İnanmıyorum çünkü birinin başına bişey gelmesi ilahi adalet değildir. Benden aldıklarını geri veriyorsa ilahi adalet olabilir. Bir kadının canını alan caninin de ölmesi ilahi adalet değildir. O kadının yaşama dönebilmesi ilahi adalettir. O da mümkün değil maalesef. O zaman ilahi adalet yoktur.
Birini öldüren bir insanın İlla ölmesi gerekmiyor onu O vicdan azabı yeterli diye düşünüyorum Bu da bir ilahi adalettir herhalde Gerçi ben de inanmıyorum ilahi adaletin olduğuna Çünkü nerede kötü insan var nerede insanlar hakkında kötü düşünen fesat kalbi kötü Fikri kötü insanlar gerçekten bakıyorum onlar tepede
Maalesef kötülerin kazandığı bir dünyada yaşıyoruz. Olayı sadece bireysel de düşünmemek lâzim. Yukarda bir siyasetçinin attığı imza yüzünden hayatı kararan insanlar var. Bunlar ne olacak? Hepsinin hesabı nasıl sorulacak? Nasıl bir adalet sağlanabilir ki? Onun başına bişey gelmesi milyonlarca insanın adaleti olamaz. Çeke çeke ölmesi benden gideni geri getirir mi? İdi Amin milyonlarca insanı doğrayan bir diktatör. Çeke çeke ölse ne olacak?
Zaten herkesin yanına kâr kaldığı için böyle. Eğer gerçekten ilahi adalet olsaydı kimse bişey yapamazdı zaten. Yapanın yanına kâr kaldığı için rahatlar. Sadece bizim için düşünmemek lâzim. Dünyada milyarlarca insan bu durumda.
Hayır tabi ki de ben adalete inanmıyorum bu dünyada.. zaten aşk da inancım yok bu zaman da kim iyiyse kalbi temizse onlar sevilmiyor ya da tercih edilmiyorlar. bunun yerine her zaman kötüler kazanıyor bu hayatta
Tevafuk bir soru olmuş sanırım. İkili ilişkilerde ilahi adalete inanıyorum. Önce kendine saygı sonra karşı tarafa saygı olmalı diye düşünüyorum kanka bilmem doğru mu
İlahi adalete her zaman inanırım ve zarar gördüğüm kişiye intikam almak ya da beddua etmek yerine Allah'a havale ediyorum ve susuyorum 🙏 görelim mevlam neyler neylerse güzel eyler
Evet adalet var her şey için bu böyle yaşattığını yaşamadan ölmezsin
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Oluyor zaten Misal Kızların iyi adamı harcayıp Pi, ç peşinden koşarken dayak yemesi hakarete uğraması çakıp sokağa fırlatılmaları İLAHİ ADALET DEĞİLSE NEDİR?
Emin ol her konuda oluyor Kesin konuşuyorum Ama insanlar adaletin tecelli ettiğini ya o an anlamıyorlar ya da sebebin o olduğunu anlamıyorlar. Leş karakterli insanlar birine bir şey yaptıklarında Kimisi ya kendini kandırıp suçunu bastırıyor veya Yaptığı kötülüğü gözü görmüyor farkındalığı dahi olmuyor Sonra yediği halt burnundan gelmeye başladığında bunu Ciddi bir talihsizlik olarak görüyor. Yani eskilerin lafıydı Ulan kime ne yaptımda bu başıma geldi diye Bilmiyor ki canını yaktığı insanın Ahı çıkıyor Aheste aheste Umrunda bile olmayınca yapılan pislik böyle olur. Bide son olarak şunun bilinmesi gerek yaşattığın şeyin aynısı %100 birebir şekilde karşılığı başına gelecek değildir. Farklı çok daha başka bir çeşit bela ve musibetle karşılaşabilirsin.
İlahi adalete inancım sonsuz ama şuna şu olsun , bela okumak gibi adetlerim yoktur. Online olarak yüce mevla ya havale ediyorum. Sonunu ahirette görmek isterim. Bu dünyada verilecek hiç bir ceza beni tatmin etmez.
İnanmıyorum hepsi çıkar peşinde yeri geldimi kardeşin bile Dostun arkadaşın desen para istiyor senden geri isteyince kötü oluyorsun sevgilin hayatını adadığın ise seni sevdigini söyleyip birden değişiyor
Var ben kesin inanıyorum Bak düşün Efendi iyi niyetli seven erkekler sürekli aldatılıyor terk ediliyor sömürülüyor. Adamlar perişan ediliyor sonra Pi, ç Şerefsiz serseri erkeklere gönulleri düşüyor. Şiddetten şiddet dayak her türlü hakaret Son çakıp gönderme sokağa fırlatılmalar Hatta kimi zaman cinayet Sencede İLAHİ ADALET DEĞİL Mİ BU?😄