Aşk hayatta bir insanın başına gelen en kötü ya da en iyi şey olabilir mi? Sizce ben ne yapmalıyım?

Merhabalar,

Bir iskandinav ülkesinde yaptığım staj sırasında, kapı komşum olan bir Hollandalı kızdan hoşlanmıştım. İlk başta sadece arkadaş olarak yakınlaşmıştık ama zamanla aramızdaki ilişki derinleşmeye başladı. Onunla flört etmeye başladık... Bir süre sonra, duygusal olarak bağlandım çünkü onu gerçekten beğeniyordum. Romantik bir akşam yemeği hazırlayarak duygularımı açığa çıkardım. Ancak o, beni sadece bir arkadaş olarak gördüğünü söyledi. Bu benim için hayal kırıklığıydı çünkü ona karşı derin duygular besliyordum. Arkadaş kalmamızı önerdi çünkü aynı arkadaş grubundaydık. Ciddi bir ilişkiye hazır olmadığını belirtti. Sadece benimle değil kimseyle bir şey istemedğini belirtti. İlk başta zor oldu ama kabul ettim.

Ancak, arkadaşlığımız sürerken, hala flörtleşmeye devam etti. Sosyal medya üzerinden bana öpücük emojileri, kalpler ve alev emojileri gönderiyordu. Tabii ki, bu emojileri kullanmak normaldir, ancak reddedildiğiniz biriyle bu tür şeyleri paylaşmak uygun değildir. Ancak, duygularımı bastırmaya çalıştım ve arkadaş kalmaya devam ettim. Stajımın bitmesiyle o kendi ülkesine döndü ve ben de Türkiye'ye geri döndüm.

Bir süre sonra, onun doğum günü yaklaştı ve duygularımı tekrar ifade etmek istedim. Ona romantik bir hediye gönderdim, Türkiye'den Avrupa'ya kargo ile. Onun mutlu olacağını düşündüm ve hediyeyi kabul edeceğini büyük bir sevinçle belirtti. Öyle de oldu hediye eline ulaştığında anladım. Ancak, benim doğum günümde beni aramadığını fark ettim ve buna oldukça üzüldüm. Ona neden aramadığını sorduğumda, meşgul olduğunu söyledi. Bu beni çok incitti ve iletişimimizi kesmeye karar verdim ve bunu ona açıkça belirttim.

Ona olan duygularımı unutmak zorundaydım. Ancak, unutmak kolay olmadı. Bir süre sonra, onun ülkesine master eğitimi için gitme kararı aldım. Bu da demek oluyor ki, onunla tekrar karşılaşma ihtimalim yüksek. Ancak, hala duygularımı bastırmaya ve iletişimimizi kesmeye çalışıyorum. Ancak, o hala bana ulaşmaya çalıştı ve ne zaman gideceğimi, yardıma ihtiyacım olup olmadığımı vs. sordu.

Ayrıca ben fiziksel engelli bir bireyim. Hayatta zaten belli başlı sorunlarım varken neden birde beni bu kısır döngünün içine koydu anlamıyorum. Hiç net değil. Ona ne arkadaşım diyebiliyorum ne de flörtüm.

Şimdi, master eğitimi için onun ülkesine gitmeyi düşünüyorum ve hala ona çok aşığım. Ancak, duygularımla başa çıkmak ve ona karşı duygusal bağımı azaltmak için ne yapacağımı bilemiyorum ya da tekrar çabalamalı mıyım? İletişimimizi kesmeye karar verdiğim ve bunu ona belli ettiğim için ona aylardır mesaj vs atmıyorum. Ancak o benle ara sıra dolaylı yollardan iletişime geçiyor.

Ancak her halükarda yeterince efor sarfettiğimi düşünüyorum. Bu yüzden tavsiyelerinizi bekliyorum. Sizce ne yapmalı?

Ona tekrar duygularını ifade et.
O sana yazınca asla cevap verme, görmezden gel.
O ne yaparsa yapsın, iyi bir arkadaşlık kurmaya devam et.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Aşk hayatta bir insanın başına gelen en kötü ya da en iyi şey olabilir mi? Sizce ben ne yapmalıyım?