Babam konusunda ne yapsam bilmiyorum?

Arkadaşlar merhaba. Öncelikle kısa bir özet geçmeye çalışayım babam narsist birisi. Annem iyi bir şirkette senelerdir çalışıyor onun sayesinde geçiniyoruz durumumuzda iyi ama babam çalışmıyor yaklaşık 10 senedir. Buna rağmen anneme teşekkür etmek yerine sürekli ona bağırıp aşağılıyor. Annem de sürekli alttan alıyor ve ben çok üzülüyorum bu duruma. En son bir olay oldu ve çok gereksiz bir durum için çocuk azarlar gibi bağırıp durdu yine anneme ve araya girmek zorunda kaldım çünkü gerçekten gereksiz bir konuydu. Gerçekten çok sinirlendim ve buma rağmen asla hakaret falan etmedim sadece lafımı esirgemedim. Kendisi bana hakaret etmeye başladı işte Allah uzun ömür versin, ne ayıp, hayırsız , it daha bir sürü şey söyledi ve gerçekten kavgayı başlatan da oydu bağırıp çağıran da. Bitmek bilmeyen bir öfkesi var sürekli bağırıp çağırıyor ve ben artık katlanamıyorum. ne ayıp lafından sonra da 2 haftadır yüzüne bakmadım gidip anneme benden özür dilicek demiş. Halbuki özür dilemesi gereken o değil mi? Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum uzak kalması bir yandan iyi geldi ama maalesef babam olduğu için içimdeki sevgiyi silip atamıyorum. Ne yapmalıyım sizce?
Babam konusunda ne yapsam bilmiyorum?