ilerde gecim sikintisi yasamak istemiyorum ama aile evinde mutlu degilim karsi cinsin ilgisine sevgisine ihtiyacim var bir ablayim sorumluluk almaktan cok yoruldum
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aile & Toplum konusunda 323 cevap paylaştı.
1 yılAblayken anne gibi olup üstüne sürekli sorumluluk bindirililmesinin nasıl bir şey olduğunu biliyorum ama maalesef buna yapacak bir şey yok. Yaşın daha çok küçük yaşıtız hemen hemen🥹ama şu an evlenmek yağmurdan kaçarken doluya yakalanmak olur, sorumluluktan sıkılmışsın zaten ama evlenince evmiş çamaşır bulaşıkmış temizlikmiş her gün ne pişirecegim derdi falan derken yaşının da getirdiği duygularla kaldiramayabilirsin bence. Yaşıtların gibi arkadaşlarınla takıl ne bileyim onlarla bir şey yap bence bu daha iyi gelir sana
04 Yorumla
Soran1 yılev hanimi zaten olmak istemiyorum hem calisayim hem esimle yasiyayim istiyorum en azindan kendi cocugumunistedigim gibi buyuturum mezuna kaldim doktor olmak istiyorum ama olme essegim olme 30 yasimda evlenmek gec geliyor
- 1 yıl
üniversitede istediğin hayatı yakalayacaksin zaten yukarıda karşı cins sevgisi vs istediğini yazmışsın ama sevgilin olunca da bunu tadacaksın şimdi evlenirsen de kimse kimseyi kandırmasın okuyamayacaksın yüksek ihtimalle
Soran1 yılsevgilim olursa annem anlar diye korkuyroum izin vermiyor
- 1 yıl
20 yaşındasın ve bu konuda kızıyor mu? Annene söylemek zorunda değilsin
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılTatlım, canımın içi daha da büyük sorumluluklar alırsın evlenerek, kayınvalide , kayınbaba, yenge faktörleri olur hayatında, görümce olur, görmeyim ömrümce dersin, ablalıktan istifa etme bence sen, evlenince ablalığı özlersin, boşanmak daha zor hem,20 yaş ne, çocuksun daha, hayatının içine etmek mi bu istiyorsun, esas sorumluluğu evlenince alıyorsunuz, kardeşinin lafı yine canını acıtmaz lakin el adamıyla geçinmek kolay değil, kendin de bir işe girip çalışabilirsin, kendini idame ettirebilirsin, yılma, pes etme, çalış , oku , biriktir, evlenince sonu gelmeyen bir pişmanlık yaşarsın canımın içi, hemen vazgeç bu düşünceden, kendine iyilik yapmak istiyorsan bir işe girip çalış, emekli olana kadar çalış, dışardan olsa okumaya çalış, şimdiki sorumlulukların daha az güzellik, evlenerek sorumluluklarını katlarsın, bir işe girip çalışarak ve dışardan da olsa üniversiteyi okuyarak kendine iyilik yaparsın, şimdiki sorumluluklarını kaldıramazken yeni ve daha ağır sorumluluklar niye alacaksın ki kendine
17 Yorumla
Soran1 yılzaten mezuna kaldim doktor olmak istiyorum ama babami kaybettim evde hic mutlu degilim psikolojim bozulmak uzere ozele gitsem bir suru paramiz gidicek devket kazanmam imkansiz
- 1 yıl
Canım illa doktor olacağım diye şartlandırma kendini, evlenince tüm hayallerin buhar olur, inat et, pes etme, evlenince daha da bozulur psikolojim, hatta küçüğüm psikoloji denen bir şey kalmaz sen de.
Şimdi tek başına hayatla mücadele etmek daha kolay lakin evlenince tek olmuyorsun birtanem, kaynana karışır, kayınbirader karışır, görümce karışır, daha da zor olur hayatın, bu arada Allah rahmet eylesin babana.
Sen hayat mücadeleni ver, kolunda altın bileziğin olsun, kimseyi çekme, kimseye eyvallahın olmasın, önce eğitim, önce iş, önce kendini garantile , koca dışarda çok ablacım, hemen at şu evlilik fikrini aklından, bireyselleş önce - 1 yıl
Ayrıca çalışmak istiyormuşsun, yorumları okudum, çalışan evli bir kadın olarak evin tüm işi senin omuzlarında olur, eşin yer içer , sıçar, sen de tüm evi işten yorgun argın gelip temizlersin, her şey senin omuzlarında olur, sen de çalışıyorsun, eşin de lakin o eve gelince yer, yatar lakin yemek hazırlaması sen de olur tüm yorgunluğuna rağmen, diyelim çalışmıyorsun, bu defa da kolaylıkla çekip gidemezsin, her şekilde evlilik sıkıntılı bir kurum, dertlerin var, daha da fazla dertlerin olmasın
Soran1 yılsimdi de hayatima dayim teyzem annem karisiyor degisen bisey yok ki abla ben zaten okumak istiyorum ama duygusal olarak cok yiprandim beni anlayan kimse yok butun sorunluluk uzerimde kardeslerimin annem biseyden anlamiyo evde deliricek gibi oluyorum artik
Soran1 yıliste ben de isleri bolusmek daha mantijli olur diye dusunuyorum iki yaraf da calisiyosa tek kisiye ev isleri yuklenmez en azindna yemek disarida yenir temizlik bolusulur
- 1 yıl
Hayaller hep böyle lakin gerçekler çok farklı, hayal ettiğin gibi olmuyor, şu evlilik düşüncesi hemen sil at kafandan, ilk önce düşünmemiz gerekenleri en son da düşünürsek mutsuz oluruz, ilk önce eğitim, iş hayatı, sonra istersen evlilik lakin önce kendi hayatını kurmanı, pes etmemeni tavsiye ederim.
Soran1 yılzaten oyle yapicam da zorlaniyorum zaten anlattim durumu ozelde tip okusam sonradan ailem basima kaldirir devlet kazanmam imkansiz napicam bilmiuorum
1 yılCanım benim Aile evinde sıkıntıların varsa bile evden kaçmak bir çözüm değildir Evlendiğindede belki aynı sorunlar çıka bilir severek evlenmediğin için ve Ailen ile neden sorunların var belkide hata sende hiç düşündünmü bunu? Ailen ile konuşmaya neden böyle olduklarını söyle dışarıya çık sürekli evde kalma
05 Yorumla
Soran1 yıldisari cikmama izin vermiyolar zaten babami kaybettim ablayim uc tane kardesim var sorumluluk almaktan yoruldum
- 1 yıl
Başınız sağolsun kardeşlerini düşün en büyükleri olmak çok zor fakat kardeşlerin küçükse Annene mecbur yardım etmelisin tek başina yapamaz kardeşlerin büyük ise anlarım
Soran1 yılsagolasin kardeskerim kucuk evet en buyuk olmak zor bu yukun altinda eziliyorum
- 1 yıl
hiiç öyle düşünme kardeşlerin senin gibi bir ablası olduklari için gurur duyacak evlendiğinde çoçukların olduğunda kolaylık çekersin ✨️
Soran1 yıldaha kucukler beni anlamiyolar dinlemiyolar okumalari icin cabaliyorum ama bos
- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılBirini sevdiği için yuva kurmak için değil rahat etmek için evlenen kadınlarla doldu ülke. Evlilik gül bahçesi değil. Sorumlulukların olacak tekrar. Kocana karşı olursa çocuğuna karşı. Rahat etmek istiyorsan ayrı eve çık tek yaşa başkasının başını yakma.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, içinde bulunduğun durum gerçekten zor ve karmaşık görünüyor. Aile içinde sıkıntılar yaşamak, sevgi ve ilgiye ihtiyaç duymak çok insani hisler. Ama unutma ki evlenmek sadece bu ihtiyaçları karşılamak için alınacak bir karar değil. Evlilik ciddi bir sorumluluk ve bir yandan çözüm gibi görünse de başka yükler getirebilir. 💍
Öncelikle, kendi hayatını istediğin şekle sokmak ve kendine zaman vermek çok önemli. Kendine bir sor: Gerçekten hazır mısın? Karşımdaki insanla hayatı paylaşmaya, zorluklara göğüs germeye? Hızlı kararlar yerine, biraz sakin düşünüp önce kendi mutluluğunu nasıl yaratabilirsin, buna bakmanı öneririm. ❤️🩹 Unutma, sen değerlisin ve kendi mutluluğun önce geliyor!00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
92
Cevap
99Cevap
- Aile & Toplum konusunda 148,8b cevap paylaştı.
u 1 yılmantıklı değil yok
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBen o yaşlarda bırak sevgiliyi silgimi arıyordum :D
20 yaş değil de ne bileyim birkaç sene sonrası güzel yaştır. Yerine göre 25 bile geçtir hem de tam vaktidir. Ben 30 falan olmuştum ve bayağı geç gelmişti, yaş 33 oldu hala bekarım. Yalnızlık aşırı zor ne siz sorun ne de ben söyleyeyim. Daha başka sıkıntılar da oluyor. Ev, araba, mal mülk şart bir yaştan sonra. Sadece işe gidip gelmek öyle tatsız tuzsuz bir hayat ki. İş de lazım eş de lazım her şey lazım. Her şeyin yeri ayrı. Ama 20-30 yaş arası evlilik için en güzel ve kritik yıllardan. Yerine göre 30 ve üzeri resmen geçtir. 40 falan zaten vahim. Sen 60 yaşına geleceksin çocuk neredeyse 15 yaşında olacak. Ama Allah evliliği 30-35 arasına takdir edip geciktirdiyse öyle olması gerekiyordur.
22 Yorumla
Cevap sahibi1 yıl20 yaş gerçekten erken olabilir, biraz daha birkaç sene daha ama daha fazla geçirme
Cevap sahibi1 yılMutsuz evliliğe göre bekarlık güvenli kafa dinlediğin bir limandır, sabrettiğin...
Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Guzel bjr soruydu. Keşke bu tip sorular sorsalar. Tsk ederim
Aileden yuzun gulmediginde evlenmek tek çare olarak görülür. Aile hayatinda olmak için de şarttır anormal birsey yok.
Yalniz evlenecegin kisiyi iyi bilmen gerekir. Paraya gidersen, maddiyata muhtac olmazsin belki ama mutlu olma sansin da olmayabilir. Seveyim gideyim dersen aradigini bulmus da olamama ihtimalin de var.
Biraz mantikli davranman lazim. Yaşın 20 diyorsun. Bu yaslarda bir erkek ulkenin bu sartlarinda ayakta durmasi da zor olur. Mantığınla dusunmeye gayret et00 Yorumlabunun yerine bence çalışıp biyerlerde sorumluluk al kendi ayakların üzerinde dur yavaş yavaş bu düşünceden kurtulursun yaşında genç evlenme yaşında elbet gelicek ama böyle düşündüğün için evlenilmez sonra pişman olursun evlilik daha büyük sorumluluk ister
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBen 21 de evlendim ailem yok çocuk esirgeme kurumunda büyüdüm şu an 22 yaşındayım ve 7 aylık hamileyim şunu söyleyebilirim ki sadece sevgi hiç bişeye yetmiyor eğer ki 20 yaşında evleniceksen mantık evliliği en doğrusu eşinin düzenli geliri olsun sana vakit ayırabilsin ve senle beraber sosyal aktivitelere katılabilcek kadar düşünceli olsun saygı sevgiden önce geliyor aradaki sevgi aşk boyutunda olmak zorunda değil eğer ki aşkından ölüp bittiğin biri varsa ve evlenmeyi düşünüyorsan çok erken çünkü aşk gözü kör ediyor bütün kötü huylarını aynı evin içine girince yavaş yavaş görüyosun benimki gibi iş işten geçmiş bir durumda olmazsan şanslısın eğer ki hamile de kalırsan katlanmak zorunda kalıyorsun 🥹
212 Yorumla
Cevap sahibi1 yılHamile kalma şansım %20 falandı istesem olmazdı öğrendiğimde düzgün bi gelecek sağlayamam diye aldırmak istedim ama ya daha çocuğum olmazsa hem beni seçtiyse vardır bir sebebi hiç bir şey sebepsiz olmaz diyerek durdum allah sonumuzu hayretsin inşallah ne diyeyim🤦🏻♀️
Cevap sahibi1 yılBiliyorum en büyük endişem zaten bu fakat elimden gelenin fazlasını yaparım o doğmayı seçmedi ben doğurmayı seçtim sonuçta sadece eşimle ayrılırsak bir kız çocuğunun babasız büyümesi fikri beni çok rahatsız ediyor dediğim gibi ben yurtta büyüdüm ve sonuçlarını az çok biliyorum
Cevap sahibi1 yılMaddi açıdan evet bebeğimiz içinde gayet heyecanlı fakat manevi olarak yeterince ilgisi yok arkadaşları daha ön planda benim hiç arkadaşım yok çünkü pek evli bir kadının arkadaşlık yapacağı türden kızlar değildi hepsiyle iletişimi kesmek kendi tercihimdi hamileliğin başından şu zamana kadar aşırı sıkıntılı geçiyor ve çok bunalıyorum eşimle birşeyker yapamıyoruz arkadaşları daha önemli olduğu için tek başıma da hiç enerjim yok sürekli bir tartışma içerisindeyiz ama yine de günahını almayım mükemmel baba olacak eminim bundan
Cevap sahibi1 yılSöylenecek çokta bişey yok ya teşekkür ederim yine de
- 1 yıl
Yurtta çocuklara kültürel değerler nasıl kazandırılıyor?
- 1 yıl
Anne baba olmayınca nasıl yapılıyor bu
Soran1 yılcok guclu bir kizsin gercekten dilersen konusabiliriz seni anlamaya calisirim bende bir abla olarak onlarinin sorumlulugundan bikmisken senin yorumunu gorunce kendimi bencil hissettim eger evkendigin kisiyle mutluysan kendini yipratma ileride cok iyi bir anne olacagindan eminim
1 yılEvliliği kaçış olarak görüp bu yola girmen sana getirir bilemeyiz, tabi ama sırf kaçış olsun diye bu yola girme her insanın sorumlulukları yükleri vardır emin ol hiçkimsenin dışardan gözüktüğü gibi rahat ve renkli bir hayatı yok içine girsen ne zorluklar sırtladığına hayret edersin başta kendim bunun bi örneğiyim yaşım evlilik için ilerde olmasına rağmen evliliği kaçık olarak tercih etmek istemedim hiçbir zaman doğru zamanda doğru kişiyle olsun hikayem diye umarım senin için de hayırlısı neyse o olsun 🩵
00 Yorumla20 yaşında evlenmek, doğru kişiyle ve doğru koşullar altında mantıklı olabilir. Ancak, acele karar vermeden önce tüm faktörleri dikkatlice değerlendirmek ve kendinize şu soruları sormak önemlidir;Evlenmek için doğru zaman mı?
*Doğru kişiyle mi evleniyorum?
*Evliliğin getireceği sorumlulukları almaya hazır mıyım?
Unutmayın, evlilik kişisel bir karardır ve her bireyin koşulları farklıdır.00 Yorumla20 yaşında karşında kimin olacagina bağlı bu konu. Senin duygusal açlığını istismar edecek birine denk gelmen durumunda zorluk olur. Okul okuyor musun? Karşına kaç yaşında biri gelse evlenirsin? Sorular çok fazla ben ikisini yazdım. Evlilik iki olgun veyetiskin insanın işi. O sorumluluğu sen aldın diyelim karşındaki aynı evin içinde nasıl birine dönüşecek?
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılMantıksız git biraz gençliğini yaşa 20 yaşında evlenip kocana hizmetçi çocuklarına dadı mı olacaksın? Unutma bu hayata bir kez geliyorsun ve 20li yaşların bir daha eline geçmeyecek. Ayrıca karşı cinsin ilgisine ve sevgisine ihtiyacın yok eğer böyle hissedersen sürekli karşı cins tarafından manipüle edilirsin.
33 Yorumla
Cevap sahibi1 yılTeşekkür ederim 🙌
- 1 yıl
💅🏻aynen doğru
Gizli Üye(25-29)1 yılkarşı cinsin ilgisine ihtiyacın var peki onun senden ne istediği ne? ne kadar yürüyecek ilişkiniz ya da o evde mutlu bir ilişkinin olacak mı? 20 yaşındasın daha. işin yok. evleneceğin kişinin var mı bari? tek maaşla geçinilemeyen bir devirdeyiz artık.
00 Yorumla
1 yıl20 ki yaşlarda biri evlenmek için olgum sayılmaz özellikle erkekler için. O yüzden daha olgum kişilerle ilişkin olması lazım o da senin için riskli
Kısacası henüz daha erken. Ailen dışında kendini geliştir 2-3 yıl içinde evlenirsin013 Yorumla
Soran1 yılben zaten olgunum ama erkekler degil kendimden buyuk biri anca beni kullanir ev hanimi olmak istemiyorum hem calisayim hem esimle mutlu yasayayim istiyorum
- 1 yıl
Bende erkek için olgum değil dedim zaten. Yani 20 yaşındaki bir kız evliliğe çabuk adapte olabilir ama erkek olgum degilse olamaz. Yaşça büyüklerde seni bir süre sonra mutlu edemez. Sabretmen lazım bence
Soran1 yılevet yasca buyukler kullanir istemiyorum erkekler de hazir degil ben anlasilmak esimle sorumlulugumuzu paylsmak istiyorum sadeve
- 1 yıl
Hayaller güzel ama gerçekler senin içinde çok zor.
Güzel günler yaşaman dileği ile
Az daha sabir
Soran1 yılhaklisin sabretmekten baska carem yok
- 1 yıl
Babanın mesleği ne? Hangi şehirde yaşıyorsun ve annen ev hanımı mı?
Soran1 yılbabam vefat etti istanbuk annem ev hanimj
- 1 yıl
Başın sagolsun. Bu durumda sana bunları düşündüten
Geçim sıkıntısı
Annenjn yaşadığı zorluklar
Kardeşlerinin küçük ve bakıma muhtaç olması gibi temel sorunlar oluyor.
Geciminizi neyle yapıyorsunuz?
Soran1 yılaynen tam bu sorunlar hepsi kiralar ile
- 1 yıl
Sevgiyi ilgiyi evlenmekte değil de
Başarıda çalışmakta kendini geliştirmekte arasan. Bu durumda annen evlenmene de müsaade etmez gibi.
Soran1 yılzaten oyle yapicam ama kimse beni anlamiyo
- 1 yıl
Anlamaları için ne yapıyorsun? Dahasi neden anlamalarını bekliyorsun ki? Herkes kendi penceresinden bakıyor hayata. Artık toplumsal bir yargı yok. Güç kimdeyse ona itaat bekleniyor. Sen kendinde bu gücü görüyor musun? Çalışma geliştirme gücünü
Soran1 yılevet
Bende aile evinden çok çekiyorum. 20 yaşındayım ve eğer şu an sevdiğim adam da beni sevseysi koşa koşa onunla evlenirdim. Ayrıca erken falan da degil. Ben evlilik konusunda kendime güveniyorum şahsen. Sen de güveniyorsan erken değil
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 400 cevap paylaştı.
1 yılHayır yakarsın hayatını kardeşim yapma sakın, nasıl birine de düşeceğin belli değil bu zamanda. Okul oku eline mesleğini al güçlü olmanın yollarını öğrenmek için çaba sarf et, sen güçlü olursan kimse seni yıkamaz.
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. 10 yıl sonra düşüncelerin daha da farklı olacağından dolayı bu yaşta pek tavsiye etmem. Ayrıca evlilik kurtuluş yolu değildir. Kötü birine gelirsen baba evini çok ararsın.
20 Yorumla
1 yılAşırı mantıksız. Mutsuz bir evlilik geçirmen veya ileride ayrılman olası. O yaşlarda bu yola girenler çoğunlukla ilerleyen yaşlarda pişman oluyor gençlik görmeden evlendim diye. 25ten aşağısı mantıklı değil.
00 Yorumla
1 yılGayet mantıklı 25’ten sonra evlenmek o kadar iyi olsaydı mutsuz olup boşanan bu kadar çok olmazdı erken evlenenler birbirine daha bağlı olur. Bir de çocuk doğurmak için en ideal yaş aralığı 20-29 arası bilime göre bu yüzden de erken evlenilmeli.
00 Yorumla
1 yılBence pek mantıklı değil kendi görüşüme göre erkekler 20’sinden sonra karakterleri oturuyor kızlar içinde aynısı geçerli üstelik ortalama 80 yıllık ömrümüzün bir kısmını özgürce yaşama düşüncesi çok daha cazip erkeklerde özgürlüklerine düşkün olduklarını biliyoruz yalnızlığımızın hevesini almadan ve sorumluluk bilincimiz oturmadan evlenmek biraz acelecilik olur gibi geliyor sizin düşünceniz ne bu konuda?
04 Yorumla
Soran1 yılbende ailemde mutlu degilim evlenince ozgur olucam asil
- 1 yıl
Bak şimdi hayatım bunu düşünebilirsin ama bende ailemle mutlu değilim para biriktiriyorum yakında ayrı eve çıkıcam evlenmek düşündüğünden ağır bişe çünkü hayatını biriyle birleştiriceksin aceleye getirme sabret arakanı döndüğünde keşkelerin değilde iyi ki olsun🤗
Soran1 yılayri eve cikmama izin vermiyolar
- 1 yıl
Benim ailem izin veriyor ancak pişman olucaksın bir ay dolmadan koşa koşa geri dönersin diyor hırs yaptım başarmak istiyorum istediğin şey imkansızsa şartları değiştirmelisin.
Evet evin yükü ve kardeşlerin ile ilgilenmek zor gelebilir haklısındır da ama bunu çözümü 20 yaşında evlenmek olamaz ki. Bu çözüm değil kaçış oluyor ve üstelikte bir bilinmeze.
06 Yorumla
Soran1 yılzaten okumak istiyorum ama ailem gezmeme bile laf ediyor kendi duzenimi kurmak istiyorum
Soran1 yılayri eve cikmama izin vermiyolar
Soran1 yıliste bu zor
Ben kendi ailemde yaşayan insanlardan da biliyorum bu ailevi sıkıntılar yüzünden evlenip yuva kuranlar daha çok mutlu olmuyor ve hepsi bir veya ikinci çocuktan sonra boşanıyor emin ol şansın varsa mutlu olursun ama hayatımızı şansa bırakmak için çok genciz bence bende aynı sıkıntıları yaşıyorum ve önce mesleğimi elime alıp bi yandan birikim yapmayı düşünüyorum emin ol düşündüğün şey senin için doğru olan şey değil yanlış karar verme
07 Yorumla
Soran1 yılmezuna kaldim bende doktor olmak istiyorum ama evliligi geciktirmek istemiyroum nerdeyse 30 yasinda doktor olucam
Soran1 yılbende boyle dusunuyorum ama 30 yasta evlenmek gec geliyor iste bana okul okurken evlenilmez cunku
- 1 yıl
Okurken evlenilebilir aslında karşında ki insan senin okuduğunu biliyordur sonuçta anlayışlıysa hayatında ki insan çalışmam lazım dersen bile anlayışla karşılar ki evlenmeden önce o kişi senin hayatını bildiği için ona göre gelir sana zaten bende çok geç anne olunması taraftarı değilim düşün yani sen 30 yaşında çocuk yapsan 40 olduğunda çocuk 10 yaşında bence en ideal yaş 25 falan
Soran1 yılaynen oyle bende evliligin 25 ideal oldugunu dusunuyorum 30 gec 20 erken mesela ben tip okumak istiyorum 6 sene okul zaten mezuna kaldim zamanim gutti zorunlu gorev tus derken 30-40 yasinda evlenmek istemiyorum tip okurken evlenme isi de zor ozele gidicem cunku
- 1 yıl
Her işin zorluğu var işte sen yine iyisin ben 6 ay gemi de olup kara da nasıl evliliğimi yürütücem karaya geçerim diye düşünüyorum şimdiden birisine güvenip tanışırsan iyi birisiyle o zamana kadar evlenirsin zaten kısmet ve biraz da şans bu işler bence şimdi bunu düşünme karşına birisi çıkar 25 ine kadar onu iyi tanı kendini kaptırmadan hallolur her şey
Soran1 yılhaklisin Şu an sirasi degil ama dusuncelerime engel olamiyroum senin de hakkinda hayirli olsun bence havali meslek
20 yaşından mantıklı değil tabii ki de.
Sorumluluk sahibi olmayan bir erkekle daha da zor diye düşünüyorum.
Anne ve babası sevgisi olmayan bir insan ile evlenmek en kötüsü zaten.ömür boyu mutlu olayım derken ömür boyu hayatınızı zindana çevirebilirsin.
Evlilik bir insanın dünyadaki en zor kararı diye düşünüyorum.
10 Yorumla
1 yılHayatının içine etmek istiyorsun hemen evlen. Evlilik çok çetrefilli iş. Kaynana koca, elti kayın kayınbaba hepsi ayrı dert. Sinir hastası olursun benden sana anne, tavsiyesi dışarda koca çok her zaman illaki bir koca bulursun ama bu bekar hallerini çoook ararsın tatlım...
10 Yorumla
1 yılAşırı mantıksız önce bir hayatını yaşa, mesleğini eline al, kendi paranı kazan, harca ye doya doya... Sonra hayat karşına birisini illaki çıkarır. Ne bu acele
10 YorumlaSorumluluk almaktan yoruldun diye yeni bir ailenin sorumluluğunu almak istemek mi? 😂
Sana hayatta bol şans dilerim. Zira çok ihtiyacın olacak..
00 YorumlaSaçmalama oku eline işini al mesleğini yap kendi paranı kendin kazan sonra karşına doğru insan çıkarsa evlenirsin ! Hayat bu evlendiğin insana ailenden daha çok güvenemezsin güvenmemelisin de zaten ! Unutma sabreden derviş muradına ermiş derler sabret acı olmadan tatlı olmaz
00 Yorumla
1 yıl20 yaşın da evlenilmez sen ilk engel de kaçıcak kızsın bana göre :)
00 Yorumla
1 yılEvlenmek elbette mantıklı tabi düzgün bir insanla yaşın tamda yerinde ne yapcaksin 25 30 a gelincemi evleneceksin eee 10 yıl sonra 40 oluyorsun ne anladın bu işten üstelik çocuğun oldugunda sen 40 çocuğun 7 8 10 oluyor hiç mantıklı değil en iyi 20 lerde evlenmekki hayatına atıl cocuklarina bak eşinle gez eylen vs vs daha çok şey var misal çocuğunuz olmazsa bile 25 e kadar gezersiniz tozarsiniz maddiyatinizda artar vs vs
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
s 1 yılEvlilik daha büyük sorumluluk. Sorumluluktan kaçmak istiyorsan büyük yıkılırsın. Yani abla olmakla aynı değil ve 20 yaş evet çok erken
03 Yorumla
Soran1 yılevet bir degil ama kontrol benim elimde olur
- 1 yıl
Okul bitmeden mesleğini eline almadan kesinlikle evlenmemelisin bence. Ayrıca kontrol senin elinde olsa dahi sorunlar artıyor
Soran1 yıltip istiyorum 30 yasimda evlenmek de gec olucak
Gizli Üye(18-24)1 yılevlenince kat kat sorumluluk alacaksın. geçim sıkıntısı istemiyorsan kendi yolunu bulup öyle evleneceksin. sırf birinin ilgisi yüzünden bu fikre kapılıp yanlış hatalar yapma. her şey karşı tarafın ilgisi değil inan.
01 Yorumla
Soran1 yılevet zaten hayatimda kimse yok sorumlulugum fazla mezuna kaldim doktor olmak istiyorum ama evliligi geciktirmek istemiyroum
- Aile & Toplum konusunda 5,6b cevap paylaştı.
1 yılKafana yatıyorsa, kendini tanıyorsan arkadaşım zorunda olmadan, eşin olacak kişi ile problem yaşamayacağına inanıyorsan evlen.
03 Yorumla
Soran1 yılhayatomda kimse yok
- 1 yıl
Bulursun birini, bak çevrene.
Soran1 yılevden cikmiyrkum ki
Değil, oku çabala ve mesleğini eline al, yoksa senin çocuğunun hayatı da aşağı yukarı senin gibi olacak, ona bunu yapmak istemezsin.. değil mi?
02 Yorumla
Soran1 yılhayir tabiki zaten mezuna kaldim doktor olmak istiyorum ama sorumluluk altinda eziliyorum
- Aile & Toplum konusunda 647 cevap paylaştı.
1 yıl"Geçim sıkıntısı" maddi zorluklar için kullanılan bir ifade. Daha bunları bile öğrenmemişken evlenip çocuk büyütmen olmaz.
03 Yorumla
Soran1 yıltamam iste evlenince ben calidmazsam tek maasla bu hayatta gecinmek zor
- 1 yıl
Rahatından taviz vermek istemiyorsan evlenme sen de.
Soran1 yılesimle ikimiz birlikte calisip yasasak diyorum
Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. evden kacmak icin evlenilmez.. durumunu anliyorum ama evlilik daha buyuk sorumluluk sectigin adama gore tabi..
00 Yorumla
1 yılAsla değil 20 de daha kız çocuğusun yaniii en kötü 25 bari olmalı. Ki evlenince filmlerdeki gibi her şey iyi olmuyor sorumluluk çok daha fazla artıyor
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 844 cevap paylaştı. Senin şartların ne karşının durumu ne bunu bilmeden mantıklı bir şey söylemek çok zor 20 yaş normalde bir kız için evlilik yaşı
04 Yorumla- 1 yıl
Artık değil geçti o devir amca. Ne 20 si evlenme yaşı 30 oldu zateen
- 1 yıl
Ne sınırı 😅 ortalama söylüyor bunu
- Aile & Toplum konusunda 589 cevap paylaştı.
1 yılhaklı sebeplerin var ama evlilik bir kaçış yolu değil. daha çok küçüksün zaten, ailen herhangi bir kocadan şu yaşındayken daha iyidir emin ol
00 Yorumla
1 yılEvden kaçmak için evlenmek yerine meslek sahibi olmaya çalışıp kendi ayakların üstünde durmak daha mantıklı gibi sanki
00 YorumlaSorumluluk almaktan yorulduysan evliliğe hazır değilsin o zaman çünkü evlilikte artıyor sorumluluk iki katına çıkıyor
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılEvlen ama kafana göre birini bul o çok önemli. Kafana göre birini bulursan bu dünyada da cenneti yaşarsın tabiri caizse. Tam tersi olursa her günün azap olur. İnşallah dilediğin gibi karakterli bir insan karşına çıkar
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılsorumluluk almaktan yorulup ev sorumluluğu almaya çalışmak?
04 Yorumla
Soran1 yılev hanimi olmak istemiyorum ki
- 1 yıl
ev hanımı ol ya da olma evliliğin sorumluluğu var. Basit bir şey değil kuzum olacak, kocan olacak. Hizmetçi mi tutacaksınız evinizin gene işleri olacak onları yapacaksınız bir şekilde
Soran1 yıltamam ikimizde calisirsak bolusuruz ev islerini yemegi disarida yeriz vs zaten evimiz cok kirlenmez
- 1 yıl
Dışarıdan göründüğü kadar kolay değil
Aile evinde mutlu değilim diye yapılan evliliklerin yüzde 80 bitiyor bilgin olsun
01 Yorumla
Soran1 yılfarkindayim ama kisiye bagli
- Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı.
1 yılGüçlü erkek bul zengin sana ve aline yardim eder tabi güzelsen
01 Yorumla
Soran1 yılHemen bulunmuyor oyle
1 yılMantıklı ama senin kıymetini bilecek birini bulabilecek misin asıl mesele bu
01 Yorumla
Soran1 yılevet zor olan kismi o kimse bu yasta istemiyo
1 yılbende bekarım kaderde bu var yapacak bişey yok
10 Yorumla
1 yılAbla değilim ama ben de bazen senin gibi düşünüyorum
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 312 cevap paylaştı.
1 yılMüge anlı seni karşısına alsa galiba bi tane tokat atmak ister kafana
10 Yorumla Kendinden 10 yas büyük olursa sorun olmaz. Guzel düşünüyorsun bence ama olgun biriyle evlenmen gerek erkekler geç olgunlaşır çünkü.
00 YorumlaEvlilik daha büyük bir sorumluluk bunun farkında ol.
00 Yorumla
1 yılBiraz erken gibi ayrıca ekonomik özgürlüğünü eline almadan evlenmeni tavsiye etmem
00 YorumlaMantıklı kişi ile yapacaksan mantıklı diğer türlü mantıksız
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılSenin ne hissettigini cok iyi anlıyorum yorumdakıler anlamıyor yasamayan bılemez asla kacıs yolu olarak goruyoruz okuma destegıde vermıyolar maddı ımkanda sevgıde vermedıklerı ıcın karsı tarafın ılgısı hosumuza gıdıyor ama lütfen nolursun meslek edınmeden evlenme lutfen bende kendıme sureklı bunu soyluyorum
00 YorumlaÇok mantıklı hemde. Yapılabilecek en mantıklı islerden biri erken evlenmek
00 YorumlaÇok erken evlenip birde çocuk yaparsan erken yaşta çökersin
00 Yorumla
1 yılDeğil. Hele bu saydıkların yüzünden evleneyim diye evlenirsen mutsuz olabilirsin
00 Yorumla
1 yılHayır mantıklı değil 30 yaşındakiler bile evlenmek istemiyor Şu an
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 763 cevap paylaştı.
1 yılDenize düşen yılana sarilanlardan olma da evlilik hakkın ama iyi ölç tart
00 Yorumla
1 yılEvleneceğin kişiden eminsen bir sorun olmaz.
00 Yorumla
1 yılMantıklı. Geçim sıkıntısı derdin eşine ve kendi eğitimine bağlı
00 Yorumla
1 yılSorumluluktan kaçmak için değmeyecek birine sığınma.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 6,1b cevap paylaştı.
1 yılHerkes o yaşlarda evleniyor ama dediğim gibi sorumluluklar büyük
00 Yorumla
1 yılOlabilir , inşallah karşına düzgün biri çıkar kardeşim , bu arada yorumlarda evliliği çok iğrenç bisey gibi yansıtmışlar doğru kişiyi bulursan evlilik güzel bisey , insanları fazla ciddiye alma kendi bildiğini yap
02 Yorumla
Soran1 yılevet dohru insanla guzel ama hauatimda kimse yok isin garip tatafi
- 1 yıl
Senin nasıl bir çevren olduğu ile alakalı
- Devamını Gör (131)
Devamını Gör(176)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!