Hiçbir insana güvenemiyorum, hiçbirini sevesim gelmiyor sanki hepsi şeytanmış hepsi çıkarları için her türlü pisliği yapacakmış gibi geliyor.
Cevabın nedir?
+1 yılBencede sevilicek bir yanları yok sevmemeli. Ben 19 yaşındayım küçüklüğümden beri hep geceleri altımı ıslatma sorunum var. Doğduğumdan beri annem bu yaşıma kadar hep geceleri yatarken altıma muşamba çocuk bezi bağlıyor. Mavi ve pembe renk eski usül muşamba çocuk bezlerinden yıkanabilen olan kurtulamadım. Yıkayıncada balkona asıyor annem hep. Balkonda asılı duran muşamba bezlerim eksik olmuor hiç. Annem geçene kadar hep bağlıycam diyor itiraz etme boşuna diyor bu sorun yüzünden akrabalarım herkesler bildiği için erkek olarak utanıyorum akrabalarımda anneme iyi yapıyorsun her gün uğraşılmaz çarşaf yıkamayla diyorlar 19 senedir böyle her gece yatarken bağlıyor annem sabahta kendi çözüyor kimse annemi haksız bulmuyor akrabalar olsun hak veriyor. Bezlemeyi sürdürmesinde doğduğumdan beri çarşaflar daha değerli benden.
324 Yorumla
Soran+1 yılbu sorunun kaynağını araştırdın mı hiç ya da doktora gittin mi
- +1 yıl
Doktora gittik önceden pisikolojik dedi hep sürüyor bu yüzden. Benim sormak istediğim iki soru var. Muşamba çocuk bezlerini mavi ve pembe renk yıkanabilen eski usülde deniyor biliyormusun? yanıtlayınca ikinci sorumu sorucam arkadaşım sana.
Soran+1 yılmavi muşamba çocuk bezini gördüm sadece. sorsana 2. ciyi
- +1 yıl
Anladım nerde görmüştün arkadaşım ne zaman? yanıtlayınca ikinciyi sorucam hemen
Soran+1 yılküçükken çekmecelerin birinde bulmuştum anne bu ne diye sorduğumda sana bebekliğinde kullandığım muşamba bezlerden biri demişti.
- +1 yıl
Hala saklı duruyor mu peki evinizde? ikinci sorum annem haklı mı senelerdir bağlamakla muşamba bezle beni
Soran+1 yılbilmiyorum durmuyodur heralde, ama annem bebeklikten kalan bazı şeylerimi saklar patik battaniye falan gibi. şimdi her seferinde çarşaf temizlemek annene zor gelir yani empati kurarsan annenin de haklı olduğunu anlarsın. düşünsene her sabah çarşaf yıkamak zorunda kalıyorsun. muşamba beze devam edebilir ya da büyük bezler olur hastalar için kullanılan. onlardan da alabilirsiniz.
- +1 yıl
Muşamba beze devam eder annem hep onla bağlıyor bu zamana kadar zaten. Muşambalar çok yumuşak yapısı var bağlayınca dokununca elime yapışıyor bağlanınca bez ısınıyor içine akletten kesme bezler seriyor bağlamadan önce muşambanın üstüne seriyor sonra muşambanın uçlarıyla sıkıca düğümlüyor. Sabahta kendi çözüyor benim çözmem yasak kendi yapıcak annem hep. Işığı söndürür bezleyince beni muşambayla bir daha kalkmam ayağa yasak bez kaymasın diye bağlar iyi geceler der odadan çıkar.
Soran+1 yılpeki annenin bu ilgisinden şikayetçi misin
- +1 yıl
Biraz ama istesemde istemesemde sözüm geçmez. Yıkayınca balkona asıyor mavi ve pembe muşambalarımı akrabalar zaten senelerdir biliyor. Muşamba bağlanınca biraz ısınıyor yumuşak yapısı var değişik bir bez ama alıştım senelerdir bir sürü bezlerden var evde. Annem çiş varsa muşamba bezlerin hep olucak diyor hem nesi var gayet doğal rahat bir bez iç çamaşırı gibi diyor bana.
Soran+1 yıldoktorunu değiştirsene belki yeni doktorunla çözüm bulabilirsin
- +1 yıl
Yok olmuyor denedik. Sen annem olsaydın diyelim ki sen ne yapardın doktor vs ilede geçmiyor aynı gitmişiz geçmiyor. Sende annem gibi muşamba çocuk beziyle gece bağlarmıydın?
Soran+1 yılannenin yaptığını yapardım. çünkü başka bir çözüm yok. en azından yattığın yeri kuru tutmuş olur. ama herkesin bilmesine gerek yok yani akrabalara söylemezdim.
- +1 yıl
Anladım peki bağlama anne lütfen vs deseydim sende annem gibi hayır başka yolu yok muşamba çocuk beziyle bağlamaya devam edicem o kadar diye sert çıkıp devam edermiydin bağlamaya?
Soran+1 yılbağlamaya devam ederdim ama sert çıkarak değil, açıklardım sabırlı bir şekilde ve empati kurmanı isterdim.
- +1 yıl
Hım annemde öyle yapıyor zaten. Peki sen bağlamış olsaydın sabahta annem gibi kendin mi çözerdin benim çözmeme izin vermezmiydin sabahleyin? annem gibi?
Soran+1 yılbilmiyorum onu
- +1 yıl
Anladım peki sen bağladıktan sonra gizlice muşamba bezimi çözüp çıkardığımı annem olarak görmüş olsaydın yakalamış olsaydın tesadüf odaya gelip o zaman kızıp bir daha görmüycem deyip sabahta kendin hep gelip bakıp çözermiydin? çünkü bir kere öyle yaptım annem o günden beri daha da sıkı sabah kendi görüp çözüyor.
Soran+1 yılyapabilirdim sanırım
- +1 yıl
İşte erkek olunca daha zor oluyor bağlanırken utanıyorum anlatmaya.
Soran+1 yılbunu kimseye anlatmamanı öneririm. mesela arkadaşına anlatırsın aranız bozulduğunda herkese yayar. böyle bir sürü olay var. arkadaşına sır verirsin ertesi gün herkesin ağzında sakız olur.
- +1 yıl
Evet anlatmıyorum zaten kırk yılda bir gelicek olursa eve arkadaşım anneme söylüyorum muşamba çocuk bezlerimi öbür odaya alıyor gözükmesin diye. Birde bağlanırken kendimi emzikli bir bebek gibi hissediyorum biberonum bir eksik sanki öyle hissediyorum.
Soran+1 yılbu durum elbette insanı kötü etkiler. ama başka bir çözümü yok gibi. yani bebek gibi düşünme de kendini ameliyat olmuş gibi düşün. mesanenden ameliyat olmuşsun ve bir süre böyle takılmak zorundaymışsın gibi.
- +1 yıl
Evet muşamba çocuk bezim bağlanırken bazen zor oluyor erkek olduğum icin aşağıdan bağlanması gerekiyor ustumu ıslatmamam icin aşağıya getirilip bağlanıyor.
En İyi Cevaplar
+1 yılBen bir çoğunu sevmiyorum. Üçkağıtçı, dedikoducu yalancılar. Ve basitler, sığlar.
60 Yorumla
+1 yılBende gercekten senin gibiydim tipki sonra karsima bir insan cikti herkesten herseyden yakin bana kardesimden de ote ben onun icin o benim icin canini verir sende birgun gercekten ama gercekten sevebilecegin birini bulacaksin elbet ama denemeyi ogrenmelisin ilk once ben insanlari kitaplara benzetirim ilk bikac kitap okursun begenmezsin ve tum kitaplardan nefret ediyorum hep ayni dersin digerlerinin nasil olduguna bakma hevesin kalmaz ya oyle bisey insana guvenmek bence bak sana ne diyecegim beni eklermisin eger ekleyeceksen gizliligi acayim mesaj at?
02 Yorumla
Soran+1 yılkeşke bulabilsem.. ama umudum kalmadı. tamam gizliliği açtığında buraya yaz ki bildirimlerden haberim olsun.
- +1 yıl
Bekliyorum :)
doğru düşüncedesin devam et :)
30 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
86
Cevap
106Cevap
+1 yılbence sen bir çok kişiden bu tarz bir şeyler görmüşsün ve anladığım kadarıyla çok duygusal birisin.. İnsanlara çok değer veriyorsun karşılık göremeyince de bu seni üzüyor ve karşındaki insana karşı güvensizlik durumu oluşuyor. Senin yapman gereken tek şey. Hiç kimsenin senden daha değerli olmadığını bilmen ve hiç bir zaman ne olursa olsun karşındakini mutlu edebilmek için kendinden ödün verme.. Canının istemediği bir şeyi sırf karşında ki mutlu olsun diye yapma.. O zaman kendini daha iyi hissedeksin..
102 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler
- +1 yıl
Rica ederim. Bende zamanında senin gibiydim. ama şu an tam tersiyim. Hiç kimse benden daha değerli değil ve insanlar istemediğim bir şey için beni zorladıklarında onlara HAYIR diyebiliyorum. Böyle olursan Sende hiç bir zaman üzülmezsin.
+1 yılvalla ben sırf istiyor diye ceydayla iletişimde kaldım ki çok zor zamanlarımdı, sevgi istedi verdim, evlenicez dedi çok hızlı olmasına rağmen ona da evet dedim, duygularımı ona karşı yoğunlaştırdım onunla ilgili gelecek planları kurdum, sırf o mutlu olsun diye romantik bile oldum ama o ne yaptı? beni köpek yerine alıp ben bu ilgiye alışık değilim arkadaş olalım vsvs diyerek siktirdi gitti. bikere birini seveyim dedim, o da bana kazığın büyüğünü attı. ondan beridir ben de artık insanları sevmeme kararı aldım.
11 Yorumla
Soran+1 yılsevmeye değmiyolar.
+1 yılİnsanların büyük bir kısmı zaten ne güvenilir, ne iyi niyetli, ne de iyi.. Ahlaki açıdan da , düşüncesel açıdan da tam bir yozlaşma mevcut.. Hemen her şey çıkar ilişkilerine dayanır olmuş durumda, insanlar empati yapamaz ve sadece kendilerini düşünmekten başka bir şey de yapmıyorken hiç kimseyi sevmeyip güvenmemen çok yerinde.
60 Yorumla
+1 yılİnsanlar konusunda haklısın ama genelleme yapmak doğru olmaz.
İş konularında başarılı olmayı dene. Girişimci ol.
Parayla güç elde etmeye çalış. Dediklerimi saçma bulacaksın ama bana göre hiçbirşey imkansız değil. Kimseye muhtaç olmadan yaşamaya çalış. Ben sırf işyerinde anlaşamadığım adi şerefsiz insanlar yüzünden kendimi zorladım, azimli oldum ve başarıyı elde ettim. Şimdi darbe yediğim geçmişteki insanlar s*** değil. Köpek gibi çalışsınlar patronları zengin etmeye devam etsinler. Saklamama gerek yok, aylık gelirim 10 bin tl ve en önemlisi hiç bir ciğeri beş para etmez patrona köpeklik yapmadan kendi paramı kazanıyorum. Ben onların köpeği olacağıma onlar benim köpeğim olsun. Ben anti-kapitalist bir insanım. Şimdi sıradaki projem yolda. Hayallerim büyük. İnsanlardan uzak yaşamaya çalış, bunu yapabilmen için paranın önemi çok büyük, bu da azimle mümkün. Ailenden başkasına değer verme kolay kolay.12 Yorumla- +1 yıl
@ecrin5252 kendimden biraz ödün verdim. gerçek anlamda çok uğraştım ama değdi. Uğraşmadan hiçbirşey olmuyor. Bir de doğru strateji izlemek çok önemli. Herkesten farklı düşünmek lazım. Bir de ticari yeteneğini geliştirmek çok önemli yoksa hamallık yapmaya mahkum olursun :)
valla kurtuluşun zor: her türlü pisliğin 'ahlaken' ve ya 'hukuken' doğru sayıldığı bir ülkede yaşıyoruz ve insanların ikiyüzlülüğünü yalanlarıyla çarpıp üstüne yaptıkları yanlışları ekleyince çıkan sonuç senin güvensizliğin olur. ama bilirsin toplamı takmayan 0, çarpımı iplemeyen 1 var. yani bu insanların içinde mutlaka farklı birileri var.
11 Yorumla
Soran+1 yılbenim gibi birini bulsaydım
Kişilik & Karakter konusunda 3,1b cevap paylaştı. Haklısın çünkü öyleler..
Bende de aynı duygu var malesef.. Yediğimiz kazıklar yüzünden böyle oluyor..
Bir gün gerçekten dürüst ve iyi birine rastlarsak ancak o zaman bu düşüncemiz değişir..
(o da tabi hemen değişmez.. yavaş yavaş tanıdıkça.. )22 Yorumla
Soran+1 yılrastlayabilecek miyim acaba?
- Kişilik & Karakter konusunda 617 cevap paylaştı.
+1 yılInsan once kendinden baslar tiksinmeye, sonrasinda kimseye guvenemeyecegini anlar. Baskalarina verdigin tavizler yuzunden kendine duydugun ofke gecmeye basladikca, insanlari sevmeye de baslayacaksin; ama guvenemeyeceksin yine de, ki bu da basindan beri olmasi gerekendir aslinda
00 Yorumla zaten öyle ama çokta bartma glw ya. mübarek anamın bir sözü vardır '' herkese güveniyomuş gibi yap kimseye güvenme'' güven çok derin bir konu farklı bakış açılarıyla saatlerce anlatabilirim. en büyük özelliği yavaş yavaş çoğalması ve biterse birden bitmesi. sende azar azar güven kendine uygun karakterdeki sağlam insanlarla takıl eğer bir şeylerini görürsen zaten sktri çekersin. korkma güvenmekten sadece herkesin sırrını sakla ama kendi sırrını kimseye verme
00 Yorumlakurtulma bence böyle devam et. ama bunu nefretsel ya da kinsel bir şeye dönüştürme. sadece tedbirli davran herekese karşı ve saygısızlık etme yeterli. gerisini yani diğer insanları da hiç kafana takmadan yaşa. en güzeli zaten bu
20 Yorumla
+1 yılbana da öyle geliyor özellikle plaza hayatında bu çok daha yoğun ayrıca yanılmıyorsun insanların çoğu menfaatci ve çıkarcıdır menfaatleri için de pek çok şeyi yapmaktan geri durmazlar
20 YorumlaDemekki hayatta hep arkadaşlarından kötülük görmüşsün aynı benim gibi. İnsanlara karşı bu önyargın seni koruyacaktır. Bence kurtulmaya filan çalışma.
30 YorumlaŞimdiki zamanda hiç kimse kimseyi sevmiyor. Hatta kendini bile sevmiyor Dünyayı nasıl sevsin? Ancak çıkarı olmadığı sürecinde herkes birbirini sevebilir.
10 Yorumla
+1 yılbence doğru yoldasın sevmemeye devam et sevilecek haleri yok çünkü bir başka açıdan bakacak olursak seni bu duruma sokan bir kişi vardır ona da biri daha önce sağlam kazık atmıştır o da sana korkarak yaklaşıp sevmiştir ondan sonra siktiri çekmiştir sonra sen de onların grubuna girmişindir
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılHep şerefsizleri denk gelmiş. .. :( Sonra iyi olanları da aynı zannediyorsun tabii haklı olarak. .. :(
50 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılİnsan sevmeyen arkadaşım var gayet iyi anlaşıyoruz :D
32 Yorumla
Soran+1 yılbunu duyduğuma sevindim. nickin de çok enteresan bu arada.
- +1 yıl
Boşver şimdi 1.5 yıl olmuş o nicki koyalı :D
Değişmiyor malesef 😁
kimseyi sevmek zorunda değilsin. bakış açını değiştirmekle başlarsan değişebilirsin. karşına 10 kötü kişi çıktı diye 11. kişinin iyi olmıyacağı anlamına gelmez. karşına 10 iyi kişi çıktı diyede 11. kişinin kötü olmıyacağı anlamına gelmez :)
00 Yorumla:D Bende sevmiyorum devirde sevemiyorsun 100 kişiden 1 tanesi ancak iyidir normal yani bu duygular herkesde var herkes gücü yettiğini dişliyor bu kadar basit. Onlar gibi olmadığın içinde sevmiyorsun sevmede bosver onur seref daha önemli.
00 YorumlaAynen bende su an o durumdayim nerdeyse hic kimseyle gorusmuyorum o kadar cok darbe yeyince insan ister istemez diger insanlarida ayni kefeye koyuyor ve artik paranoyaklasiyorsun kimseye guvenemiyorsun maalesef bu cok kotu birsey...
00 Yorumlae birak kalsin. neden degismek istiyosun ki?
iyileri tenzih ederek soyluyorum ki, haklisin.10 Yorumla
+1 yılSevdiklerin varsa onların kıymetini bil. Yenilerin hayatına belli bir yere kadar dahil olmasına müsade et. Güvenmek çok zor.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 402 cevap paylaştı.
+1 yılKurtulmaya gerek yok bence çünkü öyle. Sen bunu düşünerek yaşa. En azından hüsrana uğramazsın.
10 Yorumla yalnız değilsin yani en azından bende öyle hissediyorum. ve böyle düşünen çok kişi vardır bence
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılsana hak veriyorum cünkü insanların 80% 'ni seytanlasmıs ve cıkar pesinde, birisi sana selam verse sanki senden birsey istiyormus gibi bir his geliyor hemen... insanların kalbini okuyamadıgımız icin tedbirli olmak en güzeli, tanımadıgım kisilerle mesafeli konusurum ve tanıdıklarım bile bazen cıkar icin bana geldiklerini anlıyorum.. biraz tecrübe lazım.
00 YorumlaÖyleler zaten. En iyisini yapiyorsun ama psikolojini bozacaksin
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 433 cevap paylaştı. Çoğu öyle zaten Sevmemeye devam et Mikrobun en büyüğünden uzak durmuş oluyorsun bu sayede
20 YorumlaBiraz Mevlana okusan ve bu tarz kitaplar okursan iyi olur. insanlari sev insanların birbirine ihtiyaçları var. muhtemelen bişey yasamissin böylelikle insanlardan sogumussun
00 YorumlaEvrende neyi istersen onu çekersin hayatına. Kalbinde nefret tohumları ekildi mi koşulsuz bir şekilde büyümeye başlar. Yaratılış amacımıza aykırı. Evrendeki tek amacımız koşulsuz sevgi yaymak. Eğer sevgiye dönüşürsen sevgiyi çekersin. Eğer nefrete dönüşürsen korktuğun şeyleri çekersin.. Benzer benzeri çeker. O yüzden hayatin da ne istiyorsan ilk basta o şeye dönüşmelisin..
12 Yorumla
Soran+1 yılpeki başta sevgiyle yaklaştığımda neden nefret çektim
- +1 yıl
Kime olduğu önemli değil. Anne karnından bile başlayabilir bu. Korku ve sevgi evrenin en temel iki unsuru. Şimdi ilk kez nefret duydun diyelim, bu nefret yıllar sonra karşına çıkacak kişiyi belirler. Çekim yasasına dikkat et. Eğer kalbine tekrar koşulsuz sevgiyi kabul edersen ne demek istediğimi çok iyi anlayacaksın.. Geçmişi düşün, geçmişi affet ve sev..
+1 yılÖyle zaten. Ben insanlara inanmaya başlıyorum yavaş yavaş, durduramıyorum kendimi. Yine üzüleceğimi biliyorum
10 Yorumlabaya kazık yemişsin herhalde bu durumda olduğuna göre. insanlara güvenmeden olmuyor ya onu bende yaşadım bir dönem. ama olmuyo yani eninde sonunda güvenmek zorundasın.. ama güveneceğin kişileri daha dikkatli seçmen lazım hayat bunu öğretiyor sana
00 Yorumla
+1 yılÇoğu zaten öyle sevmemekte haklısın :) Uzak dur ve seni mutlu eden, sana iyi gelen şeyleri yap.
10 Yorumla
+1 yılzaten hepsi çıkarcı güvenilmez pislikler boşver kurtulma bu duygudan böylesi daha iyi
20 Yorumla
+1 yılAynen üniversiteye baslayali bir ay olacak hala hic arkadasim yok hepsi gozumme kötü ortam pesinde kosan gerizekali gibi gözüküyor
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim kız versiyonumsun :) 22 yaşındayım 10-12 yaşlarından beri sürekli kazık yedim. Kardeşim bildiğim insanlar attı en büyük kazıkları. Seni çok iyi anlıyorum. İnsanları sevmemekte çok haklısın. Sevince kırılıyoruz kırıldıkça kırılıyoruz.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılinsanlar pisliktir kendim dahil hiç bir insanı sevmiyorum
30 YorumlaBu sadece ön yargı. Sevmek ya da sevmemekle alakası yok. Günümüz insanlarının genel psikolojisi, bir tür hastalık. Sen güvenmemeye, sevmemeye inandıkça, bu hastalık bütün vücudunu sarar.
00 YorumlaKurtulamazsın önce ön yargılarından kurtul sonra sevme işine girersin sırayla her şey roma 1 günde kurulmadı
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 332 cevap paylaştı.
+1 yılBende kimseyi sevmiyorum bu duygudan kurtulmana gerek yok kendini savunma iç güdüsü bu
20 Yorumla Hepsi şeytan hepsi herşeyi yapar bendw güveniminkatbettim yılllar önce
10 Yorumla
+1 yılNiye kurtulcan ne güzel işte herkesin ne mal olduğunu biliyon.
30 Yorumla
+1 yılkurtulamazsın bende sevmiyorum böyle daha karlı inan bana
10 Yorumla
+1 yılonun nedenı karsına cıkaların o tarz kısıler olması ama bunu genellersen hıç bı zamn mutlu ve huzurlu olamazsın onyargısız bakmayı dene ama kendınden odun verme..
00 YorumlaYalnız değilsin. Toplu taşıma araçlarına biniyorum bazen herkese tek tek bakıyorum. Nasıl yemek yediğinden nasıl seviştiğine kadar gözümün önnde canlanıveriyor. Ne kadar gereksiz insan varsa toplanmış. Bende insanları sevmiyorum.
00 Yorumla
+1 yılMisantropi'sin sanırım. İyi insanlar tanırsan bunu yenersin. Tabi iyi insanları bulabilirsen.. Hala kaldıysa onlardan. Çok ender bulunur oldular.
20 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 9b cevap paylaştı. böyle durumlarda aslında insan kendinden nefret eder içinde yaşadığın mücadeleyi kazanırsan bu ruh halinden kurtulursun yok kendini bu ruh haline kaptırırsan yalnız çekilmez biri olarak dışlanır öyle hayatına devam edersin
00 Yorumla
+1 yılŞimdi senin bu dediğin şey mesala bir aptal kadın görüp bütün kadınlar aptal demen gibi birşey. Bu yüzden sadece insanların kötü, güvenilmez olanlarından birkaç kişiyle karşılaştın diye bütün insanlara güvenilmez diyemezsin.
00 YorumlaBelki söylediğin gibidir tam olarak ama ne olursa olsun iyi niyeti kaybetmemek gerekir kötü niyetli insanlar kendine yapar
10 YorumlaHerkesle mesafeli olmak iyidir ama bunu aşık olarak yenebilirsin gibime geliyo
01 Yorumla
Soran+1 yılaşık olabileceğimi sanmıyorum.
+1 yılYunus'un "yaratılanı sev yaratandan ötürü "sözünü kendine mihenk tası ederek insanları hos görmeye baslayabilirsin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMış lı miş li söylediğin hepsi gerçeğin ta kendisi. Boşver ağrımayan başına dert mi alacaksın.
10 Yorumla
+1 yılbu şekilde yaşanmaz kendini sevmiyorum diye koşullandırma zarar verselerde bunu yasayarak gör dusunerek değil
00 Yorumla
+1 yılKurtulma, iyi böyle...
Yalnız küçük bir tavsiye, şu pinpirikliligini bırak10 YorumlaOyleler zaten. Kopruyu gecene kadar ayiya dayi diceksin
10 YorumlaEvet. Bu yaşadıklarından dolayı kaynaklanıyo. Güven problemi yaşıyosun. Doğru insanlar bul ve onlara güvenmeyi dene
01 Yorumla
Soran+1 yılkeşke bulabilsem
+1 yılİyi bir dost bulana kadar devam eder bu duygu taki iyi insanlarla karşıkalıncaya kadar
10 YorumlaHerkesi sevmek zorunda değilsin ama iyileri sev, kötüleri de kahle bile alma
20 YorumlaSenin Bu düşünceni Anlıyabiliyorum. Ama ben İnsan demiyelimde Kızlar konusuna böyleyim sebebide Kötü anlıarımın olduğu için. Sen ne yaşadında böyle diyosun onu anlıyamadım
05 Yorumla
Soran+1 yılkötü anılar dediğin gibi.
Soran+1 yılcinsiyete bağlı değil kızdan da erkekten de nefret ettim
Soran+1 yılbiri çıkarları için benle arkadaş olur, biri anında verdiğim sırları ortaya döker vs vs
+1 yılinsanları sevmiyorsan o zaman evcil hayvan beslemelisin iyi gelecektır
00 YorumlaAynı fikirdeyim ve gün geçtikçe bu fikre daha çok bağlanıyorum...
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 540 cevap paylaştı. Güvenmeden kimseye güvenemezsin yaşadığın tecrübeeride katarak bazı insnaara şans vermelisin ve aldığın gördüğün tepkiye göre daha çok güvenmelisin ya da uzaklaşmalısınn
00 YorumlaBanada öyle geliyor. Bende sevmiyorum. Bence kurtulmaya çalışma. Hakedeni sev.
10 Yorumla- Devamını Gör (132)
Devamını Gör(177)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem