Yok yere edilen hakaretler için ne yapmalı?

Arkadaşlar merhaba, biraz uzun olacak. Birbirimizi çok sevdiğimizi ya da sevildiğimi düşündüğüm bir ilişkim vardı. Ailem ile ailesi ve biz birbirimizin aileleri ile çok iyi geçiniyorduk. Her şey çok güzeldi. Ancak erkek arkadaşımın herkesin gözünde iyi olmak gibi kaygısı vardı. Bana sebepsiz yere (güven sarsmamam ve her şeye şeffaf olmama rağmen, çevremde herkesi sildim zaten yakın erkek arkadaşım da yoktur) hakaretler ediyordu. Her şeyi ima ediyordu. Sonrasında sürekli özür dileyip övüyordu ama benim içimde hep yara olarak kaldı. canım mal gibi şeylerden değil ciddi hakaretlerden bahsediyorum, 2 dakika telefon açmadım diye yapılan (evde olduğumda bile) ciddi imalar. Çok yakın bir kız arkadaş grubumda kalmak istedim yakın şehirlerde oturuyoruz ve eski erkek arkadaşımla kız arkadaşlarım aynı şehirde. Öncesinde hep ona vakit ayırdım onunla günlerimi geçirdim, sonrasında kız arkadaşlarımdan birinin doğum günü olduğu için onun evinde kutlayıp o gece orada kalmaya karar verdik. Kız arkadaşlarımı tanıyor ve içlerinde bir tane ortamcı olan yok. Doğum günü olan kız arkadaşım, erkek arkadaşımın benimle vakit geçirmeyi sevdiğini bildiğinden eğer onda kalmamı sıkıntı ederse getir yüzyüze tanışalım ki nasıl insanlar olduğumuzu görsün dedi ama bunu mecburiyetle söyledi aslında çünkü izin konusunda sıkıntı yaratacağını düşündüler. Ben daha gitmeden sevgilim benim hayat arkadaşım düşüncesiyle bakarak gönlünü hoş ettim, ona sordum ve ilk baş onaylamasada sonra “benim hakkımda kötü konuşurlar şimdi git sen” dedi. Ben de o gideceğim gün onu götürmeye gerek duymadım çünkü ben gerçekten darlamayan, sevgilisine güvenen yani açık fikirli biri olmama rağmen 4 tane kızın bulunduğu eve erkek arkadaşımı sokmak istemedim ki arkadaşlarım da bana hak verdiler. Aralarından birisiyle zaten yüzyüze de tanıştırmıştım diğer ikisini de biliyordu ama ilk tanıştırmayı evinde yaptırmak istemedim. Erkek arkadaşım gerçek manada bana çok hakaretler edip, arkadaşlarımın yanına beni bıraktığında beni onlara kötüledi ve o gece orada kalırsam ilişkinin biteceğini söyledi ve bitirdi. İlişkisine cidden değer veren erkek psikolojisinden anlayan birisiyim asla erkeklere sömürmelik kaynak olarak bakmadım ve her zaman her duygusunu anlayarak göz önünde bulundurarak ilişkimi yaşadım. Hiçbir şey söylenmeden terkedildim. Onu evime alan ve onu çok seven aileme bile hakkını helal etmediğini söyledi. Kendimi çok yalnız ve boşlukta hissediyorum. Başka sıkıntılarım varken ve normalde hiçbir sosyal hayatım kalmamasına, sadece bir gün arkadaşlarıma gittiğim için ilişkim bitti. Yine de her zaman kendimi sorgulayan birisi oldum.. sizce bu geçerli bir sebep mi?

Yok yere edilen hakaretler için ne yapmalı?