Kendimi tanıyamıyorum nasıl başa çıkacağım?

merhaba bir olay üzerine veya gördüğüm bir şey yüzünden ya da hayatımdan çıkan birisinin hareketlerini takip ederek canımı fazla sıkıyorum hiçbir türlü kafamı dağıtamıyorum sürekli kendimi kötü hissediyorum şu an da dahil. sinir ve stresten cildim mahvoldu kalp sıkışmaları yaşıyorum geceleri uykum bölünüyor olayları kafama çok takıyorum düşüncelerime engel olamıyorum bir türlü önüne geçemiyorum bazen zihnimin gerçekten çok düşünürek kafamda kurarak yorulduğunu hissediyorum böyle olduğum zamanlar hiçbir şey yapamıyorum karşı taraftaki insan hayatımdan çıkalı 1 ay oldu sürekli panik atak geçiriyorum ve ellerim çok titriyor istemeden ağlamaya başlıyorum çoğu zaman aşırı duygusallaştığımda saçlarımı yolduğum zaman oluyor duygusallığımın sonu sinir krizi ile bitiyor böyle olunca kendime çok kez vuruyorum kendimi dövüyorum kollarımda izler var, kötü durumdayım lütfen derdimi yargılamayın önyargılı olmayın psikolojik sıkıntılarım problemlerim var psikiyatriye gidemem ama kalp sıkışmalarıyla başa çıkamıyorum önereceğiniz bir şeyler var mı ya da aranızda psikolog olan bir yardımcı olsun bana gözlerim yaş kaldırmıyor ve bu arada sebebi sadece bir insan değil hayatımdan çıkan insan değil o insan beni bu duruma kadar tetikledi ondan önce de böyleydim ama ondan sonra daha beter oldum işte 🥲
Kendimi tanıyamıyorum nasıl başa çıkacağım?