Neden insanlar artık karşındakini seni onu seveceğin kadar seni seveceğine inanmıyor?
Yani ne zaman insanlar burada yani KS'de aşkla, sevgiyle alakalı ya da ilişkide olan bir tartışmadan bahsetsin, paylaşım yapsın altındaki yorumlarda işte aldatır, aldatıyordur, haberin yoktur, gizliyordur, sakladığı vardır, aldat gitsin, sevmiyordur gibi paylaşımlarda bulunuyor.
Anlam veremiyorum bu insanlığın doğasına aykırı nefret dolu hareketleri hangi zihniyet normalleştirdi?
Ya birisinin eşi, nişanlısı, sevgilisi her neyse bir hata yapsın ya da bir şey garip gelsin direkt böyle bahsettiğim gibi hani lafzını bile sevmediğim cümleleri kullanıyor. Çok garip? Neden bür tek ben sevebiliyormuşum gibi şu çevrede?
Çünkü insanlar olarak çabuk tüketmeye başladık yetmedi teknolojinin ilerlemesi ile yüzlerce sosyal platform ortaya çıktı ve insanlara yeni insanlar tanımak caziplesmeye başladı böylece güven sorunları, aldatma, ya da umursamazliklar arttı. Çoğu kişi karşısındaki kişiyi düşünemez oldu. Giderse gitsin kafasına girdiler neden? Çünkü yerine bulabilecekleri yara bandı yapabilecekleri binlerce insan var. Temelde bu sorunlar da saf aşka olan inancı da azalttı işte
Yani evet bende anlayamıyorum. Hele özellikle o giderse gitsin olayı? Ben daha çok giderse ne yapacağım diye korkuya gidiyorum; meğersem insanlar giden gitsin ben burdayım siye düşünüyormuş. Ben sevdiğimin peşinden gidip peşimden sürüklemeyi hayal ederken; insanlar ayakkabı olarak kullanıp yıpranınca değiştiririm diye ilişki kuruyormuş.
Bir insan neden sadık olur biliyor musun? Kaybetme korkusundan ötürü. Eğer bu yoksa ortada ilişki diye bir şey yoktur. Giderse gitsin kafası da kaybetme korkusu olmamasından kaynaklanıyor
Evet maalesef herkes sadakatsizleşmiş. Evlenme yaşına hafiften yaklaştım ama hala etrafımda hem bu dünyada hem de karşı sünyada ömrümü beraber geçireceğim birini göremiyorum. Artık kimse o sorumluluğu kaldıracak şekilde sevmiyormuş.
En azından senin bu yorumu yapman hala böyle insanların varlığına işaret ediyor. Bence gelecekte her birimizin çocuğu olunca bu sağlıklı düşünceleri onlara aktarıp bu insani değeri yeniden diriltmeye çalışmamız lazım.
Açıklamadaki 2. Paragraftaki kısmın saçmalığına katılıyorum. Fakat artık çoğunluk kısmın saf aşkın olmadığını gözümüze gözümüze sokmasından artık güven sarsılıyor. Bu her yerde böyle; internette, sosyal çevrede, evlilikler daha nice ortamlar. Hoş aşk zaten saf olamaz, bu farklı bir şey tabii ama, kavramı ne kadar çirkinleştirebilirlerse o kadar çirkinleştirmeye başladılar artık. Artık zıvanadan çıkıyor insanlar korkuyorum sonumuz ne olacak böyle. Ay ne biriktirmiştim bende yahu. 😄
Bende biriktim ve aklıma geldiği gibi yazdım belki biraz daha düşünüp yazsaydım daha dolu şeyler yazardım. Wkqldklwlx hatta okudukça düzgün yazamadığımı hissediyorum. Ama işte halimiz ortada, harcananlar biz oluyoruz en sonunda da.
Yok yok derdinizi gayet güzel anlatmışsınız bir problem yok. Bende hunharca yazdım da yazdım işte, gelişgüzel geldiği gibi geçirdim. En içten hislerim böyle artık..
Dış dünyada diyorum yani senin dışındaki gerçeklikte aşk diye bir şey yoksa sen yine de aşkın olduğu yönünde vardır diyerek hem kendini hem bizi ikna etmeye mü çalışacaksın yani?
Saçma değil mi ne alakası var çünkü. Yani annem babamdan itibaren yukarı çıkıyorum hepsinin devri değişti bir sonraki nesle geçince ama hiç ilişkiler bugünkü kadar çirkünleşmedi.
E insanın doğasında var üzülmek. Hem eğer karşındakinin insani olmayan davranışından üzüldüysen, duygularını anlıyorum ama bir yandan onun gibi insan dışı bir varlık olmamana da sevinip ondan kurtulduğuna şükretmen lazım. Çünkü insanı insan sever. İnsan kendisine zarar verenden de uzak durmalı. Evet biliyorum söylemesi kolay ama eninde sonunda gerçeklik bu.
Anlıyorum seni merak etme. Sadece söylemek istedim hani kibir hiç bir zaman yaklaşmasın sana diye. Yoksa kibirli olduğunu söylemedim. Umarım daha iyi biriyle karşılaşır ve ömür boyu bir yolculuğa çıkarsınız.
Demek ki seçimleriniz ve kararlarınız yanlışmış ki sürekli çaresiz duruma düşüp bu kötü durumlara sürükleniyorsunuz. Kişisel olarak senden bahsetmiyorum yanlış anlama.
Ya ironi olduğu ilk okumadan anlaşılmıyor ki wldlwodks yanına bi random atsan anlicam. Çünkü ciddi bir tavırda yazmıştım soruyu ondan gelen cevapları ciddi algılıyorum.