Sürekli kıyas yapma durumunda olan var mı? Nasıl yenebilirim bunu?

24 yaşındayım kendimi sürekli birileriyle kıyaslıyorum hep kendimi ezik , yetersiz görüyorum. En son sevgilimin arkadaşı için yaptım. Bizim ilişkimizden 1 ay sonra başlamış onların ilişkisi ama işte her şeyi bizden önce yaptılar.. çocuk benden önce gitti kıza yüzük taktı , geçen hafta söz mü nişan mı ne bilmiyorum yaptılar..

benimkisi de bu hafta sonu olcak ama işte onların fotoğraflarını gördüm ve yine kıyas yapıp üzüldüm. Ben kesin kötü çıkarım dedim.. zaten halihazırda çocukluğumdan beri fotoğraf da çekilen biri değilim onun gerginliği de var. Üstüne sürekli arkadaşının ilişkisini didikliyorum , kıyaslıyorum kötü hissediyorum.

hep şey diyorum işte o kız en sevilen oldu sen olamazsın , bak sevgilinin arkadaşı da onların nişanına gitmiş sen istemedin bile hoş isteseydin bile gelmezlerdi.. gibi gibi şeyler.

en çok ilişkim üzerinden kıyas yapıyorum ama bu durum ciddi anlamda beni alaşağı etmeye başladı. Kötü hissediyorum artık. Haftasonu nişanım olcak ama ben hiç mutlu değilim. Fotoğraflarımı düşünüyorum , kesin kötü çıkarım diyorum o kız ne hikmetse hep fotoğraflarda güzel çıkıyor diyorum. Kendimi bir kez gördüğüm konuştuğum kızla kıyaslıyorum düşünün..

Sürekli kıyas yapma durumunda olan var mı? Nasıl yenebilirim bunu?