Yani çok seviyor olabilirsin. Çok seviliyor olabilir. Senin duygularını ya da yaşadığın ilişkiyi bilmemiz çok mümkün değil. Fakat yine de ne olursa olsun bir heyecan ile hareket etmemek gerekiyor. İşin sonuna pişman olacak sen olursun çünkü. Çok iyi düşünmek ona göre adım atmak lazım.
Bana bu yaşlarda evlenmek biraz erken geliyor. Çünkü önünde Allah kısmet ederse kocaman bir ömür var. Evlilikte kolay bir süreç değil. Hem kendine hem de duygularına birazcık daha zaman vermende fayda var. Benim oyum kabul etmemenden yana kesinlikle.
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet zaten nikah için sormadım sadece teklif anca en erken 23te evlenebilirim
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılAskeri disipline ve çocuklarınında bir asker babasının olacağını bilerek karar ver. Disiplin seviyorsan kabul et ama disipline tahammül edemiyorsan kesinlikle kabul etme çünkü asla ama asla mutlu olamazsın ikincisi askerlik önceden iyiydi günümüzde özellikle kuleli askeri lisesinin kapatılması sonrası itibar suikastine maruz kaldılar. Sülalede sürekli asker, polis, subay ve emniyet amiri var o yüzden iyi biliyorum.
04 Yorumla
Soran+1 yılBenim babam da asker
Cevap sahibi+1 yılO zaman bilirsin 👍
20 yaşında evlenmek (okuyan biri için) biraz erken gibi
Soran+1 yılZaten nikahtan bahsetmiyorum evlilik teklifinden bahsediyorum en erken 23 yasında evlenebilirim okul bitmeden olmaz
Cevap sahibi+1 yılBilinçli birisin belli 👍
Mutlu olman dileğiyle.
- Aşk İlişkileri konusunda 6,6b cevap paylaştı.
+1 yılO zaman çocugu rahat bırak o da evlenecek kız bulsun kendine bir tek sen yoksun hatta yorum yapan kızlarda bir tek onlar yok öyle olsa tek sen olursun baska kizlar olmaz illa ki evlenecek kiz bulur istemiyorsan ben istemiyorum sen kendine evlenecek kız bul de sevgililik dedigin sey takilmalik zaten evlenmeden herseyi yapmak demektir
04 Yorumla
Soran+1 yılBen zaten evet demek istiyorum ama yaşı erken buluyorlar genel olarak
- +1 yıl
Evet normalde öyle yaş erken oldugu icin eskiden de vardi 16 17 yasinda evlenmek su anda yok ama 20 yasinda evlenenler var goruyorum senin burada şu var sen kendine sevgili yapmışsın seviyorum demişsin o yüzden sorun yok haa sorun varsa da senin sevgili yapip seviyorum demen o zaman bastan uzak duracaktin evliligin yaşı yoktur ama bu zaman da 30 dur ama şu var ki sevgili yapmamak da vardir sevgili yapayim 10 yil bekleyim taniyim tanirsam evlenirsem tanimazsam evlenmeyiz gibi bir sey yok her erkek bunu yapmaz hele o yaşta bu çocuk kendini biliyor kendinden emin senden de emin o yüzden istiyor helal olsun o çocuga diyorum zaten ben
Soran+1 yılBen kendimden de ondan da eminim tek korkum ailelerin bizi bekletmesi zaten benim de mesleğim var 2 sene sonra öğretmen oluyorum arkadaşlarım, toplum gözümü korkutuyor zaten pat diye evlenemeyiz önce okulumu bitirmem lazım sonra aileler tanışacak vs 1 sene de ona veriyorum en erken 23 yaşımdayken evlenebilirim o da 26 oluyor benden büyük
- +1 yıl
Arada 3 yas var cok degil haa olur okul bitsin meslegini eline al bu olur zaten ama bunu ailelerle konusursunuz aranizda sözlenme olur adını koyarsınız öyle olur resmileşmiş olur o zaman
Gizli Üye(30-35)+1 yılMillet aya gidiyor, bunlar da ergenlik çağında koca derdine düşmüş. 25 yaş altı mental olarak olgun olmayan yaşlar. Sitede kaçtır aynı soru başlıklarını görmekten fenalık geldi. 2 sene de geçse 5 sene de geçse, yine evlilik için erken oluyor. Hayatı önce görüp geçirin, bazı bilinçli annelerin de dediği gibi koca her zaman bulunur. Merak etme evde kalmazsın. Türkiye'de kör topal da olsan kukun varsa her erkek sana sana bakar.
01 Yorumla
Soran+1 yılBen zaten okulumu da okuyorum mesleğimi de ediniyorum merak etme. Böyle düşünüyorsun da ne oluyor aya mı çıktın yoksa ufak dağları sen mi yarattın?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
28Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 261,5b cevap paylaştı.
u +1 yılHayır değil, ,
00 Yorumla
+1 yılCanım öncelikle sevgilinle olan ilişkinizden önce kendi yaşamını düşün bu hayatta her zaman kendine öncelik ver kendinin kıymetini bilemeden kimseye doğru düzgün değer veremezsin. Geleceğini düşün iş hayatını derinden etkileyecek bir durum evlilik, sen daha gençsin ileriyi dusunmek hoş gelmiyor belki ama gelecekte erkenden evlendigine çok çok pişman olabilirsin. Belki erkenden çocuğun olacak şu anda çocuk sahibi olmaya uygun donanımlara sahip olamayabilirsin. Diyelim ki çocuğunuz oldu hayatını adayacaksin bebeğe kendini gelistiremezsin böyle. Bu yaşların kendini en çok gelistirebilecegin yaşlar bu zamanların geri gelmeyecek. Ve ayrıca bu yaşta evlendin kendini geliştirmezsen hep stabil bir hayat yaşayacaksın bu durum eşinin kıymetini anlamamana bile sebep olabilir ileride...
13 Yorumla
Soran+1 yılBen zaten öğretmenlik okuyorum ve okulum bitmeden evlenmek söz konusu değil. Sadece evlilik teklifi için sormuştum istesek de istemesek de pat diye evlenemeyiz benim okulum bitmeden
- +1 yıl
O zaman ona uygun zaman olmadığını nazikçe belli et konusunu tekrar açarsa
Soran+1 yılO da bunu biliyor uzakta olduğu icin her şey daha yavaş ilerliyor benim okulumu bitirmem ailelerin tanışması tayin yerlerimiz ev yerleştirme vs en azından 4 sene alacak 24te evlenmiş oluruz en erken
+1 yılEvlenmeye karar vermek için çok erken bir yaştasın. Kiminle olursa olsun bu kararı verecek olgunluğa erişmek için biraz daha hayat tecrübesine ihtiyacın var.
Bir askerle evlenmek ise başlı başına başka bir karar verilmesi gereken konu. Bunu da iyi düşünmelisin.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı. Akıl yaşın 20 bin üzerindeyse kendini hazır hissediyorsan olabilir. Geç evlenince daha mutlu olacaksın diye bir garanti yok. Kariyer ve eğitim hayatınla ilgili planlamaların yok ise tabi. Bu anlamda da içinde uhde kalmamalı..
12 Yorumla
Soran+1 yılBen sadece evlilik teklifi için sormuştum 2 sene sonra öğretmen oluyorum mezun olmadan evlenmem söz konusu bile degil
+1 yılKesinlikle reddetmelisin. Bir insanın doğru karar verme doğru seçim yapma yaşı kesinlikle 20 olamaz.
05 Yorumla- +1 yıl
Sanki 25 de 30 da
Çok farklı bu dönemde
Herkes evliliğe karşı yaşdan bağımsız - +1 yıl
@AlmanPrens 30 yaşında seçtiğin bir insanı yanlış seçme olasılığın çok çok düşüktür alman
- +1 yıl
Bu matematiğe göre 50 yaşında daha da düşük
Dkjsjs
Neyse üstüne gitmiceğim smsnsn
- +1 yıl
@AlmanPrens 50 yaşına gelsem zaten evlenmem o yaştan sonra erkek dırdırı çekemem jsjfjfj
- +1 yıl
Kısaca evliliğe karşısın
+1 yılEğer doğru kişi olduğundan eminsen ve kafana geçmişe takılı ilişkilerde düşünmüyorsun ve ciddi bi ilişkiniz varsa kabul etmek doğru olabilir ama bunu en iyi sen bilebilirsin
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılMantıksız daha gençliğinin baharındasın evlenip ne yapacaksın ya evlilik kaçmıyor 25 de evlenirsin en erken
13 Yorumla
Soran+1 yılEvlilik demiyorum evlilik teklifi diyorum her evet diyen 1 sene içinde evleniyor mu önce okulumu bitiricem tabiki
- +1 yıl
Evet dedikten sonrası çorap söküğü gibi geliyor denemesi bedava
Soran+1 yılOkulumun bitmesine son 2 sene kalmış bırakacak değilim herhalde
Birbirinizi gerçekten seviyorsanız Ve doğru kişinin o oldugunu dusunuyorsan Evlen Fakat Biraz daha yaş gecebilir 24-25 gibi daha uygun olur
01 Yorumla
Soran+1 yılZaten nikah için sormamıştım evlilik teklifi için sordum öyle hemen evlenemeyiz benim okulumu bitirmem ailelerin tanışması evdi alışverişti derken anca en erken 4 sene sonra evlenebiliriz
+1 yılMezun olmama az kaldı aşkım.
00 Yorumla
+1 yılevlilik okuldan sonra olacaksa bir sıkıntı olmaz bence. en fazla okurken nişanlanırsınız zaten
12 Yorumla
Soran+1 yılEvet okulum bitmeden evlenemem zaten
- +1 yıl
bir şey olmaz kardes ya Allah tamamına erdirsin inşallah
Gizli Üye(25-29)+1 yılBu yaşta cok erken delirme git okulunu oku meslegini al eline sevgilinede söyle oda delirmiş sanırım bu yaşta kendine bakamaz o evi nasıl gecindiricekmis öyle kolay değil o işler söyle bunu ona
15 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAyrıca askerler yılda 1 geliyor eve evlensende göremiceksin çok nadir askerle evlilik zordur eminmisin?
Soran+1 yılBenden 2 yaş büyük yani o mesleğini elime almış olacak öyle her asker olan aylarca eve gelmiyor diye bir şey yok o iş sınıfına bağlı benimki istihkam öyle uzun görevlere gitmiyor. Ben zaten öğretmenlik okuyorum okulu bırakma gibi bir niyetim yok 2 seneye öğretmen oluyorum.
Cevap sahibi+1 yılHa olsun yinede erken bence okulun bitmeden düşünme derim
Soran+1 yılYok okul bitmeden evlenmeyi düşünmüyorum zaten öyle bir şey mümkün değil farklı şehirlerdeyken evlenemeyiz. Uzak mesafe olduğu için her şey daha yavaş ilerliyor 1 sene sonra evet desem en az 4 5 seneye kadar anca evlenebiliriz ailelerin tanisması vs zaman alacak
Cevap sahibi+1 yılAnladım hayırlısı olsun
- Aşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılkafayı yemişsiniz siz , hayatınızı mahvetmek için fırsat kolluyorsunuz resmen
04 Yorumla
Soran+1 yılEtrafında gördüğün evlilikler mutsuz diye herkesinkini öyle mi sanıyorsun
- +1 yıl
etrafımda gördüğüm evlilikler mutsuzsa , herkesi öyle sanmak doğal değil midir😄
kaldı ki senin olayında anlatım tarzın ve verdiğin örneklere bakılırsa evlenecek yeterlilikte ve hazırlıkta da değilsin zaten. hatırlarsın finalde bu lafımı 😄
Soran+1 yılBenim çevremde gördüğüm evlilikler de mutlu. Yeterliliğimi burada yazdığım 2 satırdan anlayamazsın zaten
- +1 yıl
çünkü değilsin , bol şans
20 de evlenmek bilmem ama kariyer hedefin yoksa mantıklı
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 5,7b cevap paylaştı. Bence et eğer seni seviyorsa ve sende onu ve iyi anlaşıyor saniz ne den olmasın 🤗🤗
00 Yorumla
+1 yılBence ailene soylemelisin annene , ama tabikide senjn kararın belkide şu an karşına çıkan kişi gibi biri yıllar sonra çıkmayabilir ya da tam tersi yani mutluysan eğer 20olsan ne 30olsan Ne senin hayatin
01 Yorumla
Soran+1 yılAnnemin haberi var annemle tanıştılar birbirlerini sevdiler
Gizli Üye(25-29)+1 yıl30dan önce olmaz diyenler 30a kadar kaç sevgiliniz oluyor? 30a gelenler bulabiliyor mu mutlu oluyor mu sorun onlara
010 Yorumla
Soran+1 yılEvet bende onu anlamıyorum gençliğinizi yaşayın diyorlar gençler sevişir yer içer gezer ama bunları yapınca laf ediyorlar 30 yaşımda aşık olamayacağımı ilişkinin heyecanının genclik zamanındaki gibi olamayacagini biliyorum 30da evlendirip sonra soluğu tüp bebek merkezinde alıyorlar çocukları olmuyor çünkü
Cevap sahibi+1 yılKızım sen şu an erkekler için değerlisin yaşın genç, eşime yük olmuyim deme istediğini aldır, çocukta hemen yapmak istemiyorum de korunun bir süre takılın
Soran+1 yılAmacım o değil kendim de zaten öğretmenlik okuyorum herkes yanlış anlamış okumuyorum zannettiler herhalde
Cevap sahibi+1 yılYine evlenme der bence bunların aklı başka çalışıyor, evlenmeden ilişki yaşamayın birde 4 sene felan sakın uzatma başka kızlar kapar sevgilini
Soran+1 yılYok öyle şeyler yapmayı düşünmüyoruz 4 sene mecburen beklemem lazım 2 sene okulum var 2 sene de atanmam ailelerin tanışması ev ayarlama falan anca oluyor
Cevap sahibi+1 yıl4 sene beklicek mi adam bir şey yasamadan niye okul okurken evlenmiyorsun
Soran+1 yılÇünkü sehirlerimiz farklı
Cevap sahibi+1 yılEvlenmeden konuş çocuk istemiyorum okul bitene kadar tamam derse evlenin, şartların olsun söyle bilsin birde mehir iste adamdan
Cevap sahibi+1 yılDiğer kızlar da böyle yıllarca sevgili kalıp sonra ortada kalıyor dilerim sen öyle olmazsın
Cevap sahibi+1 yılAdama istediği cinselliği veriyim aman gitmesin diyende yanlış yapıyor neyse ha SEVGİLİ olmak ha evlenmek ne saçma toplumumuz ya
Gizli Üye(30-35)+1 yılBirbirinize gerçekten değer veriyor musunuz?
yani olmada olur olmasada olur mu?
hayatının aşkı mı?
01 Yorumla
Soran+1 yılOlmasa olur desem yalan söylemiş olurum dün benden önce uyudu o erken uyudu diye ben sabaha kadar uyuyamadım
- Aşk İlişkileri konusunda 442 cevap paylaştı.
+1 yılBirbirinizi yeterince iyi tanıyorsanız mantıklı gib8
00 Yorumla 3-5 yıl sonra olsaydı daha iyiydi
Bir de tanıma süreci önemli00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılEvlen ya. Burada yok oku hayatını yaşa cart curt diyenlere takma
11 Yorumla
Soran+1 yılMesele aslında evlenmek değil sadece evlilik teklifi için sordum okuma özürlüsü olan herkes erken evlenmek için demiş ben zaten öğretmenlik okuyorum okulum bitmeden evlenmem mümkün değil her evet diyen 1 ay içinde evleniyor sanki
Aşk İlişkileri konusunda 15,9b cevap paylaştı. asker olcak daha ne istiyon heralde evet diceksin ne diceksin başka
03 Yorumla
Soran+1 yılHer şey saygınlık, para değil ki
Soran+1 yılBende öğretmenlik okuyorum atandığımda kendi maaşımla da geçinebilirim ki
+1 yıl20 yaş erken gibi ama iş uzadıkça tadı kaçabiliyor
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılErken kendi mesleğini eline almadan evlilik düşünme bence
10 Yorumla
+1 yılBence daha cok erken bi yas iyice dusunmen gerekiyor
10 YorumlaÇok erken değil mi evlilik için
14 Yorumla
Soran+1 yılZaten nikah demiyorum evlilik teklifi için diyorum daha aileler tanışacak benim okulumu bitirip öğretmen olmam lazım öyle pat diye evlenemeyiz
Soran+1 yıl2 yıl var
+1 yılCok erken degil mi ya
01 Yorumla
Soran+1 yılNikah değil ki evlilik teklifi sadece pat diye evlenemeyiz daha okulum var
Eğitim bitirmeden yanlış
01 Yorumla
Soran+1 yılEvlilik teklifi etmeyi düşündüğü zamandan 1 sene sonra öğretmen oluyorum
+1 yılEvet, mantıklı.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 625 cevap paylaştı. et ama zaten 24unde anca evlenirsiniz
10 Yorumla
+1 yılÜniversite bittir ondan sonra
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılBence daha minigiz
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı. Erken gibi ama yine de sen bilirsin
10 YorumlaEdiver sonrada söyle zaten tahmin ederler
10 Yorumla
+1 yılİçin rahatsa kabul et
00 Yorumla
+1 yılÇok inanıyorsan olabilir
00 Yorumla
+1 yılGiderse arkadan el sallarsın
00 Yorumla
+1 yılReddet yaşın çok küçük
00 YorumlaYanlış anlama ama daha çocuksunuz.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılmadem böyle düşünyorsun sorabilirsin evlenmekten çekiniyorsan neden birliktesin?
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılsadece evlilik teklifiyse niye bu kadar düşündün zaten evlenmeyecekmiydiniz ilerde ne saçma soru ya
+1 yılEdilir
121 Yorumla- +1 yıl
@Biriistekurcalama kızın kafasını karıştırma
- +1 yıl
@Tugluhan54 ne alaka kabul etsin işte
- +1 yıl
Çok genç daha hayatını yaşasın
- +1 yıl
@Tugluhan54 benimle aynı yaşta bana göre güzel bir yaş bende biri olsa evlenirim
Soran+1 yılHayatını yaşamak derken tam olarak bu hayatı yaşarken ne yapmayı kastediyorsunuz
- +1 yıl
Ne iş yapıyorsun
Soran+1 yılBeni soruyorsanız ben öğretmenlik okuyorum
- +1 yıl
Kaçıncı sinifsin
Soran+1 yıl2. Sınıfım
- +1 yıl
Branşın ne
Soran+1 yılTürkçe
- +1 yıl
Allah kurtarsın
Soran+1 yılNeden?
- +1 yıl
Ataması çok az iş imkanı kısıtlı ondan dedim
Soran+1 yılBen bu bölümü kurtulmak için yazsaydım zaten yazmazdım. Özel egitim de yazabiliyordum ama benim başından beri hedefim Türkçeydi. Geçen sene yapılan atamalarda yarı yarıya atamamız vardı atamaları tekrardan gözden geçirmeni ve sadece atama sayılarına değil sınava giren kişi sayısına bakmanı da öneririm.
- +1 yıl
Benim cahilliğime verin efenim durumların bu denli düzeldigini bilmiyordum
Soran+1 yılEstağfurullah, malum memurluk atamaları her sene aynı olmuyor. Hiçbir şey göründüğü gibi değil. Toplumda üst tabaka mesleklerden sayılan avukatlık, mimarlık, mühendislik gibi mesleklerin de devlete atamaları pek olmuyor çoğu özelde çalışıyor. Toplum öğretmelik okuyanları işsiz kalacak diye kendince kodlamış ne yazık ki 🥲
- +1 yıl
Bu arada çok seviyorsan bence kabul et teklifi asker eşi olmak zordur derler ama
Soran+1 yılEvet zor olduğundan hiç şüphem yok. Şimdi de uzak mesafe ilişkisi yaşıyoruz. Sevgili olduğumuzdan beri ne zorluklar çektik 6 ay görüşmediğimiz oldu bir süre sonra insan sürekli alınan içtimalara, yazın yapılan askeri kamplara, aniden konuşmaların kesilmesine alışıyor artık zorlanmıyorum 🥲 uzak mesafe olduğu için her şey daha yavaş ilerliyor ben o an evet desem bile hemen evlenemeyiz okulumu bitirmeden evlilik düşünemem
- +1 yıl
Umarım hayat gönlünce olur. Kısa konuşmamızda iyi bir insan olduğunu düşünüyorum. Umarım her şey gönlünce olur
Soran+1 yılÇok uzun yazdıysam kusura bakma yanlış anlaşılmak istemediğim için açıklama yapma gereği duydum. Umarım senin de her şey gönlünce olur. İyi geceler. 🙋♀️
evlen bana kalsa
04 Yorumla
Soran+1 yılYok okul bitmeden olmaz evliliği anca 23te düşünüyorum
Soran+1 yılBalıkesir
+1 yılBence değil insan gençliğini yaşamadan evlenmemeli
01 Yorumla
Soran+1 yılGençliği yaşamaktan kastın ne? Gençlikte neler yapılır mesela?
- Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılSacmalık
01 Yorumla
Soran+1 yılNeresi sacma anlamadım
+1 yılÇok erken daha
10 YorumlaDeğil
10 YorumlaErken
10 Yorumla
+1 yılKabul et
00 Yorumla
+1 yılEvlen sonra yoldan çıkarsın mazallah 😂😂😂
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı. Senin hayatin
00 Yorumla
+1 yılDeğil
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılMallıktır
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 4b cevap paylaştı.
+1 yılBence değil.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 16,3b cevap paylaştı.
+1 yılçok çok erken
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvlenmeden sikismeye devam edin
10 Yorumla
+1 yıldeğil
30 Yorumla21 de et
06 Yorumla
Soran+1 yıl20de ederse ben bi düşüneyim deyip 1 sene bekleticem mi adamı sjdhehx
Soran+1 yılMezuniyette ailesi arkadaşları komutanları herkes var etrafımızda bende bizden kız almak zor mu diyeyim hen 1 sene ne fark edecek😂
Soran+1 yıl1 sene ne fark edecek anlamadım
+1 yılSeviyor musun
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet
+1 yılEt gitsin.
01 Yorumla
Soran+1 yılTeklif ederse ona o anda hayır diyemem zaten onu da biliyorum hem hayır demek istemiyorum hem de ailesi komutanları arkadaşları herkes olacak o an onu mahcup etmem asla
+1 yılMantıklı
00 Yorumla
+1 yılDeğil
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım