Bulustuk ve hesabı ödemedi? Yaptığı, beni bu duruma dusurmesi ayıp degil mi?

Biriyle bulustum, bir suredir konusuyorduk. O teklif etti kahve icelim diye. Bulustuk bir yerde. Kahve 40 liraydi. Birer kahve içtik.

Bende bir sey demedim hesap, konusunda o da bir sey demedi. Yani ben odeyeyim demedi ya da herkes kendi ödesin gibi bir sey konusmadik. Sonra ben kasaya gideyim dedi. O ismarliyor diye dusundum. Gitti odedi, ordan bana baktı.

Bende kalktim. Kasaya yanina gittim, elinde de fiş vardı. Ordan da gidelim anlaminda bir hamle yaptim bir iki adim attik beraber. Arkamdan kasadaki eleman hanimefendi hesabi ödemediniz dedi.

Kalabalikta bir yerdi. O kadar insanin içinde arkamdan elemana bunu soylettirmis oldu yanimdaki kişi. Bende bozuntuya vermeden dondum. 40 lirami ödedim ciktik mekandan.

Ben kasaya gideyim derken hepsini ödedi sandim ama odememis. Bana bunu soylemedi kasaya giderken. Benden olsun demedi, herkes kendi odesin diye de konusmadik. Zaten ayrilacaktik kahveden sonra.

Bir 5-10 dk yuruyelim mi istersen dedi. Yok ben burdan ayrilayim, zaten oyle konusmustuk dedim ayrildik. Yaptigi sizce ayip degil mi? Hesabi odeyip odememesinde degilim hesabimi odemek,40 lira hatta butun hesabi benim ödemem beni fakir yapmaz.

Mesele orada kucuk dustum biraz. Erkekle, bulustu yedi icti, odemedi gibi duruma dustum sanki. Boyle yapmaya hakki yoktu bence.

Bulustuk ve hesabı ödemedi? Yaptığı, beni bu duruma dusurmesi ayıp degil mi?