Merhaba, 3 aylık uzaktan ilişkim vardı. Ayda bir bulusuyorduk. Kızla her türlü güzel vakit geçirdik ben onun şehrine gittim o benim şehrime gece yarısı geldi aşkım canım falan diyordu evlilik üzerine gelecek uzerine baya konuşan bir insandı. Asla temas olmaz diyen kız benim şehrimde bana sarıldı beni öptü. Ta ki sosyal medyadan tanıştığı bir erkek arkadaşı kafasını karıştırana kadar. Demiş ki oğlan; o daha kpss ye çalışıyor askerliği var para kazanacak sizin evlenmeniz en erken 3 4 yılı bulur sen o kadar beklemezsin yazık etme cocuga diyip ayrıl demiş. Kız da ondan sonra aşkım canım demedi bana ama iki hafta boyunca iletişimimiz devam etti ben aramasam bile o aradı sordu soğuk yaptı ama ara ara sıcak da davrandı. Ayın sonunda ben gidecektim onun şehrine onun planlarını falan hep yaptık istemiyorum demeden önce aynı gün görüntülü konuşup tiyatro sinema planı yaptık hangi gün ne yaparız diye konuştuk. 1 saat sonra evlilik muhabbeti açıldı yazisirken. O da dedi ki planımız şu sen sınavı geç aileleri tanıştıralim söz nişan yaparız yaza da düğün yaparız ailen de destek çıkar bize dedi bende tamam nasıl istersen dedim. Sonra dedi ki yaklaşık 18 ay falan var dedi çok değil mi dedi ben de sınavdan sonra süreç hızlı ilerler bı ton iş var sonuçta ev düzme söz nişan aileler falan dedim. Sonra kafam çok karışık ya dedi. Ben de dedim ki benden ayrılsan dedim başka birisiyle hemen tanisjp kaynaşip nasıl hemen evleneceksin dedim söz nişan düğün ev düzme bu yaza yine yetişmez dedim. O da haklısın dedi ama dedi ben o kadar bekleyebilecegimi düşünmüyorum dedi. Yüz yuze konuşuruz dedim sonra da ben istemiyorum yazdı. Kestirip atma hemen dedim görüntülü aradım reddetti aramayı. Bı daha da aramadim yazmadim iki gün geçti aradan. Beni engellememis de bir yerden de çıkarmamış. Kızın hakkinda şunları söyleyebilirim sevgili olmaya korkuyordu başta dengesiz bir yapısı var istemiyor desem de geçen üç dört gün önce hastayım diye bir sürü de şey yolladı bana. Kafam çok karışık beyler bayanlar. Yarın da doğum günüm ve o bunu biliyor yazarsa ne yapayım yoksa yazmaz mi size göre ya da döner mi ne zaman döner bunu da söylerseniz çok sevinirim.
3 aylık ilişkide kafası karışık ve dengesiz sevgili istemiyorum yazdı geri döner mi ya da nasıl döner?
Güncellemeler
+1 yıl
Kız iki gün sonra doğum gunumu kutladı bı de eğitim paketi almış galiba link sifre falan attı neden boyle yapıyor ya
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Kanka boş ver bu kızı, Ciddi söylüyorum, boş ver.
Bir arkadaşının lafıyla kendi aklı olmadan hareket edebiliyorsa, boş ver.
Seni 18 ay bile bekleyemiyorsa, boş ver.
6 ay dolmadan evliliği bu denli aşırı düşünen ve sana söyleyen kadından koşarak uzaklaşacaksın, evliliği sana zindan eder. İstekleri bitmez, paran var yok umursamaz, varsa yoksa evlenmek ve "arkadaşlarına", "topluma" özenmektir bunların "iç" amacı.
Onun arkadaşının söylediği doğru gayet yani arkadaşı çok haklı, evlenmeniz şu an için en az 2 sene gözüküyor. Sen kariyer yapacaksın, 2024 kpss geldi, umarım ki atanacaksın, sonra hayatına daha oturaklı ve kaliteli bir şekilde devam edeceksin. Fakat kusura bakmasın, seven gerçekten bekler. İşin sonuna, kpss sonuna, atanmanın sonuna ne olacaksa, sonuna "sevdiğine kavuşmak" olarak bakan herkes bekler ama işin sonuna olaya sadece "evlenmek" olarak bakan kimse bırak 18 ay'ı 6 ay bile beklemez bakma sen, dereyi geçene kadar ayıya dayı de misali kısaca
Ve çocuğa da dikkat et, çocuk senin için o kadar beklemez dememiş, kıza "sen o kadar beklemezsin" demiş. Yani kızın ne olduğunu anlamış demek ki az çok.
Doğum gününde yazarsa da, at like geç, soru işareti falan atar işte soru falan sorarsada, niye böylesin gibisinden ya da barışmak istiyorum falan,
"Kusura bakma, sevdiklerimle beraberim ve doğum günüm bile olsa hayat kalitemi arttırmak için ve ileride senin erişemeyeceğin bir seviyede kaliteli ve gerçekten sevdiğine kavuşmak için günleri, ayları bahane etmeyen, sevmek için zaman sınırı olmayan ilerideki o kadın için çalışıyorum. Rahatsız etmezsen sevinirim"
Ki bu yazdıkların yalan olmayacak zaten, çalışacaksın da, sırf gösteri amaçlı yazmıyoruz bunu, gerçekten yaptığın için yazmalısın da
Sen kendine göre düzenleyebilirsin. Kadına dönmek gibi bir amacın varsa, boş ver yazdıklarımı, git ve tecrübe et, daha sonra hayatımı z_kti falan diye takıl ortada uyarıldığın halde
Çok teşekkür ederim öncelikle yazdıkların için, ben öyle surekli sevgili yapacak karakterde bı insan olmadığım icin olan sevgiliyi kurtarmaya çalışıyorum o kadar emek verdim çaba gosterdim ilk defa bı kız için şehir değiştirdim ilk defa birini elini tuttuğum için bırakmak da istemiyorum bazen önemser gibi yapip bazen umursamamasi kafamı karıştırdı işte hastayim diye yiyecek gönderdi bana kafası karisikken, kusursuz insan yoktur diyerekten alttan da aldım bazı şeyleri ama tabi ki dediklerinde haklisinda bundan sonra dönse bile nasıl guvenebilirim buyuk soru işareti doğrusu, sonuçta ben şartlarımi söyledim ona söz vermesi lazım bana ama işte sozune ne kadar güven olur ondan da şüpheliyim ne istediğimi bilmiyorum diyor kız anlamıyorum valla ben ona donermiyim bilmiyorum ama döner mi acaba geri onu daha da çok merak ediyorum kral
Bak şimdi usta, şu dakikadan sonra bu kıza güvenemezsin. Dönmesini istemeni anlıyorum, bağlanmışsın, sürekli sevgili yapan bir tip değilsin anladım onu fakat ileride seni terkedeceğine şimdiden bitsin daha iyi. Gider düşünür, işte tamam haklısın beklerim falan der. 1 sene sonra bi bakmışsın yine aynı konular açılmış. Yani bu konu bir kere patlak verdi ya şimdi, daha bitti mümkünatı yok o kızın içinde bu konunun kapanmasına. Anca işte aklına gelir, halının altına süpürür konuyu açmamak için. Ama hani sen 2-3 sene boyunca bu konunun bir daha açılmayacağına inanıyorsan, çocukken iyi bir çocuk olursan şirinleri görebileceğine de inanıyorsundur şimdi.
Bak ikinci ihtimal, Gider dolaylı yoldan bu konuyu açmaz havadan sudan sebeplerle sorun çıkartır, olayları büyütür, yeri gelir seni suçlu yapar ama işin sonunda ayrılır. Ayrılmak isteyen her türlü şeyi yapar, esas nedeni içinde saklar, ruhun duymaz yine de ayrılır.
O yüzden bırak şimdi bitsin, git kendine daha kaliteli bir kadın bul. Ki kpss dönemindesin hani tabii insani ihtiyaçlarımız var, sevmek sevilmek hepimizin hakkı fakat bu dönemde sevgili yapılmayacağını senin bilmen lazım bu yaşta, lise okudun, yks girdin, üni okudun, vize finallere hazırlandın falan hani artık bunu idrak etmiş olman lazımdı şimdi.
Bence geri dönmesini istememelisin. Anlayışlı ve kaliteli bir kadın olduğunu şahsen ben düşünmüyorum. Kendi fikrim, son karar sana ait.
Ben olsam ayrılır, gider kpss'ye hayvan gibi asılır, memur olduktan sonra işte varsa askerlik geliyorsa onu yapar, ondan sonra hayatıma hem mesleğim elimde, hem maaşım yerinde, hem hayatım yolunda güzelce devam eder ve gerçekten bana ve bunca verdiğim emeğe saygı duyacak bir kadın bulurdum.
Haklısın ne diyim mantıken bakarsak bu ilişki olmaz gibi zaten hak veriyorum dediklerine Rabbime sığınıyorum artık napiyim insallah kankam kandirilmam ve kafa toplayıp su kpss isini hallederim. Ayrıca çok teşekkür ederim sana da bu kadar ayrıntılı ve net bir sekilde yazdığın icin
En iyisini yapıyorsun kankam, kendine odaklanman şu aşamada çok elzem hayatın için.
Ve rica ederim ne demek :)
Kardeşim kusura bakma rahatsız ediyorum seni iki gün sonra kız doğum günümü kutladi bı de kpss eğitim paketi almış online link sifre falan attı ne yapmaya çalışıyor anlamıyorum bı yorum daha yapsan
Almasının sebepleri arasında boşta kalma korkusu diyorum ben.
Sevgi falan böyle tak diye koparılabilecek, bekleyemem diyip bırakılabilecek bir konu değil. Bunu yapmasaydı, sonra düşünürüz gibisinden daha olumlu yaklaşsaydı bu kızda bir şeyler var, içten içe hala yol arıyor derdim. Fakat kestirip atmasıyla bende oluşturduğu izlenim, "benim istediğim şekilde ilerlemeyecek, bırakmalıyım" izlenimi oldu. Dolayısıyla kızda elbet sana olan bir sevgi var fakat bu sevgi bir ilişki kurmaya ve bunu devam ettirmeye yönelik bir sevgi değil bana göre.
Ki benim ağırlık verdiğim durum boşta kalma korkusu. 3 ayda bağlanmak tabii ki mümkün olan bir durum, normaldir. Fakat dediğim gibi, tak diye silmek ve istemiyorum demek tamamiyle çocukça ve sevgi temeli olmayan bir ilişkinin eseridir. Ne istediğini bilmeyen kişi o ve istekleri öyle 3-5 günde 1 haftada falan değişmez yok öyle dünya.
Benim dediklerimi pek tabii uygulamak zorunda değilsin, kendinde tart, kendi içine de bak, mantığına da bak, yaşanmış durumları incele, analizini yap, cevabını ona göre ona verirsin.
Ben en başında dediğim şeyi görüyorum. İleride bırakıcak. 2024 kpss geldi ve kpss bittikten sonra aynı konular yine açılacak. Belki aynı sorunlar yine baş gösterecek, aldığı şeyleri yüzüne vuracak. şu an bu tür şeyler yapmasının sebebini ben sevgiye değil boşta kalma korkusuna veriyorum.
Bunu da kendi tavsiyem olarak değil, olduda benim düşüncelerim sana mantıklı gelmedi ve onu affettin.
1) Hatalının o olduğunu onun yüzüne yüzüne söyleyebilmelisin. Çocukça hareket ettiğinin farkında olmalı. Onun anlamasıyla beraber senin bunu onun suratına söyleyebilmen, ona bu erkek beni ne kadar çok sevsede ona ters yaparsam bunu yüzüme vurabilir ve sevsede bırakır, arkasaına bile bakmaz imajı vermen lazım. Kadınlar soruları ve olasılıkları sevmez, net olacaksın.
2) Bu evlilik konusunda sen kafandan bir hesap yap, oluşabilecek durumları, askerliği, ev düzmesi nişanı vs. kafanda hesapla bir yıl falan belirle ama ona söyleme, gidip işte örneğin bana en az 2 işte 3 yıl boyunca evlilik konusunda "zaman ve imkan" kaynaklı en ufak trip atarsan bu ilişki o durumda geri dönülemeyecek şekilde biter. Diyebilmelisin veya benzeri şekilde cesurca konuşabilmelisin.
Bunları yapmanın sebebi şu; Yaşadığın bağımlılık sana ister istemez haklı da olsan kişinin kadınlığını kullanıp sana bilinçaltında bir baskı kurmasını sağlar. Sen onun bu bilinçaltı baskısına direkt gerçek dünyada "ben seni seviyorum ama gerekirse, mantıksız bir zıtlık oluşturursan ve kırmızı çizgilerimi ihlal edersen, seni bırakırım, arkama bile bakmam" mesajı vereceksin.
Benim diyeceklerim bunlar aga.
Dediğim gibi, analizi sana kalmış. Senin ilişkin, ben belirleyici rol oynamak istemem. Bunlar tamamiyle kendime has fikirlerim. Her ne karar alırsan al, mutluluklar dilerim.
Kardeşim egitim paketini niye attım dedim kıza hediye dedi. İnsan terkettiği birine hediye mi alır dedim dalga mı geciyisun dedim. Daha önce almıştım iyi akşamlar yazdi. Ben de dedim önce terk et sonra böyle yap dedim. Ne diyim dedim Allah yukarda dedim. O da nasıl yani dedi. Bende dedim terkederken benim duygularım dusuncelerim ne söyleyeceğimi hicc dinlemedin dedim o yüzden Allah'a havale ediyorum seni dedim. Sonra da beni engelledi wp tan telegramdan silmiş faceden de çıkarmış ne düşünüyorsun jjdxj
Benim açımdan gayet doğru bir karar verdiğini ve bu kararın arkasında durman gerektiğini düşünüyorum. Aynen olması gerektiği gibi davranmışsın. Seni terkederken dinlemeyecek, sonra iki güzellik yapıp bunu unutturacak, yok öyle dünya keenks.
Bundan sonrası tamamiyle sende usta, kendine odaklan, ne ara ne sor. Üzülebilirsin tabii normaldir, belki ağlarsın hüngür hüngür o da normaldir. Ama o terkedilirkenki ruh halini aklına getir ve o durumda bırakıp gideni affetme derim.
Yine dediğim gibi, son karar sana ait. Ben sadece fikir belirtirim :)
Önünde güzel bir yol var, kariyer fırsatı var. Daha kaliteli kadınlar tanıyacaksın. İlişkiden ayrılınca insanların en büyük korkularından birisi de "onun gibisini bulamam" düşüncesidir, hiç şüphen olmasın buluyorsun :)
Yine de koydu be kardesim Rabbime havale ediyorum dedim altı üstü her yerden engellemek nedir neyin kizginligi bu jdnxnx
Koyar tabii usta kolay değil elbet ayrılmak. Onun kızgınlığı istediğini elde edememesi, sen tav olacaktın, sonra mis gibi devam edecektin falan fistan, karşısında dik durunca beklemediği yerden yedi kısaca
boş ver ustam, üzül tabii ağla ama ders al. Sana daha kaliteli ayakları yere basan bir kadın lazım. Sınavında da başarılar :)
Eyvallah çok teşekkür ederim desteğin için napalim bundan da ders çıkarıp yolumuza bakacaz artık
Aynen öyle yapacağız, yolumuza bakacağız. Rica ederim.
Selamlar, yeni gelişmeler oldu kral kız beni engelledi bir gün sonra aradı konuşmak istediğini söyledi sanırım vicdanını rahatlatmaya çalışıyor havale ettim ya hani bende müsait deilim dedim yazmayacam da bakalım neler olacak yazayım dedim sana da
Selam brom, şöyle 1-2 gün müsait değilim, oradayım buradayım falan gir öyle kalsın. Sonra en azından yaşanan bir ilişki var ortada, buluşacaksanız illaki, buluştuğunuzda o kısım senin o anki duygularına kalmış tabii. Ben yine dediğim gibi, yazdığım yorumlarda belirleyici rol oynamak istemem, sadece ben olsam bunu yaparım diyorum. Ben olsam hani yine yaşanan ilişkiye saygıdan buluşurum, o anki duygularım ve en önemlisi mantığım o an gördüğüm kadın için yeşil ışık yakıyorsa en azından şartlarımı, net, dik ve kaybetmekten korkmayacak şekilde o an elim boş kadınsız eve döneceğimi bilsem bile sunarım. Kabul ederse devam ederim ve ona da "bu sefer şanslıydın, ikincisinde bu kadar şanslı olmayacaksın net biter" bir vibe veririm. Öyle yeniden başlarım. Şartlarım bunlar bunlar, birine bile uymazsan, şu şu çizgilerimi ihlal edersen 1 defa uyarımı ya yaparım ya yapmam. Ne kadar sevsemde tak diye bitiririm. Aşkından ölsemde, yukarıdan ayet gelse "bu kızla sevgili olmanı emrediyorum" diye, yine de yapmam gibi net konuşacaksın :D Örnek biraz farklı oldu ama anladın sen usta
Ki bu yeniden başlama ihtimali olan durum için, ama mesela yine benim tercih ettiğim durum olur, yine ilişkiye saygıdan buluşurum. Derim ben kendime odaklanmak istiyorum, ayrılık zamanında hayatımın ve özgürlüğümün değerini daha iyi anladım, olacak olan süreçleri, kariyerim ve hayatım için olması ve yaşanması gereken süreçlerden dolayı birisinin beni yargılamasına ve bana soğuk yapıp ya da kötü fikirlerle aklımı doldurup moralimi bozmasına tekrar izin vermek istemiyorum. Ne istediğini bilmiyorsun benim olgunluk seviyeme göre daha çok toysun, böyle mühim bir konudan bile ayrılığa yöneldin, hiçbir şey söylememe izin vermeden bitirdin, ben bunun tekrar yaşanacağını biliyorum, kimse 1 haftada baştan aşağı değişmez, benim hayat tecrübelerim aştı artık bu durumları, olacakları bile bile kendi hayatımı mahvetmem, kariyerime önem vermek istiyorum. Umarım sende ileride daha ayakları yere basan, hayatın gerekliliklerini anlayan, kariyeri güzelliklerle dolu ve daha da kaliteli bir kadın olursun. Ben seninle devam etmek istemiyorum. Yaşadığımız her şey için teşekkür ederim, çok güzel şeyler yaşadık, iyi kötü ne yaşadıysak hepsi yaşandığı için bizi biz yapıyor zaten, benim hakkım helal olsun. Benden sonraki hayatında başarılar, kendine iyi bak.
Derim sonrada biter zaten.
Karar senin, başka seçenekleri yine düşün analiz et. Son karar her zaman sana ait, senin ilişkin, senin hayatın brom. En iyi kararı sen verirsin her zaman
Haklısın valla kardeşim ama hakkımı helal edip onun sadece vicdanını rahatlatacam o şey düşünecek yol yakınken daha da umitlendirmeden ayrıldım kimsenin ahını almadım falan diye düşünecek madem bitiyor gereken vicdan azabını omur boyu çeksin istiyorum biliyosun az da çekmedim bak ben çok net bir insanım aslında ama benim bile kafam karıştı anasını satım şuanda jdnxn gelse bı dert gelmese başka dert jdjfn
Hakkını da helal et brom. Ömür boyu çekmelik bir durum yok. Seni aldatmamış bir şey yapmamış. Standart bir ayrılık durumu, çok oluyor böylesi, tabii çok olması iyi bir durum olduğunu göstermez ama yüz kızartıcı bir suç değil. Çocukça düşünen biriymiş seninde olgun düşünerek onunla devam etmemen zaten mantıklı bir karar.
Biraz süründür tabii ama sonra mutlaka helal et derim.
Gelip gelmemesi sana kalmış walla usta, tercih senin tercihin. İstersen gelir istemezsen gelmez, şu an o kıvamda zaten
Yazıyı okumaya üşendimde başlıktan yani ne istediğini bilmeyen erkek kafasını yorar herkesin o yüzden kendisine zarar verir kimsenin dönmesinide bekleme yani
bekle sen bekle
Bekle derken nasıl yani anlamadım