Evlilik, düğün, masraf… bunları boş ver ayrı eve çıkalım dese? Ailenize çevrenize rağmen ne yapardınız?
Sevgiliniz evlenmeyelim beraber yaşayalım dese ne tepki verirdiniz?

Evlilik, düğün, masraf… bunları boş ver ayrı eve çıkalım dese? Ailenize çevrenize rağmen ne yapardınız?
Sevgiliniz evlenmeyelim beraber yaşayalım dese ne tepki verirdiniz?

Evlenmeden beraber yaşamak da aynı şey. Sadece premiumsuz hali dlxdlflfl evlensek bana kalsa bir şey değişmez. Hayat aynı hayat, evliliği felsefeyle yoğurup çiğköfte yapmam ben. Evlilik hakkındaki toplumsal öğretilerden kendimi arındırırım ve ilişkiye nasıl başladıysak çizgiyi bozmadan devam ederim. Evet evlilik korkulacakmış gibi geliyor. Çiftlerin değişmesi evlilik hakkında gördükleri öğretiden kaynaklanıyor. Kişi ister istemez bir sorumluluk yüklüyor kendine ancak bu öğretilere gerek yok. İmzadan önce nasıl bir hayat yaşıyorsak imzadan sonra da aynı şekilde yaşayabilmemizin imkanı var
En önemlisi dini nikah olmadan mümkün değil. Resmi nikah hakim karşısında dini nikah Allah karşısında lazım. Onun dışında dedikleri gerçekten çok doğru, nişandı kınaydı, düğündü, salındı, yemekti, hepsi öyle büyük masraf oldu ki. Altından kalkılmaz oldu.
Cevap
7Cevap
ben sorun etmezdim bunu evet derdim. zaten aşk olduktan sonra gerisi önemli değil zaten aşık olan insan da evlenmek ister her türlü
Evlenmeyelim beraberde yaşayalım ama cinselik yok sınırlar var herkes kazandığını yer odalar umimi yerler ayrı dersem de okeyleyecek mi? Okeylerse ne kadar samimi gidecek.
Ben evlenmeden bir çatı altına girme taraflısı değilim.
düğün falan çok gerekli şeyler değil madem aynj evde yaşamasınj biliyor bi imza atmayı da bilsin bi zahmet ucube
Kabul edemem herhalde
Şakasına ben bunu teklif ediyordm ama toplumsal baskı azimsanacak bir şey değil
Hayır derim. Suçlamam ya da kötü davranmam. Herkesin beklentileri farklıdır. Uymuyorsa sevgili olmazdım en başta.
Evlilik kesinlikle olmalı.. Sadece bi imza değil o çünkü.. Bu kadarda kültürümüzden benliğimizden yozlaşmamamız lazım
Yani beraber yaşamak da uğraştırıcı bir şey sevmeseydi demezdi herhalde
Valla bu teklifi hemen kabul edip şarap açtırırdım.
Beni tanımadığını düşündürür bu teklif uzaklaştırır zamanla ve biter muhtemelen.
Ayrılırım net. Çünkü ben evlenmeden aynı çatı altına girecek biri değilim.
Farketmez evlilik sadece bir imza bir de gereksiz birçok insanın dahil olmasi
Dini nikahsız asla bir kızla aynı evde yaşamam
Bana göre değil kabul etmem…
Hadi gülüm, yandan yandan derdim.🙄
Ben Avrupalı değilim.
Hayır evlenecez yoksa ayrılalım derdim
Kabul etmem
Kabul etmem
Valla olur
ayrılırım
oylede yapıyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?