Bende buna tutuluyorum. Her şeyi birlikte yapıyoruz iş para olunca utanacağımız tutuyor milletten dilene kadar aslan gibi manitam var istesem nolmuş yani😒

#inci
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bende buna tutuluyorum. Her şeyi birlikte yapıyoruz iş para olunca utanacağımız tutuyor milletten dilene kadar aslan gibi manitam var istesem nolmuş yani😒

#inci
Yani ilişkide belli bi seviyeye gelinmişse yani en azından aileden birinin haberi var ciddi adımlar atılıyorsa ve eften püften muhabbetlerden ilişki sonlanmayacaksa kadındır canı bişey çeker yiyemezse üzülürüm diye kendi isteğimle kötü günler için kenarında dursun diye bırakırdım.
Hayir ruj parasi degil ben bu soruyu sorarken ciddi anlamda paraya sıkışmış olarak sordum canı istemiş yiyemiş mevzusu değil
Sorun değil illa bahsettiklerim için olacak diye bişey yok her neye ihtiyacı olacaksa ben bileyim veya bilmeyim gönül rahatlığıyla giderebilir sorununu
Acil durumlar haricinde istemek yanlıştır.
Ameliyat olacaktır, para tamamlaması gerekiyordur tamam. Ders kitabı alacaktır ama o sıra cebinde para kalmamıştır, tamam vs. bu tarz durumlar için olabilir
Ama yok estetik yaptıracağım, yok makyaj malzemesi alacağım, aracıma benzin alacağım, çok büyük borca düştüm batıyorum vs. bunları gitsin annesine babasına çözdürsün. :) Kendi sorumluluğunda ve kendisi yüzünden oluşan eksikleri de kendi tamamlasın.
Teşekkürler. :)
Rica ederim
Bunun yanlış ya da doğru olduğunu kişiler belirler. Biz evlenmeden çok çok önce unide öğrenci iken harçlıkları biriktirir ortak harcardik. Kantinden tavuk pane alıp ikiye böldürur ortak yerdik. Ama hiç art niyet olmadı. İki kişi bu dinamiği yakalayınca zaten istemeye de gerek kalmıyor ki. Ama zaman malûm, güven duygusu suistimal ediliyor. O yüzden dikkatli olmak lâzim.
Rica ederim
Sıkıntılı dönemler yaşıyorum veya yaşamış olabilirim. Durumumu otomatik olarak bilir ve yardımcı olmak ister. Çok sıkıntılı durumum varsa elbette kabul ederim fakat sonrasını düşünerek. Otomatik olarak parayı tekrar geri almayacaktır. Hesabımı yaparım eğer ki elim düzelirse güzel bir jest yaparım.
Cevap
39Cevap
Bu ilişkinin geleceğine ve ne kadar zamandır ilişkide olunduğuna bakılır
Tabi zenginse isteyelim 😂
Erkeğin kadından para istemi bizim toplumsal olarak çok onay verdiğimiz bir şey olmuyor. Bu konuda gurur yapıyoruz. Buda mahalle baskısı dediğimiz olay ile ilgili sanki.
Birde ilişkilerde sevgili iken işin içine para girince durum farkkılaşıyor. Evli iken bu çok önemli olmuyor.
Benim için bu durumun doğrusu ya da yanlışı yok. Ben uzun süredir çalışan biriyim ve ailem dahil kimseden çok zor bir durumda olmadığım sürece maddi destek almayı tercih etmiyorum. Tabi ki gerçekten içinden çıkamadığım ve destek almam gereken bir durum olursa önce aileme sonra ailem diyebileceğim insanlara giderim, bu hayatımdaki insanı da kapsar. Sadece bunun olması için çok uç noktada bir sorun yaşamam ve uzun diyebileceğim bir süre zarfında birlikteliğimiz olmalı.
Ben istemem zaten, kız tarafı da zaten genelde herhangib bir hediyeyi bile zor kabul ediyor. Yani uyumlu biirni bulup yıllarca beraber olma garantiniz net oluşmuşsa olabilir. Ama etik açıdan istememesi gerekir. Çünkü aşk güven işidir.
Şahıs güveniyo ki sevgili oluyo.
Bunu kullanıp sürekli para istemek de doğru değil, sğrkeli ya da bazen yine de doğru değil
Duruma göre değişir. 2500 liralık ruj almak için benden borç ya da destek istiyorsa eski sevgilim olur. 😄
onu yapan var mıdır?
Benim bahsettim çıkarsız ilişkilerdi. neden istemek yanlış olsun
Sevgiliyken karşı cinsten para istemem. Bu hem bana kendimi kötü hissettirir, hem de karşı tarafı kullanıyormuşum izlenimi verir. Karşımdaki insanında aklında onu para için kullanıyor muyum sorusunun belirmesini istemem.
E şimdi bu yaşına kadar evde kalmissan biz ne yapalım
Evde kalacağım nerde kalayim
Kardeşim iyi misin hava soğuk nerde kalayim ksjs
Çok benlik değil, gider kredi çekerim yine istemem ssjsjs
Ya manit müsait versin ona öde banka cok faiz alıyor jsjs
İnsan bilmez mi maddi durumunu iki günlük ilişkiler için demiyorum
Ben seni anladim bende çok müşkül duruma düşmedikçe istemem ama dünyanın bin türlü hali var ben diyorum ki ondan bundan dilenene kadar seviyorum ölüyorum dediğim adamdan istemek neden utanç verici olsun ve borç tabiki😀
Neyse önce nikah sonra kuruturuz😀🤪
Sen istemiceksin o teklif edecek sevgiliyse maddi ihtiyaca olduğunu bile tahmin edecek aşık insan bunu anlar zaten sormaya gerek yok zaten tahmin etmeli öyle bişey olsa soramayacağını
Kimseden 50 kuruş istemedim istememde hele manitadan istemek çok Onur kırıcı olurdu bir erkek için
Ben annemden babamdan bile para istemeye çekinirim. Çok ciddi bir konu olmadığı sürece sevgilimden de istemem. Ciddi bir konu varsa da başkalarından isteyeceğime ondan isterim elbette
Kadın kendi geçimini sağlamayı başarmalı ve sevgiliden para istemek muhalif durduğum bir konu. Para veren erkek bunun karşılığında mutlaka talepkâr olacaktır.
Manitanın aslan gibi olup olmadığını anlamanın yollarından birisi bu. Şahsen ben sevgilim olsa sadece benden iste, ihtiyacın her olursa bana gel derim.
İlişki ciddi anlamda ilerlemişse hayatı neredeyse her anlamda birlikte paylaşa bileceğim noktaya geldiysen yani olabilir abartılı olmaması şartıyla çünkü hayat bu ne getireceğini kimse bilemez
Aşkım ben borç bile tıkıştırırsa alıyorum (sonra almıyor biryerlerine tıkıyorum jdndjsnd)
Ablam annem abim dışında kimseden almak istemem
Ben parayı ortak kullanmak isterim. Ortak bir hesap açıp yatırımı-harcamayı oradan yaparız. Böylece istememe gerek kalmaz
Yani ama 1 hafta önce sevgili olmuşsan da istenmez. İlişkinin samimiyetine bağlı bi durum. Ama ben isteyemezdim ne kadar samimi olsak da.
Değil ama para işin içine girince kirlenir her şey hiç gerek yok. Sana onu yaptım bunu aldım lafa vurulur illa
Tabiki de isteyeceksin her şeyini alacak para da verecek atm erkolar
Atm 😀
Yalan mi gerçekçi olalım lütfen ben direk atm yani bildiğin sdce miktar söyleniyor ve hemen ödeme hem sevgiliye hem eşe ayni yani
Çok kötü bir şey ben bunu sorarken gerçekten zor durumdaysa kimden istesin anlaminda sordum anladimki kanser de olsan istememen gerektiği nsjjss
Hayır iste sen istemezsen başkası ister semde dersinki bak ben böyle yapmadım o yaptı yüzden iste hep herseyini aldır
Geri vermek şartı ile alırım. Sonuçta sevgilim eşim değil. Tutki eşinle bile para hesabı yapıyorsun
Bence yanlış değil, birlikte mutlu bir anı paylaşıyorsak maddiyat ikinci planda kalır.
Sorun yok. İlişkiniz ciddiyse isteyebilirsin
Yok degildir canim, bende isterim ne var ateşlesene kız 200 derim :D
Manitanın seni görmesi lazım sıkıntını bilmesi lazım
Ben istemem isteyemem. Ama sevgili olmuşsak sıkıntılı durumu varsa illaki bilirim. Önemli olan o istemeden düşünebilmek
Ben yanlış buluyorum, çıkar ilişkisine dönüyor mesele.
Çok ortadayım bu konuda istemeye de vermeye de çekinirim açıkcası
Senin durumun kötü ise kendi vermesi lazım sen istersen cringe kaçar
Utanıyorsanız daha geçireceğiniz yıllarınız var birlikte.
Hayır böyle bir şey yapmam ona gelene kadar ailemden bile istemem illa da ben yapicam:)))
Arada samimiyet ve güven oluşmuşsa istenir neden istenmesin.
Aclıktan gebermediğim sürece istemem amaa istenmesini yanlışda bulmuyorum.
Kaşarlık bence ama borç gibi alırsan ve ödersen belki biraz normaldir ama haysiyetsizlikdir
Bi an bana sövüyorsun sandım aklım çıktı
Çok zor durumlar için diye sordum
Bilmiyorum ki biri şey yazmış ameliyat
Arada ki ilişkiye göre değişir kadın alabilir ama erkek almamalı hiçbir şekilde
Neden ama senin paran benim param olmamalı kadın müsaitse vermeli
Ben şuna çok tanık oldum erkek kızın parasını yiyo resmen hesap kitlemeler vs çok saçma sürekli borç istemek filan o yüzden
Surekli para lafı dönüyorsa ondan olmaz zaten
Mesela eşimden isteyebilirim ben ama diğer türlü olmaz sevgilim olması şart değil kim istese geri çevirmek olmaz
Neyi yanlış olacak herşeyi beraber yapıyor beraber yaşıyorsun
Benlik değil ama Belki Borç alınabilir çok zorda kaldığında
Acil durum yoksa evet yanlış
Değildir. Bunlar basit şeyler
Detay aşırı mantıklı.
Yabancıdan istemekten daha iyidir.
Ciddiliyse evet haklısın
Etik değil olmaz ama ben maddi destek sağlarım ama almam o benim bileceğim iş
Ondan isteyeceksin kimden isteyeceksin
İlişkinin seviyesine ve ilerleyişine göre değişir
Maddi destek sevgiden dahamı önemli
Para araya girerse seni kullanıyormuş gibi olur