Soru kısaca açık ve net zaten.
Şimdi çünkü biz haklıyız diyenler gelir hemen :)
Soru kısaca açık ve net zaten.
Şimdi çünkü biz haklıyız diyenler gelir hemen :)
İlişkilerde sadece kızların haklı olduğu fikri genelleme yapmaktır ve gerçekten doğru değildir. İlişkilerdeki haklılık veya haksızlık durumu genellikle duruma, ilişkiye ve ilişkideki tarafların bakış açılarına bağlıdır. Her ilişkide taraflar arasında farklı dinamikler, duygular ve perspektifler bulunur. Bazı durumlarda bir kişi daha açıkça haklı olabilirken, diğer durumlarda ise kararlar ve davranışlar daha karmaşıktır ve haklılık konusunda net bir ayrım yapmak zor olabilir.
İlişkilerde taraflar arasındaki anlayış, empati, iletişim ve uyum önemlidir. Çatışma veya anlaşmazlık durumlarında, tarafların birbirlerini anlaması, duygularını ifade etmeleri ve sorunları çözmek için birlikte çalışmaları önemlidir. Her iki tarafın da haklarını ve duygularını önemsemesi ve birlikte uyumlu bir çözüm bulmaya çalışması ilişkinin sağlıklı olmasını sağlar.
Eğer ilişkide sadece bir tarafın sürekli olarak haklı olduğu hissi varsa, bu durumda ilişkide dengesizlik veya iletişim sorunları olabilir. Bu durumda, taraflar arasında açık bir iletişim kurulması, duyguların ifade edilmesi ve sorunların çözümü için birlikte çalışılması önemlidir. Her iki tarafın da eşit olarak duyulduğunu ve saygı gördüğünü hissetmesi ilişkinin sağlıklı bir şekilde devam etmesine yardımcı olur.
Dostum öncelikle yazın için teşekkür ederim. Cidden de çok iyi bir yazı olmuş ancak işte bazen yeri geliyor haklı olduğunu bildiğin halde bile haksız çıkıyorsun ve bu da insanı ilişkide yıpratıyor. Bende her zaman konuşmaktan yanayım. Bende her zaman sorunları oturup bir çerçevede bakıp çözümlenmesinden yanayım ama bazen karşı taraf öyle davranıyor gibi görünse de sürekli üste çıkabiliyor. Bu da zamanla ilişkiye zarar veriyor.
Yahudilikte bir kocanın temel sorumluluklarından biri karısını memnun etmektir. Bu arada, erkekliğinin ana sınavının yapıldığı yer burasıdır. Ailenin gerçek reisi, karısına kraliçe olduğunu hissettiren kişidir. Ancak o zaman evin gerçek bir kralı olur. Ve bir kadın sevindiğinde bu sevinç tüm evi aydınlatır. Kadın evin bereketidir. “Yukarıdan size değerli bir taş emanet edildi, ancak onu nasıl parlatacağınız size kalmış, güzelliğiyle sizi parlatır ve sevindirir...” Önemli olan haklı olmak değil önemli olan kadınınızı mutlu etmek ve eğer kadın kendini ilişkide mutsuz veya değersiz veya önemsiz hissettiği zaman bunu size yansıtır bir tartışma şeklinde. Kadının mutluğunu ön planda tutan erkekler iş hayatlarında bile daha başarılı oluyorlar. Erkekler kadınların enerjisinden beslenir karşılığında özel değerli ve mutlu edilmek isterler. Gerçekten haklı olmanız kadınınızı mutsuz ediyorsa değer mi?
Bu sizin aman tadımız kaçmasın Ali Rıza bey kafası yaşamanızdan. Haklıysanız savunun kendinizi. Manipüle edilmeye çok müsait erkek milleti. Haklıysam haklıyımdır, haksızsam da diretmem yani. Ben anlamıyorum bu insanların alttan alma çabasını 🙄
Senin ilişkinde muhtemelen buna inandığın için. Kızlar hep mi haklıdır? Değil.
Olaya biriniz 6 biriniz 9 tarafından bakarsınız ikinizde kendi yönünüz de haklı da olabilirsiniz.
Genellikle birisi ile konuşurken empati yapmaya ve olaylara onun gözünden de bakmaya çalışırım. Ama denk geldiğim kişi ilişikide sürekli kendini haklı çıkarıyordu. Ben haklı olsam dahi konuşmanın sonunda haklı olan o oluyordu ve sürekli eski yapılan şeyleri öne sürüp manipüle ediyordu.
Anladım. Haklıyken bile haksız olmak, geçmiş öne sürülmesi, manipüle edilmek senin için ne demek?
Psikolojik baskı demek. Ben başka açıklamasını bulamıyorum. Ayrılmak demek
Anladım. Ayrılmakla mı baskı kuruyorlardı genellikle
Yok genellikle yaptığım hata veya kendi için haklı olduğu şeylerle baskı kuruyordu. Biraz takıntılı biriydi. Psikolojik olarak baskı kurmasını iyi biliyor. Ya ne olursa olsun konuşurken tartışarak haklı çıkıyordu. Eskilerden vuruyordu falan. Birazda baskın biriydi öyle işte
Sende suçluluk duyup alttan almak zorunda kalıyordun sanırım
Her zaman diyemem. Çünkü ben suçsuz olduğumda veya suçsuz olduğumu düşündüğümde alttan almam. Eğer hatalı olduğumu biliyorsam da gurur yapmam. O da hatta işte sen hem mesela suçlusun hem de özür dilemesini falan bilmiyorsun derdi. Gerçi sonralarda hadi suçlu olmasam da suçlusun özür diliyorsun geçiyor mu derdi. Ondan ne yapsam suç gibi oluyordu
O hep suçlayacak bir taraf buluyordu sanırım
Aynen öyle, o hep suçlayacak bir şeyler buluyordu
Peki sen sürekli suçlandığında ne hissediyordun?
Açıkçası haklı olduğum için çok tınlamıyordum ama psikolojik olarak yoruluyordum. Sonrasında ona karşı soğukluk falan girdi. Aramamaya sormayaya başladım öyle işte.
Anladığım kadarıyla yaşadığın ve sürekli devam eden bu durum sana kendini yorgun hissettiriyor.
Hayatında bu suçlanma hissini ilk nerede yaşadığını bulursan böyle hissetmenin nedenini de bulabilirsin. Bu durumu çözmen de sana yardımcı olacaktır.
Ayrıca kadınlar hep haklı değildir.
Evet bu sürekli devam eden durum kendimi yorgun hissettirdi. Ben nerede suçlandığımı biliyorum da karşımdaki kişi suçlamaktan hiçbir zaman vazgeçmiyor. O yüzden sorunun çözümünü ayrılmakta buldum.
En iyisini etmişsin senin adına sevindim. Hayatına sana, kişiliğine değerlerine saygı duyan bir insan alabilirsin. Seni yormayacak, dinlenebileceğin...
Aynen öyle, yoksa daha fazla yorulup yıpranacaktım
Cevap
17Cevap
Erkekler hep haksızdır, haklıda olsan gene haksızsın
Kesinlikle öyle net yani bu :)
Genelde detaycılar ondan. kadınlar her zaman haklıdır
Valla kardeş ciddi anlamda çok detaycılar. Her şeyi inciğine kadar inceleyip tartıyorlar, sonra da pişirip pişirip önüne koyuyorlar
Bırak kızlar haklı olsun. İlişkide haklı olmak can sıkmaktan başka bir şeye yaramıyor emin ol haksız olmak daha güzel en azından sadece biraz trip çekersin.
Ben ilişkilerimde hep haklı oluyordum hiçbir faydasını görmedim gereksiz sinir stres
Yok kardeşim ya haklı olduğun halde haksız olunca da bu sefer iyice kafayı yiyorsun. Düşünüyorsun nerede yanlış yaptım. Hep ben mi yanlış yapıyorum diye. Sonra da kendini sorgulamaya başlıyorsun. Ben artık konuşurken bile ne diyeceğimi seçerek konuşmaya başlamıştım sen düşün yani
Sizler biraz daha olayın yüzeysel tarafından bakıyorsunuz sizi ilgilendiren nokta da durup düşünmeyi tercih ediyorsunuz ben genelleme yaparak fikrimi söylüyorum tabi. Ama biz kadınlar da daha detayciyiz detay diyince bazen sizin için en basit konular biz kadınlar için detay gerektiren olaylar oluyor açıklama incelik ufacık bir hediye istiyoruz kısacısi sizler poh pohlanmak. Bziler iltifat istiyoruz...
Kesinlikle yazdıklarının hepsine katılıyorum. Ağzımdan çıkan her sözü bir gün önümde buldum. Bazen diyor ki önemli olan düşünmek ama bir şeyi söylüyorsun bu sefer de gerçekleşmesi mümkün ise yapmadın diye laf işitiyorsun. Ama kadınlar olarak cidden de çok detaycısınız. Bu kadarı da fazla. Bizde düşünüyoruz bazı şeyleri ama her şeyi de bu kadar incelemeyin canım size
Bu arada sadece merakımdan soruyorum 0909 olduğu için. Aydın'lı mısın?
İnsan her yerde memleketlisini arıyor. 09 görünce sormadan edemedim :D
Öyle tabi ama anlaşarak konuşarak bazı şeyleri çözmek varken, sürekli de kavga insanı yoruyor. Haklı olmayın demiyorum ki ama sürekli de olmayın. Hep biz mi suçluyuz ?
Benimde tercihim kesinlikle konuşmak ve konuşarak bir orta yol bulmak her zaman için. Hiçbir zaman kavgaları sevmemişimdir arada olur ilişkinin tadı tuzu dersin ama sürekli oluyorsa işte o zaman sorun vardır bence. Bizde de öyleydi, sürekli kavga her telefon konuşmasında tartışma falan. Yoruluyor insan
Umarım evli değilsen karşına, başka bir zamanda doğru insan çıkar diyelim :)
Öyle şanslıyım diyelim ama doğrusu ne zaman gelecek önemli olan o işte :D yani şu anki durumun ne bilmiyorum ama seni bu ilişki zorluyorsa ve seni ayrılınca zorlayacak bir şey yoksa seninde uzatmanın anlamı var mı ki?
inşallah diyelim o zaman. Allah kurtarsın diyeyim o zaman :)
İyi bir dilek mi kötü mü oldu bilemedim ama amin :)
İnşallah o zaman :) tek sonu senin için sevindirici mutlu edici olsun da bu zor durumdan kurtul diyelim :)
Umarım :) dualarım seninle diyeyim. Hallettikten sonra hatırla burayı hallettim dersin artık yoruma :D
Özkan'a kadar buradayım derken anlamadım desem :D
Estağfurullah bende dedim Özkan konuştuğu mu onu mu demek istedi dedim :D o zamandan sonra gidecek misin peki?
Dediğin gibi klavyenin acizliğine uğramak böyle bir şey olsa gerek :)
Tamamen kızlar haklı değil ama çoğunluğu yanlış yollara sapan ve ne istediğini bilmeyen hemcinslerimiz sayesinde kızlar çoğunlukla haklı durumunda oluyorlar kardeşim.
Valla kardeşim o da var tabi ama haksız olupta kendini haklı çıkaran da var. Gördüğüm için artık bütün kızları aynı görüyorum. Bazen kızların da dediği yere çıkıyor. Siz erkekler hepiniz aynısınız dedikleri gibi. Siz kızlar da hepiniz aynısınız demek istiyorum onlara buradan :D
Al işte var herkesin bir kanayan yarası :D Bir de kıskandığı halde aldatması da ilginç :D
Bende öyle diyelim. Allah kurtarmış diyelim. Bende çok olsun istedim de olmayınca dedim vardır bunda da bir hayır
Yok öyle bir dünya sırf bu yüzden bence yazdım Uzak Durmanız Gereken Kadınlar! okuyup aydınlansın tüm erkekler 😎😎
Sadece kızlar haklı olmuyor, genelde kızlar haklı oluyor😂
Yani bunun kaçarı yok zaten, ne yaparsak yapalım hep siz haklısınız. Bizim haklı olduğumuzu biliyorsunuz ama yine siz haklısınız
Hayır ya şakasına dedim qjfjwjw elbette her zaman haklı değiliz
Valla bence hep siz haklısınız ama yok ben her zaman haklı değilim arada haklıyım diyenler varsa evlendirme dairesine götürücem :)
Avcı olduklarından dolayı, hiç bir zaman av haklı olamaz
Sokayım onların avcı olmalarına. Bir 250 gr var diye kanka kaldırıyorlar sonra da kendilerini paha biçilemez sanıyorlar
Tamam da hiç değer vermeyince de olmuyor ki kardeş. O ayarı iyi tutturmak lazım işte
Kardeş biz brokar olamayız :D ondan ky
😂😂
Benim ilişkimde sadece sevgilim haklı oluyor Ben hiç haklı çıkmıyorum maalesef😂
Sende bunu kabul mu ediyorsun 😂 Keşke bende bir kere falan haklı çıkabilseydim haklı olduğum halde 😂
Sevgilim haklı kabul ediyorum Tabii haklıya haklı😂
Şimdi biraz da bana hak verde hayatımda bir kere haklı çıkabileyim 😂😂
Sana hak veriyorum sen haklısın😂
Teşekkür ediyorum mutlu oldum 😂 Hayatımda ilk defa haklı oldum heralde :D
Rica ederim
Sevgilinden mi şikayetçisin sen de 😂
Ya artık sevgilim diyemeyiz. Çünkü bitti sayılır çünkü dayanamıyorum. Anlaşılan sende sevgilinden şikayetçisin :D
Anladım dayanamıyorsan bırak Tabii ki keyfine bak sana uyum sağlayan birini bul kimsenin Kahrı Çekilmez
Yok ben erkeğimden şikayetçi değilim çok seviyorum
Aynen öyle kimsenin kahrı çekilmiyor. Hele ki bir de bir ömür boyu geçirmeyi düşünüyorsan dikkatli seçmek gerekiyor. Peki sen sürekli haksız çıkmaktan bıkmadın mı :D
Seviyorsan güzel, o zaman Allah tamamına erdirsin diyelim yani evli değilseniz. Tek mutlu olun da gerisi önemli değil.
Yok ya ben onu çok seviyorum Hep haksız Çıksam da seviyorum evleneceğiz İnşallah öyle bir planımız var Teşekkür ederim bu arada güzel düşüncelerin için
Öncelikle rica ederim ama sana şöyle diyeyim. Sürekli haksız çıkmakta bir zamandan sonra yorar. Yani bu benim naçizane fikrim diyelim. Ama isterim ki mutlu ol. Gerisi önemli değil olur gider zaten.
Evet senin dediğini de anlıyorum ama Arada aşk varsa geri Her şey boş Tekrardan teşekkür ederim
Rica ederim. Öyle arada sevgi aşk varsa gerisi boş gerçekten de
Aynen öyle
Kadınlarda trip, kapris, naz ve konuları çarpıtma donanımları doğuştan, erkeklerde ise opsiyonel. Böyle olunca da ya baya bi efor harcamak lazım ya da “hee” deyip geçmek
Söylediklerinde haklısın bence de doğuştan geliyor ama he deyip geçince de bu sefer ilgisiz oluyorsun ve sonra her şeyi önemsemiyor olarak görünüyorsun. Onu nasıl çözeceğiz peki :D
Tartışmada da denedim ama sonuç negatif :D
Nedense ben hiç o kızlardan olmadım. Sanırım bende bir promblem var 🙄 haklı olsam bile haklı olmanin tadını çıkaramadım. 👌
Hadi yürü evlendirme dairesine gidiyoruz :)
Ya kimi tanıdıysam hep o haklı. Bir kere de haksız olun ama seni hariç tutuyorum :)
Valla sende aldatıldığın halde haksız çıktıysan o zaman o senin sorunun. Ağzına sıçaydın bir güzel sonra da inşallah ayrılmışsındır
Sonuç olarak bitmiş bence en iyisi de bitmesi olmuş. Aldatan birisi bunu sürekli yapar. Onunla devam etmek kumar oynamak gibi bir şey olsa gerek :D
Biz haksız olunca çok mutsuz ve çirkef olabiliyoruz. Erkekler de böyle seçmediği için hep haklıyız 🤝
Haksız olunca çirkef ve mutsuz oluyoruz demeyelim de ama sanırım haksız olmak sizi rahatsız ediyor :D Ama sürekli de erkekler alttan alamaz ya dimi
ben o kadar sabırlı değilim o zaman çünkü sabrımı taşırdı.
Yo değiliz ben haklı olmadığım zaman kabul ederim ve hatam olduysa özür dilerim hep ben haklıyım triplerine girmem Kezban gibi
O zaman seni tebrik ediyorum
Kızlarla tartışan erkek kaybetmeye mahkumdur çünkü. Dil ve duygu adında iki güçlü silahlara sahipler.
Kesinlikle öyle
Abi bizim beynimiz beynimiz onlarinkinin yaninda hesap makinesi onlarin 4090 rtx ekran kartli son model pc
sdasdasd kardeş onlarınki öyle de bizde canım değiliz sonuçta yani :D
Benim onlarin düşünme hizina yetiştiğim olmadi
Düşünme hızı mı desek yoksa baskınlıkları mı yoksa duygularını kullanıp manipüle etmeleri mi :D
Sadece kızlar haklı olmaz, ama genelde erkekler daha fazla hata yapıyor.
Ne yapıyor olabiliriz acaba hata olarak?
İlişki yazı tura atmak gibidir.. Riskli yani..
Yazı gelirse kadın kazanır, tura gelirse erkek kaybeder.. 😄
Hocam dik gelme şansı yok mudur bu paranın :D
İşte şansımız o kadarcık.. 😄
hahah :D haklısın
Soru çok kaliteli eline sağlik
Teşekkürler dostum
Kızlar haklı olur çünkü
Kızların haksız olduğu bir konu var mı çünkü :D
Çünkü yok 😅
Bence de çünkü yok :D
Çünkü biz her şeyi çabuk unutuyoz onlarin bide çene gücü var
Evet çabuk unutuyoruz ve dediğin gibi onlar unutmuyorlar. Ben çok hatırlıyorum önüme pişirip pişirip koyuyordu
Herkes haklı tarafını anlatır
Olabilir
Haksız olmak isterdim ama maalesef...
Sende mi haklısın ah canım ya :D
O kadarda değil her zaman diiliz 😜
Bak şimdi seni haklı çıkarayım, haklısın :D
Ben gerçekten haklıyım 😂😄
Bende gerçekten haklıyım ama hiçbir zaman haklı olamadım :D
Erkeklerin ağızlığı ve pasif oluşu
Kesinlikle yeri geliyor kadınlar kadar baskın olamıyoruz
Erkek alfa konumundadır kadın beta. Kadın alfayi betaya çevirmek ister çevirdiği zaman da bu sefer kendine yeni bir alfa arar. Ya i kadın bir erkeğin gölgesinde himayesinde olduğunu bilmeli hissetmeli. Aksine 250 Gr için köpek gibi sunepelik yaparlarsa onlar da erkeğin boynuna halka takıp fino gibi peşinde gezdirirler
Kardeş o kadar haklısın ki üstüne söz söyleyemicem. Nokta atışı yaptın yani
çünkü boş beleş varlıklar
hahah o kadar da demesek mi :D
öyle hacı öyle maalesef, durduk yere ilişki bitirecek varlıklar
Ya evet yeri geliyor durduk yere bitiriyorlar ve seven sevdiğiyle kalıyor. Sonra da bir daha gel sev sevebilirsen
1 haftadır bu durumdayım, niye bitti hala bilmiyorum ya
O zaman boş ver hiç bilme ve söylemesi dile kolay ama olmamış gibi devam etmeye çalış.
umarım dostum, 5 yıllık emek gitti
Dostum benimki yalnız cidden dile söylemesi kolaymış da senin için valla çok zor bir durumdur anlayamam ama umarım atlatabilirsin diyeyim
umarım sağolasın
çünkü haklılar
bi tek biz haklı olamadık şu ilişkilerde
çünkü diz cok kabasiniz
Bu şey gibi olmadı mı şimdi. Tüm erkekler aynısınız. Tüm kızlar da aynısınız o zaman
evt
bence de evet
Nazlı olan kızlar ama çocuk olan da erkekler
Doğru haklısın söylediğinde ama bu sürekli sizi haklı yapmaz. Çocuk gibi davranıyor olabiliriz ama konuşmayı biliyoruz bence diyelim
Haklı aramıyorum ama tahinle pekmezi eşit yersen ağır gelmez mi bir fazla verir kendinden diğeri az dengeyi kurarlar haklı aramaktan çok dengede tutmak önemli haklı ararsan o hoooo ilişki kurma o zaman abicim gurur tanımaz çünkü ilişki
Haklı aramıyorum da sen bir yaşasan ne demek istediğimi anlardın diyelim :)
Sevgilim var anlıyorum da
o zaman bir şey diyemem daha fazla :D
🤣🤣🤣
😂😂😂
Hep haklı onlar aq en ufak hatada da zirliyorlar
Hahah aynen öyle. Her hatayı biz yapıyoruz sanki
Bence her dediklerini yapalım diye inceden manipüle ediyorlar sonra hatayı onlar yapınca da abartma felan işte yok trip atan erkek babasını prensesi felan bunlar hep taktik oyuna gelmeyelim
Gelmemeye çalışıyoruz da alttan ala ala millet sonrada bize bakmayıp onlara gidiyorlar
Trip atmayip taş gibi kizlar var böyle tatlı mı tatlı bize böyleleri denk geliyordur
Aynen öyle bulamadık öylesini :)
Haksız olursak ilişki biter
Haklı olunca bitmiyor sanki
Haklı olunca rahatlamak da değişik bir şey. Gerçi kafan rahat oluyordur derdi siniri karşıdaki oluyor, doğru
Bence seni anlamak yerine belki de uzatıp kafasını ağrıtmamak istiyordur, bir de öyle düşün derim. O yüzden de kestirip attığı için açıklama yapmana evet gerek kalmıyor :D
Ya Allah seni bildiği gibi yapsın asdaldma :D ona da razıyım diyor
Çünkü biz haklıyız
Çünkü biz haklıyız, çünkü siz niye hep haklı oluyorsunuz?
Yok yok haksız olan kızlar da var ama ben hep haklıyım 🤷🏻♀️
Bence sende o haksız olan kızlardansın ama hep haklı çıkıyorsun :D
Bilmiyorumki bence ben hep haklıyım 😂😂
E bende hep haklı olmak istiyorum. Lan bende mi kız olarak doğsaydım 😂
Sen hep haklı olursan sana bencil deriz
Ama siz hep haklı olursanız siz bencil olmuyorsunuz değil mi? Bak kendi ağzınla diyorsun ama kızlar haklı olunca bencil olmuyorlar
Aslaaaaa kızlar bencil olmaz, nasıl konuşuyosun öyle sen
Dimi ne yaparsanız yapın haklı olduğunuz gibi bencil de olamazsınız. Aslında her şeyi biliyorsunuz ama nasıl işinize geliyorsa öyle davranıyorsunuz :D
Aferin çok akıllı bir arkadaşımızsın
Ama senin kadar ya da sizler kadar değiliz diyelim
Orasını bilemem
Kesin bilemiyorsundur zaten
😅😅
Haksız olduğunu kabul etmeyen kızla yola. cikilmaz
Kardeş haklısın valla. Kabul ediyor da o an değil günler sonra ama o da fayda etmiyor üzüldükten sonra
Başta edecek. İş işten geçtikten sonra boş yapmış olur
aynen öyle
Çünkü haklıyız canım
Çünkü haklıyız canım. Biz haksız mıyız canım
Evet haksızsınız canım
Hiç haklı olamadık ki zaten canım
Haklıyız çünkü
Haklıyız çünküymüş :D Bir kere de haksız olsanız olmaz mı
Haklıyız evet😂
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?