Ne yapmalıyım, nasıl geri kazanabilirim?

Sevgilimle sürekli ayrılıp barışıyorduk bu 2-3 yıl devam etti sürekli dönen oydu ama bende konuşmak istiyordum arkadaşları yüzünden ilk ayrılığımız gerçekleşmişti sonra tekrar bir araya geldik ama tekrar tekrar ayrıldık arkadaş kalmaya karar verdik ama o da olmadı sürekli bir tartışma oluyordu ve iletişimimiz bitiyordu yine….. en son arkadaş kaldık ve düzgün bir şekilde konuşuyorduk mesaj attım ve mesaja hiç bakmadı 2 ay boyunca ve bir anda mesaj attı ve benim o zaman sevgilim vardı ve bunu ona söyledim haberi vardı o da senin adına sevindim falan dedi konuşma bitti akşam yine yazdı ilk başta arkadaşız düşman değiliz dedi konuştuk öyle konuşmaya başladıktan sonra ben sensiz yapamıyorum falan dedi bir şans falan ver dedi tek güvendiğim kız sensin dedi ben ne yapacağımı bilemedim sevgilim vardı çünkü ve bende böyle bir şey olmayacağını ve sevgilimi sevdiğimi beni rahatsız ettiğimi söyledim ve bunları sevgilime anlattım sevgilim de ona yazdı her şey üst üste geldi…. daha sonra sevgilimle aramıza soğukluk girdi ve ayrıldık bende eski sevgilime yazdım ama bana güvenmiyor ne kal diyor ne git diyor güvenimi kırdın beni nasıl kırdığının farkında değilsin diyor nasıl devam edecek böyle ben ne yapacam geri kazanmak için onu seviyorum ve tek amacı sevgili yapmak olsaydı yapardı bunu biliyorum ve şu an çok zor zamanlar geçiriyor mesaj atıyorum ama geç cevaplar veriyor yanında olamıyorum ne yapacağımı şaşırdım ben mi suçluyum o mu abartıyor bilmiyorum ne yapacağımı hiç bilmiyorum (onu kullandığımı sanıyor)

Ne yapmalıyım, nasıl geri kazanabilirim?