Ben 23 yaşındayım tıp fakültesinde okuyorum beşinci sınıfım
Uzmanlık eğitimi vs derken yaşım 30 yaklaşıyor
Ben önceliğimi eğitimime vermek istiyorum
Ailem ve çevrem 30 dan sonra düşünmen saçma diyorlar
Evlilik o yaşa kalmamaliymış
Ben 23 yaşındayım tıp fakültesinde okuyorum beşinci sınıfım
Uzmanlık eğitimi vs derken yaşım 30 yaklaşıyor
Ben önceliğimi eğitimime vermek istiyorum
Ailem ve çevrem 30 dan sonra düşünmen saçma diyorlar
Evlilik o yaşa kalmamaliymış
Bu kiminle nasıl bir evlilik yapacağına bağlı aslında biraz. Eğitim hayatını destekleyen, sana külfet olmak yerine seni destekleyen ve seni bulunduğun durumdan daha motive bir insan haline getiren biri çıkarsa karşına değerlendirilebilir bence. Buna ek olarak kaç yaşında evlendiğinin hiç bir önemi yok bence. Bu bir görev bilinciyle yapılacak bir şey değil hissiyat meselesi. Aman yaşım geçiyor diyerek bir çok analizi eksik yapan ya da bu analizleri tamamen göz ardı ederek evlenen insanların çoğu pekte mutlu değil açıkçası. Çocuk isteniyorsa yaş faktörü biraz handikap olabilir sadece. Bunun dışında daha olgun bir yaşta evlenmek aksine daha olumlu bir durum bence. Çok daha sağlıklı bir ilişki koyuluyor böylelikle ortaya. Daha ne istediğini bilen ve sınırları olan bir versiyonundayken evlilik yaşamak bir çok konforu beraberinde getirir bence.
Doğru düşünüyorsun eğitimine bak evlilik olur zaten gerci bu zaman da evlilik olmaz 30 yaşına geldiginde sen evlilik tamamen bitmiş olacak zaten gelecegini düşünüp eğitimine kariyerine bak evlenmeye bakma sakın sonradan çok pişman olursun hele hele aileni ve çevreni dinleme bile gerek yok ailen seni düşünmüyor bugun evlensen yarın boşanıp gelsen evlendinde boşandında şimdi ne yapacaksın edeceksin diyecekler çevren de öyle
Ailen ve çevrenin kafası 40 sene öncesinde kalmış anlaşılan. Evlilik yaşı günümüzde 30'dan sonra yapılıyor iki taraf da ne istediğinin farkında olup kendini hazır hissetmiş evliliğe adım atmış oluyor.
Cevap
57Cevap
Kimsenin ne dediğine bakma gadası
Evliliğin yaşı olmaz ama şu açıdan düşün:
Bütün hayatını okumaya adadığın için beynin zaten fazlasıyla yorulmuş oluyor. Evlilik büyük sorumluluktur. Çocuk da düşünüyorsan belli bir yaştan sonra kafa kaldırmıyor. Çok olgun yaşa gelmeden evlenmek daha mantıklı bana kalırsa. Bir de insan yaşı gençken dana enerjik ve eğlenceli oluyor, yaş aldıkça daha sakin biri oluyorsun. Yine de bu karaktere bağlı ama insan yaş aldıkça daha oturaklı olur o açıdan bakıyorum ben. Yine de sen ne zaman istersen, içinden ne zaman gelirse o zaman evlen. Başkalarının sözüne göre evlilik yapılmaz.
Bir filozof demiş ki, 25ten önce mutlaka evlenin. 30a kalırsanız zaten evlenmek istemeyeceksiniz:)) yaş ilerledikçe zorlaşıyor. Birini tanımak, uyum sağlamak biseylere tahammül etmek, göz yummak zor geliyor. Daha fazla eleştiriyor, daha az beğeniyorsun. Buluttan nem kapiyorsun. 30a kadar dış görünüşe çok önem veriyor kızlar, 30dan sonra karakter dış görünüşün önüne geçiyor. Ahlaki huyu nezaketi kibarligi vs belirleyici oluyor. Bence 30 yaş gibi Bi sınır koyma doğru insanın karşına çıktığını düşününce zaten hayır diyemeyeceksin.
Şu şekilde sevgilin olabilir diye düşünüyorum , Ve sevgilin olan kişiye de bro dersin ki bak ben 30’a kadar düşünmüyorum evlilik.
Evlenirsen de bekar hayatı gibi yaşamak durumundasın sadece geceleri yat kalk bu yani çocuk işine girmemen gerekiyor biraz
Sevgilim var ama ikimizde daha çok genciz
Hala çocuk gibiyiz
Yedi yıl daha benimle sevgili olarak kalır mı hiç bilmiyorum
boş ver gittiği yere kadar artık. Sevgili her türlü bulursun. Üstelik doktor olursan bu daha da fazla. Çevremde ki sağlıkçı arkadaşlarım çok rahat sevgili yapıyor. Benim de eski 1 sevgilim hemşireydi diğer doktor. Her türlü bulunur. Yani dert etme.
Bende doktorum. 36 yaşındayım ve bir yerden sonra evlilik gereksiz gibi geliyor ama bazen de evli olman gerektiğini düşünüyorsun. Yani bir erkeğe ihtiyacım yok. ya da bugün 200 bin liraya yakın maaş alıyorum. paraya da ihtiyacım yok. fakat yalnız kaldığında anlıyorsun ki aile olmak gerekiyor. Evlilik için 25-30 lu yaşlar çok ideal. asistanken evlenen arkadaşlarım şu an çok mutlu. ama sonradan evlenenler bir iki yıl içerisinde boşandı. Ek olarak sakın ama sakın doktorla evlenme. Doktorla evlenip boşanmayan ya da mutlu olan tek bir arkadaşım yok.
Aynen abla haklı evlilik şart ama neden doktorla evlenme dedin
Aldatma filan mı oluyor ondan mı dedin
Bundan bir kaç sene önce iki yaşlı çift ile sohbet edası fırsatı yakaladım tabi dururmuyum aklımdakileri sordum
Peki dayı evlilik ile ilgili ne söylersin dedim oğlum dedi evlilik bir elmanın yarısıdır diğeri sen diğeri eşin dedi eskiden Sevgi merhamet vefalı insanlar vardı kavga da etse barışırdı şimdi en Ufak kavga boşanma şimdiki gençlerde sabır Yok çünkü yuva kurmak nedir onu bilmiyorlar ne kadar varlıklı olursa olsunlar her gün güzel bir yaşamı olsa da çok lüks bir yaşam olsada iki tarafın birinde yuva emek ister bilinci yoksa evliliği oyuncak sanır ve boşanma olur
Bende dedimki peki dayı evlilik için insan da gereken şey nedir herşeyden önce dürüst ve merhametli olan insan sever ve döndü eşi de yanında inşallah ben ölürüm de senin vefatını görmem hanım dedi ve eşi devreye girdi teyze peki sen ne dersin oğlum dedi gençlerde dedi hemen kusur arama var dedi iki tarafda ararsan zaten bulursun önemli olan kusuru örtmek şimdiki insanlar yemek neden sıcaklık oldu kavgası çıkıyor dedi.. demem o ki bazı insanlar vardır milyon dolar verse bulunmaz bana göre bir insan da herşeyden önce şu kalp temiz olacak içten olcak dünya hayatı ölümlü Bir bardak kırıksa yani evlilik kötü giden bir şey varsa sorunu iki taraf çözecek makam mevki para pul evliliği sadece ekonomi anlamında tutar diğer türlü insan da olması gereken duygular yoksa hepsi boş merhametli olan değer nedir bilir vefalı olur vefalı olan sevgi nedir bilir ama vefa duygusu varya az insanda olur zaten o yoksa gerisi boş
Evlilik hayat arkadaşlığı zaten yanında değer veren insan
Kusura bakmayın normal de yoruma yorum yapmamda umarım bir ömür mutlu olacağın kişiyi bulursun
Ufak bi kavgada boşanan slktır knk 😃 öyle bişe olacağınıda sanmam yani
@ölümlüdünya31 cümlelerimin çok etik olmayacağını biliyorum., bugün erkek bir doktor
hangi kadına "ben doktorum" derse desin hemen elde edebiliyor. Kadınlarımız da doktor kapattım diye hemen atlıyor. en ufak bir şeyde tahammül kalmıyor kılıçlar çekiliyor. sonuçta kadının da maddi gücü elinde olduğu için hemen boşanmalar oluyor. Özellikle hastanedeki hemşirelerin çoğu ( tüm hemşireler alınmasın lütfen ) doktorun altına yatmak için sıraya giriyor. eee tabi bunu bilen doktor da elindekinin kıymetini bilmiyor. Zaten bir çok kadın onunla beraber olmak için can atıyor.
Diğer bir konu ise. , genel olarak doktorlar asosyaldir. 36 yaşındayım ve hala ders çalışıyorum. bir gün ders çalışmazsam eğer geri kalıyorum. yani doktor sürekli çalışır ve sürekli okur. Nöbetler icaplar falan filan derken evine ayıracak vaktin olmuyor.
Maddi duruma gelince de bu gün doğuda görev yapan cerrah 250 bin lira civarı maaş alıyor. batıda bu rakam 180 bin lira civarı. aynı şekilde kadın ya da erkek bu miktarda maaş alıyor. burada maaş önemli bir etken. annelerimiz bu adam beni bırakırsa ne yaparım diye yaşamışlar ama ortada maddi güç varsa bu değerler ortadan kalkıyor.
Hatta boşanan arkadaşlarım çocuklarını bakıcıya bırakıyor. aylık 40 bin lira maaş veriyor ve çocuğuna dahi annelik ya da babalık yapmıyor. yani boşandığı için çok mutlular. bu nedenle doktorla evlenmek çok büyük hata olur.
Aynen haklısın hemşireler de çok fena değerlerini bilmiyorlar heralde sıraya giriyorlar filan dedin doktorla seks yapınca nolacak yani kendilerini kullandıracaklar yani
Karakter şeref namus meselesi bence
@ölümlüdünya31 kendilerini kullandırmak demeyelim. Geleceklerini garantiye almak diyelim.
Yaw işte doktor deyince bi bokk sanıyorlar doktor hanımın dediği gibi
Adam s*kıp atar sonra boşanır ne gelecek garantisi ya
Söylediklerini yaşamış biriyim
Annem öğretmen babam doktordu
Annemi aldattı
Tabi annem bunu öğrenince ayrıldı
Bu yüzden evliliğe karşı biraz mesafeliyim
Babam maddi anlamda yanımda olsada hiç bir zaman erkeklere tam olarak güvenememe sebep oldu
Belki de evlilikten uzaklaşmamın sebebi budur
Söylediklerine katılıyorum
Sadece doktorlukla sınırlı olduğunu düşünmüyorum
Genel anlamda erkekler kıymet bilmiyor
Karşındaki insanın karakteri ile alakalı bir durum
@ölümlüdünya31 dostum aklı başında bir insan makam mevki bakmaz aklı başında olan para yuva kurmaz olduğunu bilir yani gerçek insan öyle doktormuş vs vs umursamaz erkek de kadın da para güçtür ancak gerçek insan için değil
Yani şerefli bir kadın erkek hayatta aldatmaz bu kadar basit
Evet üzüldüm gerçekten umarım karşına güzel iyi hayırlı biri çıkar
Aynen hoca sende haklısın
Yoo var
Her neyse bilader umarım bulurlar 😃
Evliliğin yaşi yoktur. Ama illa 30 a kadar beklicem demen sırf kariyer içinse bence saçma. Hayatını ertelemek olur çünkü bu. Karşına çıkan seçenekleri değerlendirirsin. Bunun için illa 30 u beklemene gerek yok derim. Evlilik kariyere engel değildir.
Tıp okuyanların sık beynı aktif oldukları için duygusal ilişkilere çok önem vereceğini düşünmüyorum ve buns kimsenin karışmaya hakkı yok istediğini yap. Hayag evlenmekten ibaret değil ama 30 yaşına kadar “evlenmeyen bir kadın” mesleği ne olursa olsun dul birine denk gelir
30 yaşından sonra cinsellik isteğin de azalıyor kimseye tahammülün kalmıyor
Sol beyni yazacaktım sık yazmışım niye öyle oldu anlamadım sol beyni işte sen daha iyi bilirsin canım
Normalde daha erken evlen diycem ama tıp okuyosun. Yine de mezun olunca evlen uzmanlığı sonra yaparsın. Çünkü bi doktor için rahat zaman yoktur. Sen kendine buseyle kaçtıkça kendine ve ailene eşine çocuklarına ayiracagin zaman da azalacaktır. Tıpı bitir evlen sonrasını zaten yaparsın
Kendinle ilgili bir karar verdikten sonra ailenin bile buna karışmaması lazım, kendi hayatından sen sorumlusun.
Sorulduğu zaman cevap verirler o başka ama yönetmeye ve yönlendirmeye çalışmaları yanlış.
Hayat senin hayatın ve nasıl mutlu hissediyorsan öyle yaşamalısın.
Bir önceki neslin yaş aralıkları çok farklı olduğundan hiç dikkate almana gerek yok. Onların 25 dediği yaş artık 35 seviyesine çıktı örneğin.
Karar mercii onar değil sen hedeflerine odaklan evet 30 dan sonra daha bir seçici oluyorsun net çizgilerin oluyor taviz vermeyeceğin konular oluyor ama olsun sonuçta kendin için en doğru kararı verecek olan yine sensin kimse istedi diye evlilik düşünme bile sonuçta sen yaşayacaksın o insanla bir başkası değil kapını kapattığında senin ne yaşadığın kimsenin umrunda olmaz umurundaymış gibi yapanlarda inan senin dedikodunu yapmak için ilgilenir
istediğin yaşta evlenebilirsin bence normalde 30 mantıklı hatta senin durumunda gayet normal... saçmalama diyenler erken evlenilmesi gerektiğini düşünenler ;)
ben de senin gibi düşünüyorum. evlilik dediğin şey 20’li yaşlarda yapılmaması gereken bir olay bana göre. ben tam 30 yaşında evlenirim🫠
Bende 30da evlenicem o yaşıma kadar hayatın tadını çıkarmak istiyorum erkenden evlenip koca dırdırı çekemem...
Erkekler dir dir etmez kadınlar eder☺️😂
Yok erkekler daha beter kıskançlıklarınız çekilmiyor yeter artık
Seven kıskanır ama
Bıktık ama özgür bir ülkede yaşıyoruz ve bu yaşta giymicezde ne zaman giyicez heves almamız gerekiyor
Koca karı oluncami giyelim
Cano giyinmek deyince nie açık giyinme geliyo aklınıza normal orta derece açığa çoğu adam bse demez bazıları çok abartı yani
Karı koca olunca kocana giy evinde daha guzel bnce☺️
Tayt crop giyiyorum onu giyerken bile soruyorum ama böyle olmazki giymek istiyorum bir kız olarak heves ediyorum
Giyiyorum izin veriyor ama cilve yaparak izin alıyorum sürekli mk
Olsun sonuçta izin veriyomus bak ayrıca tayt crop çok tahrik edici erkekler için bizde bnu bildimiz için kendi sevgilimize giydirmiyoruz😂
Yani iç çamaşırıyla gez ya da tayt cropla iç çamaşırlı dan önce sana bakar erkekler malesf değişigiz 😂
Ben anneme hep derdim anne beni 25'ten önce evlendirme diye. Bak şimdi yaş oldu 32 halen sapız
Kime ne? İstediğin yaşta evlenebilirsin. Görmezden gel o konuşanları
Sana akil veren m@llar da en fazla 5 sene sonra boşaniyorlar. Amac bakire ölmemek sanirim. d
Nasip meselesi bu. Kariyer yapçam diyen kız arkadaşlarım hepsi evlendi 25 26 yaşında
Haksızlar, sen haklısın :) evlenmemek lazım 30'a kadar. Hayatın tadını çıkart.
dinleme sen onları , hem evlenmeğe değer biri çıkarsa 30 yaşını beklemezsin. ama 30 yaşta evlilik istemende sakınca yok. çevren seni anlayamaz , eğitim ve hayata bakışınız farklı.
Herkesin hedefi yaşamak istediği hayat farklıdır nasıl mutlu olacaksan öyle yap ben erken evlenmek isteyeni de 30 una kadar evlenmek istemeyeni de anlıyorum herkes farklıdır
bence bu konularda plan yapmaya gerek yok. bir şekilde kader ağlarını örüyor. bir anlık boşluğunda bittin gittin :D
30 dan sonra çocuk olması biraz zor olabiliyor kuzenim 30 da evlendi 3 4 yıl ugraştılar 2. Hiç olmuyor geç olma sebebi sadece çocuk bence.
Mecbur o yaşa kalıyor asistanken bulmalısın.. yoksa otuzu da geçiyor 😅
Evlilik zor bir şey o kişiyle bir hayat süreceğin için doğru karar vermen gerekiyor
Kesinlikle öyle bence bir an önce tus sonrası bir sekilde geliyor emin ol
Tus zaten korkulu rüyam onu atlatınca her şey yoluna girecek
Korkacak bir şey yok kadrolar çoğaldı bölümler bos kaliyor. Ortalama bir bölüm bile güzel Şu an
Plastik cerrahi istiyorum ama puanı çok yüksek
Vuhuuuuuuuu umarım olur
İnşallah olursa iyi olur benim için
Evliliğin yaşı yok. Hazır olduğun zaman evlen. Aileni dinleme.
İnsan sadece evlenmek için yaşasaydı haklılardı. Bildiğin gibi devam et, doğru yoldasın yeğen.
Önceliğini eğitimine vermen hiç de saçma değil yedi sene öncesine dönsem önceliğim kesinlikle eğitimim olurdu
Kadın için 30 geç bir yaş ! 30 dan sonra sen istesende artık senin istediklerink seni isteyecek mı.
sen etrafındakileri dinleme okuluna kariyerine odaklan
Bence doğrusunu yapıyorsun
Sevgilin yoksa böyle devam et
Eğitim ile daha kaliteli insanlar arasında olacağından emin olabilirsin
Ya beşinci sınıfa kadar fakülteden birini bulamadın mı
Sevgilim var ama evlilik düşünmüyorum ki
Hayır haklı değiller. Nasılsa kendileri değil ya o sorumluluğu kolay sanıyorlar
Sen haklısın doğru yoldasin devam et canım evlilik herşeyi yokediyor
Evlilik neden düşünüyorsun ki zaten başlı başına hayal kırıklığı
Çok mantıklı hatta bana göre 35 daha ideal. Nasılsa artık tek çocuk yapılıyor.
Onlara göre değil, kendine göre hareket etmen gerekiyor. Kaldı ki bu işler sipariş üzerine olmaz.
Elalemin fikirlerini niye sîkliyorsun yavrum, nasıl yaşamak istiyorsan öyle yaşa
Kendinizi sartlamayin. Ne zaman olursa olsun zamani onemli degil diyip gecin
Kendini ne zaman iyi hissedersen hazır olursan ozmaan evlenirsin
Kalmalalı hatta bölümünden biri kesin vardır evlilik düşünen vs anlayışla karşılarsınız birbirnizi evlenebilirsiniz
Doğru kişiyi bulursan fikrin değişir bence ama doğru kişi o yaşına kadar karşına çıkmazsa kariyerine odaklanabilirsin. Yanlış insan seni her anlamda etkiler yaş olarak bakma en doğru vakitte en doğru insanla karşılaşırsın inşallah.
Seni evliliğe ısındıracak kişi hangi yaşta karşına çıkarsa o zaman evlenirsin zaten bu planlı programlı bişey değil ki. Bakarsın daha önce evlenirsin hayatın ne getireceği bilinmez 🤷🏼♀️
Sen boş ver milleti, Sen önce ihtisasını yap, Zaten tıp okuyosan senin evlenmen 30'u da geçer
Eğitim kariyer bir şekilde gelir ama
hayati ıskalama
Sen evliliğin ne olduğunu bence anlamamışsın. Sorun o.
Evlilik ne demek? Evlenince hayatın da neler değişecek? Buna uygun yaş aralığı nedir? Eğitim ve kariyer yapan kadın yanılsamaları nelerdir? Yaşın ilerledikçe hangi konularda senin de maddi manevi yapın ve düşüncelerin ne oranda değişecek? Bunları konuşunca anlarsın işte. Ama sokakta ki Ayşe ablayla değil. Onlar doğru şeyi yanlış anlatıyorlar.
Neyi anlamamışım
Yazdım okursan anlarsın
Ben daha kendimi küçük hissediyorum
Sorumluluk alacak bir yaşta hissetmiyorum
Yaşım biraz daha oturdukça bir şeyler zihnimde daha iyi oturacak
Okudum tamam teşekkürler
Seni anlıyorum ama şunu aklında çıkarma
Sen evliliği kendine uyduramazsın
Sen evliliğe uyarsın bazı konularda
Neden uyarsın
Neden uymak zorundasın
Uymazsan ne olur
Nelere pişman olabilirsin
Aslında gerçekten isterim konuşmayı
Ama sana kalmış
Aklında önce mesleğin olması güzel. Ailenin böyle bir şey demesi saçma. Seni desteklemeleri gerek. Önce mesleğini garantile sonra cevrenden sana uygun birini zaten bulursun. Dert etme.
Kariyerine odaklan cevre bos konusur insan kendi kararlarini kendi vermeli
30 dan sonra secici oluyor insan evet ama senin cevrende buyuk ihtimal o kafada olur yani kalacagini dusunmuyorum
Ben de imamım gelecek sene bitiyorsa hemen evlenelim
Hakli degiller. Sen once kendinden sorumlusun baskasiyla zamani geldiginde tanisirsin nasil olsa.
Senin düşüncen senin kararın doktor
Hayat senin ya zaten evlilik yaşı 35 olmalı bence
Zaman değişti 30dan sonra da olur
Erken yaşta evlenmek intihar gibidir evlenme
Kariyerini tamamlamadan sakın evlenme
Hem de cokk onlar yemis bir b senin de yemeni bekliyorlsr
Bi yandan haklılar gerçi o yaşa kadar bi tokmakçı bulur vurdurursun boş kalmazsın sonra zaten alışırsın evlenmezsin belki sonraki yaşlarda
Bence haklılar insan yaşı arttıkça cevresindeki insanlara katlanamiyor
haklı değiller sen haklısın
Ordan bı doktor bul evlen işte
ya da kombici😂😂
@Ayhanxxx31 ulan ahahshaas
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?