Seven kıskanır
Güvenmeyen kıskanır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Seven kıskanır, insan seviyorsa kıskanır, üç duygu vardır aslında; kıskançlık, gıpta ve haset ve haset duygusu şeytani bir duygudur, o duygunun sevgiyle bir ilgisi yok, kıskançlık ise sevgidendir, sevginin kardeşidir, kıskanmak sakınmak ve esirgemektir, nitekim bir anne de evladını kıskanır, tüm gözlerden sakınır, belki kendi gözünden bile.. Ben seven insanın kıskanacağı kanaatindeyim, sevmiyorsa niye kıskansın ki, insan aşırı çok sevdiği vakit kimselerin olmasın istiyor, kimselere yâr olmasın, kıskançlık bencilleştiriyor biraz belki de. Dünyada sanki tek o varmış hissiyatıyla seviyor, her harektiyle, mimiğiyle meşgul oluyor çok sevdiği vakit. Böylesine derin seven insan da elbette ki kıskanır, sakınır, kendi gözünden bile.. Güvenmeyen kıskanır düşüncesini dimağımıza nakşetmek isteyen bir kesim vardı sanki, bu tezi kim atmışsa ortaya, duygularımızı bastıralım diye mi atılmış bu düşünce ortaya acaba. Bununla beraber bazı duyguların da kıskançlıktan kaynaklanmadığını da biliyorum, insan egosundan, kibirinden ötürü de kıskandığını düşünüyor lakin kıskançlıkta ne ego olur, ne kibir, ne de gurur, sadece sevgi olur, belki biraz kaybetme korkusu, huzursuzluk, rahatsız olma halleri, trip atma durumları. Ben de kıskanmıştım vakti zamanında bir şahısı, kadınlara zaafı vardı, kıskançlığım güvensizliğimden değildi, sevgimdendi, yine seviyorum onu lakin boyut değiştirdi sevgim, şimdi kıskanmıyorum, çünkü artık o gözle bakmıyorum, o hâlâ aynı, kadınlara kur yapıyor, hatta gülüyorum hallerine, sempatik şey, tatlı şey diyorum çapkınlıklarına. Sevgi varsa kıskançlık oluyormuş, sevgi bitince ya da boyut değiştirince o kıskançlık halleri de son buluyormuş. İnsan kıskandığı vakit kudurmasyonlar yaşıyormuş, ben sevince kudurmasyonlar yaşamıştım, kıskançlık böyle bir şey, hem insanı üzen, hem de sevdiğini daha çok hissettiren sevgi durumu. Sadece sevdiğin kişinin hal ve hareketleriyle de alakalı bir durum değil ki kıskançlık, başkaları sevdiğime alaka duysa da huzursuz ve rahatsız olurum, benim gözümle baksınlar istemem sevdiğime, sadece anasından, bacısından, yiğeninden kıskanmam, o boyuttaki kıskançlığa da sevgi demiyorum ben, kapris o bence.
Kıskanırım seni ben şarkısı da kıskançlığın sevgiden olduğunun nişanesidir, şarkının sözleri kıskanan kişinin haleti ruhiyesini ne de güzel anlatmış.
https://www.youtube.com/embed/Z2nrJUl3K2gKişisel duygular ve davranışlar genellikle bireyin karakterine ve ilişki dinamiklerine bağlıdır. Kıskançlık veya güvensizlik, bireyin içsel duygusal durumundan kaynaklanabilir. Ancak genelde sağlıklı ilişkilerde güven, önemli bir temel unsurdur. Eğer birisi sürekli kıskançlık hissi yaşıyorsa, bu genellikle kendi içsel güvensizlikleriyle ilgili olabilir. İlişkilerde açık iletişim, anlayış ve saygı önemlidir.
Kıskançlık ve güvensizlik başka olaylardır. Ben hayatım boyunca bana güvenilmeyen ya da sürekli müdahale edilen ortamlardan uzak durdum.. İnsanlar nedense birbirini tanıdığında batmayan şeyler ilişki aşamasında rahatsız eder hale geliyor..
İnsanlar nedense birbirini tanıdığında batmayan şeyler ilişki aşamasında rahatsız eder hale geliyor..
Sence neden peki?
Nedeni şu.. Onda benim gördüğüm şeyleri başkası da görmesin.. Bu düşünce oluyor çoğu zaman.. Bir tek ben göreyim bileyim duyayım mantığı devreye giriyor sanırım..
Seven kişi kıskanabilir, ancak bu kıskançlık genellikle güven eksikliğinden kaynaklanır. Kıskançlık, genellikle sevilen kişinin başkalarıyla ilişkisi olduğunda ortaya çıkar ve kişinin kendi kendine değerini sorgulamasıyla ilişkilidir. Bu durumda, kıskançlık güvensizlikten kaynaklanmaktadır.
Diğer yandan, güvenmeyen kişi kıskanabilir çünkü kendi güvensizlik duygularını başkalarına yansıtabilir. Bu kişi, genellikle ilişkilerinde sürekli olarak partnerinin sadakatini sorgulayabilir ve kontrolcü olabilir.
Her iki durumda da, kıskançlık ve güvensizlik genellikle kişinin kendi içsel zorluklarından kaynaklanır. Bu tür duygusal zorluklarla başa çıkmak ve ilişkide sağlıklı bir denge bulmak önemlidir. İyi iletişim, açık ve dürüst bir ilişki kurmak ve birbirine güven duymak, bu tür duygusal sorunların üstesinden gelmede yardımcı olabilir.
Cevap
40Cevap
Ölçülü ise seven.. abartı ise sorun teşkil eder..
Güvenmeyen kıskanır seven sahiplenir
Seven insan sevdiğini kıskanır bu net bir şeydir fakat fazla kıskançlık güvensizlikten oluşan bir şeydir.
Ne kadar doğru Bir tespit 👏
kıskanmanın bir ölçüsü var. elbet insan sevdiğini kıskanır ona bir zarar gelmesini istemez
ama bunun ayarı kaçırılıp işi kuşkuya güvensizliğe dökmemek lazım
güvenerek kıskanmak olmalı.
güvensizlik sonunda işin boookunu çıkarır
Seven sevdiğini paylaşamaz kıskanır bir diğer manada sakınır. Seven sevdiğini sakınıyorsa kıskanması çok doğal ve gerekli bir davranıştır zira kıskanmak sakınmaya gayret etmektir. Sevdiğini paylaşabilen kıskanmayabilir. Fakat aşırısı ve baskıcı hali de hastalıktır, zararlıdır fayda getirmez huzur bozar. Dozunu bilmek ve kimi neyden kıskandığını bilmek gerekir.
Güvenle alakası pek yok bence ya. Seven insan gözünden bile kıskanır. Olması gereken budur zaten.
Seven kıskanır.. Güvenmeyen insan psikolojik baskı yapar..
Seven kıskanır, güvenmediğinden soğursun kıskanacak bir şey kalmaz ortada zaten..
Kıskançlık hastalık bir duygudur ilişkide. Seven ve güvenen kıskanmamalı, güvenmiyorsa zaten sevmiyordur. Saçma geliyor bana böyle çocukça kavga sebepleri. Başkasının gözleri bana bakıyorsa ne yapabilirim?
Birebir şu şarkının sözlerine katılıyorum…:
Seven kıskanır bunda anlaşalım
Güven vermeyen de soğutur.
Anlaştık : ))
Ne güzel he hemen kabul etti jxjjj
Görüyorsun, ne kadar anlayışlı bir insanım : ))
Yani arabamı ya da çok sevdiğim sweetimi de kıskanabilirim ama bu arabama ya da sweetime güvenmediğim için değil 😄 Sevdiğimden, sahiplenme duygusu olduğu için
Seven durumu kıskanır, ama bu ufak önemsiz bir kıskançlık olur, iki tarafta rahatsız olmaz. Güven olmayan, sağlıksız ilişkilerde fazla kıskançlık durumu olur maalesef.
Çok uç noktada olan hastalıklıdır. Ama benim kıskançlığım güvensizlikten değil benim olan en güzel en özele yaklaşılmasına tahammül edememekten geliyor
Kıskançlık duygusunun güvenle alakası yok.. duygular varsa kıskanclık gayet normal.. ama fazlası takıntı haline giriyor artık
Kıskanan kişiye ve tepkilerine göre sebebini anlayabiliriz. Ama genelde sağlıklı bir kıskançlık söz konusuysa bu sevgiden ötürüdür.
İkiside kıskanır
Biri sevdiği için
Diğeri güvenmediği için
Kıskançlığın derecesine bağlıdır. Seven de kıskanır, güvenmeyen de paranoyak da
Seven kıskanır. Güvenmeyen ise şüphe yüzünden sürekli sorgular
Kıskançlık genellikle güvensizlikten kaynaklanabilir.
Karakterine göre farklılık gösterebilir bi durum kıskançlık
Aşırı kıskanmak takıntı ve psikolojik olarak iyi değildir. Dozunda olursa normal
Her ikisi bir arada..😅
Seven kıskanır, güvenmediğin biriyle zaten ilişkiyi yürütemezsin.
Benim olan benimdir, kıskanırım ben. Güvenmediğim kişinin hayatımda yeri yok.
Seven sahiplenir, güvenir yine de.. Güven karşılıklı olmalı ki kıskançlığın dozu kaçmasın..
Neyi nasıl kıskandığına bağlı belki özguven eksikliğidir
ikiside degil, kendine güveni olmayan kıskanir
Seven kıskanır. Güvenmeyen ise hastalık derecesinde kıskanır.
güvenmeyen kıskanır o da piskolojik şiddete girer insan sevdiğine şiddet uygulamaz
Ben sevdiğimi kıskanıyorum yerinde kıskançlık iyidir abartmadan
Bugüne kadar hiç kıskanılmadım geçmişe baktığımda aslında sevilmemişim de
O zaman cevabım. Seven kıskanır.
özgüvensiz olanlar kıskanır
Sevende kıskanır ama o farklı bir kıskanma. Maalesef genelde güvenmeyen kıskanıyor
Güvensizlik kendini belli eder, paranoyaklıktır.
Seven bence ben çok kıskanç bir insanım onu hiç kimseyle paylaşmam ailesinden bile kıskanırım
seven ne olursa olsun kıskanır. kıskançlık ilişkide sevgi belirtisidir
Seven kıskanır bence ama ölçülü derecede karışmadan. Güvenmeyende kıskanmasın bir zahmet
Guvenmeyinin mikinde olmazsın.. seven kıskanır.
İkisi de birbiriyle bağlantılı
Güven vermediği için seven kıskanır
Her ikisi de kıskanabilir
Seven kıskanır güvenmeyen kısıtlar
Seven kıskanır. Kıskanmayan kişi sevmiyordur
Seven kıskanır, güvenmeyen kısıtlar.
Özgüveni eksik kişi kıskanır
Seven kıskanır, bunun güvenlik bir durumu yok
Güven problemi yaşayan.
Seven adam deli gibi kıskanır sevdiğini...
Seven sağlıklı derecede kıskanır
Ben kıskanırım açıkçası
Seven kıskanır.
Hiç belli olmuyor bu kıskançlık
Güvenmeyen kıskanır
Seven kıskanır
Seven kıskanır
Seven daha çok.
Guvenmeyen kıskandıgini söyler 😒
Sevenin kıskanması gayet normal
Seven kıskanır güvenmeyen kısıtlar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?