Pek çoğunuzunda bildiği gibi ahlak ve namus kavramlarının diplere vurduğu bir zamanda yaşıyoruz. Her takıldığı kızı indireyim deyip tek amacı onu yatağa atmak olan erkekler.. diger taraftan erkeklerin bu amacını bildiği halde zevk için onlarla takılan kadınlar kızlar. Sizce bu olanlar normalmi bu tür insanların evlilikleri ne kadar saglikli olur ileride bu tur insanlardan dogacak nesil, gitgide toplumun ahlak yapisini bozmazmıu?
Cevabın nedir?
- Aşk İlişkileri konusunda 753 cevap paylaştı.
+1 yılBence bu tür insanlarla yapılan evlilikler sağlıksız olur nedeni ise şu şahsen 21 yaşındayım bugüne dek hiç sevgilim olmadı ve zina yapmadım. Ve evleneceğim kişininde benim gibi olmasını isterim nedenlerini sıralarsak kadınlar için ilkler unutulmazmış çoğu arkadaşım öyle söyler ve eşim olacak insanın gözlerinde o adam olacak seni kıyaslayacak belki cinsel açıdan tatmin olmayacak ilk heyecanı olmayacak ilk senin olmayacak anlatabiliyormuyum aşk ile cinsellik farklı şeylerdir diyen zihniyetler bunu anlamazlar aşık olan kişi bunu sevdiğine yapmaz ama yaparsa zaten ona aşık değil o iş için beraber olmuştur yüzde 80 ni böyle bazı durumlar hariç ve zamanla bırakır zaten ne var sanki ilkleri eşlerinize bıraksanız eski kadınlara biraz özenseniz ne olur sanki ağırbaşlı olsanız efendi olsanız çok mu şey istiyorum etrafınızda o kadar temiz erkek varken hep o iş için uğraşan erkeklerle beraber olursunuz ki Hiç anlamam hem aşkı bacak arasında aranmaz diyenler var onlar zaten hiç anlamaz bacak arasının önemi ailen seni bu yaşa kadar korudu sevdi o bacak arasında senin namusun onurun haysiyetin ve ailenin emekleri var seni ileride evlendirdikleri zaman karşı tarafın ailesinin yüzüne bakabilsinler hiç utanmadan ama sen onların başını çoktan eğdin bilene bu işi yaparak.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
İnsanların özel hayatları ve özel tercihlerinden bahseidyorsunuz. Dini veya medeni açıdan neresinden bakarsanız bakın kişi kendi kararlarında hürdür ve özgürdür.
Dini açıdan, inanıp inanmama, uygulayıp uygulamama özgürlüğü vardır, ALLAH vermiştir. Hesabınıda ALLAH soracaktır. Cezasınıda ALLAH verecektir. Karışmak, Kınamak ve yargılamak kimsenin haddine verilmemiştir.
Medeni açıdan, yasalarca öngörüldüğü şekilde kişi istediği kişi ile istediği şekilde karşılıklı zorlama olmadığı cinselliğini paylaşmakta özgürdür, hürdür. Bunun için medeni kanunda herhangi bir evlilik şartı yoktur. İnsanlar cinsellik yaşamak için evlenmek zorunda değillerdir. Yasalar önünde dahi kişinin cinsel hayatı ve tercihleri sorgulanamaz. Kişiler arasında karşılıklı onay bulunduğu ve iki tarafta reşit olduğu sürece, hiçbir kişi, kurum, kuruluş ve makam bu konu bir kişiyi kınayamaz, aşağılayamaz veya öngörüde bulunamaz.
Ek olarak bu durum bir insanın evliliğinde eşine sadakatli olmayacağı anlamınada gelmez. Sadakatsizlik çok farklı ve ayrı bir karakter sorunudur. Aldatmadır, dolandırmadır. kandırmadır. Bunları birbirine karıştırmayınız.
saygılar00 Yorumla
Tamamen yanlış buluyorum belki eski kafa diyen olur ya da sanane kendi seçimleri gibi ama ben kendi görüşümü söylüyorum eğer böyle bişey varsa ben onu kocamla yaşarım. Erkek bir kere zevk aldıktan sonra o kızla neden evlensin ki bildikten sonra daha dogrusu cok saçma geliyo bana bırakılıyo zaten yarı kızda bu yüzden evlenceklerini sanıyolar sadece ben ailemden böyle gördüm böyle ögrendim değişmicekte :D Ama ilerde daha kötü olucagından eminim amerikaya döncek namus diye bişi kalmıcak o hale geldik şu an müslümanlar bile azaldı ateist doldu oruc tutan bile cok az kişi var gittikçe değişiyoruz
75 Yorumla- +1 yıl
Helal sana gülo
- +1 yıl
Çok çok haklısın bu konuda gittikce yabanci devletlere benziyoruz Turk ahlak yapisinin bozulmasinda izledigimiz filmlerin dizilerinde cok buyuk etkisi var bakkaldan aldigimiz cikolatayi bile amblaji yirtiksa geriye veriyorsak evlenmeden tadina baktiran bayanida hic kimse almaz
- +1 yıl
Haklısın yırtık olanı istemem saglam olsun hic kullanilmamis olsun :)
+1 yılEger kendinde temizsen ahlakliysan namusluysan. Namuslu bir kizi hak edersin ve neslinizde oyle olur. Herkes dengini alir...
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
21
Cevap
33Cevap
Kıyamet açısından normal. Ama gelelim namus konusuna böyle şeyleri yapmadığım halde çokta mübarek bir adam değilim. Gidip namus bekçiliğide yapamam. Ama isterimki bir erkeğin eline el sürmemiş bir kız denk gelsin. ya da en azından benimle tanıştığı andan itibaren herşeye tövbe etmiş bir kadın ve bunu ölene kadar sadakatle devam ettiricek biri olsun.
İnsan toplumları bazı istisnai durumlar hariç zaten her dönem bozuktu. Sapkınlığa meğilliğimiz çok fazla. Dini durumun nedir bilmiyorum ama Şeytan bile diyorki; bu insanlar beni de geçti. Aklıma gelmiycek işleri yaptılar.
Aslında biz yine iyi dönemdeyiz. Çocuk yapmayı tabi kadınında rızasıyla ilerde insanların durum ve hareketlerine göre işe koymayı düşünüyorum. Burası espri ama şimdi insanlığın kötüye gittiği bir dönemdede sırf kendi zevk ve sefam için bir çocuğun dünyasını mahfedemem. Gerekirse o şartlarda kadınla anlaşarakta ayrılabiliriz. ya da bir yetimhaneden çocuk alabiliriz. Tabiki bu işin zor olan yanı normali evlenip genişlemek.00 Yorumla
+1 yılbu olaylar hic normal değil bir kadin dusunmesi lazim yarin birgun evlenicem kocamla el ele gezerken arkamdan biri bu benimde altima yatti gibi seyler duyan koca ne yapicak veya erkekler kendi bacisina falan yapilmasini istemediklerini kizlara yapmicak ama isde malesef bizim kizlar okadar civik ki erkek napsin
106 Yorumla- +1 yıl
Sadece kadinlardada suc yok erkeklerde ayni b*k
- +1 yıl
tabiki suc tek tarafli deildir ama suda bir gercek disi kuyruk salamasa erkek cesaret edemez yani erkege bisey olmuyor ama kiz kizlini bilicek kendi namusuna adini sanina ailesine laf getirmicek
- +1 yıl
Ne diyelik artik evlilik isi tamamen sans kaliyor kizligini kaybetmedende her turlu iliskiyi yasayanlar var
- +1 yıl
aynen var sans değil bir insani sorup sorusduracan iyi gozlemlicen oturusundan kalkisindan bakisindan
- +1 yıl
Bence en iyi yol onu denemek sevgilinden beklentilerini soylemeyeceksin ahlaki degerleini belli etmeyeceksin hatta karakterinin tam tersinde beklentilerin oldugunu dile getireceksin bakalim buna tepkisi ne olucak birakip gitmeye kalkarsa yalvar yakar salmayacaksin ha baktin yolunda vuracaksin tekmeyi gidicek
- +1 yıl
Helal olsun. erkek erkek deyipte yalakalik yapmasin erkek kardeslerim burada. kiz kizligini bilmezse erkek yapar kardesim. kim dayanabilir cilve yapan bir kiza soruyorum. kiz kendini muhafaza ederse hicbirsey olmaz
Bütün sapkınlikların sebebi bu değil mi zaten her şeyi erken yaşayıp tüketiyoruz farklı alanlara yöneliyoruz mutlu olmak için mutluluk maddeye değil manevi olana bağlıdır aşk gibi kutsal bir olayı basitlestiriyoruz millet ne der diye değil ben özelim ve her seyi en özel sekilde yasamak istiyorum dersek sağlıklı bireyler olup sağlıklı nesiller yetistiririz ahlak bu işte kendine ve karşındaki insan değer vermek
71 Yorumla- +1 yıl
Sevmenin askin tende degil ruhta oldugunu unutuyoruz seviseceksek gozlerimiz sevismeli cinsel temelli birliktelikler aile yapisi acisindan son derece sakat
+1 yılEdepsizliğin adı cesaret, namusun adı medeniyetsizlik olmuş..
154 Yorumla- +1 yıl
Maalesef oyle bu zamanda boyle seyleri yapmayana eksik bakan bir toplumda yasiyoruz
- +1 yıl
Kendi ayıbımız
- +1 yıl
Kesinlikle haklisin... boswer biz medeniyetsiz olalim...
- +1 yıl
Helallll
İslam ahlakiyla yetişmeyen bir nesilde bunlar çok normal. daha önce iliski yasamis bir kizla evlenilirmi diye sorarsan islam evlene bilirsin diyor. herkes temiz kizla evlenirse pis olanlari kim temizleyecek. boyle bir mantik yok. ama günümüz erkekleri. Bu mantikla yuruyorlar. erkektir yapar diye bir mantik yok. kizda da erkekte yapamaz. şahsen bir hayat kadini bana dese ki. ben artik tövbe ettim beni al cikar bu hayattan dese alip onunla evlenirim. bu ne kadar sevap biliyormusunuz. ama bunu yapabilecek bir insan gösterin desem. çok nadir cikar belki. herkes sutten cikmis ak kasik ya
02 Yorumla- +1 yıl
Sana helal olsun
Erkeklerin evlenirken namus beklentisi var bunu evlenmedendw hayatnda olan kzada namusum diyerek sahip cksalar toplum yapısnda bozulmalar olmaz tabi biz kızlarada büyük görev düsüyor erkekler ve kızlar bir yapboz parçası gbi her iki tarafta ahlak yönündn birbirini tamamlamalı bence
50 YorumlaPop kültürünün harcayıp gittiği şarkılardan birinde bile diyordu : '' evlenilecek kızlar var, eğlenilecek kızlar var. '' evlenilecek kızlar , ömrü boyunca temiz kalmanın mücadelesini sabırla vermiş inci tanesi, eğlenilecek kızlar her eğlendiricinin elinde bir bilye parçası... :( dünyanın kuralı : en kirli bile en temize uzatıyor boynunu... önemsiz diyenlerin , satır aralarında kullandıkları cümleler namus kavramını ne kadar da çok önemsediklerini ele veriyor.
20 Yorumla
+1 yılSaçma buluyorum. Namus, ahlak gibi kavramlarınızı, tabulaştırdığınız onlarca şeyi. İnsanları insan kılan her şeyi tabulaştırıp ardından çok duygusuzuz diye dert yanıyorsunuz bir de.
Ha not olarak düşeyim, bu kavramlarınızın tamamına şu ana dek uymuş biri olarak bunları yazıyorum ve zorlandığım için değil. Yaşam tarzım uyuyordu sadece. Ama bu demek değil ki sizi veya bu görüşlerinizi haklı buluyorum/bulmalıyım.10 Yorumlabekaret sorgulayan erkeklere bakirlik sorgulanmalı. ...
92 Yorumla- +1 yıl
Erkekler bakirligini kendi kendine kaybetmiyor buna kendine sahip cikmayan sirf ilgi cekmek icin orasini burasini acan cinselligi on plana atan bayanlar sebep oluyor kadin kendini tutsa erkekte ona o sekilde bir daha yanasamaz
- +1 yıl
bu yazdıklarınız erkekler için sadece bir mazeretten ibaret. bence bu konuda erkekler ikiyüzlü davranıyor. karşısından beklediklerini kendilerinden neden beklemiyorlar anlayamadığım nokta bu. namus kavramı sadece kadınlar üzerinden yürütülüyor. ama erkeklerinde bir namus kavramı vardır. erkek yapar kadın yapamaz. ben buna karşıyım. erkekte kadında namuslu olmalı. kadın kendini kocası için saklarken erkekte kadını için saklayabilmeli. erkeklerin birlikte olduğu kadın sayısı belirsizken kadından namus beklemek bana ikiyüzlülük gibi geliyor.
Dostum çok güzel bir konuya değindin ALLAH razı olsun. Kısa bir şeyler yazmak isterim, hemen hemen her kes zamaneni suçlar ama unuturuz ki zamaneni biz böyle yaptık. Suçlu erkekler değil, kadınlarda değil ! her kes! Meryem iffetli kadın ararız ama kendimizin Yusuf namuslu olmamızı unuturuz, işte sorunda burada teşekkür ederim
00 Yorumla
+1 yılbence ahlak ve namus kavrami kafada.. oluyor beyinde olmadiktan sonra..
hani distan namuslu görünen birisinin ruhu namussuz ise
yapcak bisi yok40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıluzun vadede tabiki ahlak bozulacak orası bariz. ama şu an için, bence kişinin içinde kötülük yoksa sadakatli olacaktır. kadın içinde geçerli erkek içinde geçerli bu. önemli olan evlendiğiniz kişiye sadık kalmaktır ve eşinizden başka kimseyle görüşmemektir BENCE.
ayrıca günümüzde malesef evlenmek için birliktelik kuran insan piyasada kalmadı...10 Yorumla
+1 yılElbette normal degil ve yanlis. Biz sabah kalkip işe gittigimiz zaman butun haysiyeti serefi kadina emanet ederiz bunu tasiyabilen bir kadinla nasipse evlenmeyi dusunuyorum. Ayrica bir kadina yakisan ne makyaj nede giyim kusamdir kadina namus yakisir edep yakisir.
00 Yorumla
+1 yılBiz müslümanız bunlara dikkat ederiz ama olaki yapip sonradan pisman olmus hayatini degistirmis olan erkeklede kadınlada evlenilir. bakirelik en güzelidir... Her iki cins içinde...
Önemli olan zihniyettir bozuk zihniyetli bir insanla o zamana kadar bir arıza yapmamışsa bile evlenilmez. Ama hertürlü b*ku yemis ama çok ciddi bir tövbe ile vazgecmis insanla bile kalbi zihni temiz ise evlenilir. Dogruya yönelip yanlistan vazgeceni Allah temiz kabul ederken biz neden etmeyelim...10 YorumlaNamus muuu... millet oyle azmış ki umrunda degil
Ama önemi yok diyenlere bir lafim var
O kisi sosyete gibi Arkadaşının yattığı ile gidip evlensin...
yok be bu lafta ağır olmadı bu milletin midesi bunuda kaldırır. .
Yaziklar olsun12 Yorumla- +1 yıl
Yorumlara Bakıyorumda
bazilari günah çıkarır gibi namus kavramını hafife alıp, namussuzluk üzerine aile bina etmeyi basite alıyor.. namus bacak arasjnda deyil kafada bitirmiş
...
Ulan Sen Sokaga çıkarken.. sokaktaki kadina kıza, Anana bacina nasil bakılması nı istiyorsan oyle baksana... bak bakalim ozaman namusu kirli biri ile evlenmek zorunda kalıyormusun...
once el alemin kızını yoldan çıkar, boz..
sonra ne varki bozuk kızla evlenilir.. namus kavramını buyutmeyin de
Ben baska birinjn namusuna hor bakmam..
kimsenjn kizini kirletmem..
kirli olanlada evlenmem.. okadar
Adi heriflıgin luzumu yook..
+1 yılGeçmiş önemlidir geçmisini bilmedigim kizla evlenmem
10 YorumlaMadem gelecek nesilden endiselisiniz yukarda belirttigin gibi erkekler bayanlari yataga atma derdinde olmayin sizde unutmayinki o bayanlarin arasindan biri ile evleneceksiniz gunu gelince
00 YorumlaElbette bozar. Bakire kız istiyorsan bakir olacaksın ötesi boş. Eğer karşındakinin ne m*l olduğunu biliyorsan zaten onunla takılma. Kendi ahlaki yapına uyan kızla takıl ki duyguların emeğin zamanın boşa gitmesin.
10 Yorumla
+1 yılİnsan iste tüketen varlık.. Haysiyetli, edebi, gururu, onuru herşeyi tüketiyoruz hem de hic doymadan yılmadan bıkmadan.
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılnamusdan anlamamız gereken cinsel ilişki yaşayıp yaşamadıgımıdır.
10 Yorumla Müslüman biri için namus kavramı son derece önemlidir. Gerisini sen düşün.
12 Yorumlamalesef insanlar ayıp günah yasak olmaması gerek gibi kavramlar artık hiç yok
20 Yorumla
+1 yılTabi ki değil zina eden zina edenle, zina etmeyen zina etmeyenle evlenmeli ama bu dönemde namuslu kız bulma zorluğu yaşıyoruz.
00 Yorumla
+1 yılÖnemli tabi ki de insanın evlendiği zaman gözünün arkada kalmaması lazım.
00 Yorumlabozar. dahada kötü bir nesil yetişicek bu kafa yapısıyla gidersek. çağdaşlaşma yolunda orasını burası açıyor. beyni çağdaşlaşmamış ama başka heryeri çağdaşlaşıyor avrupalılaşıyor. beyin yok beyin.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 691 cevap paylaştı. Evlenebilirsem namuslu biri isterim. Sevgilim olsa bile dikkat ederim
10 Yorumla
+1 yılNamus önemlidir tani. Lakin 'namus' tanımı kişiden kişiye farklılık gösterebilir.
00 Yorumlaçok önemli bir konu ve gerçekten el atılması gereken bir mevzu :( malesef bozar kardeşim malesef :( zorunlu haller dışında nerdeyse günümüzde bozulmayan kadın erkek yok :(
00 Yorumla
+1 yılMillete ne, kendin önem veriyorsan ona göre seçersin
00 Yorumla
+1 yılErkek olsun kız olsun nasıl yaşıyorsa ona göre evliliği olur, kimse daha fazlasını beklemesin.
00 Yorumla
+1 yılTabi ki iyiye giden bir nesil değiliz ama namuslu bir eş tabi ki önemli çünkü onun namusu benimde. Şerefimmdir
00 Yorumla
+1 yılbu dediğin ahlaksızlar için ğeçerli dost. İstanbul'da yaşıyorsun heralde küçük yerlerde hala edep haya var.
00 YorumlaPartneriniz i sevdiğiniz için mi yoksa seks için mi evlenirsiniz. ahlak ve namus seksten ibaret değildir tabikide. Cahillikten başka hic birşey değildir...
00 YorumlaNamus çok goreceli bir kavram.. Toplumdan topluma değiştiği gibi
kişiden kişiyede değişiyor..00 Yorumla
+1 yılTabiki onemlidir cunku bir bayanin kendini esine tasimasi kadar guzel bir duygu yok
21 Yorumla- +1 yıl
bir erkekğinde kendini kadınına taşıması ğibi.
kıyamet yakın olduğu için fazla sürmez bu bozukluk :)
00 YorumlaBen erkekleri gectim bazı kızlarımızın haline gercekten acıyorum
00 YorumlaAhlak yapisini seks olusturmaz.
23 Yorumla- +1 yıl
Her turlu cinsellik serbest diyorsun yani?
+1 yılönemli sağdık kalacak güvenilir biri olmalı
20 YorumlaEşittir Avrupa Topluluğu ve halleri
00 Yorumla
+1 yılMezhebingenis ise hicbir onemi yok:)))
00 Yorumla
+1 yılElbette onemli nasil soru o
00 Yorumla
+1 yılHiç sorgusuz, tabiiki önemli!
00 Yorumla
+1 yılHerkes böyle değil anlayacak onlarda bir gün
00 Yorumlayatağa gırmemış bı kız bulursan banada haber ver
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı. Benim için önemli
00 Yorumla
+1 yılHiç düşünmedim
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 337 cevap paylaştı.
+1 yılönemli
00 Yorumla
+1 yılBenim için önemli.
00 Yorumla
+1 yılEşit Olmalı
00 YorumlaEveett
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim için önemli.
22 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSeni ilgilendirdiğini sanmıyorum.
Namus en önemlisi
00 YorumlaNamus önemlidir
00 Yorumla
Devamını Gör(39)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri