Aşk sabırlıdır, yardımseverliktir, emektir.
Herşeyin gönlünüzce olması dileğiyle.

#İnsanlarnedenartıkaşkainanmıyor?
@Sinirrr <3
Hem gerçek aşkı bilmedikleri hoşlantının ve arzulamanın aşk sanıldığı bir toplumda aşka inanç kalmaz ikinci mesele ise yaşanılanlar günümüzde ki ilişkilerin çoğu menfaat çıkar maddi manevi sömürme ve cinsellik gütdüğü için iki taraftan biri kullanıldığı için kullanılan kesim hangi cins ise karşı cinse inancı kalmıyor herkesi aynı sanıp aşka olan inançlarını yitiriyorlar halbu ki bilmiyorlar hep benzer erkek ya da kadınları tercih ettikleri için diğerlerini görmezden gelip beğenmedikleri için aynı hataları ve aynı şeyleri yaşayıp iyice yıpranıyorlar halbu ki belki onu çok seven sahiplenecek insanı basit ve sıradan görüp şans vermeyerek de kendilerine en büyük zararı vermiş oluyorlar herkesin kendi hayatı istediği şekilde yaşayabilir ama benim gibi insanların da artık görülmesi ve şans verilmesini isterdim üçüncü bir konu ise maddiyat ve para aşkı paraya aşık olup karşısında kini seviyormuş aşık olmuş hissiyatı oluşturmasından kaynaklı açıkçası çoğu insanın aşka olan inancı kalmadı
Çok doğal çünkü insanoglu kendi hatasını kabul edip ders almak yerine her zaman her koşulda suçu hep başkasına atmayı seçti.
Hal böyle olunca da gerçek sevgiyi aşkı bulamaz gerçi artık daha belirgin bazı şeyler.
Aşkı bitiren insanoğlu.
Aşık olduğumuz kişinin bizi sevmeye zorunda olduğuna inanıldı.
Aşkı sevgiyi tutkuyu mutlu olmayı hep birbirine karıştırdık.
Karıştırmaya da devam ediyoruz.
Bazı şeyleri kamufle etmek için kullanıyorlar.
Niyet ve istek varsa bir insan her zaman doğruyu güzeli iyiyi bulur.
Önemli olan bunu ne kadar istediğidir
Tabi ki.
Ama kurunun yerinde yaş olanı da yakmak bu nedenle insanlara önyargılı davranmakta uygun değil.
Tek istediğim.
ne yapmak istediğinin farkında olsun artık insanoğlu bir zahmet mümkünse.
Çok zor olmasa gerek.
Bu doğru ama onu yapmak isteğenin olduğunu henüz göremedim
Kesinlikle her şey olacağına varır.
Nasipte varsa inşallah.
Kıyafet değiştirir gibi sevgili değiştirdikleri için ya da aynı anda on yirmi flört yaptıkları ve hepsine aynı kelimeleri söyledikleri içindir
Çünkü bazı saçma ilişkiler o kadar çoğaldı ki aşk'a nefretim çoğaldı. Herkes yalnız cinsellik derdinde. Anlayamıyorum. Aşk her küsüp barışmak değil, profile anahtar kilid koymak da değil. Bunlar ergence şeyler. O yüzden artık kimse insnmıyor bu saçmalığa
Cevap
50Cevap
Aslında herkes aşka inanır herkes şüphesiz ama bir kişi çıkar ve aşka olan inancımı bitirir bu herkes için geçerlidir herkes bir kere sefer hani kim ne derse desin bilim ne söylerse söylesin ama gerçek aşk bir kere olur bir kere seversiniz eğer olursa dünyanın en şanslı insanı olursunsam eğer olmuyorsa oradan sonra aşka olan inancımızı hayatı olan sevincinizi gözünüzdeki ışığı filan Hepsini kaybedersiniz eğer ki bir kişi ben aşka sevgiye inanmıyorum diyorsa bilinki bir kere sevmiş ama olmamış.
Çünkü aşkı öldürdüler ama ben inanıyorum ve yaşıyorum. İnanan yaşar
Çünkü aşk diye bir şey hiç olmadı abla. genellikle bu sadece hormonlar ile ilgili. günümüzde maalesef insanların hepsi dış görünüşe ya da paraya bakıyor. mesela bir insanın parası varsa veya zenginse ne kadar karakterli olduğu önemli değil hatta karaktersiz biri bile olsa kızlar yine de o kişiyle evleniyor ya da şiddet bile uygulasa yine de o kişiden ayrılamıyor. bunun nedeni de aslında aşkın gerçek olmaması. yakışıklı veya güzel kişiler ilgi görürken çirkin olanlar sevilmiyor. benimde hiç sevgilim olmadığı için bende artık aşk diye bir duygunun varlığına inanmıyorum. çünkü daha benden hoşlanan biri bile çıkmadı. yani görüyorum o kadar serseri var o kadar ruh hastası insan var hepsi de seviliyor. demek ki kızlar daha çok kendilerine kötü davranan boş tipleri seviyor.
bu yüzden aşka inanmıyorum hiç bir zaman.
Çok doğru söylüyorsun kardeşim... yüreğine sağlık, çok olgunsun her yorumun aydınlatıcı ve hakikaten gerçek. İnsanlar eskisi gibi değil, kuşak farklı. O nedenle diyorum ya 80li yılları özlüyorum diye 😊
Teşekkür ederim abla senin gibi kalbi güzel birinden bunları duymak güzel, :) bence de o yıllar daha güzeldi en azından samimiyet vardı ya da sadakat
Yani bir düşün sence nedennn?
Bende inanmıyorum çünkü cinsel olarak bakan var, iki kişi arasında kalan var ondan sonra işte ne hikmetse egosunu tatmin etme var adam üzüleceğine sevmediği insanı kendine aşık etmeye çalışıyor gerçekten insanlar çok canım bazıları yani bu yüzden artık aşk diye birşeyin olmadığına inanmak yani imkansız. Aynı zamanda karşılıklı bir sevginin olmadığına da inanır, beni mesela hep sevmediğim insanlar seviyor hatta bazılarıda istemediğimi belli etmeme rağmen bile taciz ediyor, sapık var yani bu yüzden bence herkes aşk istiyorsa, illaki ister çok istiyorsanız o buraya yazdığım, sahtekarlara sesleniyorum gerçekten aşk istiyorsanız internette var nasıl davranmamıız gerektiği ayrıntılı var ama özetleyecek olursak kandırmayın, cinsel yönle bakmayın, bakarsanız da ilgilenmeyin abiii ya da sapıklık, illa o olacakta o olacak bu ne, sanki tek insan ooo yani ben erkekleri bu yüzden sevmiyorum ve aşka inanmıyorum ve evlenmiycem mmm mm afferin sahtekarlar size beni ne hale getirdiniz bravoooooo😡😡😡😡😡😔😔
Maalesef ff👍😔
İnsanlar neden aşka inanmıyor biliyor musun çünkü insanlığın çoğu bu zamanda bir birleriyle yarış içindeler, ben alırım sen alamazsın, ben geçerim sen geçemezsin, ben çıkarım sen çıkamazsın, halbuki bir birlerine olan saygılarını idrak edebilseler karşılıklı mütevazi olsalar tüm insanlık, tanıdığı ya da tanımadığı, eş, dost, akraba, sevgili 🆚 bir birlerine aşkla sevgiyle muhabbetle yaklaşırlardı.
Elhamdülillah benim içimde mütevazilik had safhada, yakınlarımla, dışarıdaki eşle dostla aşk ile sevgi ile muhabbetim var , umarım insanlık çok geç olmadan özünde olan iyiliği yakalayıp dünyada ki yaşamın ne kadar kısa olduğunu anlarlar umarım 🙏🏻
Sağ ol 🙏🏻
🙂 bir şey değil✌🏻
Sebebi siz bayanlarsınız sizi gerçekten seven erkeklere şans tanımıyosunuz değer vermeyen erkek size daha çekici geliyor erkeklere parası için bakıyorsunuz bide kekolara gidiyorsunuz ya onlar sizi aldatıyor ya da onlardan şiddet görüyorsunuz sonra erkekler ölsün diye feministler oluşuyor şu an sizin yüzünüzden aşka inanmıyorum 2020 yılından sonra ben kadınlara olan aşkımı kaybettim hiçbir kıza artık yürümüyorum onlar bana yürüyor bazen ama artık aşka inanmadığım için içimden gelmiyor ve aşka inanmadıktan sonra artık bana yürümenin bir anlamıda yok
Abla şu an çok şaşırdım bana tepki göstereceğini düşündüm bu söylediklerine
Bu devirdeki kızların çoğu yanlış yolda. İlk başta annelerine / babalarına saygılı değiller... edepsizce hareketler olduğu sürece onlardan bir şey beklemeyeceksin. Haa sadece hormonların tavan yapınca işe yarayan zavallılar. Onlar adına utanıyorum. Ve siz erkekler yönünden bakıyorum bu olaya. Hiç kolay değil, ne deseniz haklısınız; eskiden erkeğin sözü dinlenirdi.. edep vardı. Bereket vardı; vardı da vardı...
Abla hormonların tavan yapınca kelimesine cevap vereyim ben bu hayatta 3 tane kızı gerçekten sevdim 1 tanesi benim ortaokul aşkımdı lisede 11 sınıfa gelince buna açıldım beni reddetti diğer 2 tanesine tamda açılacaktım beni kendilerinden tiksindirdiler bir tanesi beni kendine aşık etti sonra duygularımla oynadı diğeri de başka sebeple beni kendisinden tiksindirdi bunlara farklı zamanda aşık oldum ve asla ne olursa olsun onlara cinsellik gözüyle asla bakmadım gerçekten seven erkek sevdiği kıza cinsellik gözüyle bakamıyor gerçekten ama hiçbiride benim kıymetimi bilmedi nasıl kaybettiysem iyi niyetimden kaybettim hep
Bende aşka inanmıyorum çünkü öyle bir şey yok araya her zaman menfaat giriyor çıkar oluyor illaki bence aşk daha kutsal bir şey olmalı karşılığı olmadan sevebilmeli insanlar bir birlerini ama herkes bir birini kaybedince aklı başına geliyor ve insanlar böylelikle aşka olan inanç bitiyor kimse kimseyi saf ve temiz sevmiyor sevemiyor ya güzellik ya para ya da başka bir şey için seviyor kimse kalp güzelliğine bakmıyor kalbi iyi mi diye bakmıyor aşk somut şeylerden ayrılmalı para pul güzellik çirkinlik kavramı olmadan birbirlerini sevmeli insanlar üzgünüm ama bence artık aşk diye bir şey kalmadı
Bence aşka inanmayan insan aşk için çabalamayan insandır. Aşk öyle armut piş ağızıma düş bir şey değil nasıl olsa. Aşk için çabalamak da gerekir emek de gerekir. Bazen zamanını harcıyormuş gibi hissedersin, karşılıkla değil gibi hissedersin. Bir sürü farklı şey hissedebilirsin. Ama bu aşkın olmadığı anlamına gelmiyor. Tam tersine olduğu anlamına geliyor. Karşılıklı aşka inanmamak belki biraz daha mantıklı olabilir. Ama onun da gerçek olduğunu düşünüyorum. Senin karşındakini sevdiğin gibi karşındaki de seni sevebilir. Ruh eşini bulamak elbet biraz zaman alır ama imkansız bir şey değil sonuçta. Belki de çoktan bulduğunuz ruh eşinizin farkında olmaya bile bilirsiniz (doğru yazmadım bence). Ama her ne yaşadıysanız yaşayın. Aşk gerçektir ama sizin emeğiniz yetersizdir. Ya da yanlış kişiyedir.
Çünkü sevgi, saygı, eşitlik ve anlayış yok bana göre artık. Şimdi aldatmalar, yalanlar falan var hep. Aşk böyle bir şey olmamalıdır. Olmamalıydı da zaten. Evliliğin de artık bir anlamı yok maalesef.
Daha önce hiç sevgilim ve kız arkadaşım olmadı. Ama olsaydı öyle davranırdım. Dediğiniz gibi konuşması kolay, uygulaması ve yapması zor. Haklısınız.
İnsanlar artık eskisi gibi birini sevip ömrünü onunla geçirmiyor. Sürekli birilerini hayatına alıp çıkardıkları için her birine duydukları hoşlantıyı aşk sanıyor hiç birinde aradığını bulamayıp ayrıldığı için de aşka inancı kalmıyor haliyle.
Güvenilir insan yok aşk denilen şey eskiden varmış olduda biz mi yok dedik anlam veremiyorum düzgün insan kalmamış.
Çünkü birçok kişinin derdi günübirlik heyecanlar ondan dolayı insanların aşka sevgiye inancı kalmadı çok normal bu
Aşk bir an önce beni yeniden bulsun diye insan kendini kandırmaya çalışan insanlar bunlar. Nedense aşka inanmayanların hep bir sevgilisi vardır.
Aşkların hepsi artık mantık aşkı olmuş eskiden mantık evliliği derlerdi şimdi mantık aşkı para bitti mi aşk bitti evlilik bitti
Eski aşk mi kaldi? Insan kalitesi mi? Karakterli insan mi var? Güven mi kaldı? Bu sorulara verilecek cevap , sizin sorunuza karşılık olacaktır.
Aşk var kimse inkar edemez. insanlara belkide eskisi kadar etkileyici ve inandirici gelmiyordur.
İnanmamak değil ama, inanmaktan korkmak ve reddetme isteğidir belki de. Ne zaman aşık olmaya yeltensek, kalbimiz söküldüğündendir.
Şimdi bu zamanda menfaat vardır ne aşkından bahseden
Ben ne olduğunu da biliyorum, inanıyorum da.
Şimdiki aşkta cinsellik yani bende aşkı daha temiz sanırdım.
Ben inanmak istiyorum var olduğunu biliyorum ama işte nerden arayipta bulunurki öyle saf sevgiler yokki
Yanlış zaman yanlış insanlar aşka olan inancı kaybettiriyor bu yüzden de kişi eskisi gibi olmuyor.
Saçma sapan tecrübeler ve dengesiz kişilikler yüzünden.
Çünkü insanlar güveni kendinde değil hep karşıdan bekliyor.
Aşk dedikleri şey iki bacağın arasında olduğu için kimse inanmıyor artık
Yaş geçtikçe tecrübe ile gözün açılıyor çünkü. Hala o yalana inanan varsa da aptal olması lazım ki ben aptal insan sevmem zeki dürüst ve ahlaklı olmalı insan
Çünkü artık aşk çok sıradan birşeymis gibi oldu şimdiki aşıkların tek bildiği şey birbirlerini öpmeleri, kucaklaşmalar, eskiden insanlar sevdiği için canını verirdi şimdikiler birbirlerini kullanıyor
Aşk bir kuşun kanadında, aşk bir kar tanesinde, aşk elle tutulmaz gözle görülmez
Aklı başı yerinde olanlar için öyle bir şey yokta ondan
Çünkü maddiyatin önemi günden güne artıyor para olmadan hiç bir şey yapılamayan bu dönemde genel olarak kızlar aşkı değil parayı tercih ediyor
İnsanlar artık insanların samimiyetine inanmiyor
Artık hersey çok yozlasti kolaylasti sosyal medyanın kullanımıyla. Hersey çok kolay ve hızlı yaşanılıp bitiyor değeri olmuyor öyle olunca. Düzgün aklı başında insan bulmakta zor artık
Var tabiki. Sadece zor artık
Kendileri de aşkı hakkını vererek yaşayamadiklari için.
Aşk diye bir şey yok libido ve maddi güvence üzerinden değişiyor
Karşı cins davranışlarından
Aşk zannetikleri şeyden darbe aldıkları için.
İnsanlara güvenmiyoruz.
Cnkü herkes kişiliksiz
Kendim icin demedim biri icin dedim özellikle
Bence aşk var ama sonradan saplantıya dönüyor.
bende artik bir kadin tarafindan egitilip yonetilmek istiyorum
her şey bol Kiz da erkekte bolluğun olduğu bir yerde sadakat yok
Aşk mı o da ne ki 😳
Faik ile Safiye’ye ne oldu 😳
Estağfurullah 😐
Aşkın şekli değişti o yüzdendir.
Kimsenin maçasi yemiyo
Ask yoktur libido vardir
Benim hala inancım var
Şimdiki o ruspu kadınlar aşktan soğutur
Gerçek aşkı bilenmi var yeni genclikte
Herkes kendi çıkarı peşinde.
Bilinçlendiler demek ki
Öyle bir şey yok çünkü.
Önceden inanıyorlar mıydı
Inanmazlar artık çoğunluk şıpsevdi
Öyle bir şey yok
Tanımayan bile var
ben inaniyorum
Yapmacık geliyor abla
Kalbim tamir edilemecek kadar kırık olduğu için..
Geçici bir duygu çünkü
Aşk değil önemli olan yasadigin kişi
Ben istisnayım o zaman
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?