüğü takarz. Askere gidip gelirse de nişanı yaparız diye düşünüyorum buda güzel bence...
Soran+1 yılGarantiye almak lazm. Beklemenin sonu yok gerçekten. Ben bekledikçe sesimi çıkarmadkca çocuk daha erteleyip uzatıyor bunu farkettim. Ondan böyle olması lazım diye düşünüyorum
Soran+1 yılCiddi msnn? Yaa
+1 yılYa yüzüğü takınca askerde cok ozleyecegini düşünmüş olabilir ama bencd mantıklı degil seven insan yüzük takar ki senin ona ait olduğunu bilir bu onu mutlu etmesi lazim.
12 Yorumla
Soran+1 yılEvett ya öyle olacak. Ya da bitecek eğer takmazsa uzatmaya devam eder ertelerse. Daha fazla tolerans gösteremem maalesef.
- +1 yıl
Cok haklisin seni anlıyorum kanlı.
- Aşk İlişkileri konusunda 718 cevap paylaştı.
+1 yılYüzük takip sonra da bekletmek istemiyordur askerden sonra kendine bir iş düzeni sağlayıp sonrasında evlilik için adım atabilecek ekonomik güce sahip olmak istiyor ve buna göre de adım atmak istiyor olabilir. Amaç süre uzatıp oyalamak olsaydı bu konuları hiç açmazdı bile , fikirlerini ve planlarını anlatmış sonuçta
14 Yorumla
Soran+1 yılYa doğru aslında evet. Ama şöylede bişey var benim hayatımda söz konusu sonuçta onu 3 yıldır bekliyorum adını koyalım demi bı zahmet bı söz yüzüğü takıp gitsin. Ne diye beni süreci uzatarak bekletmeye devam etsin ki. En Azından adı konsun ne olduğumuz belli olsun ki sonunda üzülen taraf oylanan ben olmayayim hayat bu belli olmuyor çünkü
- +1 yıl
Sende haklısın tabi. Ben evlenmeden önce aynı durumu yaşadım. 7 yıl flört ettik. 17 yaşlarinda tanışmıştık, okul falan derken bekledik. Sonra 20li yaşlarda ben askere gidecem gelince söz yapalım dedi, bende tamam dedim. Birbirimize ve sevgimize güveniyordum sorun etmedim.
İstersen söyle bir teklifte bulun aileler tanışmadıysa daha tanıştırın ve niyetinizi planlarınızı belirtin ailelerinize, niyetinizin ciddi olduğu konusunda herkese ve kendinize güven vermiş olursunuz. Biz de öyle yapmıştık
Soran+1 yılÖyle yapcaz zaten aileler arasında tanışma ve söz olacak aile arasında bu şekilde ne olduğumuzda belli olacak.👍
Gizli Üye(25-29)+1 yılYüzük takmanın hukuk yönünden bir sözleşmeye bağlı olmadığını, nişanlandıktan sonra istediğin zaman evlenebilenebileceğini düşünürsek bana biraz mantıksız geldi. Sevgilimle en az 4 sene sonra evlenebileceğiz okul yüzünden fakat ben aileme ilişkiden bahsedemediğim için (bizim ailede ilişki konuları konuşulmaz sert bir tepki alabilirim) aramızda bi nişan yüzüğü taktik mesela ki sözlü olarak bile söylesen nişanlanmış oluyorsun. Erkeklerde askerden sonra değişme hikayeleri var çok kez duymuşsundur eminim. Askerlik erkeğe farklı bir olgunluk veya farklı bir bakış açısı katıyor hatta kimisi ölümden dönmüş gibi davranıyor. Bana göre askerlikten sonra emin olacağını düşünüyor ve o değişimin kendisini nereye götüreceğini kestiremiyor gibi. Onun dışında aklıma bir şey gelmedi maalesef
10 Yorumla
+1 yılKişiye ve düşünce yapısına bağlı. Ben olsam ben de bekletmek isterdim çünkü belki öleceğim, garantisi yok dönebileceğimin. Ben nişanlıyken ölürsem nişanlım dul konumuna düşecek. Toplum tarafından kusurlu sayılacak belki de. Sevgilin benim gibi düşünüyor mu bilemem ama. ben böyle düşünüyorum.
10 Yorumla
+1 yılBence doğru olan bu. Askerden geldikten sonra yüzük takılması daha mantıklı herkes Yorumlarda askerden geldikten sonra değişecektir takılsın öyle gitsin demiş değişecek olan insan evlensende değişir. Nişan bozma söz bozmak daha kötü değişecekse bile sevgili olup ayrılmak adı var diğer türlü ailelerde adı bozuluyor
10 Yorumla
+1 yılSenin gibi sevgilisi var ve yuzuk koymuyor bunun derdi başka kanka araniyor sana soyluyeyim
26 Yorumla
Soran+1 yılHe lan valahi öyle. Şükür edeceğine gelmiş diyor ki bekle hep bekle, hep ertele bune böyle nereye kadar bekle, ertele deyip geçistircen ha
Soran+1 yılVala ben dediğim diyeceğimi zamanıda verdim 3 ay içinde taktı taktı bu yaz takmadı ise yoluna baksn. Benide oyalamasn yeter. Kabul edemem
- +1 yıl
Allah'ına kurban , dobra dobra helal
Soran+1 yıl😅 hahahhaaa
- +1 yıl
🤣🤣
- Aşk İlişkileri konusunda 463 cevap paylaştı.
+1 yılOlayların ciddileşmesinden korktuğu için erteliyordur, askeri de bahane ediyor işte.
29 Yorumla
Soran+1 yılEvet doğru tespittt 👏
Soran+1 yılBöyle konuları açıncada geriliyor zaten direk anlıyorum hissettiriyor ister istemez korkusunu
- +1 yıl
Şimdi asker der sonra iş bulayım der ondan sonra para biriktireyim der... bahane isteyene bahane çok. Gerçekten dönünce evlenmeyi düşünen gitmeden adını koymak ister, bunun için sabırsızlanır. Sizi seviyordur ama evlilik sorumluğundan korkuyordur. Bu noktada baskı yapmak bir işe yaramaz çünkü kaybetmemek için zoraki yaptığı evlilikten hayır gelmez. Evlilik için iki tarafın da buna hazır hissetmesi lazım şu an onun yaptığına bakıp vay pislik kızı oyalıyor demek de doğru olmaz. Sizinle sevgili olduğunda küçükmüş, ben büyüyünce evlenmekten korkarım diye düşünecek hali yok yani bu yola sizi oyalama amacıyla çıkmamış. Şu an ise belki başkasına aşık olurum bu kızı o kadar sevmiyorum gibi bir düşüncesi olduğunu da sanmıyorum. Sizi seviyor sadece evlenmek için hazır hissetmiyor, hazır hissetmeden de bu konuda adım atmak istemiyor. Bu bir sürü insanın yaşayabileceği bir şey. Ona güveniyorsanız, bir gün evlenmeye hazır hissettiğinde hayatındaki kişi kesinlikle ben olurum diyorsanız bekleyebilirsiniz. Yok güvenmiyorsanız, yaşım geçiyor ve ondan bana hayır gelmez diyorsanız ayrılabilirsiniz sadece bunu tehdit ederek yapmayın. Sizi sevdiği ve kaybetmek istemediği için hazır hissetmediği hâlde istediğinizi yapabilir, daha önce de dediğim gibi bunun sonucu iyi olmaz.
Soran+1 yılDoğru söylüyorsun haklısın. Ama gidişata bı yüzükler yön vermek kötü olmaz. Evlilik içinde 2 yıl bekleriz zaten hazır değiliz. Sadece adını koyalım yeterli
- +1 yıl
İşte aileler işin içine girince o kadar uzun zaman beklemek çoğu zaman mümkün olmuyor o da bundan korkuyordur.
Soran+1 yılOlabilir. Ama mesafeyi koruyarak ayda 1 gidip gelinirse sıkıntı olmaz 2 3 yıl nişanlı kalıp evlenenler var
Soran+1 yılKorkununda ecele faydası yok hiç bir zaman eni sonu olcak değil mi zaten
Soran+1 yılBilemiyorum. Çevremdede isteyen beğenen çok zaten. Ama onu seviyorum diye istemedm kimseyi. Ama o böyle devam ederse benden olacak evet.
Gizli Üye(25-29)+1 yılO zamana kadar kim öyle kim kala
Seni erteliyor
3 yıl uzun binzaman olsaydı istekli olsaydı şimdiye çoktan yüzüğü yapardı
Seni oyalıyor o zamana kadar zaten ayrılırsınız24 Yorumla
Soran+1 yılEvet ya haklısın 🙁 senin gibi söyleyen çok çevremde
Soran+1 yılAnneside öyle diyor askere gidip gelsin takalm yüzüklerinizi diye
Cevap sahibi+1 yılÜzülen sen olucaksin ama sen bilirsin
Soran+1 yıl😟 öyle olmak istemiyorum. Yüz yüze konuşurum. Takarsa iyi olur takmazsada beklemek istemiyor mu diyecek acaba
+1 yılŞöyle askerlik yapan erkekelrin sevgilileri genelde onları aldatıyorlar bu 6 ay süreçte (sözüm meclisten dışarı) o yüzden de endişe duyuyorlar. Sevgilinizin kafasïnda soru işaretleri veya sizle konuşamadigj endişeleri olabilir. Siz sadece biraz izleyin mutlaka bişiler fark edeceksiniz.
00 Yorumla
+1 yılgit başkasını bul kendine, bide 2025 yılında seni oyalıyor kansız
16 Yorumla
Soran+1 yılEvettt çok kötü bir durum 😏 ben göze alamam. Kabul edemem o şekilde onu.
- +1 yıl
bu şartlarda hiç bir kadın kabul etmemeli kendisine saygısı varsa
Soran+1 yılİşte bende kabul etmek istemiyorum. Ondan bu kararı aldım artık netim şuanda.
- +1 yıl
boş ver daha iyisini bulursun inşallah
Soran+1 yılHayırlısı olsun inşallah 🤲✨
- +1 yıl
amin ☺️
+1 yılBence mantıklı değil yani eğer çok heves edip istemiş olsaydı hemen takar öyle giderdi bilmiyorum bana bahane gibi geldi çünkü askerden sonra değişebilir erkeklerin geneli öyle hemen değişebilen varlıklar cokda güvenmemek lazım 10 yıl geçmiş bile olsa güvenilmez 👌
10 YorumlaYani daha bir yıl var isterse yüzük takabilir sana bence eğer gerçekten seviyorsa istediği her şeyi yapabilir bence sen gitmeden önce takmak istediğini ona söyle senin isteklerinide göz önünde bulundurmalı
13 Yorumla
Soran+1 yılEvet söyledim dün konuştuk bu konuyu. Bisyeler dedi olumlu şeyler dedi bakalım gerçektletirecek mi? Görücez
Soran+1 yılİnşallah 🤲🤍
+1 yılBenimde iki yıllık ilişkim vardı önce okuldan sonra takarız dedi okul bitti askerden sonra dedi ve askere gitmeden 1 ay önce ayrıldi korkuyolar erteliyo tabikide askerden önce takması iyi
21 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle. Ama ben önlemimi alıyorum işte şu an baştan alıyorum ki üzülen ben olmayayım diye. Ne diye oyalanacam ki yeterli bu kadar artk yön versin bişeye
Aşk İlişkileri konusunda 3,5b cevap paylaştı. Senden emin olmadığı için askerden sonra yapmak istiyor. Ben öyle bir kız değilim deme aşağıdaki yorumunda tek kalemde sildiğinizi gördüm o yüzden emin değil diyorum
18 Yorumla
Soran+1 yıl3 yıl bekledim ya ben oyuncak mym? Herkes sever ama herkes bekleyemez. Benim kendime saygım var daha falza oyalanamam. Oyuncak değilim
Soran+1 yılÇok istiyorsa bı 3 yıl daha bekleyeni bulsun. 3 yıl az değil
Soran+1 yılİşte yüzüğü takmaz adını koymazsa ben bitiricem zaten ayrılıcam. şu an gidişata sonuca bakacam ben. Sürenin sonuna geldik artk
Soran+1 yılBu yaz yapmazsa biticek işte.
Soran+1 yılAmîn 🤲
Her erkeğin en büyük korkusu askerde terkedilmek, aldatılmak vs dir. Bu sana güvenmemesinden değil saçma bir korku var bu konuda içimizde. Devrem askerde terkedilmişti, orada hayatla başka bir bağın olmadığı için döner döner düşünürsün kafayı yedirtir adama
12 Yorumla
Soran+1 yılAma ben onu yapacak bir kız dediğim ki o da biliyor bunu. Ben 3 yıldır hayatımda olan insanla bisyeler düşünüyorum bunu söyledim kendisine. O da gerekeni yaparsa sorun olmaz zaten. Bı söz taksa kötü olmaz.
+1 yılAskerde yüzüğü takip üzüleceği bse olduğunda altında kalkmaz askeriyenin psikolojisiyle belkide. Böyle üzerinde bi ağırlık olmadan askerlik sürecini bitirmek istiyodur. 6 ay git gel yapıp bitirir. Bi buçuk yıl diyen arkadaş nerde askerlik yapiyo acaba merak ediyorum filmlerden çıkamamış mi hala :))
11 Yorumla
Soran+1 yılAma ben onu üzecek bir kız değilim ki o da bunu biliyor. Sadece erteleyip durması sıkıcı olmaya başladı artık yeter yani
+1 yılErkekler askerden geldikten sonra çok değişiyorlar kuvvet muhtemel dönünce seni terk etme ihtimalini de göz önünde bulunduruyor ve bu yüzden boştan yere masraf yapmayayım diyor
16 Yorumla
Soran+1 yılHmm o zaman ciddi bı konuşma yapmalym bu konuyla ilgili. Yüzüğü takıp gidiyso beklerim. Yapmıyorsa da kendisi bilir
Soran+1 yılNeden ki bunun Benle ne ilgisi var acaba
- +1 yıl
Senle bir ilgisi yok ki erkeklerin tabiatı bu muhtemelen askere gidince neler olacağını birileri anlatmış buna ne olacağına oda temkinli davranıyor
Soran+1 yılHmm doğru söylüyorsun. Peki ben şimdi ne yapmalıyım? Bu durumun olmaması benim mağdur olmamam için sonunda üzülmek istemiyorum bende
- +1 yıl
Hiç bilmiyorum ama nasipse zaten olur birşeyler için cabalamaya gerek yok isteyene bahane yok istemeyene de bahane çok olur
Soran+1 yılDoğru söylüyorsun. Ama ben kendimi ihtimalle bırakmak ve sonundada üzülen taraf olmak istemiyorum
- Aşk İlişkileri konusunda 421 cevap paylaştı.
+1 yıloyalıyor seni askerden gelince de tekmeyi basıcak direk yol ver gitsin
20 Yorumla
+1 yılBenim sevgilim 1 yıl oldu askerden geleli o askerdeyken askerliğimin ortasında ayrılmıştık ayrılık ondan geldi ve sonra köpek gibi yalvardı yakardı baya çabaladı barışmak için askerden gelmesine 10 gün vardı afettim onu işte gelince yuvamızı kurucaz artık birşeylerin adımını atıcam ailem elini taşın altına koysun artık demişti geldi ama ortada bişey yok henüz 3 buçuk yılımız şu an
034 Yorumla- +1 yıl
Çoğu erkek askerdeyken daha bağlı oluyor sevdiğine daha çok üstüne düşüyor çevremde ve kendimde gördüğüm kadarıyla ama askerden geliyim bi adım atalım lafı ise çoğu kişide bahane tabi herkes aynı değil askerlik döneminde sabır lazım bazen kafada kuruyorsun herşeyi deliriyorsun mesela ben acaba sevgilim askerdeki arkadaşlarıyla çarşı izninde onlara uyup karıya gider mi veya gittimi diye düşünmekten bazen kafayı yiyordum çünkü askerdeki çoğu erkek es. corta karıya gidiyor diye biliyorum arkadaş ortamıda çok önemli
Soran+1 yılSende benim durum gibisin. Ama ben sesimi çıkardım artık susmuyorum. Tepkimi verdim bakacağız şimdi nolcakk yapamazsada direk bırakacam artk başka çaresi yok daha fazla tolerans gösteremem
- +1 yıl
En son ki ayrılıkta sesimi çıkardım diye birbirimize girdik yanlış anlaşıldık ayrıldık maalesef ve yapamadım tekrar barıştık çok seviyorum çünkü çok emek verdim ben bu ilişkiye ama durumu yok bunu dile getiriyor ve biliyorum cidden evlilik için şu an durumu yok bu yüzden saldım artık şimdi ayrılsam 1 2 yıl biriyle olamıycam ondan sonra çünkü toparlanmak zor olur ve çok acı çekicem biliyorum ee acı çekip ağlayıp zırlayacağıma mahf olacağıma 1 2 yıl yine biriyle olmayacam bunuda biliyorum o yüzden 1 2 yıl bunları yaşayacağıma sevdiğimle 1 2 yıl daha sevgili kalırım daha iyi değil mi sence hangisi daha mantıklı ayrılıp acı çekip mahf olup 1 2 yıl kimseyle olmamak mı onu unutamamak mı yoksa 1 2 daha sevdiğinle olup sabretmek mi
- +1 yıl
Ve biz 3. Yılda cinsellik yaşadık bekaretimi mi aldı şimdi nasıl edeyim sen söyle
Soran+1 yılOha yani neden öyle bişey yaptın. Yazık ettin kendine değmez. şu an o seni almak zorunda çünkü namusunu almış resmen evlenmeden. Çok riskli bı durum. Ne yap et sende evlenmeye bak bence konuş
Soran+1 yılCanım senin durumun benimkinden farklı. Bak durumu yok diyorsun o zaman sende beklemek zorundasın yapacak bişey yok maalesef. Ama o da seninle oynamasn ciddiyet binsn ilişkiye sonradan bırakırsa seni inan o zaman daha çok üzülürsün dikkat et
Soran+1 yılSeninki kaç yaşında?
- +1 yıl
Benimki 24 yaşında evet zor bi durum ve doğuda yaşıyorum maalesef bilirsin namus bizde bi anda oldu yemin ederim niyetim yoktu ama o an olacağını bilemedim bu yüzden nasıl ederim bilmiyorum evliliğe ikna etmenin yolunu bulamadım
Soran+1 yılYa çocuk seni seviyorsa illaki geçte olsa seni alır zaten. Ama işte karaktere bağlı bırakır mı orasını bilemem. Bırakırsa zaten adam değildir
Soran+1 yılHangi şehirdesn?
- +1 yıl
Cinsellikten sonra bıraktı bir defa yine barıştık etmediği laf kalmadı mesela bana çok namusa dokunur cümleler kurdu ilk başta ben ona küfür ettim sonra o etti ama ne olursa olsun hiç bir kıza kullanılmayacak cümlelerdi inan artık bıraksada şaşırmam
- +1 yıl
Diyarbakırdayım
- +1 yıl
İstiyorsan fake hesabım var ordan yaz sohbet edebiliriz
Soran+1 yılFake hesap derken? Burdanda takiplesebilirz
Soran+1 yılYa sizinki kötü olmuş ama saygısızlık flnda olmuş ilişkide en önemli şey saygı. Saygıyı korumak önemli
- +1 yıl
Olur Instagram fake hesabım var şahsi hesabımda sevgilim var o yüzden dedim
- +1 yıl
Benim Xp seviyem yetmiyor mesaj atmak için sen atar mısın
Soran+1 yılPeki
Soran+1 yılAA benimde azmis atacaktım olmadı
- +1 yıl
Öyle mi biraz sohbet ederiz dedim
Soran+1 yılİyi olurdu da nasıl bişeyss ikimizde atamıyorz xper den dolayı 🤷
- +1 yıl
Evet ya maalesef
- +1 yıl
Sen kaç yaşındasın canım
Soran+1 yıl20 yaşındayım ben
- +1 yıl
Bak ne olursa olsun güçlü ol kararlı ol yoksa çok ezilirsin bazı erkekleri neye almıştırırsan öyle devam eder bak ben çok kötü dönemlerden geçtim kaç defa ayrılık yaşadım kilo verdim yüzümde nur kalmadı yıkıldım çöktüm ama her defasında kalktım bazen hatalar yaparız ama dünyanın sonu değil bak doğulu olmama rağmen biliyorum ki duyulursa yaşatmazlar benide onuda ama tıpta çaresi var paraya bakar sadece tabiki psikolojikmen iyi olmam onunla olmazsa yarın öbürgün başkası dokunursa bana çok üzülürüm bana dokunan sadece o oldu eşimde o olsun diye Allah'a yalvardığım günler oluyor umarım o olur tabiki yinede hayırlısıysa bekaretimi aldı ama çaresi var yinede hatta artık kimse afedersin o kana bakmıyor bile o hal olur ama hayırlısıysa olsun onunla diyorum evlilik bir ömür ve kumar gibi bişey
Soran+1 yılBilmiyorum ama anlarm ki çok zor bişi keskede öyle olmasaydı ama olmuş bı kere bundan sonrasına bak bencede... Dikkat et ama
Soran+1 yılPeki ailen demiyor mu sana konuştugun biri var mı? Ne zamn evlenmek istiyosun diye sormuyorlar mı sana?
- +1 yıl
Annem biliyor onun hayatımda olduğunu ailelerimiz tanıyor birbirlerini karşı apartmanda oturuyorlar zaten annem oyalamasın seni akıllı ol kararlı ol diyor tabi
Soran+1 yılE iyi işte bak biliyorlamş sizde bı söz takın Sadece yüzük takın nolcak ki maksat seni bırakmasın sahip çıksın sana. Annen doğru söylüyor vala dinle sözünü
- +1 yıl
Yüzük mevzusunu açınca alacağım cevabı biliyorum ondan dolayı biraz daha bekliyorum sonra konuyu açıcam en azından bir yüzük iyi olur 1 yıl nişanlı kalırız toparlar herşeyi
Soran+1 yılBencede. Bu arada sen yüzük konusunu açınca ne diyor sana? Ne tepki veriyor? Zaman falan veriyor mu olacak gibisnden falan planlıyor mu yani?
- +1 yıl
Oda Olacak zaten diyor mesela en son ki ayrılıkta yüz yüze geldik oturup konuştuk durumum yok biliyorsun şu an evlilik için gerekeni söyledim sana dedi
Soran+1 yılHmm anladım iyi olur inşallah hakkınzda
- +1 yıl
İnşallah canım amin 😊
+1 yılGitmeden taktır. Başka bir şey demiyorum askerden sonra fikirleri çok değişebilir
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı. Bana yüzük tak denmez zaten. O düşünsün bu kadına yüzük takayım diye. Kendinizi ağırdan alın biraz
03 Yorumla
Soran+1 yılYa aldm almasına da mecbur bıraktı artık. 3 yıldan berri ne yüzük var ne tanışma var bune böyle mecburen demeliydim artık. Sustum sustum buraya kadar geldkk zaten
Soran+1 yılÖyle yapacam zaten. Yapmazsa bırakacam
+1 yılSana guvenmiyor ve risk almak istemiyor..
Ben olsam kirilirdim bu tavrina. Madem yuzuk asamasindayiz ertelemek niye?03 Yorumla
Soran+1 yılİşte konuştuk bu konuyu ciddi bir şekilde açtım konuştum konuyu. Korktu bakacam nolcak ailemle konuşucam gelelim diye. Tanışsnlar bı söz yüzüğü takarz falan dedi. Bı yol çizmem lazm ailemle falan konuşucam dedi işte en son. Bakacaz sonuç ne?
- +1 yıl
Hakkinizda hayirlisi olsun umarim en dogru karari alirsiniz bazi seylere gec kalmadan
Soran+1 yılAmin inşallah hayırlısı 🤲😊
Bisey olur ya da daha ilerisini Şu an görmüyor olabilir ya da kendi ailesi askerliğini yap oyle isteyelim kızı demiş olabilir
017 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle.
Soran+1 yılYa doğruda yorumlara bı göz gezdir istersen. Zaman değişti artk şu an adı konsun diye sadece bı söz yüzüğü takıyorlar yine gitsin askerine gelince de nişan yapar bekleriz iyi olmaz mı bu şekilde. Ne olduğumuz belli olur en azından
Soran+1 yılAmaç adı konması bı yüzükle. Yoksa hemen evlenelim demiyorum zaten
Soran+1 yılE orası öyle ama hep onların kuralları geçerlidir diye bişeyde göremiyorum ben. Sonuçta iki taraflı bişey orta yolu bulmamız lazım. Hep o hep o olmaz kii o ne derse hep o olsun o zmn yok öyle dünya. 3 yıldır zaten bekledim zamanı geldi geçiyor bile bı yüzük takmıyorsa ona da bişey diyemem zaten erkek değil mi taksa nolur
Soran+1 yılEvet öyle zaten 👍 o istesin yeter ki ikna eden ediyor. Bu arada yüz yüze konuşacaktm ama telefonda konuşmamz lazm falan deyince merak etti sordu bende önce konuyu özet geçtim. Sonra baktm bı kaç saat sonra yine konuştuk konuyu bana hak verildiğini haklı olduğumu söyledi. Bana anlayış gösterdi ve ailemle konuşucam bı tanışma söz olsun diye dedi. Elimizden geleni yaparız dedi söz yüzüğü takarz dedi. Kabul etti yani şaşırdım biraz inşallahds arkasında durur ve gerçekleşir ✨ ben ciddi konuştum ama kaybedeceğini anladı Ondan
Soran+1 yılÇocuk bı irkildi zaten sesinden yüz ifadesindendd anladm.
Soran+1 yılEvet doğru tabikii öyle. Ben sadece uyarımı yaptım ve geri çekildim. Bakalım nolcak ona göre bı yol izliyecez ikimzde 3 yıldır sesim çıkmadı bir zahmet bisyeler yoluna girsin demii bende haklıyım kendimce
Soran+1 yılEvett. Aynen öyle işte 👍 demek istediğim tam olarak bu
Soran+1 yılAynen görelim ☺️ hayırlısıyla olsun inşallah 🤍🤲
Soran+1 yılTamamdır ☺️💐
+1 yılValla bence en iyisi. Askerde erkekler kafayı yiyo gelsin sonra karar verirsiniz
20 YorumlaPeki sen hazır mısın evliliğe ve daha önce bu konuları konuşmuşmuydunuz
08 Yorumla
Soran+1 yılBen evlenelim demiyorum ki. şu an olmaz zaten ikimzde hazır değiliz. Sadece ilişkimiz ilerledi bayaa 3 yıldır sevgiliyz artık adının konmasını bı yüzük takmasıni istedim sadece. Fazlasını istemiyorum ben. Daha öncede açıldı bu konular tabii
Soran+1 yılŞuanda mı? Ben konuyu dün ciddi bir şekilde konuştum normalde yüz yüze konuşucaktm müsiat olamadı. Merak etti bende açtım bı yerden. Görüntülü konuşurken yüzü değişti hemen şaşırdı, birazda sinirlendi hatta bisyler deyince aileminde artk zamanı geldi falan diyorlar dedim mantıklı konuştum zaten net bı şekilde. Sonra tehdit eder gibi bitirmekle ilgili üste çıkmaya başladı nasıl istiyorsan öyle olsun sen bilirsin falan dedim bı düşün istersen dedim. Geri mesaj attı normal konuşma öyle sonra yine aradık konuyu açtım ben. Sadece dinledi haklısın falan dedi ne dersende... ben o zmn bu durumu ailemle bı konuşayım ona göre bir yol çizelim dedi. Gelir aile arasında tanışma söz olur dedi bana. ama konuşmam lazım dedi kendi aramızda yapalım falan dedi söz yani. Nişan demedi. Bende kesinleştir iyice bu Yaz olsun istiyorum bu 3 ay içinde dedim. Yoksa olamayz artk Uygun görmüyorlar ailem dedim. Sen merak etme her şey güzel olacak falan dedi konuştuk sakindi. Kapattk geri konuyu. Şuanda hala sevgiliyiz sadece ben gözlemekteym şu 3 ay yaz içinde ne yapacak, adım atacak mı diye son şansı verdim. Yapmazsada kendisi kaybedecek zaten sürenin sonuna geldik uyarımı yaptım. Bekliyorum şu an dediğinin arkasında durup gerçekleştircek mi diye? Böyle oldu şuanda normal yine konuşurz işte iyi şu an bişey yok konu haricinde
Soran+1 yılBen sonuç için gözlemdeyim adım atacak, ailesini ikna edip bı şeyleri açıklığa getirecek mi diye sadece bu kadar bı zaman verdim. Geride ona kalmış artk. Ben nettim zaten kendi düşünecek ailesiyle onun arasında... Bu konular beklemekteym işte şu an bu yaz içinde
Soran+1 yılİşte son bi defa konuyu açtım ciddiyim dedim. Bilemiyorum artk ne olur 🤷
Soran+1 yılAmîn inşallah 🤲🤍
- Aşk İlişkileri konusunda 396 cevap paylaştı.
+1 yılÜç yıldır seni kullanıyor zaten dahala anlamadın mı ciddi olmadığını?
03 Yorumla
Soran+1 yılİşte bende artk adını koymazsa bırakacam zaten. Hayatımdan çıkaracam onu. Netim şu an
- +1 yıl
Bırak bence de kurtar kendini
Soran+1 yılÖyle yapacam bu gidişle.👍
+1 yılBence yüzük takıp askere gitsin biz öyle yapmıştık
07 Yorumla
Soran+1 yılİşte bende onu istiyorum. Bakayım yapabilecek mi? Ona göre bir yola girecez. Bu arada söz mü nişan mı yaptınız askerden önce?
- +1 yıl
İkisinide yaptık ayrı ayrı
Soran+1 yılHmm arası kaç ay sürdü ayrı ayrı yaptk dedin ya söz nişan arası kaç ay oldu?
- +1 yıl
3 ay arayla yaptık nişandan 10 gün sonra askere gitti
Soran+1 yılHmm anladım işte bı nevi önce söz geri nişan ikisde tamamlanmış sizde. Ne güzel doğrusu. Bu da en azından bı söz yüzüğü taksa, askere gidip gelse bı nişanı askerden sonra yaparz sorun olmaz. Yani ama söz yüzüğü takması ve küçük bı tanışma olması lazm aile arasında
- +1 yıl
Bencede en azından söz olsa iyi olur
Soran+1 yılAynen 👍
+1 yılAskerlik kafasında büyüyor olabilir. Bir de ölme ihtimalinden korkuyor olabilir. Anlasılabilir bir durum
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 855 cevap paylaştı. Bence askerden gelince başkasıyla evlenme planı olabilir seni oyaliyor gibi geldi bana
01 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle işte. Bende önlemimi alıyorum. Eğer yüzüğü takıp giderse sorun yok söz yüzüğü takıp gitsin. Yapmazsasa kendisi bilir yoluna baksn. Benim yolumada mani olmasn o zaman boştan yere kimse bunu hakketmz
Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı. Askerlik bedelli ise düşündüğü yanlış 6 ay ise ilişkiye bile ara verin askerde her şey zor gelir
019 Yorumla
Soran+1 yılŞimdi şöyle bişey 3 yıldır hayatımda olan bı erkeğe ne gibi tepki verebilirim bende canım demi kimse beklemiyor bile zor olduğundan. Bende zaten hemen evlenelim demiyorum ki. Sadece adı konsun ne olduğumuz belli olsun. İstiyorum çünkü artk sıkıcı olmaya başladı benim için... Ona kalsa 2 yıl daha bekletecek beni kına geldii🤷
Soran+1 yılAile arasında tanışma bi söz yüzüğünü taksn gitsin büyük bir şey beklemiyorum zaten.
Soran+1 yılAynen öyle işte durum tam olarak bu👍
Soran+1 yılEvet hem zamana, hemde insana yazık...
Soran+1 yılEvet çok verdim. Halada veriyorum boşa çıkmasın istiyorum. Ama tek taraflı çaba ilede olmuyor emekler, hayaller... Ama anlayabilene işte 🍀
Soran+1 yılVerdiğim çabanın değerini çok geçmeden bilirse iyi olur bizim için. Ama bilemezsede kendi kaybeder yapacak daha fazla bişey yok çünkü
Soran+1 yılBilemiyorum artık. Görecez bu yaz yaptı yaptı, yapmadıysa o yoluna ben yoluma bakarım...
Soran+1 yılEvet ilk sevgilim
Soran+1 yılEvett bencedee
Soran+1 yılTamamdır:)
Gelincede ayrılalım der
31 Yorumla
Soran+1 yılAynenn 😏
- Aşk İlişkileri konusunda 389 cevap paylaştı.
+1 yılAskerlik mi kaldı artık bence hiç askerlik yapmasın
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBenim yüzüğü takmadan sözlenip gidip döndüğünde kızı başkasıyla evlenmiş bulan bir tanıdığım var
11 Yorumla
Soran+1 yılİşte bu çocuk bunları düşünmüyor. Tek derdi beni ertelemek hep biseyler çıkarıyor demiyor ki kızı kaçırmayaym sevdiğimi kaçırmadan kimseye vermeden adını koyup parmağına bir yüzük takayim demiyor kii🤷
+1 yılYaaaa bırak hepsi bahane askerlikle ne alakası var benim dangalakkkta kırk takla atıyor takmamak için aldatıyor her haltıda yiyor ama takıyorum diyip cebine atmamasından daha iyidir
10 Yorumla
+1 yılAskerden gelince ayrilursiniz ztn bosuna masraf etmeyin
10 Yorumla
+1 yılBence ayrılma çanları çalıyor seni sevse askere gitmeden çok önce yüzük meselesi biterdi.
00 YorumlaEvlenmek istemediği çin bahaneler sunarak kaçış yolları arıyor gibi görünüyor sanki 🤔
015 Yorumla
Soran+1 yılYa evet bı nevi onu gösteriyor, erteleyip uzatıyor belli yani. Ya sorumluluk almaktan korkup kaçıyor, ya da biraz daha uzatmak , ertelemek için kaçış için bahane ediyor... Anlıyorum bende ama yanlış ya😐
Soran+1 yılEvet benim. De ne yapmam lazm ki daha açıkça söyledim ona anladıysa tabi... Nasıl alışatırabilirim sence?
Soran+1 yılOnu yapmaya çalışıyorum bazen... Düşündürüyorum hataa
Soran+1 yılBak düşünsene evli olsak bundan olurdu , şöyle olurdu şu an vs... Şeyler işte
Soran+1 yılDaha doğrusu nişanlı olsaydk akşamları buluşabilirdik, size gelirdik bize yemeğe gelirdnz falan diyorum arada
Soran+1 yılYa aslında ben bu zamana kadar uğraştım ve sabırla bekledim baktm hep erteliyor böyle bir karar aldım. Uğraşacak bişeyde kalmadı aslında. Konuştum konuyu şuanlk olumlu şeyler söyledi ailemle konuşucam gelelim aile arasında tanışma söz falan olur dedi ona göre bir yol çizelim falan dedi. Bende bu yaz 3 ay içinde istiyorum dedim. Bakalım bu süre içinde yapabilecek mi ona bakacam. Yapmazsada daha fazla tolerans gösteremem. Uzak dururum artk sevgili kalmam yüzüğü takmaz adını koymazsa eğer yoluna baksn o zaman yapacak bişey yok çünkü
Soran+1 yılİnşallah Allah'ın izniyle 🙏🙂
Soran+1 yılTamamdır 👍 olumlu biseyler olursa haberdar ederim 😊
Soran+1 yılOkeyy 👍🙂
- Aşk İlişkileri konusunda 10,1b cevap paylaştı.
+1 yılErkek arkadaşın mantıklı düşünüyor.
Asker bitsin rahat bir şekilde yüzüğü takar..
00 Yorumla Yüzük takmakta istemeyebilirdi olumsuz düşünme lütfen hem zamanınızda var
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSorun siz kızlarda böyle sizle gönül eğlendiren tiplere yol vermeniz lazımdı
16 Yorumla
Soran+1 yılÇocuk gönül eğlendirmedide sadece erteleme huyu var buda oylanmaya yol açıyor kabul edilmezz. Ailelerimiz biliyor ilişkimizi falan sevgisindende eminim ama sorun burada işte adını koymazsa bırakacam
Cevap sahibi+1 yılHe he erteleme huyu var 3 sene olmuş seneye askere gidecek hala bir yüzük takmıyor
Cevap sahibi+1 yılHerkese sor sevgisinden emin zaten
Soran+1 yılİster taksın. İster takmasn. Kendi bilir takmazsa BB derim 👋 ben gözlemdeyim şu an bakalım nolcak bu Yaz
Cevap sahibi+1 yılBu arada herkes sevgilisi için sevgisinden emin konuşuyor manasında söyledim herkese sorsak
Soran+1 yılAnladm demek istediğini. Ama bu gösteriyor hissediyorum ondan dedim bende. Tek sorun yüzük meselesi işte o da mutlu son bitecek mi görecez
Gizli Üye(25-29)+1 yılBahane o askerden gelince vurucu tayfaya katılicak ayrilcak sende
12 Yorumla
Soran+1 yılNasıl yani vurucak kafaya derkn
Soran+1 yıl🙄 yanlış yazmışım ne saçmalıyosn?
Gizli Üye(18-24)+1 yılyüzük için ben de askerlikten sonrasını istemiştim.
beklemesin diye değildi ama askerlikte erkek değişecektir. biraz düşünmesi lazım.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSana güvenmiyor bence yokken onu aldatacağını düşünüyor. Ona o güveni vermemiş olabilirsin.
06 Yorumla
Soran+1 yılHayır ben o güveni çoktan verdim 3 yıldır sevgiliyz nasıl vermedm öyle olsa zaten ayrılırdi demi güvenmeseydi ailesiyle sülalesiyle tanıştırmaz annesine götürmezdi. Onun korkusu sorumluluk almak ondan ertelemeye çalışıyor hep. Bende istemiyorum artık ertlenmesini
Soran+1 yılNe aldatması onu çok sevdiğimi biliyor emin zaten
Soran+1 yılO profildeki ben değilim ki. Beni tanımdan yargı dağıtımadanda müthiş
Soran+1 yıl😅👍
Cevap sahibi+1 yılZoruna gitti galiba yazdığımı kaldırmışsın :) Sen ol veya olma böyle bi fotoya neden gerek duydun? Evlenilecek biri değilsin güven vermiyorsun. Çocuk haklı.
Soran+1 yılEngel atmayalm diye mi gizledin kendini...😅
+1 yılaskere gitmeden yüzük takma zaten orada her şey değişiyo. fikri değişebilir riskli. gitsin gelsin. ama ölme eşeğim ölme işte ilişkileri bu yüzden sevmiyorum.
06 Yorumla
Soran+1 yılVala ben daha fazla oyalanamam. Bu kadar yeterli
- +1 yıl
belli ki erkek arkadaşın oyalanmak istiyo. 3 yıl ne ayrıca ya maksimum 2 yıl sürmeli ve evlilikle bitmeli. 3 yıl 4 yıl 5 yıl 7 yıl sevgili kalanlar bile var b*kunu çıkarıyolar sıkılır insan. erkek askerliğini geciktirmemeli ayrıca. ertelemek anca engel olur işe evliliğe. komple yanlış karar ertelemek.
Soran+1 yılEvet haklısın işte. Çocuk hiç bunları hesaplama yapmadı ertelemekten başka şimdide yolun sonu ben çok dayandm. Bu şekilde devam etmek istemiyorum artık konuştuğum herşeyi. Şimdide sonuca bakacam ulaşabilicez mi yoksa biticez mi?
Soran+1 yılBenim oyalanacak işim yok. O oyalansn istediği kadar...
- +1 yıl
yani net bi şekilde konuşun
Soran+1 yılEvet öyle yapacağım
Gizli Üye(36-45)+1 yılgaranti görmüyor gibi.
senin burcun ne ve onunki ne01 Yorumla
Soran+1 yılNeyi garanti görmüyor anlamadm?
Benim burcum akrep
Onunki aslan burcu
+1 yılBence saçma hep yüzük takılıp öyle askere gidilir demekki aklında başka şeyler var
10 YorumlaSenin için de mantıklı bazilarının kişiliği askerden sonra tam oturuyor o zamana kadar sende aklını toparlarsin eğer doğru ise yüzuk takar sana zaten kasilma
10 Yorumla
+1 yılMantıksız bence kaç seneni vermişsin
13 Yorumla
Soran+1 yılEvett.
Soran+1 yılDaha fazla tolerans gösterecek gücümde, halimde kalmadı yeter yanii artk bı yola girelim. Oluyosaa tak yüzüğü adını koy. Yapamıyorsanda oyalama. Kısa ve öz
- +1 yıl
Kesinlikle doğru
Aşk İlişkileri konusunda 571 cevap paylaştı. Askerden sonra fikrinin değişip degismedigine bakacak
02 Yorumla
Soran+1 yılÖyle düşünüyorsa direk kendi ayrılsın zaten. Çünkü daha emin olmadığın 3 yıldır hayatındaki kadından daha ne bekliyorsun. Oyalayip, bekletip sonrada kararının değişmesini mi? Yok öyle dünya. Öyle ise şu an gitmeden versin kararını boşa bekletmesin zaman kaybı. Zaten ben gözlemdeyim bu yaz da adım atmazsa yüzük için o zaman ben bırakacam. Gitsin başka oyalanacak kız bulsun çok var onlardan...
Soran+1 yılBendede Griye yer yok. Ya siyah ya beyazsndr. Ortası olamaz. Belirsizlik hiçliktir olumsuzdur...
Gizli Üye(18-24)+1 yılAyrılmak istiyorda oyalıyor olabilir sonradan ortadan kaybolur merak etme sen.
00 Yorumla6 ay lan zaten çatışmaya gitmiyor temizlik yapmaya gidecek mıntıka
12 Yorumla
Soran+1 yılBende öyle düşünüyorumdum... Taa kii soru hakkında yorumlar gelene kadar 🤷 ve mantıklı geldi banada. Boş yere belirsizlik içinde beklemektense gitmeden aile arasında tanışma küçük bir söz yüzüğü takıp gitsin. Yoksa diğer şekilde Uygun değil
+1 yılBildiğim kadarıyla askere giden erkekle ilişki yaşanmaz birde askerden gelen erkek aynı erkek olamaz
00 Yorumla- Devamını Gör (66)
Devamını Gör(111)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Sevgilim yüzük takmak için önce askere gidip gelmek istiyor. İsteği mantıklı mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler