Abilik sınırını korumaya çalışsam da bazen duygularıma yenildim hislerimi belli ettim,
hatta bir ara söyledim bile 17 yaşındayken o hemde,
yok artık yapamam en güzel yaşlarını benim kararsızlığım yüzünden heba etmesine de izin veremem,
sonuçta onunla yanyana gelmemi sağlayan ailesinin bana olan güveniydi bunu suistimal edemem daha fazla umut vermicem flörtle abilik arasında gidip gelen bu senaryoya kesin çizgiler çizmem lazım
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
direk ileitişimi kes bence
Ne abiliğinden bahsediyorsun ya yaş sayıdan ibarettir sayıyla büyüyemezsin ayrıca öz bir bağıniz yok bu kadar kasma kendini
öyle saçma şey mi olur 10 yaşındaki çocukla 20 yaşındaki adam aynı akla ve tecrübelere sahip değil
her yaşın bir standardı ve olgunluğu var, bir de ailesi bana ders çalışmaya diye gönderiyor benim ahlakıma karakterime güvenerek bana emanet ediyorlar benden yaşça küçük kızınıza başka bir gözle baktım demenin olur bir tarafı yok
ben 31 32 o 24 falan olsa hani anlarım ikimizde olgun kendi kararlarımızı verebilecek yaştayız evlilik çağına girmişiz,
17 18 yaşlarındaki bir kıza ben başka gözle baktım hemde ailesi emanet etmişken
yok arkadaş olacak tarafı yok
Olur mu öyle şey 10 yaşındaki çocuk çok zeki çok akıllıdır akıl yaşta değil baştadır yaş ile hiç kimse bir şey göstermez insana 10 yaşındaki çocuktan öğreneceğin o kadar çok şey olabilir olgunluk akildadir kaç yaşlarına gelmiş hayla abuk sabuk hareket yapan insanlar var bakış düşüncenizi genişletin hiç bir yaşın olgunluğu yoktur yaş sayıdır kişinin akıl fikir ve düşüncelerine bakın size söylediği kurduğu cümleleri analiz edin fikir ve düşüncelerine bakın yaş ile bir konuma getirmeyin insanları getiremezsiniz kızın yaşı 18 ise senden hoşlandiysa bu kızın elinde olan bir şey değildir flört edebilirsin bu kızla yaş konusunu bu kadar abes bir şekilde her yerde şöylemeyin yaş bir sayıdır hiç kimseyi yaşıyla yargılamazsiniz
bir şeyi birilerinden daha iyi yapabiliyor olması onun olgun olduğu anlamına gelmiyor ,
o çok hassas, kararlarından hala emin değil, akranları gibi davranmak isteyişini anormal karşılayabilir misin?
peki ne kadar iyi olursa olsun akranları gibi davranmak istediğinde ondan yaşıtın gibi kararlar bekleyebilir misin? hayır.
çünkü o bir çocuktur henüz daha 10 yıllık tecrübesi vardır, kendisini tanımamış kararlarını tanımamış kararlarının sonuçlarını görmemiş, karşı cinsten ne gibi şeyler beklemesi gerektiğini anlamamış, kendi sini tanımamış bir çocuğa "akıl yaşta değil baştadır" diyerek yüzlerce sorumluluk yüklemen bahaneye sığındığın anlamına geliyor.
bu yüzden 18 yaşındaki bir kız ne kadar olgun davranırsa davransın, asla seni sevdiği için mi yoksa gerçekten öyle mi, ileride kararından döner mi henüz evlilik nedir sorumluluk nedir veya buna hazır mı emin olamayacaksın
bu yüzden yaş farkı ilişkide çok önemlidir, yaş farkı yüzünden zorla yürütülmeye çalışılan yüzlerce ilişki türü hüsranla sonuçlanıyor, çünkü onun sevdikleri ilgilendiği şeyler hala çocuksudur, demek ki hala kararlarını tanıyamamış bile seni bir anda bıraktığında da onu asla yargılayamazsın çünkü hatayı yapan sendin.
bana güvenen ailesinin güvenini suistimal edip bencillik yapmamı saymıyorum bile,
bencilce hislerim için 18 yaşında yaşaması gereken ilişkilerinin önüne geçmek istemiyorum
Dostum bir insan senden 10 yıl erken doğdu diye ona sen küçüksün tecrübesizsin diyemezsin onu aşağılayamazsin ne kadar cok 30 yaşının üstünde insanlar var hayla abuk sabuk çocuksu hareketler yapıyorlar hiç bir insanın yaşıyla onu değerlendirme hakkıniz yok onun fikir düşüncelerine bakmak zorundasınız böyle insanlar sizden geç doğdu diye böyle ithamlar da bulunup aşağılayamazsiniz herkes sevdiği insanla sayıya bakmadan flört edebilir bunu kafanıza sokun
seni anlıyorum ama dediğim gibi bahsettiğin şey çocuklar ve ergenlik çağındaki insanlar için geçerli değil senin mantığınla sübyancılıkta normal bir eylem, 20 25 yaşlarında biri 6 7 yaşlarındaki çocukla akıl yaşta değil başta diyerek ilişki sürebilir?
tekrar yineliyorum bir çocuk ya da ergenlik çağındaki bir kız ne kadar zeki ve akıllı olursa olsun, o hala kendi bedenini, kararlarını, hayattan beklentilerini, karşı cinsten beklentilerini tanıma eğilimindedir
bu süreçte 18 yaşındaki bir kızdan sağlıklı bir karar beklersen
yarın öbür gün gerçekler yani kızın beklentilerinin değişmesinin sonuçları oluştuğunda kızı suçlayamazsın.
suçlu sensin, henüz ergenlik çağındaki kızı bencilce hislerinle oyalayıp onu beklentilerinle kısıtladın
onu akranları gibi davranmamaya zorladın, o hep sana yetişmek için belki de sevmediği şeyleri seviyormuş gibi yapıcak, onu çok zorlamasına rağmen senin gibi davranmaya iticeksin, kısıtlamaların onun hayatından en güzel zamanları aldığında da yine suçlu sen olacaksın.
neyse
Dostum benim dediğim sübyancı insanların gidip de 6-7 yaşlarındaki çocuklarla iliski yaşamasini söylemiyorum 18 yaşına gelen her genç resittir isterlerse evlenebilirler sen burada kalkıp ona senin yaşın ne ki ne yapabilirsin ya da benimle Flört edemezsin senin yaşın küçük gibi tabirler kimse kimseye bulunamaz bu yaş olayı kişinin yaşını alçaltmak ve iniş susturmak için söylenen rencide edici bir tabiridir kişi 15 yaşında büyük işler yapabilir ya da 15 yaşında aşık olup sevebilir o kişiye gidip sen söylesin sen böylesin yaşın ne basın ne gibi tabirler de bulunmak olmaz bunu yaparsa o kişi hiç kendisini bulamaz anne babasına muhtaç kalır bu tabirler aşağılama tabirleridir anlatabildim mi? Böyle kimse kimseye söylemlerde bulunamaz hiç etik değildir
neden? akıl yaşta değil baştadır çocukta olsa kimse o çocuğa o yaşta ilişki yaşayamayacağını söyleyemez, 10 yaşında neler neler yapabilenler var değil mi?
Belli ki 20 yaşındaki adam 10 yaşındaki çocukla iyi anlaşıyorlar ve birbirlerini seviyorlar neden karşı çıkalım senin teorine göre çıkmamamız gerekiyor.
ama benim teorime göre 10 yaşındaki çocuktur, 15 yaşındaki çocuktur
18 yaşındaki ergenliğini tamamlamış olsa da toydur, hayata yeni başlıyor.
Böyle biri 25 26 yaşlarındaki biriyle aynı olgunluğu paylaşmasını sevgi adı altında meşru kılarsan
Birde üstüne üstük ailesinin güvenini de suistimal ederek çıkarsan,
sen bencilce hislerin için genç bir kızın yaşamını ailesinden gizli yok etmiş olursun.
ayrıca birinin senden daha tecrübeli olması senin için aşağılayıcı değildir 60 yaşındaki adam benden daha olgun olması gayet doğal ve normal
bence senin bazı şeyleri baştan bir süzgeçten geçirmeye ihtiyacın var kolay gelsin.
Akıl yaşta değil baştadır kişinin hayata bakışı önemli olandır ve kimileri var çok olgunca düşünüyorlar o kişilerden çok şey öğrenebilirsin illa kişinin yaşı 30 40 olmasına gerek yok ki 10 yaşındadır çok olgun çok mantıklı düşünüyordur 40 yaşında ki adamın aklına gelmeyecek konuları hepsini düşünüyordur o yüzden akıl her zaman yaşta değil baştadır
2) Benim teorime göre 20 yaşındaki adam 10 yaşındaki çocuğu seviyorsa karşı cikmayalim gibi bir şey söylemedim sadece kişilerin yaşlarına çok bakmayın her yaştaki insan her şeyi yaşayabilir görebilir düşünebilir yaşıyla yargılamayın dedim ki zaten 20 yaşındaki adam 10 yaşındaki kızla ilişki yaşamak istese buna ilk önce devlet karşı çıkar
3) Senin teorin yanlış neden yanlış onların fikir düşüncelerine baktın mı sohbet ettin mi onlarla çok olgunca düşünen çocuklar var 10 yaşında 15 yaşında çok olgun düşünüyorlar sen direk gördüğünü soylersen ön yargı ile yaklaşmış olursun ve o kişiyi asagilarsin yaş ile hiç kimse birbirini büyütemez küçültemez insanı sayı büyütmez fikir ve düşünceleri büyütür
4) Hayır kesinlikle neden yok etmiş olayım karşılıklı olarak birbirimizi beğendiysek Flört edebiliriz 18 olmuş artık 18 devlet kurumlarında reşit artık istediği gibi kendi kararlarını verebilir ben ne insanlar gördüm hayla 30 na gelmiş annesi babası küçük diyor anne babası kararını alıyor bu küçük olayı olduğu için kişi kendini bulamıyor kendi isteklerini yerine getiremiyor o yüzden yaş ile kimse kimseyi yargılamaz
5) Birisi sadece sayıyla büyük diye benden tecrübeli olduğu anlamına gelmez sayıyı bana söylüyorsa beni aşağılayıcı anlamına gelir bu tamamı ile kibirdir egodur sayıyla kimse kimseden tecrübe etmiş olamaz kişiyle ben sohbet ettiğim de konuşmalarina baktığımda fikirlerine baktığım da o zaman anlarım benden büyük mü küçük mü diye bir sayıya kimse benden büyük olmaz tecrübeli de olamaz
Bence sen bir gözden geçir kendi fikir düşüncelerini olgunluğu tecrübeyi sayı da arama karşındaki insanın fikir ve düşüncelerinde ara sayı sadece aldatmacadir kişinin fikirleri ve düşünceleri önemli olandır biraz bu konuda bakış açınız genişlet
bence senin bencilce bir bakış açın var bunun üstünü örtmek için
sürekli "akıl yaşta değil başta" söylemine sığınıyorsun
sığındığın şey çift uyumu gerektiren bir şey için kullanmanın sonuçları sübyancılığı normalleştirmeye kadar gitmesine rağmen hala inat ediyorsun.
basit bir örnek vereyim "kişi kendi hür iradesiyle her şeyi yapabilir başkalarının karışmaya hakkı yoktur" söylemi genel ve doğru kabul edilir.
sen bunu alıp "hayvanları öldürebilirim" ya da "bir genç annesiyle ilişki yaşayabilir" ' e getirebilirsin
bende sana bunun argumanınla alakasız olduğunu başka canlılara zarar vermenin doğru olmadığını, kendi annenle ilişki yaşamanın ahlaksızca ve sağlıksız olduğunu söyleyebilirim
nitekim şuanda da yaptığım şey bu,
"akıl yaşta değil başta" gibi anonim ifade, bu toplum çocuk bile olsa hayatlarında büyük başarılar sağlayabileceğini ifade etmek için kullanıyorken
senin gelip bu güzel ve olumlu ifadeyi ilişki uyumu gerektiren bir duruma uydurmaya çalışman sadece kendinizi kandırmanıza yol açıyor ve gerçekleri çarpıtıyor
peki ne için? 15-18 yaş aralığındaki ergenlik çağındaki çocuklarla 25 üstü yaşındaki olgun bireylerle ilişkilerini normalleştirmek için , üstelik bunun zararları ve sonuçları tahmin edilebilir olmasını geçtim bilinmesine rağmen..
neyse anlaşılan anlamamakta ısrarcısın, Allah akıl fikir versin sana
Karşılıklı sevgi varsa ve ciddi düşünüyosanız olur. Yaş önemli değil ban göre. Birkaç yıl sonra o da senin gibi olgun biri olacak.
yaşı 23-24 olsaydı ve bu yaş farkı 2 mizde yetişkinken olsaydı ailesinden de saklamazdım
ama 18 yaşındaki birinin sağlıklı karar verdiğinden nasıl emin olucam ben?
2 3 sene sonra beni bir anda bıraksa "gençliğimin hatası affet" dese hiçbir şey diyemem,
ya bunu da geçtim ailesi karakterime güvenmiş ki emanet etti çok zor bir durumun içine girdim. s
Haklısımn ne diyeyim. Aranıza mesafe koyun. İleride yine bir şeyler hissederseniz o zaman konuşun. Hayat bu ne getireceği belli olmaz.
Haklısın
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!