Bekarlar sanki biraz daha mutlu 🙄
Evliler
Bekarlar
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Bekarlar sanki biraz daha mutlu 🙄
Herkesin evlilikle alakalı Serhat Yabancı'nın kitaplarını okumasını, videolarını izlemesini tavsiye ederim. Serhat Yabancı müthiş hususlara değinmiş, okuyanlar, O'nu dinleyenler hayat rotalarını da bu bağlamda belirlerler.
Eşini bulan, dengini bulan, kendini yetiştirmiş, yetmeyi ve yetinmeyi bilen, hayatlarına üçüncü kişileri karıştırmayan evliler çok mutlu lakin genel olarak bakıldığında evliler mutsuz diyebiliriz, evliliği altın için yapmayanlar, evlenmek için evlenmemiş olanlar, dış görünüş için evlenmeyenler, birlikte yol alabilenler, birbirine yoldaş olanlar mutlu.
Günümüzde bakıldığında kendini tanımayan kişilerin evlendiğini görüyoruz. Halbuki uzun vadeli ilişkilerde mühim olan detay güzelliğe bakmak değil ki, bir insanın maharetlerine bakacaksın uzun vadeli bir ilişkiye imza atacaksan, ilişkiyi sürdürebilme becerisine bakacaksın, aile ilişkilerine, sadakat ölçüsüne bakacaksın, sorumluluk alıyor mu, mahir mahire mi, elindekileri değerlendirir mi, üretken mi, bu tür detaylara bakmak lazım gelir diye düşünüyorum.
Kendini tanımayan kişiler evlilik yapıyor ve felaketle vuku buluyor evlilikleri, insan ilk evvela kendini tanıyacak ve bunun için de Serhat Yabancı'nın kitaplarını okumalı herkes diyorum, insan doğru kaynaklardan beslenirse kendini en doğru şekilde tanır ve tanımlar. Evlilik bazılarına göre de değildir, bazı insanlar uzun ilişki insanı değildir, anne/baba olacak potansiyelde değildir, sabırdan yoksundur, maddi olarak kendini kıt kanaat geçindirir, bu durumda olan kişiler evlenmese daha âlâ.
İnsanlar evlendikleri kişinin ailesiyle, travmasıyla da evleniyor. Onun içindir ki insan, adam olmuş, insan olmuş, travmalarından beslenmeyen kişiyle hayatını birleştirmeli de, bir eşin taşıması icap eden özellikleri de taşıyabilmeli tabii ki.
Evliler mutsuz lakin şöyle bir bakıldığında evlilerin mutsuz olmasının sebebleri de var, evlilik insanı olmayan, sorumsuz, ondan bundan etkilenen, birey olmamış, yetinmeyen, eşine kalkan ve liman olmayan kişilerin evliliği elbette ki mutsuzlukla neticelenir ya da mutsuzlukla devam eder. Herkes evliliğin ne demek olduğunu anlasaydı, evliler daha mutlu olabilirdi, keza bir insan evliyken yapabildiklerini bekarken de yapabilir (tabii ki yapacakları kabul edilemeyecek konular değilse)
İlişkinin başlarında olanlar mutlu. Nişanlananlar mutlu. Yeni evlilik aşamasında olanlar mutlu. Evlilikten bir kaç sene sonra net mutsuzlar. Çocuk, maddi kaygılar, eşin artık heycanlandırmaması rutinleşmesi, taraflardan birinin karakter değişimi vs derken çoğunluk mutsuz.
Bekarlar ise rutin monoton ama huzurlu.
Bekarken sevgili olmayanlar, sevgili edinemeyenler mutsuz, evliyken de doğru insanla evlenmemiş, verimsiz bir cinsel hayatı olan, duygusuz bir evliliği olan insanlar mutsuzdur. Bekarken iyi bir işi ve ayrı bir evi olmayanlar mutsuzken, evliyken düşük gelir sahibi olduğu için kirada oturup zar zor geçinenler mutsuz.
Sonuç olarak olarak evlilerin/bekarlar birbirlerine karşı mutlak manada değil nispi olarak mutlu ya da mutsuz.
Hiç kimse kalkıp da yok bekarlık sultanlıktır ya da evliler daha mutlu diğerleri kendini mutlu sanıyor şeklinde genellemeler yapmasın.
Mutluluktan kastınız cinsellikse onu bekarlar da yaşıyor rahat olun. Kimisi sevgiliyse, kimisi fbady ile kimisi de hayat kadınlarıyla yaşıyor.
Bugün evli çiftlerden daha yoğun aşk hayatı ve cinsel yaşamı olan bekarlar olduğu gibi cinselliğe dahi ulaşamayan bekarlar var. Aynı şekilde evli olup da ancak 15 günde 1 cinsellik yaşayan evli çiftler var.
Evli insan neye göre mutlu. İşgücünün %70'i açlık sınırının altında maaşla kirada oturuyor. En az 2 tane çocuk okutuyor. Adamlar anamızdan emdiğimiz süt burmumuzdan geliyor. Evlendiğim güne lanet olsun diyor.
Öyle bekarlar var. Adama annesi babası kız buluyor. Onların bulduğu kız bile adamı beğenmiyor. Üstelik işi gücü olduğu halde, orta gelirli olduğu halde, arabası olduğu halde. Bir tanesi benim arkadaşım. Adam 33 yaşında devlet memuru arabası var. Tipsiz ya da asosyal de değil. Ama adam zorunlu bakir. Doğduğu güne lânet ediyor.
Yeryüzünde doğuştan şanslı olarak doğmuş, hem sağlam genlere sahip hem maddi imkanlar içinde büyümüş, aile sevgisi görmüş hem de kendiyle barışık sosyal bir insan da ister evlensin, ister bekar yaşasın her türlü mutludur.
Cevap
36Cevap
Evliler daha mutlu tabii ki..
Bekarlar mutlu olduklarını sanıyorlar...
Evliler daha mutlu tabi ki de.. ama yanlış kişi ile evlenenler mutlu değil tabi ki de doğal olarak. çünkü bazıları sırf evlenmiş olmak için evleniyorlar maalesef.. ama gerçekten aşık olarak isteyerek evlenseler ya da doğru kişiyi seçseler sorun yaşamazlardı ilişkilerine. bekarlarsa zaten mutlu değil hiç. yalnızlıktan şikayet ediyorlar sürekli pek de etraflarına belli etmeseler de
Evliliği sağlam temeller üzerine yapan çiftler gerçekten mutludur. Çünkü hayatını paylaştığı destek olduğu yanlarında hayat arkadaşı var. Bekarlar da mutlu sadece kendi sorumluluğunu taşıyorlar bekarların bir tık daha rahat olduğunu düşünüyorum
Rahat olamadığımız bir yerde ve kişi ile mutlu olamayız
Aynı evin içinde o sevgiyi ve aşkı eşiyle yaşayan bir kadın ve erkek birbirlerini "doğru insan, diğer yarım" gibi güzelliklerle tanımlıyorlarsa, birbirlerine gözü kapalı güvenebiliyorsa, sırtlarını huzurla sadece birbirlerine hayatın her koşuluna karşı dayayabiliyorlarsa onlardan daha mutlu bir bekâr olamaz bence..
Bana göree evli insanlar mutlu mesela biri sormuş bir daha evlenir misin der oda karısına sorar karısı yeniden evlenmek mi satıyorsun der adam hayır bir hatayı bir kere yaparsın başımızı artmaya gerek yok arapça konuşuyorlar konuşmaları buraya yazdım bilmeyen varsa
Güzelce mutlu şekilde yaşayan her insan mutludur
Evliyken bekarlar mutlu sanırısın, bekarken evliler mutlu bence.
Tanıdığım bütün bekarlar mutlu. Evliler çok fazla sorumluluk sahibi oldukları için daha bir tükenmişler.
Krktersızlerle evlenen mutsuz olur zaten evlılık kötü bir şey gıbı sanılmaya başlandı saçma bir algı evlilik kötü değil duzgıun insanı bulursan hayat sana hergün bayramdır ha bu zamanda öyle biride var mı yok mu bilemem
Eğer kendini bir yüreğe ait hissetmiyorsan bulunduğun yerde mutlu değilsen evli olsanda mutlu olamazsın bekar olsanda mutlu olamazsın insan kendini nereye ait hissederse orada mutlu olur diye düşünüyorum
İşin komik yani. Türk arkadaşlarım sakın evlenme diyor. Yabancı arkadaşlarım mutlaka evlen diyor. Demekki neymiş. Evlilik sorun değil Türk kızı ile evlenmek sorunmuş 😀 daha hiç evlenmedim evli mutlu mu bilmem ama Türkler evlenince mutlu olmuyor...
Çevremdeki evliler hep kocam da kocam diye geziyorlar mutlular bence. Ama bekarlar da mutlu
Evimin direğiii gözümün bebeği diyen bile var🫠
Bekarlar yarınsız gibi tanıdıklarım. Evliler olsun.
Başkasının mutlu olma olasılığını sadece hayatıma görebilecek kadın adına düşünebilirim.
Geri kalanların mutlu olmaları ya da olmamaları pek de benim ilgimi çekmiyor açıkçası.
evlilerin burada yediği haltları görünce pek mutlular diyemiyorum
bekarların hali daha da beter
İyi ki ciddi bi ilşkim var da uzaktan gülebiliyorum hallerine
Evliler daha çok doğru kişi ile beraber ise mutlular o kişi doğru değilse boşanma olması çok normaldir
şu an bekarlar mutlu ama bazen de üzülüyorlar 😂
Bekarlar evlenmek istiyor evliler boşanmak istiyor bu devirde böyle.. her ikisi mutluluk derecesi pek bir farkı yok. Ben bekarlar diyorum
Severek evlenenler mutlu o severek diyip de mutlu olmayanlar geçici hoşlanti gerçek seven niçin mutsuz olsun ki
Evliler mutlu rolü oynuyor, içten içe bekarları kıskanıyorlar, sürekli tavsiye etmelerinden belli, ben yandım sen de yan kafasındalar
İstekle alakalı isteyerek evli mi evet ise evli mutlu, isteyerek bekar mi evet ise bekar mutlu.
Evlilik istenmeyen bir enerjiyle olunca göbek bıraktırıp saç döktürüyor. Yoksa gayet mutlu yaşanabilir
Herkes mutsuz bence doğru insanlar mutlu
onlarda mutluluktan değil mutsuzluk bile varsa doğruyum en azından deyip bir iç huzuru.
evlilikte doğru insanı bulanlar bu huzurla mutsuzluğu mutluluğu seviyor belki de.
İlk ve son cümleye katılıyorum.
@DedektifMinnie teşekkür ederim ben de sana katılıyorum 🌷😊
Ben teşekkür ederim.
Doğru ilişkiyi yapmış evliler mutlu tabi ama yanlış ilişkilerde tıkanıp kalmış evlilere rabbim sabır versin
Hayatı yolunda giden her iki türde mutlu bence
Evliler çok daha mutlu. Varsa yoksa kocam da kocam. Ne kocaymış müberak.
Evli arkadaşlarımın mutluluğuna dâhil olmak benide mutlu ediyorrr.
Bekarlar da sanıyor ki evliler her gün helva yiyor😂😂
Kesinlikle şu anda bekar olanlar, abım evlendi görüyorum
Bunda da 52-48 bölünmüş durumdayız wjdwşjeşw
1. evliliğinin ilk yıllarını yaşayan evliler
2. bekarlar
Etrafımda gördüğüm her evli daha mutlu, daha rahatlar.
Evlilik Doğru kişi ile olursa bence evlilik mutlu olur
bir abimiz trakyalı yol arkadaşın kuvvetliyse çok iyi be der. Babanın oğlu kemal
Evlilik güzel bir şey bunu çirkinleştiren doyumsuz insan doğası.
Herkes mutlu değil ama bekarlık şu zamanda en ideali kafa rahat
Bu ülkede herkes cakallikla besleniyor ne olduğun onemsiz
İyi bir evliliği olanlarla bekar olmaktan mutlu olanları aynı kefeye koyuyorum
Bence fark etmez
Akıllılar mutlu değil
Çünkü herşeyi kabul etmez
Aptallar gerixakıllar mutlu
Evliler bekarlara imreniyor bekarlar evlilere imreniyorrrr kime neye inanacağımızı şaşırdık. d
30 yaş üstü erkekler evlenmedigi için mutsuz
bekarlar mutlu. Evliliğin sonu nafakayla bitiyor.
Her iki kesimde de mutlu veya mutsuz olanlar mevcut.
İstedikleri gibi yaşadıkları için ekmek elden su gölden ne ev bakma derdi var ne karı dırdırı
Hiç kimse mutlu değil. Ha evli. Ha bekar.
İyi günde kötü günde hayat paylaşınca güzel...
Doğru eş seçmiş insanlar mutlu ve bekar olup yalnızlıktan mutlu olan bekarlar da mutludur göreceli kavram doğru eş seçmemiş insanlar mutsuz bekar olup kendine yeteneyenlerde mutsuz
Artık ülkede hckmse mutlu değil
Evliler bence daha mutlu
Bunu öğrenmem için önce evlenmem gerekli.
İnsan kendinde olmayanı ister hep 😅
Bence evliler
Bekarlar bu zamana göre
Bekalik sultanlık.
Araştırmalara göre evliler daha mutluymuş fksjs
Bekarim harikayim
Parası olan bile mutlu değil
Ben bekarım ve mutluyum. Evliyi bilemem.
Mutluluğu kendinde bulmuş herkes.
Kimse mutlu değil shsjs
ii seni dısı beni yakar diyorlar bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?