Düğün şart
Nikah yeterli
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Biz sadece nikah yaptık. Düğünleri oldum olası sevmemişimdir zaten. Akrabalar göbek atsın diye kredi çekip 2 yıl borçla kavgayla geçeceğine mis gibi nikahımı yaptım huzurlu bir evliliğim var. Biriktirdiğimiz parayı da birkaç saatlik eğlenceye harcayacağımıza evin ihtiyaçlarına harcadık, eşyamızı aldık. Düğün yoksa takı yok diyorlar ama nikahta da takı töreni yapılabiliyor. Biz belediyede salon nikahı yaptık, 10 dakikasında nikah kıyıldı gerisinde takı töreni oldu. Düğün yapmadığımız için takılar nikahta takıldı. Verdiğim en doğru karardı düğün yapmamak. Not: Nikahım için gelinlik kiraladım, dolayısıyla gelinlik de giymiş oldum.
Bu zamansa düğün gösteriş ve gereksiz masraftan başka bir şey değil. Sonrasında aylarca borcunu ödemek zorunda kalmak da işin çabası. Nikah sonrası o parayı kendilerine harcanması daha iyi.
Cevap
32Cevap
Düğün sevmem ben ve istemem
Milleti eglendiricem diye , dünya para verip salon tutup yemek cart curt masrafına sade bir nikah, sonra balayı misss oh kafa pırıl pırıl, sevmem çalgıli teraneleri.
Ne düğün ne binde bir kullanılacak zımbırtılar, ne de 5 bilezik şart değil. İki gönül bir olsun, aza kanaat etsin, en az borçla evlerine girsinler. Zamanla hepsi olur. Huzur olsun yeter ki.
Onda var bende de olmalı belasına, binlerce liralık borcun altına girip bir de huzur bekliyor insanoğlu.
Biri nikah yeterli demiş öbürü istemem yan cebime koy, varya ilerde bir aşık olun eşiniz olacak kişinin ailesi adet, gelenek, kültür kölesi çıksa paşa paşa düğün yaparsınız.
Şahsen nikah kesin olacak ama düğün için de bir gelinlik ile çekim yapılmasını isterim. Büyük düğün organizasyonlarından hiç haz etmiyorum ama illa düşünülürse o da anne baba kardeş çok yakın arkadaş arası bir şey ya da sadece yakın arkadaşlardan oluşan içmeli yemeli eğlenceli bir şey olmalı.
Çoğu kadın yorumlarda düğünün gereksiz olduğunu söylese de, ankette nikah yeterli seçeneğini işaretlese de hepsi düğün ister aslında içlerinde. Yoksa altın alamazlar. 🤣
Bence bu zamandan düğün yapipta boşu boşuna paralar vermeyin. Aileler arasında imam ve resmi nikahı kıyın gitsin.
aileler ve yakın arkadaşların olduğu bir eğlence yeterli. düğüne yapılacak masrafla ev alırım daha iyi :)
Nikah bile fazla e devletten girip onay verip evlenelim😂 aşırı ciddiyim ne gerek var nikah dairesine felan boşa kalabalık ve vakit kaybı
Düğünü her zaman gereksiz bir yük olarak görmüşümdür. Maddi manevi yoruyor bence. Nikah en güzeli.
Maddi sknti yoksa dugun sart, yoksa nikahta olur ama dugun olsun bea
Bu durum ailelerin hayata bakış açılarına göre degismektedir
Bu ciftlerin ve ailelerin arasindaki karardir
Nikah yeterli bence ama kişinin kendi tercihi 🤷♀️
Nikah yeterli balayına güzel yere gidilir akrabaları eglendircegine
İki insan birlikte olmak istiyorsa hiçbir şeye gerek yok
bence sade bir nikah yeterli ancak oraya gelenlerle daha çok eğlenmek istiyorsanız nikahınızı sade ama şık oalbilecek bir kokteyl partisine dönüştürebilirsiniz bence
Bana sorsan nikah yeter derim de bizim buralarda şart maalesef yıllarca o kadar millete gittik
Düğünü gereksiz buluyorum. Millet eğlensin diye düğün yapacağıma eşim ile o parayı daha verimli harcamayı tercih ederim. Şahsen gezmek isterim...
Düğün bana çok saçma gelmiştir her zaman. Düğün yerine güzel bir yemek verilebilir davetliler için
Bence sade bir nikah yeterli olur ben masraftan kaçan birisi değilim fakat düğünleri genel olarak sevmiyorum.
Düğün gereksiz masraf ve yorgunluk. Sade bir nikah, aile ya da arkadaşlar arasında da küçük bir kutlama yeterli.
Birlikte yaşadığımızı neden belediye onayına sunuyoruz ben onu bile anlamıyorum.
duruma göre. simdi 19 yaşında bi insan evlenince düğüne heves edebilir, maddi olanak da varsa neden olmasın ama yas ilerledikçe insanin umrunda olmayabiliyor.
Ben dügün cok seviyorum ya o yüzden ben kesinlikle isterim
bu zamanda bikah yeterli. davetli misafirde zorlanır, altın rekorda.
Bizim memleketteki çoğu erkek malın önde gideni. Kızı kaçırıyorlar birde üstüne şatafatlı düğün yapıp sefil hayatlarına devam ediyorlar. Nikah yeter
Düğün gereksiz masraf sade bir nikah en makul olanı
nikah isterim ama balayında 2-3 ay yurt dışı seyahati yaparız
Yurt dışına çıkmak o kadar kolay olsaydı iyiydi
gayet kolay
Nasıl kolay oluyor vize vs verilmiyor kolay kolay merak ettim
Pasaportla gidilen yerler de kısıtlı yerler
İmam nikahı yeter ama kadın evlenmek ister resmi olaylardan dolayı
Nikah ondan sonra direk dünya turu
Sade nikah yeterli🌸
Bence nikah yeter
Nikah yeterli düğün boşa masraf
Nikah yeterli düğün bu şartlarda gereksiz
Aslında düğün gereksiz bence
Sade bir nikah kâfî
Sade şık bir nikah yeterli artık.
beklentilerle âlâkalı.
Bana şart sizi bilmem xjxnjx
Nikah tm digeri gereksiz
bence düğün önemli kıymetli
Nikah
Duruma göre değişir nikahta yeterli olabilir.
Evlilikte şart degil bence
Nikah yeterli düğün gereksiz masraf
Nikah kafidir, oldum olası sevmedim düğünleri.
nikah yeterli
Nikah kâfi
düğün kadar saçma bir şey olamaz..
İnsan bir kez evleniyor düğün sart
Nikah yeterli
Tercih meselesi bence
İkiside gerekli bence
İkisode olsun yani
Nikah yeterli
Nikah yeterli
Düğün şart
Nikah yeterli bence