Platoniğim ne yapmalıyım?

Öncelikle hepimize geçmiş olsun Olası İstanbul Depremine her gün daha da yaklaşıyoruz. Konuya gireyim hemen. Yaklaşık 4 senedir aynı sınıfta olduğum kıza 9 aydır platonik aşığım. Bu sene sınav senesi olduğu için ona açılacak cesareti kendimde bulamadım. Kızla çokta nadir olsa arada bir konuşuyorum. Snap, whatsapp grupları gibi yerde. Kızın en yakın arkadaşından benim hakkımda kişiliğimi sevdiğini söylediğini öğrendim. Ayrıca kız, sınav senesi diye bir çocuğu reddetmiş. Benim de aklımda iki plan var. Birincisi sınava kadar bir şekilde sohbetimi ilerletip sınav sonrası hislerimi ona söylemek, ikinciside şimdiden sohbetimi ilerletmeye çalışıp yavaş yavaş ona aşık olduğumu hissetirmek ve Şubat gibide tamamen açılmak. Birincisi daha mantıklı ama yaz ayına kadar beklersem ya onu elimden kaçırırsam, başka birisiyle olursa diye korkuyorum. Ve ayrıca yarının garantisi yok her an enkaz altında kalabilirim, her an ölebilirim. Bunun garantisi yok eğer öyle bir şey olursa da ona hislerimi söylemek için geç olursa pişmanlık yaşamaktan korkuyorum. Sınavıma odaklanamıyorum çok kötü bir şey platonik aşık olmak. Lütfen ne yapmam gerekiyor fikirlerinizi paylaşırsanız mutlu olurum.

Platoniğim ne yapmalıyım?