Mesleki açıdan esnafın sosyal hayatı çok fazla olmaz. Kendimde esnafım. Memur içinde standart düzey bir yaşantıları vardır. İlk önce ev için borçlanır. onu bitirir arabaya niyet eder ona borçlanır vs. Maddi anlamda tercihe bakıyorsanız açık konuşayım hayatın kimse için garantisi yoktur. Malda mülkde sahibi Allahdır. Herkes herşeyini kaybedebilirde yeniden kazanabilirde. Evlilikde bu bakışla giriş yaparsanız hata edersiniz. Görücü usulü olması o insanın karakteri, kafa yapısı, uyum vs şeylere odaklanmalısınız. Para rahatlığı ile mutlu olabileceğinizi sanıyorsanız öyle olmayacak.
14 Yorumla
Soran+1 yılAbicim ikiside iyi karakter ama biraz mantık yürütmek lazım
Soran+1 yılSeçenek bırakmadınki
- +1 yıl
Seçenek bırakmadım değil. Anlatmak istediğim şu. Hangisi ile iyi anlaşabileceğiniz, iyi vakit geçirebileceğiniz, muhabbetine doyamacağınız, hayatın zorlukları ile el ele verip mücadele edebileceğiniz kısacası bir ömrü huzur içinde geçirebileceğiniz insanı seçin. Rızk sebeplere riayet etme şartıyla Allah tarafından zaten garanti olan bir şey. Bunun azlığı veya çokluğu Allahın takdiridir. Sizin için tercihde önemli olan saydıklarımdır. Umarım bu sefer ne demek istediğimi anlarsınız. Vesselam...
En İyi Cevaplar
+1 yıl2 kişinin arasında kaldıysan ıkısıde olmaz...
Evlenecegın kısı oyle biri olmalı ki Baska bir fırsatın yokmus gıbı ona baglanmalı onu dusunmelısın.. Yanı senın ıcın ıctıgın su yedıgın yemek aldıgın oksijen gıbı alternatifsiz olmalı...
O zaman o kısıyle gonul rahatlagıyla evlenirsin...
Yoksa bu sekıl omrun boyunca acaba dıgerını secsem dahamı mutlu olurdumla gecer.
Sen maddiyat olarak sormuşsun ben sana duygusal ve genel bir yorum yaptım abin olarak. Bu sekıl de mutlu olamazsın.
02 Yorumla- +1 yıl
@Nidanursu gorucuusulude olsa tek bır kısıyle bulusulabılır.. Aşkın karşına nezaman cıkacagını bilemezsin.. Boyle manavdan armut secer gıbı birden fazla aday ile olmaz.
+1 yılMemur, devlete sırtımı dayayayım da ne olursa olsun oluyor çoğunlukla. Hayattan zevk aldıkları şeyler sınırlıdır, dar görüşlüdür, hobileri kısıtlıdır. Genelleme yapıyorum, böyle olmayan da var tabii ki fakat biraz tanıma şansı bulman bence senin için daha iyi olur. Ömrünü birlikte geçireceksin. Beğenmezsem boşanırım gibi bişeyi düşünmemelisin.
06 Yorumla
Soran+1 yılBiraz açar mısın dar alanlarınki kasıt ne
- +1 yıl
Herhangi bir alana meraki olmayan insanlar memur olurlar. Merakı olanlar, örneğin inşaat mühendisliği, elektrik mühendisliği, bilgisayar mühendisliği gibi meslekler seçiyorlar, merakları olduğu için başarılı oluyorlar. Fakat ilgi alanı olan memurlara pek rastlamıyorum. Genel olarak garanti para gelsin, devletin malı deniz yemeyen k*riz kafası olur bazılarında. İşini doğru yapmaz. Herhangi bir ilgi alanı olmayan memurlar futbola meraklı olur fazlasıyla. Fanatik futbol taraftarları da ciddi sorunlu oluyorlar. Memur olmasa da böyledir, fanatik futbol severler her zaman sorunludurlar. Bu ilgi alanı yok ifadesinden aslında bi anlamda kocanın sana katacağı bişey olmuyor. Aslında varmak istediğim nokta bu, evlilik fazla monotonlaşıyor. Çiftlerin ilgi alanları olmalı, donanımlı çiftler herzaman daha mutludurlar. Çok genelleme yapıyorum geneli böyle diye. Tamamı böyle değil tabii ki.
Soran+1 yılSıkıcı akan bir evlilik yani
- +1 yıl
Ben kesin böyle olur demiyorum bak tekrar söylüyorum. Bunu senin adamla konuştuğunda dahi anlaman lazım. Donanımlı biriyle boş insanı ayırt etmek çoook kolay. Ben gözünün içine baktığımda anlıyorum bomboş mı bakıyo 🤠🤠
Soran+1 yılProfilin korku filminden bir alıntımı
- +1 yıl
Yok saçı uzun benim 🤠
+1 yılBacı esnaf olursa esnaf kızıyım cumartesi pazarın yok bir etkinlik cok zor davetlere gitmek çok zor akşam dükkan kapatması yemek ye hazırlanmak onun iş yorgunlugu saat geçiyor yazı kışı tatil vs polis asker memurunda evet zorlugu var yer değiştirme gibi ama ben zor olsada severim her şehiri görmek farklı sehir vs onlarında saati günü yok ama izinleri var bacı bazen yanında olamıyorlar yalnız kalmayı göze alıcan o çok kötü mıc mıc ilişki seviyorsan esnaf kabul etmelisin zorlukları katlanacak biri isen memuru tercih etmelisin
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
141Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 3,9b cevap paylaştı. Seni mutlu edecek evde huzurla yaşayacağın kimse onla
80 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 261,6b cevap paylaştı.
u +1 yılMemur
00 Yorumla
+1 yılaferin kız sana ilk defa şurda mantıklı bir soru okudum duygusallık bildiğin duygu canım ta kendisidir. duygu karın doyurmaz boş iş.
gelelim tercih meselesine memur demişsin alternatif olarak, memurun vasfı asker ya da polis değilse birinci tercihin olsun çünkü asker ya da polisin tayin durumu nedeniyle ordan oraya sürüklenme olasılığı yüksektir. fakat yinede alternatif olarak dursun. esnaf olayına gelince evini geçindirmek için yeterli geliri elde eden bir ticari faaliyete sahip ise esnaf iyi bir tercihdir
kesinlikle ve kesinlikle şu gibi muhebbetlerle gelen kişilere itibar etme. yok efendim ben senin gözlerine bitiyorum ölüyorum. yok efendim bizim oğlan çok yakışıklı falan filan para nasıl olsa kazanılır falan gibi boş muhabbet yapanlara kesinlikle osuruk bile vermeyin nokta73 Yorumla
Soran+1 yılEvet güzel yazmışsın ama net bir cevap yok mantıklı olan tek birtane söyle
- +1 yıl
esnafı tercih etmeni ehemmiyetle rica ediyorum
+1 yılDurumu iyi hali vakti yerinde memur amir esnafı bırakın
Öncelikle namuslu namusuyla çabalayan birine bakın
Siz birlikte sahip olmak istediğiniz her şeye çabalayarak sahip olabilirsiniz
Hiç kimseden Hazır lokma beklemeyin
Sevmeyen insan zengin Koca çabuk çabuk malını yedirmezler112 Yorumla
Soran+1 yılHe canım he millet arabalarıyla önümde hava atarak geçsin bende evlencegim kişiyle yaridm ederek ev gecindireyim sırlar dünyası gibi yaşayıp gidelim kapı orada
Soran+1 yıl@moneybank zoruna gidince böyle pislik olursunuz işte
- +1 yıl
@moneybank hah kardeşim ya ya ben söyleyince kötü oluyorum şu bacım söyleyince beyni Bi alışsın idrak etsin ya
- +1 yıl
Kız sen nasıl bir varoşsun ya kusura bakma da sen yapacağın evlilikten hiçbir şey bekleme. Esnaf memur geç holding sahibide olsa senin bu iğrenç zihniyetini kimse çekmez. Millet arabalarıyla hava atsın ne ya? Senin 250 gramın altından mı? Napsınlar seni? Ne özelliğin var? Kocayı sadece kasa olarak görüyorsun. Huyuna suyuna karakterine bak kızım
- +1 yıl
Hayatta her şey para değil. Adamın parası bittiğinde ne yapacaksın?
- +1 yıl
@xdenizx898 hah ya ben söyleyince kötü oluyorum şu yalliya söyleyin para senin imtihanın olur mal bu ya
- +1 yıl
Ay buna görücü gelenleride anlamadım. Benim sevgilimin durumu iyi değil bana çok bir şey yapamayacak. Aileside eh işte bi durumları var. Ama inan hiç umrumda değil. Çalışırız kazanırız. Bende çalışmak istiyorum bu devirde geçim zor. Ona ben kurban olurum ya. Onun sadakati yeter.
- +1 yıl
Tek önemli olan para mı ya?
- +1 yıl
Helal bacım sana ya Allah senin gibi kızları cogaltsin ya valla hersey para mı ya ya
- +1 yıl
Allahu Ekber
Bir yorum yazdım altında baya bir tartışma olmuş
Zengin rahat bir hayat isteyen bayan ablalarımız lütfen zengin Koca peşinde koşmaktan vazgeçin
Zengin olmak istiyorsanız öncelik kafanızı çalıştırın daha sonra el ele birlikte çabalayarak bir yere sahip olursunuz
Kimseden Hazır lokma beklemeyin
Kimse kimseye malını yedirmez
Siz yine kendi payınızla kendi imkanlarınızla bir yere gelmek zorunda kalırsınız
Sanmayın o zengin Koca her şeyini sizinle paylaşacak
Kendi çabalayarak kazandıklarını yarın bir gün boşanma durumunda sizinle yarı yarıya yapacak
Şimdi o seninle evlenecek kişi arabası kim bilir kimin adına
Evi arazisi kim bilir kimin adına
Ve sen boşanma durumunda sadece nafakanı talep edebilirsin
Daha sonrasında yazdıklarımı hatırlayacaksınız
Üzüleceksin
- Aşk İlişkileri konusunda 434 cevap paylaştı.
+1 yılVallahi bi memurun aylık kazanç dışında garantisi yoktur. Fakat esnaf dediğin kişinin maddiyat olarak fazlası var mı? Bildiğim esnaflar var ayda 100 bin den fazla kazanıyor. Kimi esnaflar var adam dükkan kapatıyor iyi kar etmedi diye. Sence güzel para kazanıyor mu esnaf bari?
10 Yorumla Seçim genellikle kişisel tercihlere ve beklentilere bağlıdır. Memur pozisyonu daha düzenli bir iş ve sabit bir gelir sağlayabilirken, esnaf olmak daha bağımsızlık ve girişimcilik fırsatları sunabilir. Yeteneklerinizi, ilgi alanlarınızı ve kariyer hedeflerinizi düşünerek karar vermeniz önemlidir.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılValla bravo mantıklı bir soru görmek iyi geldi.
görücü usulü insanı ölçme şansın yok en azından mantıgına uyan olsun.
Esnaf olanın işi güzel ise bence o bu devirde maddiyat önemli sen calışmıyorsan sen calışıyorsan memur olan mantıklı
01 Yorumla
Soran+1 yılÇalışmam
Gizli Üye(30-35)+1 yıl2 adayınız var ve burada oylama mı yapıyorsunuz herşeyden önce ailenizle böyle şeyleri konuşun adaylarınızla vakit geçiren sizsiniz hangisi size uyuyorsa Allah korkusu varsa sana değer ailene değer veriyorsa esnaf olmuş memur olmuş pek önemi yok rütbeye göre tercih yapmamani öneririm seni seven gerçek anlamda ne olsada yanında olacak biri her kimse buna sen karar vereceksin sonuçta
13 Yorumla
Soran+1 yılDokundu konuşma
Cevap sahibi+1 yılGerçek 1 tane var 🤷♂️
Soran+1 yılBelki ikiside çok yanlış
+1 yılDersen ki tamam görücü usülü karşımdaki insanı severek evlenmiyorum ancak gene de gezi olsun bir yerler görmek olsun tatil yapmak olsun bunları istersen memur olanı seç, eğer dersen ki para daha fazla kazansın o zaman esnaf daha iyi para kazanabilir.
00 Yorumla
+1 yılİçlerinden bir tanesi gerçekten kalbini seviyor, onu bulman lazım bir test yap ama gurur kırıcı olmasın... Mesleği, parası seni yanıltmasın sadece sana bu hayatta eşlik edecek adayı değil ileride çocuklarına iyi bir baba seçmen gerekiyor çok dikkatli ol ince ele sık doku
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMemurun artısı düzenli maaş olması. Esnaf bazen çok kazanır, bazen az. Ama kazandığından memurdan çok çok daha fazla kazanıyor. Benim eşim memur. Abim Esnaf abim 5 yılda 2 ev bi araba oldı. Biz 8 yıldır yırtınıyoruz hiçbişey yok
Gerisini sen düşün işte16 Yorumla
Soran+1 yılAyy esnaflar o kadar kazanıyormuki size gelince üzüldüm ama memur tanıdıklarımın hep evleri arabaları oluyor
Cevap sahibi+1 yılAma kaç yıllık memur. Bi de o evi arabası olanların kredi borçlarına bak man lazım. Geneli krediyle almış oluyor. Biz krediye bulaşmadığımız için bişeyimiz yok. Aynı şekilde abimde kredisiz aldı. Kredi çekseydik bizimd3 çoktan evimiz arabamız 10 yıllık borcumuz olurdu
Soran+1 yılEvet doğru kredide haram derler.
Genel olarak geçiminiz nasıl- +1 yıl
Kredi niye haram ilk defa duydum
Cevap sahibi+1 yılFaiz haramdır. İnternet elinizde araştırabilirsiniz
Cevap sahibi+1 yılMarket sahibine bişey diyemicem. Bu devirde pek market işi kalmadı çünkü. Ama adam girişimciyse o bitse başka işe bakar
- Aşk İlişkileri konusunda 9b cevap paylaştı.
+1 yılNeyine göre seçiyor ya.
Birde erkeklere laf söylerler geçimsiz diye.
Sanki pazardan mal alıyor gibi.
Sorunun trol olduğunu düşünmek istiyorum.48 Yorumla- +1 yıl
Yeme yeme boş ver.
1 tane değil ki bunlar.
Çok var çok.
Bana geldi biri 38 yaşına geldin hiç evlenmedin mi?
Hadi ne diyeceksin şimdi?
Soran+1 yılKim 38 dayı ne diyorsun
- +1 yıl
Hayat böyle daha güzel.
Olsada düşünmüyorum.
Beni kaçıranlar yansın
Soran+1 yılSen kaçırmışsın zaten
- +1 yıl
Onu kimin kaçırdığı ortada.
Ne istediğini bilmeyen ortada.
Dert yapacak değilim.
Bu kafada insan olacaksa hiç olmasın hiç değilse yanlız ama sakin bir hayat yaşarım.
Soran+1 yılTamam tamam sensin
- +1 yıl
Kadınların haklı oldugu kadar olamam
Gizli Üye(36-45)+1 yıl
Bu konuda net bir tavsiye vermek zor çünkü her iki seçenek de farklı avantajlara sahip olabilir. Memur olmak istiyorsanız istikrarlı bir gelir ve emeklilik avantajlarına sahip olabilirsiniz. Esnaf olmak istiyorsanız ise daha özgür bir çalışma ortamı ve kendi işinizi yönetme fırsatınız olabilir.
Seçim yaparken kişisel tercihlerinizi ve hayallerinizi göz önünde bulundurmalısınız. Hangi mesleğin size daha çok mutluluk ve tatmin sağlayacağını düşünerek karar vermelisiniz. Ayrıca her iki meslek hakkında detaylı araştırma yaparak, avantaj ve dezavantajlarını incelemek faydalı olacaktır.10 YorumlaSöz konusu türk erkeği olunca parası yüksek olanı seçmen makul. Çünkü hepsi kaba ve duygusuz kalitesiz. En azından parası iyi olanı kabul et maddi sıkıntı çekmezsin. Şansın olsaydı kaliteli Avrupalı erkek bul derdim keyfine bakardın
25 Yorumla- +1 yıl
Keşke bizim de başka seçeneklerimiz olsa da türk kızlarinin tribiyle uğraşmasak zorunda kalmasak ama şartlar işte
- +1 yıl
Sizde prens oluyorsunuz o zaman otomatikmen😃
- +1 yıl
Oda iyiymiş😃
Aşk İlişkileri konusunda 314 cevap paylaştı. İkisini de tanıman lazım hangisi seni mutlu eder ona bakman kazım
Ama maddi manadan bakmıyorsan eğer işini oturtmuş biri ise kesinlikle esnaf
Ama sana olan davranışları çok önemli tanımadan en az 6 ay konuşmadan aslan evlenme22 Yorumla- +1 yıl
Niyahet aklı başinda bir yorum okudum👍
+1 yılŞimdi esnaf var esnaf var aynı şekilde memur var memur var. Esnaf kuyumcu falan gibi iyi kazanan meslekteyse esnaf tabi ki memur da şimdi memur doktor da var noterde çalısan sıradan memur da var o yüzden kazanca bak canım.
01 Yorumla
Soran+1 yılDüz memur
+1 yılVay be ne hallere düştük, önceden vicdan sahibi mi namaz kılıyor mu Müslüman mı derken şimdi memur mu işçi mı diyoruz hakkında hayırlısı olsun
37 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
@judebellingham beğeni için teşekkür ederim
- +1 yıl
Kesinlikle katılıyorum ne yazık ki geçim derdi bu hale soktu
- +1 yıl
Rica ederim 😊
- +1 yıl
🙂🙃
Aşk İlişkileri konusunda 5,9b cevap paylaştı. his aramıyorsun tamam ama mantığına yatacak olan tek başka kriter meslek mi? Sana değer verme, merhametli olma, hayata bakış açısı düşünce yapısı, aile anlayışı, sohbeteinde uyum, oturması kalkması hani bunlar görücü usulü de önemsenebilecek şeyler..
10 Yorumlabu ne ya senin bir tercihin yokmu? herşeyi bu kadar paraya indirgiyorsan memuru seç garantili para kaynağı
ama memur maldır ülkemizde beyin kullanmaz kullanmasına gerek de yoktur.
11 Yorumla
Soran+1 yılParası yeter
+1 yılBaklavaciya aşık oldum. Ama sonuç ne? 0
Adam s*r*fsiz çıktı. Hee evlenmek isteseydi evlenirdim. Cunku gerçekten seviyordum. Ama sacmasalak bi bahaneyle yari yolda bırakması beni mahvetti.17 Yorumla- +1 yıl
Degildi
Soran+1 yılYerinde olsam ordan baklava sipariş eder sonra vazgeçtim derdim
- +1 yıl
Paket servisi yok
Soran+1 yılÜzücü
Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı. İkisi de geçindirecek şekilde kazanıyor zaten, bari aralarından beğendiğini kendisini geliştirmiş olanı seç
11 Yorumla
Soran+1 yılGecindirecek şekilde mi birazda gezdircek
Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Esnaftan esnafa fark var, bazıları zabahın köründen yatsıya kadar eve gelmez haftada bir tatil onu da sana ayıramaz , memur iyi mevkide ise ohh iki gün ve bayramlarda tatil
02 Yorumla
Soran+1 yılSözleşmeli memur
+1 yılKazanç olarak esnafın ne kadar kazandığını bilmiyoruz memur sabit maaşlıdır sabit düzenli bir hayat demek. Esnaf biraz daha risk barındırır ama her an lüks bir hayata adım atmaya adaydır risk seversen kesin esnaf derim.
00 Yorumla
+1 yılMemur erkekler bazen kötü şeyler yapmak istese de memuriyeti yanmasin diye yapamıyor ama bazısı da nasıl olsa param garanti diyerek har vurup harman savuruyor. Esnaf belki çok zengin olur belki batar. Hayatın ne getireceği belli olmaz. Ama memur bir erkeğin çevresi de onun gibi olur aileleriyle görüşürsün çocuğunun okuluna bile yansır bu. Esnaf beyefendinin hayata bakış açısı önemli bu konularda
01 Yorumla
Soran+1 yılSonuç
- Aşk İlişkileri konusunda 508 cevap paylaştı.
+1 yılFarketmez önemli olan senin mesleğin. Kocanın sana yedirmesi önemli. Benim hamallık yapan tanıdığım var tüm parayı karıya harcıyor gezdiriyor. Ne memurlar gördüm kadının elindeki üç kuruşu da alıyor.
02 Yorumla
Soran+1 yılYani sonuç
- +1 yıl
Bilemezsin işte adamı görücü usulüymüş. İkisiyle de görüş bir bak hangisi daha ılımlı ama konuştukları ile yaptıkları da tutmaz ki, işin zor. Yani en iyisi kendi paran.
+1 yılSırtını devlete yasla diye boşuna dememişler esnaf ın garantisi yok batabilir ama memur hep bir masa başında bide şöyle düşün eşim memur , eşim esnaf duygusal olarak düşünmüyorsun en asından tipini ve maaşını göz önünde bulundur esnafın izin günü var mı bilmem ama memur hafta sonu evde iş saati belli memur daha iyi bir tercih olacaktır maaşı da iyiyse çocuğuna iyi bir baba olabileceğini düşünüyorsan ev araba sıkıntınız olmayacaksa o adayı seçmenizi tavsiye ederim
02 Yorumla
Soran+1 yılEv araba alamiyackmi sondaki cümleni anlamadım
- +1 yıl
Hayır evi arabası varsa dedim şu an eş adaylarından hangilerinde varsa bu tarz maddi birikimi olan insan evlenmeden bunları alabiliyorsa rahat bir geçim sağlayabilir benim görüşüm bu yönde ne de olsa evi ve arabası var kazandığı parayı ya birikim yaparsınız ya da harcarsınız
Esnafın da memurun da kazanc skalası çok geniş. Hangi esnaf hangi memur? Maddi mantık arıyorsan esnaf batabilir. Memur güvenli opsiyon. Ama esnaf duruma göre memurdan daha çok kazanabilir de.
01 Yorumla
Soran+1 yılDüz memur
- Aşk İlişkileri konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılDurumu ortalama ve üstü olan esnaf en iyisi. Bugün hastayım de kapatır dükkanı yarın çocuğun olur alır yanında gezdirir. Geç yatar sabah geç gider eşi dostu çoktur.
10 Yorumla
+1 yıl2 siyle de tanış derim. Meslek önemli fakat onunla bi ömür geçer mi? Mesleği bi ömür geçirmenize yeterli mi? Memur olması avantaj olur tabi
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı. Önemli olan karakteri merhameti vicdanlı olması bu özelliklerine bakmalısınız evleneceğiniz kişide😏
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 9,1b cevap paylaştı.
+1 yılGörücü usulü olabilir de insan birine bişey hissetmeli. Sırf cüzdanına göre evlilik mi olur ya.
20 Yorumla
+1 yılBabam market sahibi. Yıllarca bu işi yapıyor. Ama çok inişli çıkışlı. İflas ettiği de oldu ülke ülke gezip yediğimiz de. Annemin kolları altın dolu olduğunu da bilirim, babamın başka iştere yöneldiğini de. Çok karışık heyecan dolu hahah yani olursa batarsa ben devam edebilir miyim diye sor çünkü beraber atlatacaksiniz sonuçta. Memur istiyorsanda stabil bir hayatın olacak attan inip eşeğe binme muhabbeti olmaz. Düz standart bir hayat..
00 Yorumla
+1 yılBence memur düzgün bir hayatın olsun istiyorsan pazar kahvaltıları yaz tatilleri veya biraz daha sosyalleşmek istersen memur daha iyi ama esnaf olunca eşimden biliyorum ne bir tatil ne de bir pazar kahvaltısı oluyo geliri iyi bı memura göre daha fazla kazanıyor maddi açıdan beni tatmin etsin diyosan esnaf ama düzgün düzeyli bir hayat diyosan memur derim ben.
00 YorumlaBen de şu an böyle bir durum yaşıyorum. Sevgilim ve ailesi ticaretle ilgileniyor ayrıca esnaflar, durumları da çok iyi ama annem tutturdu niye memur olmuyor diye. Bence esnaftan yürümelisin. Hr şeyin ticaretinde para vardır. Eğer ikisinin de karakteri iyiyse başka kriterlere de yönelebilirsin. Mesela hangisiyle sıkılmazsın, hangisi daha bilgili, hangisi daha şefkatli duruyor vs.
00 Yorumla
+1 yılHayatım maddiyat önemli de huy bundan daha önemli. Şimdi az kazanan adam akıllı işini bilen biriyse ilerde köşeyi de dönebilir. Çok kazanana gideyim dersin ama cimrinin tekidir. Cimri insanla bırak bir ömrü 1 saat geçirilmez.
Velhasıl huyuna bak derim.00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 857 cevap paylaştı.
+1 yılMutlu olamamanızın sebebi bu soruları soracak düşüncede olmanızdır , kimse insanlığa bakmıyor herkes gelip geçici olan faktörlere bakıyor
01 Yorumla
Soran+1 yılHadi hadi yandan yandan
Görücü usulüyse , ikisiyle de bir kahve iç, cimri mi değil mi? Tavırlarına bak. Duygusal düşünmüyorsan. Mantık süzgecinden geçir. Beklentilerini hangisi karşılıyorsa onu seç 😅
00 Yorumla
+1 yılNeden görücü usulü evleniyorsun? Aile baskısı mı? Kendi isteğin mi? Her ne olursa olsun görücü usulü evlenme. Bu kişi hayatını birlikte geçireceğin belki de çocuk yapacağın kişi. Nasıl bir eş nasıl bir baba olacağını nasıl bilceksin. Yine senin bilceğin iş ama gerçekten neden görücü usulü evlenilir anlamıyorum
010 Yorumla- +1 yıl
Diğer türlü erkeklerin niyeti belli.
- +1 yıl
Doğru annem babam görücü usulü 26 senedir evli yani
- +1 yıl
Tabii ki de görücü usulü evlenip mutlu olanlar var ama bilmiyorum bana göre değil, senin bileceğin iş. Evlilik benim için aşk demektir, aşık olduğum biri yoksa da sevmediğim biriyle mantık evliliği yapmak yerine yalnız kalmayı tercih ederdim. Herkesin düşüncesi farklı tabii sen biliyorsun yine de evlenceğin kişiyi düzgün sor araştır ve tanımaya çalış
- +1 yıl
@Gazier dinde bildiğim kadarıyla görücü usulü evlenin falan demiyor. Hoşlandığın biri olur birbirinizi beğenirsiniz ama onunla evlenme sürecine giden yolu dine göre uygularsınız. Buluşmalarda üçüncü kişi olur mesela. Bu sürecin uzun sürmesi önerilmiyor ama en azından dine göre de sevdiğin biriyle evlenebiliyorsun görücü usulü olmadan
- +1 yıl
Ona pek insanların dikkat ettiğini sanmıyorum. Coğunun derdi flört görücü usulünde işe ciddiyet biniyor bence
Her adayın olumlu ve olumsuz yönlerini değerlendir. İki adayın da kişisel özelliklerini, hedeflerini ve sizinle uyumunu düşünerek bir karar verin. Uzun vadeli uyum ve ortak hedefler önemli olabilir.
00 Yorumla
+1 yılBurada iki seçenekte farklı farklı durumlar için haklıdır. Ama bi tane a*tal esnaf diyen IQ suzdur demiş… Esnaf her zaman için memurdan çok para kazanır… sen ne esnaf olmasına nede memur olmasına bak kardeşim, sen adamlığına bak dünya ile ilgili değerlerine bak. Boş boş para derdini düşünmeyin azcık adam olun. Para bi skm değil evlilikte, adam çok zengin iş adamıdır ağzı kokar görürsün sonra esnaf mı memur mu diye
00 Yorumla
+1 yılMemuru seç Garanti memur maaşları da çok iyi artık esnaf bugün işleri iyi olur yarın kötü olur Hele bir de benim gibi turizmde ise sen en iyisi memuru seç
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 9,6b cevap paylaştı.
+1 yılMemurun geliri, çalışma saatleri sabittir. Ona göre adım atarsın.
Esnafın kazancı bir gelir bir gider. Ha var ha yok diye düşünürsün. Kafan rahat harcama yapamazsın.00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 505 cevap paylaştı. Aşkın sevginin mesleğe döndüğü günleridemi görecektik.😀
30 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 565 cevap paylaştı.
+1 yılHayırdır muhtar adayı mi seçiyorsun?
İkisi ile de görüş hangisi seni etkilerse onu seç.
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet
Aşk İlişkileri konusunda 334 cevap paylaştı. Burada böyle bir soru sorarsan sana gramını kaçtan veriyorsun diye sormak lazım , sanki mal satıyor en iyi alıcıyı seçecek pırıl pırıl kafalar
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,5b cevap paylaştı. iki tarafı da iyi bilen biri olarak garantiye oyna memur seç
12 Yorumla
Soran+1 yılNiye kiradalar
- Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılAdam daha iyi esnaf ya da memur gerçekten önemi yok adam olmalı.
21 Yorumla- +1 yıl
Doğrusu bu
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBence mahallenin serserisi ile Evlen daha iyi o parayı bir yerden bulur seni geçindirir esnaf batarsa aç kalırsın evini haciz gelir evlendikten 2 ay sonra memur fetö'cü çıkarsa cezaevi yolu gözlersin Silivri'ye gidip gelmek de çok zor işin zor
00 YorumlaNasıl insanlar olduklarını bırakıp mesleklerine takılmışsınız.. Görücü usulü bile olsa bu şekilde karar olmaz. Hayatın ne getireceğini bilemezsiniz..
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 943 cevap paylaştı.
+1 yılMemur evlenebilecek kişiyi bulablirsen öp başına koy ya
05 Yorumla
Soran+1 yılDüz memur bacım doktor öğretmen değil niye öyle söyledin
- +1 yıl
olsun memur maaşı yüksek en azından
- +1 yıl
Uzman memur 40 bin
Soran+1 yıl@KerpetenRamiz uzman memur ne demek
- +1 yıl
Yıllarını vermiş demek senin adayın kac yaşında
+1 yılMemur sabit güvenli ama esnaf belli olmaz da maaşı daha iyi de olabilir ama yarını belli değil
00 Yorumla
+1 yılSevdiğiniiiii iş anlaşması mı yapacan? Senin mesleğin ne?
02 Yorumla
Soran+1 yılSanane
- +1 yıl
Soruyu soran sensin. Ezik misin?
- Aşk İlişkileri konusunda 10,6b cevap paylaştı.
+1 yılMemur maaşları güzel.. Memuru seç garanti yaşam
04 Yorumla- +1 yıl
Küçük marketler çok uzun saatler açık kalıyor. Erkek, marketi kimseye emanet etmiyor kendi işletiyor böylece eşi evde hep yalnız kalıyor. Çevremde market işleten akrabalarım var
Soran+1 yılYalnız bu düz memur
- +1 yıl
Tamam düz müz memur işte.. Çalışma saatleri belli. Ev geçindirecek para kazanıyor. İnsani düzeyde çalışıyor. Sosyal güvencesi tam maaşı üzerinden ödeniyor. Daha ne olsun... Tek veri bir talibinin memur diğerinin esnaf olması.. Her türlü memur, marketçi esnaf olmasından iyidir..
Soran+1 yılHaklısın
- Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılEsnaf var esnaf içeriği önemli bazısı aylık 100.000, e para demezken bazısı aylık 20.000 lirayı zor elde ediyor
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 594 cevap paylaştı.
+1 yılEsnaf ne iş yapıyor? Anlaşılan şirket evliliği gibi bir şey seninki. Baba evindeki standartları kaybetmemek.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılDevlet memuru ise süper , sırtı yere hiç gelmez 👍🏻👍🏻. Esnaf ise batabilir de , çok yukarılara da çıkabilir , akıllı yatırımlar yaparsa 👍🏻
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılEkonomik olarak bakıyorsan esnafın yaptığa işe göre durumu iyi de olabilir kötüde. Ama insan kalitesi ve beğeniye bakmalısın
00 Yorumla
+1 yılHangisi adamsa soruşturacaksınız hangisi insansa onu seç ayrıca düzenli yaşam kocam saatinde evde olsun dersen memur
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 453 cevap paylaştı. Memur ne uzar ne kısalır. Esnaf yarın batar. Önemli işi olan birisi olmalı
012 Yorumla- +1 yıl
Memur daha garanti
Soran+1 yılGenelde öyle neden
Soran+1 yılSenin ne dediğin belli değil memur kötü dedin şimdide farklı
Soran+1 yılNe yapalım kanka holding sahibimi arayalım
- +1 yıl
Sen onu da yaparsın para için şerefini satıyorsun sonuçta ya * ulan paraya bukadar tamah etme para senin imtihanin olur
Soran+1 yıl@KerpetenRamiz kardeşim dışarda kim bilir kaç kızın kalbini kırıp kullandın kenara attin burada adamlık taslama bana hadi
- +1 yıl
Al al günahımı ya zaten pek fazla da yok zaten ya popo lalesi sg lan seni Bi daha burada görmeyeyim
k e f a ş e
+1 yılPara mutluluk getirmiyor ki daha doğrusu bebegin olacağını düşünerek bebeğine en iyi babalık yapabilecek olanı seçersen en doğru kararı vermiş olursun
00 Yorumla- Devamını Gör (187)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat