Lütfen kimse kimseyi kırmasın :)
Benim bir yakınım bu duruma benzer bir evlilik yaptı ve baya mutsuz oldu. Benim için kültürel uyum ve hayat tarzı önemli açıkçası. Konu maddiyat degil.
Ben yazılım müh. okudum, 1 sene ingilterede master yaptım.
Seküler bir ailede doğdum büyüdüm.
Maddi olarak hep rahattım çalışmama gerek olmayacak kadar ki son 2 senedir çalışmıyorum , yağlı boya yapıyorum kendi galerimi açmak istiyorum ileride. Vaktim atölyede geçiyor kalanı ise arkadaşlarla ablamla vs
Benden hoşlanan bir erkek var duygularından bahsetti 2 gün önce , senelerdir tanıyorum.
benden cevap bekliyor. Kendisi benden 5 yaş büyük ben 28 im.
İstanbul'da hemşire bir devlet hastanesinde büyük ihtimalle sağlık bitirdi.
Ailesi baya muhafazakar.
Maddi olarakta çokta iyi konumda değil.( ki bu aslında önemli degil ama denklik şart )
Bu kişiye pek bir şey hissetiyorum ama arkadaşım dene belki mutlu olursun diyor.
Ama bana olmaz gibi geliyor.
Sizce
Bir kere sorunun içinde cevabını vermişsin bir şey hissetmediğini söylemişsin bu iş bundan dolayı olmaz zaten zorla birine bir şeyler hissedilmez. Ayrıca diğerlerindeki tek önemli konu ailelerin birbirinden çok farklı olması zenginlik ile alakalı değil bir tarafın muhafazakar olması diğer tarafın tam tersi olması ile çünkü siz evlenecek olsanız ailelerde evlenmiş gibi oluyor bu da büyük sıkıntı olur. Çünkü iş kadında bitiyor o aile yaşantısı seni yorar bunu söylerim. Tam tersi aileler de olsanız erkeğin bu durumu sırtlaması daha kolay olurdu. Diğer türlü sana ve ailene karşı 2-0 geride ve büyük cesaret göstermiş yine de tebrik ederim arkadaşı ben olsam bizden olmaz der çekilirdim kenera bundan dolayı 2-0 dedim yoksa 5-0 falan geride derdim.
Bende onu anlamadım. Ap açık ikimizin olamayacagı belli. Bunu bile bile neden şansını denemek istedi anlamadım. Tamamen farklıyız, zevklerimiz vs farklı. Bunu anlamadı , anlayamadım. Şimdi onu kibarca nasıl reddedicem onu düşünüyorum
dene belki mutlu olursun diyor.
giysi mi bu acaba dene bi bak olmazsa değiştirirsin şeklinde öneri sunuyor arkadaşın?
yok ya olmaz bu şekilde, bu mantıkla olmaz ilerlemez
banada saçma geldi, o hayatı yeşilçam filmlerinde ki gibi sanıyor ama gerçekte öyle degil uyum önemli bide çocuk çok yakışıklı 185 sarışın falan ondan öyle diyor. Ben tipe degil uyuma bakarım.
uyum zaten sosyokültürel edinimlerden geliyor daha çok. parayı veya mesleği dert değil de aile yapılarının farklı olması sizi yıpratır açıkçası, problem orada çıkıyor zaten. 1. aydan itibaren onu giyme bunu gyime demeye başlama ihtimali falan olur yani.
Ya aslında öyle biri gibi degil, yani öyle olsa neden bana yazsın ki? farkında zaten
bilmiyorum ya bana güven vermiyor bu tarz şeyler. açıkça yazayım hatta muhafazakar bir aileden çıkan biri hiç karışmam etmem dese de bir nokadan sonra karışıyor. tutamıyor kendini falan ne oluyosa oluyo yani. şu noktada eğer sen öyle biri değil diyosan ve yle yapmayacağına eminsen ilerle madem. sonuçta çocuğu tanıyan da sensin biz burdan yorumlardan genelleme yapabiliyoruz ancak.
Zaten cocuga bir şey hissetmiyorum. Arkadaşım yakışıklı diye ısrar etti. Bende ona olmayacagını söyledim buradan da sordum. Baştan olmayacagı belli neden uğraşıyor ki , birde tanışma şeklimiz bile tuhaf. Bundan 4 sene önce arkadaşımın eli kesilmişti kargo açarken acile gittik. Orada ilgilendi bu erkek. Benide orada görmüş nasıl olduysa ismimi bulmuş ekledi instagramdan. Bende kabalık olmaması adına kabul ettim. Ara sıra yaızyordu ama 2 gün önce resmen flörtleşmeye başladı ve duygularını söyledi
4 sene mii? oha çok olmuş ama bee, o sanırım flört dönemine girmiş gibi, yani şu anda instadan herkese yürüyor olabilir. 4 sene çok çünkü.
Bencede çok. Önceden de küçük iltifatlar ederdi ama bu sefer baya ilerlerdi. Çocuk kötü biride degil gibi ya gerçi tanımıyorum pek, o gece ilgili kibardı. Ama karakterini bilemem. Çapkın biri oldugunu sanmıyorum gerçi. Ama yinede uyumlu degiliz. Ama vicdanen rahat etmiyorum benim yüzümden mutsuz olsun istemiyorum
senin yüzündne mutsuz değil yaa, adam zaten mutsuzsa mutsuzdur senlik bişey yok. bu arada yani kariyer haatım boyunca kimseyi girip instasını bulup da ordan ekleyeyim de yürüyeyim demedim. senin herif baya çapın ben sana diyeyim. ya da çapkın mı diyeyim stalker mı diyeyim işte her ne dersen ondan
Banada tuhaf geldi. Biz orada arkadaşın işi ile uğraşıyoruz eli kesilmiiş, o ne ara benim o ev halimle beğenip araştırdı ekledi anlamadım. Zaten eklemesi etikte degildi
hakkaten hee o nasıl oldu :D zamanında bi arkadaşın nişanlısına yürümüştü yine hastaneden birileri, sonra kızın babası herifi bulup dövmüştü. o an geldi bi an aklıma.
ahahahahahah sizin olay trajikmiş :D ben anlamadım pek. Ne ara ekledi vs ama tuhaf bir durum düşününce
ya yaralı arkadaşının kaydını açarlar ordan o arkadaşına yürür en fazla da bu daha da aşıp ordan senin arkadaşlarını bulmuş ordan öyle öyle. tuhaf evet, hafif azim de içeriyor ama tuhaf :D
Baya hırslıymış :D hangi açıdan bakarsan bak yanlış aslında ya biride olabilirdi hayatımda açıkla o zaman :D
aa doğru diyosun o ihtimali hiç düşünmedim ben. az öönceki anımı da anlattım gene de aklıma gelmedi iyi mi, ya yok boş ver yakışıklı diye taa nerdeki herifi ne konuştuk biz de be, sen takıl yaa :D
Olmaz o iş. olur diyenlere bakma net yani. Bir kere hayatı yaşama tarzını farklı. Çocugun kendi düzeni var senin ise bambaşka. Maddi olarakta olmaz. Çocugu yetiştirme tarzınız bile farklı olur. Mesela sen lüks alkollu bir düğün istersin o salon tutalım alkolsuz yapalım der. Sen bir elbise giyersin çocuk yadırgar. Lüks bir mekana yemeğe gidelim dersin bozulur. Umut Nursena gibi ama ama tam tersi :d bence olmaz aşkım
Hoşlanmıyorsan hiç girme toplara boş ver. O da seni imkansız gördüğü için hoşlanıyordur büyük ihtimalle. İlerde bi de hoşlansan neler yaşayacağını kızılcık şerbeti açıp izleyebilirsin. boş ver kendi hayatının keyfine bak
Tam olarak bunu düşündüm. Ben ilişkilerde tipe bakan biri değilim. En basitinden bu erkek 185 boylarında falan sarışın, yakışıklı. Arkadaşım tipe çok önem veren biri ondan dolayı dene dedi bence.
Ama baya farklıyız, kızılcık şerbo örnegi aklıma geldi direk zaten , uzun vaadede sorun olur gibi. Ben şimdi kibarca nasıl reddedicem
Şu an için aşk hayatımı dondurdum bir ilişkiye başlamak istemiyorum. Başlasam sonrasında gel gitler yaşayıp seni yoracağımı biliyorum bunu hak etmiyorsun de
Bu tarz bir şey yazıcam zaten en mantıklısı bu , teşekkür ederim yorum için :)
Rica ederiimm
Cevap
21Cevap
Her bakımdan uyum şart gadası
Sevgili gizli pembeli üye. Öncelikle şunu belirteyim bir kadının erkeğine saygı duyması için erkeğin statüsünün kazandığı paranın vs kadından bir tık daha iyi olması gerekiyor. Kadın doğası gereği bak kendinden düşük erkeğe demiyorum kadın kendiyle denk erkeğe bile saygı duymaz, kendisinden ufak olsa dahi yüksek bir erkek ister. Sen yazılım mühendisisin, o hemşire. Statü olarak da üstünsün, şu an para kazanmıyorsun fakat kazansan daha yüksek para alırsın o konuda da üstünsün. Sen sekülersin o muhafazakar bu da bir anlaşmazlık. Hayata bakış açınız çok farklı olacak sen bir elbise giyeceksin ailesini ziyaret edeceksin, annesi gizlice adamın kulağına oğlum sen karını nasıl böyle giydiriyorsun şunu uyar düzgün giyinsin diyecek. Yani işin oluru yok ben sana öyle diyeyim. He dersin ki yakışıklı boyu posu beni biraz mest etti aramızda bir çekim var kısa zamanlı ciddi olmayan bir ilişki tarzı takılabilirsin evlilik olaylarına girme çünkü sürmez. Üzgünüm deneme bile sonuç belli.
Burada bir ayrıntıya değinmek istiyorum. Burada statü açısından bir fark yok. Eğitim seviyesi dersen hemşirelik de lisans, mühendislik de lisans. Kazanç dersen o da çalıştığın yere ve kuruma göre değişir. Şu an 50 k alan hemşire de var, asgari ücrete çalışan mühendis de. Veya tam tersi. Yani kazanç olarak da tek tarafın bi artısı veya üstünlüğü yok. Bu tamamen toplumsal algı ve sürü psikolojisi daha çok
Ya şimdi yazılım mühendisliğini kıytırık bir üniversitede %25 burslu veya paralı okumuştur adam gidip hemşireliği hacettepede marmarada filan okumuştur , sıralamalara bakarsan adamın sıralaması daha yüksek olur bu durumda fakat ben genel ortalamayı baz aldım. O da lisans o da lisans demek çok mantıklı değil. Sen çocuk gelişimi lisans bölümü bitirip kazanacağın para belli bilgisayar mühendisliği lisans bitirip kazanacağın para belli ikisi de lisans fakat biri diğerini 3 e 4 katlar. Ben ortalamayı baz alıyorum genelliyorum biraz yoksa derine indiğinde ufak tefek istisnalar olabilir. Uzun vadede düşünürsen 10 yıllık bir hemşire devletin yaptığı zamma oranla maaş alır yani en düşük memur maaşının birazcık üstü. 10 yıllık yazılımcıya bakarsan memur maaşını 3 e katlayabilir. Sen hemşiresin galiba veya sağlıkçı ama üzgünüm yazılım mühendisliği senin bölümünden de benim bölümünden de en azından toplumsal algı ve toplumsal bakış açısı olarak üstün, sen öyle görmesen bile :D
Ben de zaten toplumsal bakış açısının böyle olduğundan bahsediyorum. :) şöyle olursa 2 ye katlar, böyle olursa 3 e katlar diye varsayımlar yapmak gerçekçi değil. O zaman ben de derim ki bir sağlıkçı gider sağlık kuruluşu açar katlar kat fazlasını kazanır iyi bir mühendise göre hem de. Yani o yüzden varsayımların bir sonu yok. Bu arada ben de üç noktalardan bahsetmedim zaten. Genelden bahsediyorum. Bir de şöyle bir genel ortalama var ki mühendislerin çoğu işsiz ama bir hemşirenin işsiz kalması için kendini bayağı bir zorlaması lazım
Uç* nokta demek istedim
Bu arada evet doğru bildin. Ben de sağlıkçıyım. Maddiyat dersen ben de hayatim boyunca maddi zorluk çekmedim çok şükür
Bu arada hemşireliği hacettepede okumadım ama çoğu üniversitede de bütün mühendislik bölümleri tutuyordu aldığım puanla. Yani sadece mesleğim olduğu için değil algisal olarak bakmayı bırakıp gerçekçi bakınca gerçekten bir farkı yok :)
tabi işsiz mühendis veya asgari ücrete çalışan mühendiste dolu bu bir Türkiye gerçeği fakat bana sorsalar eğitim durumunda hemşirelik mi yazılım mühendisliği mi yazsın diye net yazılım mühendisliği derim :D
Tercih meselesi tabi :)
Merhaba :) Universiteyi , İstanbul universitesi olarak okudum , master içinde cambridge'te yaptım :) bunu yazmamın sebebi özellikle belirtilmiş olması, Bu arada ben paraya bakmıyorum yani teoride yazılan doğru kadın kendinden daha üst segmenti isteyebilir ama önceliğim değil. Benim gelecek hedeflerim ile uyuşmuyor, çok sık tatil yapıyorum. Yaşadıgım şehirde 2-3 ay kalıp başka bir şehire yurt dışına vs gidiyorum, bu konuda uyumsuzlugumuz oldugunu düşünüyorum. İyi bir insan gibi belkide hayatım boyunca tanıyacağım en iyi insandır. Ama kültürel uyum farklı. Kimseyi üzmek istemiyorum. Ama net bir cevap vermem lazımdı. Arkadaşımda sen abartıyorsun dediginde acaba sabit fikirlilik mi yapıyorum diyip burada soru açma fikri geldi ve bekledigimden ilgi gördü, yorumlarınız için vakit ayırdıgınız için teşekkür ederim :)
Ben kendi adıma rica ederim :)
Yalnız mühendislik ile hemşirelik baya alakasız bir taraf uygulamalı eğitime dayalı diğeri daha çok zeka dayalı, mühendisler kendini geliştirenler, üretiyor direk , doktorların kullandığı makineler vs mühendisler üretiyor. Matematiğe dayalı. Hani asla hemşireliği küçümsemiyorum bende paramedik okudum. Ama yapmıyorum o ayrı. Sadece kulvarı farklı.
@mutluluğayakın dışarıdan bakan biri için hemşirelik sadece uygulamaya dayalı olarak görünüyor olabilir ama bu çalıştığın alana göre değişir. Yoğun bakım hem uygulama hen düşünmeye dayalıdır mesela. Üstelik bunu yaparken hata yapma lüksün de yoktur. Makine üzerinde yaptığın bir hatayı sonrasında duzeltebilirsin ama insan üzerinde yaptığın bir hatayı telafi etme şansın yok. Öyle bir fark var. Parametrik olmak ile hemşire olmak arasında da fark var
@mutluluğayakın farkı yok diyorsan gel bir yoğun bakımda çalış bakalım.
Seküler ile muhafazakar ilişkisi hiçbir zaman düzgün ve seviyeli ilerlemez.
Günün birinde bir yerde mutlaka patlak verir.
Çünkü hayata bakış açısı, idealler, hayaller ve fikirler birbirine hep zıttır. Kendimden iyi bildiğim ve tecrübeyle sabit olduğu için olmaz diyorum.
böyle bir deneyimin oldu mu?
Evet. Yürümüyor inan bana.
Çok uyumsuz çok zor. Senin kılık kıyafetine o karismasada ailesi karışacak yeri gelecek bir şey diyemeyecek. Ortada kalacak sıkılacak bir süre sonra. Erkekler heves ediyor ama kadın olarak sen daha çok haşır neşir olacaksın erkeğin ailesiyle işin bu tarafını hiç düşünmüyorlar bir şekilde halledersin alttan alırsın sanıyorlar. Sekuler erkek muhafazakar kız olsaydı belki şansınız daha fazla olurdu. Sekuler aile zorlamaz gelinlerini genelde. Erkek muhafazakar ailesi zor
En önemlisi ailelerin uyumu.
Aileler birbiri ile çelişki ve uyumsuzluk içinde olduğu an, bu durum çiftleride olumsuz yönde etkiler.
Ayrıca bu erkeğe karşı duygusal bağlamda hiç bir şey hissetmediğini belirtmişsin.
Bir duygu bir his hissetmediğin birisi ile boş yere zaman kaybetmemeni öneririm.
Denemeye bile hiç gerek yok.
Zaman kaybı olur ikiniz içinde
Çalışan bir adamı her zaman yeğlerim.. sonuçta bu maddi durumda olmak öyle bir ailede doğmak onun suçu değil.. hepimiz insanız.. bir şans vermeni öneririm..
Devlet hastanesinde çalışan bir hemşirenin maddi durumunun kötü olma ihtimali yok bu arada :)
Maddiyat dersen aranızda bir fark olduğunu sanmıyorum ama kültür olarak farklıysanız bir daha düşün derim tabi. Kültür ve hayata bakış açısı önemli.
para her şey değil ki , bende gidip harun gibi zengin olsun demem ama kültürel olarak farklıyız. Ben böyle nasıl desem bohem entellektüel bir tipim bu cocuk ise muhafazakar gelenekselci
Demek ki kültür olarak ayrışıyorsunuz. Zaten anladığım kadarıyla sevgin de yok. Devam etmenin de bir anlamı yok bu durumda.
kardeş cevabını zaten sen kendin vermişsin hiç olur mu akla mantığa uygun mu iş olsun diye mi soru soruyorsun ne yapıyorsun. ne zorun var yoklukta mısın
Arkadaşım kafamı karıştırdı. Ne olcak ben takılmam dedi
o sana görüş belirten arkadaşın kendi başına geldi mi 180 derece dönüverir sen milletin aklına ne bakıyorsun
aşağılamak açısından söylemiyorum adama bir şey hissettiğinden bile emin değilsin yani bırak aranızdaki statü farkını
Bir şey hissetmiyorum zaten. Ben tipe bakan biri degilim, uyum önemli, onunlada o kadar uyumsuzuz ki anlatamam ama kibarca nasıl reddedicem
benim için erken, kendimce bazı ideallerim var onları gerçekleştirmeden düşünmüyorum de
bu mantıklı, anlamadıgım ap açık ortada her şey neden böyle bir adım attı ki
yani biraz cesaret sahibi olmak gerekir ama insanların bazıları da cahil cesaretine sahiptir
Hiç belli olmuyor bu işler.. Ama genelde sonu olmuyor.
Olmaz gibi geliyorsa hiç boş yere çocuğu ümitlendirme 👍
Olmaz gibi. Sen deneyim dersin çocuk daha çok hoşlanır. Sıkıntı sonra
Bence maddiyat önemli değil ama bir şey hissetmiyorsan zor gibi.
Len zenginin sordugu soruya bile ayri bir muamele yapiyorlar ya.
Ben soru sordum kimse tek tuk cevaplar disinda yorum yapmadi be
neden öyle dedin ki? sor istersen sorunu neyse ben kendimce cevaplamaya çalışırım :)
Asla olmaz. Ben de bilgisayar muhendisiyim. Kendi dengini bul.
Olmaz abicim o iş yaramaz sosyoekonomik farklar kültürel farklar çok fazla
Olmaz cünkü olsaydi sevseydin sen direkt kabul ederdin gözüne perde inerde sen pek istemiyon
Kardesim öyle önemliyse öyle birini bul kimse sana ztn ilk gelene git demiyor
Arkadaşım çok ısrar etti. Onun ısrarı ile hareket edicek degilim ama bakış açısı farklı gelince burada da soru sormak istedim
Neden olmasın kültür, maddiyat , eğitim farklılığı önemli şeyler değil
nasıl degil? baya önemli direk boşanma sebebi ya
Evlenmiş olmak için evlenirsen öyle olur tabi
Maddiyata bakma benim kuzenim hakime kocası evde çocuğa bakıyo mesela ama mutlular
kültürel olarakta farklıyız
Mesela ne konuda farklısınız bir örnek verir misin?
Örneğin, aileler tamamen farklı. Dediğim gibi dindar bir ailesi var benimkilerde tam tersi. Ben alkol alıyorum en sevdiğim akşam bir kadeh şarap, hellim peyniri, plaklar. Onun öyle oldugunu sanmıyorum.
Maddi olarak çok rahat yetiştim, anaokulunda itibaren kolejde okudum, iyi evlerde luks bir yaşam sürdüm. Canım sıkıldı , ispanyaya gittim tek başıma canım sıkıldı italya'ya gittim.
Giyim tarzım da kapalı degil, ha dekolte pek giymem ama , mini etektir omzu açıktır sırt dekoltesi gibi giyerim.
Kız isteme vs olaylarını ben kendim istemiyorum. Düğünde istemiyorum sade nikah istiyorum. Evlenince yurt dışına yerleşmek istiyorum gibi.
Bu erkekte tam tersi ama tam yani
Aileler farklı olabilir çocukta biter iş bir insan değişmek isterse bi şekilde çabalar değişir yeterince istemekle alakalı. Kafa yapınız uyuşuyorsa çokta önemi yok bazı şeylerin ama dediğin gibi muhafazakar ise bu söylediklerini kaldıramayabilir. İlk etapta kaldırsafa sonrasında bunlar sorunlar yaratabilir. Ama arada sevgi hoşlantı beğeni falan varsa yinede denenebilir diye düşünüyorum
Bence aşk eninde sonunda biter, özüne döner.
Bir yerden sonra zaten aşk sevgi vs kalmıyo yerini saygıya ve alışkanlığa bırakıyo. En nihayetinde senin kararın önemli olan
İçinden denemek gelmiyorsa deneme abla boş ver eğitim falan filan hikaye içinden ne geliyors onu yapmak daha iyi olur
Deneme sakın. Zaten dusunce olarak onaylamadigin biriyle hicbir sey paylasamazsin.
Yan yana bile gelemezsiniz
Buda çok sert oldu sanki, neden ki
Cok belli
Sen su an heralde yalnizsin ve sana asik kimse yokki bosluktasin bunu dusunmeye baslamissin
Yoksa bugune kadar zaten istememissin
O yuzden devam kendi cevrenden birini bulmalisin
Tesekkurler
Ne burcu ayrica bir iliskide burc sacmaligi en son gelir
Bencede biri sormuştu.
Seversen evlenirsin geresi önemsiz maddi öğretim felan bunlar ehliyet gibi çalışıp alınacak şeyler
Denklik evet olmalı
Duygularından emin değilsen başlama bence
Önemli olan anlaşmak.
Çok önemli.
Maksimum uyum iyidir
A şıkkı
önemli
Olur olur
Kültürel uyum önemli
Yorumsuz.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?