Sevgilim varken eski sevgilim aklıma gelmesi normal mi biliyorum kötü bir durum kendime bunu yakıştıramıyorum ama engel olamıyorum?

Üniversite de bir buçuk yıllık sevgilim vardı hala okuyorum ama online olarak geçen sene şubatta ilişkimiz bitti ben artık onu sevmediğimi düşünüyordum ayrıldım sonra kısa bir süre sonra hayatıma biri girdi ben ilk başta ona zaten herşeyi anlatmıştım biliyordu ilişki istemediğimi söyledim ama sonrasında kendimizi bir ilişki içerisinde bulduk güzel vakitler geçirdik ama çok da kavga ettik benim de büyük hatalarım oldu onunda büyük hataları oldu iki kere boğazımı sıktı insanlar içinde affettim affetmemem gerekiyordu biliyorum ama bişey oldu affettim ondan sonra gene bir şekilde devam etti mutluyduk da ama ben hata yaptığımda deliriyordu çok şey yaşadık beraber ama son zamanlarda benim aklıma eski sevgilim gelmeye başladı bu durum yaklaşık iki ay sürdü bu durum bu arada da sevgilim kendini değiştirmeye başladı hediyeler almaya sürekli güzel sözler söyleme bana İyş davranmaya başladı o böyle yaptıkça ben daha çok vicdan azabı çektim bu durumda olmaktan kendime yakıştıramadım ayrılmaya çalıştım kaç kere olmadı beni çok sevdiği için kıyamadım sürekli kendime be ona şans verdim birgun cesaretimi topladım ayrılmak için ayrıldık ben seni artık mutlu edebileceğimi hissetmıyorum seni sevip sevmediğimi bilmiyorum dedim yalvardı bana gitme çözebiliriz herşeyi ben sensiz yapamam gibisinden annesiyle yalnız yaşıyordu başka kimsesi olmayan bir insandı bana şimdi ben tel başıma ne yapıcam senim annen baban kardeşin var bu durumu atlatabileceğin benim kimsem yok dedi bu duruma o kadar ağladım ki sonra kararımdan dönmedim araya ortak tanıdıkları soktu çok kötü durumdaymış ara onu dediler aradım konuştuk gene aynı şeyleri söyledim anlamadı çözebiliriz dedi sonra buluştuk gene yalvardı bana istemediğimi söylediğim halde tamam dedim en sonunda onun sevgisine aşkına kıyamadığım için bir hafta verdim hislerimden emin olmak için sonra buluştuk kendisi çok içmişti bana bişey varsa şimdi söyle dedi sonra söyleme dedi bende söyledim aklıma eski sevgilim geliyor diye özledin mi dedi bilmiyorum dedim bunu ona söylememem gerekiyordu biliyorum onu çok kırdım ama kendimi daha fazla tutamadım sinirlendi ağladı bağırdı çağırdı küfür etti bana yapılmaması gereken bişey yaptı o an ondan tiksindim nerdeyse ama öfkesini o şekilde çıkardı heralde bilemiyorum eve gelene kadar sokağın ortasında bağırdı çağırdı hala bu duruma rağmen beni istoyrpdu belliydı olmaz dedim bana da yazık değil mi bende insanım dedi sonrasında istemiyorum diyip evime geldim ama şu an vicdanım sızlıyor aklıma geliyor hala bana başka bişey yapmasına rağmen ne yapmalıyım bilemiyorum benden onun için çabalamamı bekliyor hala bunu biliyorum ama ben bunu yapamam ama vicdanım sızlıyor üzülüyor biliyorum ama bende çok kötüyüm beni öyle bir durumda bıraktı ki ben bir ay tereddüt içinde yaşayacam çok kötüyüm

Güncellemeler
+1 yıl
Ve beni kaybetmemek için gösterdiği çaba aldığı hediyeler kendinden önce beni düşünmesi son zamanlarda gösterdiği ilgi en çok beni üzen şey ben sen meyveyi az yiyorsun diye cebimdeki son parayla hediye meyve aldım demesi onu hayal kırıklığına uğrattıktan sonra herşeyı soyledıkten sonra açıp telefonundan sana hediye almıştım gelmesini bekliyordum demesi gibi birçok şey var kendimi hataları olmasına rağmen beni mutlu etmek edebilecek birisini elimin tersiyle itmişim gibi geliyor engel olamıyorum
Sevgilim varken eski sevgilim aklıma gelmesi normal mi biliyorum kötü bir durum kendime bunu yakıştıramıyorum ama engel olamıyorum?