Bence kesinlikle yanlış bir ilişki hiçbir şekilde maddiyat girmemiz gerekiyor özellikle bir ilişkiye maddiyat girdiği zaman evlilik dışı bir ilişki ise belli bir süre sonra ayrılık olduğu zaman iki tarafta bir birinin başına kalkıyor, ben sana şunu almıştım sen bana bunu almıştım ben sana şu kadar para harcamış tim emeklerim haram zıkkım olsun gibi sözler söyleniyor ama açıkçası Zaten insanlar başında hata yapıyor bir ilişkinin içine bu kadar çok maddiyat girerse kesinlikle doğru olmaz. Yani tabii ki eğer evlenecek durumda nişanlı ve evli birine yakın bir zamansa kişilerin birbirine yardımcı olması doğru bir şey Bir de dini nikah akdi yapıldıysa gayet normal ama bunun dışında sevgili ve flört şeklinde bir ilişki yaşanıyorsa bu ilişkinin içine maddiyat para sokmak doğru bir şey değil, özellikle kadınların ihtiyaçları erkeklerden fazla olduğu için maddiyat konusunda erkeklerin cebinden daha fazla para çıkıyor bunun sonucunda ayrılık olduğu zaman iki taraf da birbirini fazlasıyla suç diye O yüzden ben bazı şeyler hatta arkadaş ilişkilerinde dahil işin içine maddiyat girmesini doğru bulmuyorum.30 yaşındayım bunca zaman boyunca hayatında bir kadına hediye aldım yani annem dışında bir kadına o da aynı fizik tedavi merkezine gittiğim 13 yıllık arkadaşım tekerlekli sandalyeden düşmüştü geçmiş olsun diye hediye aldım. Ama diğer türlü herhangi bir sevgiliye de flört durumu olup da bir kıza hediye aldığını söylemem mümkün olmaz zaten gerçek hayatta hiçbir şekilde sevgilim olmadı genelde sana ilişkileri yaşadığım için böyle şeylerle biraz mahrum kaldım diyebilirim ama mahrum kalmak benim için her zaman bir avantaj olduğunu da söylemeliyim, Çünkü bana böyle maddiyat işleri ya da hediye alıp verme işleri çok yapmacık geliyor yani bir insan zaten bir insanı seviyorsa işin içine çok fazla maddiyat girdiği zaman belli bir süre sonra o sevgi maddi çıkar seviyesini dönüşmeye başlıyor. Gerçi zaten günümüzde maddiyat ve para olmadan ilişki evlilik yaşanmıyor burası da bir gerçek, O yüzden bence maddi destek istemek kesinlikle doğru bir yaklaşım değildir.
Şimdiye kadar hiç böyle bir şey ile karşı karşıya kalmadım. Ama burada özellikle kızların çok sık sorduğu sorulardan biriydi. Para verip geri alamamak gibi şeyler.Şayet böyle bir durum olsa hiç düşünmeden verebilirim. İmkanım el verdiğince destek olurum. Para o kadar da önemli bir şey değil. Zaten ilişkiler sevgili veya evlilik gibi şeyler de bence paraya bu kadar takılmamak lazım. Sevgili dönemin de tabi ki aradaki bağ güven çok önemli. Zor gününde yanında olamadıysam ne diye birlikteyiz ki. Sevgili demek birbirine destek olmak demektir. Menfaat ilişkisi değil birbirinin yüklerini paylaşmak demektir.
Karşındaki insana güveniyorsan, sevgilinde olsa, artık yeterince tanımışsan, verilebilir. “Veren el, alan elden üstündür” (bunuda yorumlardan birine yazacaktım zaten) 😃😃
Ben babamdan bile para istemem :) bir ara bir sevdiğim vardı ve ona çıtlaşmıltım (deneme için) 3~5 bin vereyim demişti 😂 😂 💦 benim kredi kartımın limiti 25 bin tl. Bende 15 bin ver dedim sonuç olarak beni terketti. Sanırım dolandırıcı sandı ama hayatının erkeğini kaybetti hayatının hatasını yaptı. Büyük ihtimalle çok pişman oldu ama iş işten geçti. Soruya cevap veriyorum insan sevgiliden para yardımı isteyemezse kimden ister ki?
Yani bende mesela yapım gereği isteyemem, sevgilim isterse veririm veya ihtiyacı olduğunu düşünürsem ben teklif ederim. Ne diyordu şarkıda “bana para değil koçum, mutluluk göster”🥳😃
Hayatımda ne sevgilim ne de arkadaşlarımdan asla para istemedim. Zor durumda kalsam da o durumumla idare ettim ama istemedim. Ben yapamıyorum. Kimseye el açamıyorum ama olmaz da dememek lazım insanlık halidir. Allah kimseyi, kimseye muhtaç etmesin.
arada bir samimiyet var belki ileri de hayatını birleştirme ihtimali varsa insanın hayatındaki kişiye maddi anlamda destek çıkması kadar normal bir durum yok ha bazı insanlar bunu adet haline getiriyorlar o üzücü biraz onun dışında bence bunun bir mahsuru yok diye düşünüyorum ben yanlış bulmuyorum yani art niyet yoksa gerçekten zordaysan kimden destek istersin sevgilinden netice de herkesten daha yakın değil mi
Sevgili olduğum kişiden ne para isterim ne de verdiği parayı kabul ederim. Nişanlıysam ve para teklifinde bulunuyorsa ancak o zaman kabul ederim -ki bu paranın da tamamını kuracak olduğumuz ev için harcarım. Ne kişisel bir eşya alırım ne de yemek yerim.
Çok zordaysam ve ileride çalışıp ödeyebileceğim bir meblağsa isterim ve asla altta kalmam. O da benim gibiyse benim gibi düşünüyorsa neden olmasın. Sonuçta günümüz koşullarında çok insan görüyoruz sabah programlarında dolandırılan o yüzden temkinli yaklaşırım
Doğru bulmuyorum, başa kakma olayı olabilir. Hem kimse kimsenin kasası değil.. Geri ödemek koşuluyla borç para istenebilir ama sevgiliden istenmemeli. Sevgiliyi kefil olarak göstermek hiç doğru değil. Borç istemekte bana göre doğru değil.. Maddi destek istemek tamamıyla yanlış
Önce bir kendim halletmeye çalışırım hallolmayacak gibiyse aileme sorarım ailemden hayır yok ise yine kendim halletmeye çalışırım. Yani demem o ki yanlış değil istenebilir ama ona kadar da son çare de değil.
Babasından bile para isteyemeyen biriyken, sevgiliden, tek kuruş isteyemem. Çalışırım en iyisi... Eşim olsa O'na karşı bile kırk kere yutkunur sonra da vazgeçerim açıkçası...🍀🦄❤️
Kadın tuzağı bana göre.. Maddi durumum biraz sıkışık bana 500 veriminin kirayı yatıracağım elektrik ödeyeceğim vs vs.. Ama bunun yanı sıra gerçek yıllardır tanıdığın bir arkadaşından elbette istenir..
Isteyen çok rahat istiyor ama her ınsana göre değil. ben biriyle çıkarken bile hesap ödeyemeye gelince bile kendi hesabımı öderim çoğu zaman param olmazsa da bir şey yiyip içemiyorum pskolojik bir şey. Asla isteyemem. Onub istemesi de ilk zamanlar garip kaçar düşündürür varsa verrim ama ilk zamanlar kafa karışıklığı yapar. ilerleyen zamanlarda sorgulamadan veririm zaten güveniyorumdur
Babamdan bile para istemeyen, isteyemeyen biriyim. Sevdiğim insandan asla isteyemezdim.. Ortada bir evlilik yoksa, aynı evde yaşamıyor, aynı hayatı paylaşmıyorsak mümkün değil isteyemem.
Elbette yardım edilebilir ana eğer bi çıkar ilşkisi varsa sevgi ikinci planda demektir. yoksa elbette seven insanlar ihtiyaç anında birbirine yardım etmeli.
ama soyle sana ızah edeyım bırınle bırlıktelık zaman ve deneyımleme ıle dogru orantılıdır.
guven katsayıları artar 2 aydır tanıdıgım ınsan mucbir ve acil durumu harıcı bana bu sekılde gelırse hos karsılamam kımse yetısdkın aklı basında karsılamaz.
cunku yas ıtıbarı ıle kendı yasım ıle karsımdakıde 27 ustu olsa bellı ffınansmanı kredı kartı ya da banka ile ilişkisi vardır . tersınde ıse sugar daddy hıssedersın .
zaten sneın mantıgında yanlıs kısı dıyorsan evet benım acımdan da yanlıs kısıdır tek atımlık olarak bulundurursun karsı tarafı.