Neden hayatımdaki insandan bazen soğuyorum hatta nefret ediyorum bu sorunumu nasıl aşabilirim?

şu an nişanlıyım. 24 yaşındayım.
Nişanlımı çoğu zaman çok severken bazen ondan nefret ediyorum , hal ve hareketleri bile sinirimi bozuyor. Yüzünü görmeye bile tahammül edemez hale geliyorum. 2 hafta iyiysem 1 hafta mutlaka bu hisse kapılıyorum.
öncelikle ailemin ısrarı üzerine bir 6-7 ay evde adını sürekli duyduktan sonra tanışmaya karar verdim. Fotoğraflarını önceden görmüştüm ve asla beğenmemiştim ( ego olarak algılamayın her insan en doğal hakkı bu ) neyse işte 1 hafta kadar mesajlaşıp görüştük ve o an beğendim sonrasında işte hoşlantı ve sevme durumu oluştu ama acaba bu konuda kendimi mi kandrıyorum dediğim çok anım oldu. O da şu sebepten..

hayatımda uzun zamandır kimse yoktu bir erkekle bile 2016 -2017 yılından beri hiç muhabbet etmemiştim ( nişanlımla 2022 yazında tanıştım) neyse evlenme fikri bile yoktu hayatımda. acaba diyorum bu yalnızlık mı beni beğeniyorum , hoşlanıyorum durumuna soktu veyahut bir deneyeyim bırakırım düşüncesiyle mi yola çıktım acaba diyorum kendime ama soruların cevapları yok sanki bende.

Sevgiliyken bir ayrılık dönemi geçirdim , ayrılan bendim ama çok üzgündüm sonra tekrar düzeldik falan ama bu his hiç geçmiyor.

kimseye de soramıyorum çünkü yanlış anlarlar beni…

bugün yine öyle bir gün geçirdim , görüntülü aramıştı beni ( her gün arar ) konuşurken onu sürekli eleştiresim geldi.. her hareketine , ağzını oynatışına bile gıcık oldum ama bazen öyle bir an geliyor ki çok seviyorum diyorum bağrıma basasım geliyor , güzel cümlelere boğasım geliyor ( yapıyorum da zaten) acaba bende başka bir sorun mu var..

Neden hayatımdaki insandan bazen soğuyorum hatta nefret ediyorum bu sorunumu nasıl aşabilirim?