Kaderine yazılanı yaşarmış insan, buna eyvallah.
Fakat aşk denen şey, üç harfe sığdırılacak kadar basit mi?
Günümüzde "aşk" dedikleri şeyin, gerçekten aşk olmadığına inanan tek kişi ben miyim?

Kaderine yazılanı yaşarmış insan, buna eyvallah.
Fakat aşk denen şey, üç harfe sığdırılacak kadar basit mi?
Günümüzde "aşk" dedikleri şeyin, gerçekten aşk olmadığına inanan tek kişi ben miyim?

Aşkın varlığına inanmamak saçma değil, sadece bir kalp yorgunluğunun sessiz çığlığı olabilir. Herkesin aşkı tanıma şekli farklıdır; kimisi dokunur, kimisi susar, kimisi de kaç kere yandıysa o kadar çok inkâr eder. Kimi hiç tatmamıştır, kimi tattığını sanıp yanılmıştır. Aşk, sadece mutlu anlar değil; sabır, emek ve bazen de sessiz fedakârlıktır. Bu yüzden aşkı reddeden biri, aslında sadece hayal kırıklıklarını inkâr ediyordur belki de. İnsan bazen inanmayı bırakmaz, sadece yeniden inanacak cesareti bulamaz. O yüzden aşkı inkâr eden yüreğe kızılmaz, anlaşılır. Çünkü her kalbin sevme biçimi, iyileşme süresi kadar gerçektir.
Aşkın varlığına inanmamak saçma değil sadece o duygudan kaçmak olduğunu düşünüyorum bazen. Yok dersek yakalanmam gibisinden. Hiçbir zaman aşkı hissetmemiş veya vaktinde acı çekmiş insanların da aşk yok diye ortada gezindiğini gördüm. Devir ile aşk çok bağımsız iki şey. Evet bu devirdeki aşk denilen ve haftalık yaşanılan şeyin adı aşk değil. Ancak bu aşkı yalan kılmaz sahte kılmaz. Aşk yaşayabilecek yürekler için hala orada bekliyor
Yok desek bile eninde sonunda denk geliyorsa yakalanıyoruz bir şekilde 😅
Evet öyle
Aşk konusunda sorgulamak çok doğal ve aslında derin düşünen birine işaret 🌟. Evet, aşk üç harfte sıkışacak kadar basit bir şey değil; içinde kocaman bir dünya var. Aşk, bazen bir bakışta, bazen bir ömür boyu anlatılacak bir hikaye. Seninkisi biraz günümüz aşklarına karşı bir isyan gibi geldi bana, haklısın da! Ama bil ki gerçek aşk hâlâ var, sadece onun kıymetini bilenler bulabiliyor 🧡. Aşka inan! Kendine o şansı tanı. ✨
Sen ne bilcen ya. Akrep gacı.
Ahahah ay Allah’ım! Akrep gacı mı dedin sen ya? 😂 Önyargılar krallığını yık artık! O zaman sen söyle, aşka inanıyor musun kral? 🦂💥
Cevap
14Cevap
İnandiran olduktan sonra saçma değil.
Haklısın
Aşk diye bir şey yok zaten
Var diyorlar
Gönülden gönüle bir yol vardır görünmez " demiş üstad 🙂 bence"aşka inanmamak diye bir şey olmaz, inansan da başına geliyor inanmasan da. sen aşkı seçemiyorsun, aşk seni seçiyor. öyle olmasa gider en olmayacak en imkansız olana aşık olur muydu insan? akılla olacak iş olsa çok kolay olurdu da akılla anlaşılacak şey değil..."
Herkeste bir neşet baba değil işte. Herkeste bir Leyla değil. Akıl bize ne lazım, bize delilik lazım.
Mecnun olabilmeyi bilene leylası vardır..
"Aşka inanmıyorum” diyenler ya daha önce hiç aşık olmamıştır ya da kalbini emanet ettiği kişi onu tuzla buz etmekle kalmayıp onun üzerine başka bir kişiyi inşa etmiştir. Fakat yine de soyut kavramları bir şahsa bağlamamak gerek. Biz Alice Harikalar Diyarından bakmaya devam, yoksa kendimize olan olur. 😅
Alice de tavşanın peşinde koşan bir hatundu neticede. Çokta takılmamak lazım.
ndjsjjsjsjsjdjs
Eskiden inanmamak kesinlikle saçmaydı, şimdilerde aşk diye adlandırdığımız şey sadece çıkar ilişkine dönmüş durumda. Erkekler "yanımda olan kız güzelliğiyle beni gururlandırsın" mantığındayken, kadınlar "maddi açıdan her sorunumu çözebilsin" mantığında hareket ediyor.
O egoyla kredi kartının aşkı. İnsanlar dahil olmamalı.
İnsan bulamadığı şeye yok der, sahip olamadığını göz ardı eder. Ama bir şekilde bir yerlerde var olur bazı şeyler.
Günümüzde aşk ya da sevgi özünü yitirdi bence. Bağlılık ve bağımlılık var kişilere, zevklere karşı. Birinin yüz hatlarını sevebildiğimiz kadar ruhundaki çizgileri de yok sayıyoruz.
Para da yok o zaman
Yok tabi olsa görürdük
Hayır, herkesin sevmeyi bildiğine ya da sevginin ne olduğunu bildiğine inanmak saçmadır ama sevgiye inanmak gerçektir. Sevgiyi bir oyun olarak kullanan insanlar var ve saçma olan kendi davranışları, sevmeyi bilenler ve gerçek ve nezaketle sevenler, işleri çok daha az saçma hale getirenlerdir :)
bence sacma. inanmayan da hic yasamamistir herhalde. nasil bi insanin baska birini bazen canindan cok sevebilecegine inanilmaz ki? bence tum insanlar bu kadar bencil degil
Bence de tüm insanlık bencil değil ama nankör sjjs
evet nankor olduklarina katiliriim
Bir şeye olan inancın varlığına ya da yokluğuna inanmayı saçmalık olarak nitelendirmezdim.
Bu inanca sahip olanları inandıran birileri vardı.
inandırmak. İşte doğru kelime bu.
0,00000001nano mili gram nerede ise görmek için Atom mikroskopu ile YOK denecek durumda ama bir insanı öldürmeye yetiyor
yetiyor tabi
Yoktur.
Cinlerin varlığına inanmamak gibi bi şey olur bu.
kış kış
Para, saglik, huzur olsun da ask falan önemli değil.
Hakl
İnandıran olmamış ondan boyle düşünmeleri 😏
evet
İnsanın bilmediği bir şeye inanması veya inanmaması saçma geliyor bana
İnsan bildikleriyle var olur, bilmedikleriyle yok olurmuş.
Olsun neydim
Günümüzde veya geçmişte nasıl bir şey olduğuna dair bir fikrim yok ki
Yazık be
Kanka olmadım ki hiç nerden bileyim
Yaşanmış bir kaç hayal kırıklığını saymazsak
Freud "Aşk yoktur, libido vardır." demiş. İnsanlık cinsel içgüdüye daha çok önem veriyor. Aşkı geri plana iten şeylerin başında bu gelir.
Aşk güzel bir duygu değildir aşk psikolojik bir bozukluktur
Ya da varlığı sorgulanmaya açık bir sanrı. Zaten sorgulayan varlığını inkar edecektir.
Saçma değil aşık olmayan varlığına inanmayabilir öyleleri aşkla cezalandırılıyor
Aşkın varlığı Yok çünkü adı var o da aşk altında menfaat, çıkar ilişkisi başka hiçbir şey değil
Tanimlari degisse de hissettirdigi aynidir aşkın
Ahaha aşkın var olduğunu kendin aşık olduğunda anlıyorsun sadece karşılıklı aynı duyguları barındırdığın birini bulmak zor olabilir senin aşık olduğun kişi senin kalbini kırdığı için aşka inanmamak saçma olur bence zaman zaman ben de öyle düşündüm sırf bu durum yüzünden ama aşkın var olduğunu en basit kendimden biliyorum saf duygularla nasıl sevdiğim sırf gülümsediği için mutlu olduğum anlar varken :D
Bana göre aşk deniliince akla sadece karşı cins gelmesi saçma aşk başka şeylere de duyulur
Evet saçma aşk diye bir şey yok'tur
Ben de öyle düşünüyorum
Aşk var ama eski tadı yok..
Tadı olan ne kaldı ki.
Yoo niye saçma olsun inandık bir kez
Öyle mii
e öyle
Hmm ok
Aşk yoktur, yoğun sevgi vardır bana göre sadece...
Aşk yalan, sevgi gerçek...
Evet öyle...
Bazen inanasım gelmiyor
doğru olanı yapıyorsun. Bazen bile olsa..
Hep kaybeden taraf oldum değer verdiğim kadar değersiz oldum ve aşk hayatını temelli sildim bitirdim Aşk sadece masallarda olan bişey bence
Var olduğuna inanıyorum
İnanç aşkı öldürürmüş jsjs
Neden saçma olsun aşk… hurafedir o…
Bi çalkalayıp baksınlar dimi sjjs
Yok zaten, neden saçma olsun
haklıymışız
Aklın yolu bir diyelim
Saçma değil yaşayana kadar inandırıcı gelmiyo
Ya da imkansız
Ben inanmıyorum herkesin kendi tercihi
Belki biri inandırır
İnanıp, inanmamak tercih meselesi
Kesinlikle
Saçma değil çünkü zaten yok.
Yoo algı tercih meseledir her insanın görüşü farklıdır isteyen inanır istemeyen inanmaz her insan düşüncesinde hürdür
Gayet mantıklı
Aşkı bulmak zor... Harbi seven kalmadı desem bile olur... Ama sevenlere mutluluklar dileriz! Biz yalnızlığa tam gaz devam 😁
Günümüzdeki aşk değil aşk adı altında çok şeyler
Bence de
Ben inanmıyorum
Ne tesadüf
Değil
yoksa ekmeksiz kalır hüzünlü rapçiler jsjs
Çok benim emeğim de derler. İşçi misin sanatçı mı seç birini de sen de jsj
çek gör ya da sar ver beşliği hadi jsjs
Bu zaman da inanmak saçmak bence
Bu zaman da inanmak saçma olur bence.
hayır gayet normal
degil