Şu an 18 yaşındayım sevgilim de 21 yaşında 2 senelik ilişkimiz var benim okulum bittikten sonra evlenmek istiyoruz uzak mesafe olduğundan her şey daha yavaş ilerleyecek farkındayız. Evlilik konusu açıldıgında ailem daha geç evlendirmek ister diyor zaten benden 3 yaş büyük ben erken evlenmek, erken anne olmak o duyguları erken tatmak istiyorum 30 yaşında anne olunca hiçbir şeyin anlamı kalmıyor.
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
tamam erkenden yasamak istiyosun ama ailende bir bildigi icin gec evlenmeni istiyo Şu an böyle düsünüyosun ama hayatını mahvedersin bırak ya sanki nereye kaçıyorsun illa ki evlenip anne olucaksın daha cok genciz bende senle aynı yastayım bırak bi önce hayatımızı yasayalım özgürce
Aynı şeyleri yazacaktım yorumunuzu gördüm teşekkürler sonuna kadar haklidiniz
YAA HAJEJQPEKQĞKSLWLW SEN BENİ Mİ TAKIP EDIYOSUN
Neden ki yuh yok artık yine mi sen şimdi diyeceksin ki beni mi takip ediyosun
Tam olarak hangi hayat? Tamam yaşayalım da para olmadan, kendi ayaklarımızın üstünde durmadan olmuyor canım okulum bitince hemen kpss çalışıp atanmaya bakmam lazım yoksa zaten istediğim gibi gezip eğlenemem. Ben kariyer insanı değilim eşim olacak kişiyle hem gezerim, eğlenirim hem de evde oturup sınav çalışırım aile evinde olursam belki de senelerce sadece sınav çalışmak zorundayım
önceliğin hep okulun olsun Şu an sacmalıyosun evlenince prenses gibi mi yasayacagını sanıyosun hayatım sen bu kadar cok istiyosan evlen iki sene icinde gervekleri anlarsın pisman olursun önce bir meslegini eline al 4-5 sene evlenmesen bisi kaybetmezsin
30 yaşında evlendim diyelim o 4 5 sene evlenmemek bana ne katacak ülke ülke gezecek ekonomide değiliz bunu kimse inkar edemez yıllarım evden işe işten eve geçecek ben buna hayatı yaşamak diyemem
swn bilirsin ne diyim
@shsh0099Yahu karışma evlensin hayır işi beklemeye de bekletilyede gelmez
Ya sacmalama daha 18 sin. okul universte oku ya da sevmiyorsan gir bir yere calis kariyer yap 3 5 yıl hayatını yaşa. erken evlenip anne olup ne yapacaksin. sonra kocanın eline bakacaksin.. yazik yani .
Üni okumadığımı nerden çıkardın sadece okumayanlar mı evlenmek istiyor? Ben zaten öğretmenlik okuyorum benim mesleğim belli
E tamam biraz iş hayatına gir bir çabala bir calis , kendi paranla istediğin gibi gez dolaş... bak erken evlenenler çoğu pişman..
Evlenmeyenler çok mu memnun sanıyorsun çevremde onca örnek var senelerce evden işe işten eve gecti hayatları gezsem de ülke dışına çıkscak ekonomi yok şehirleri şimdi de geziyorum
Ha bu arada hem öğrenciyim hem infaz koruma memuruyum iş hayatına atıldım yani
Bilmiyordum.. yani tabi göreceli bir kavram.. anne olcam diyorsan kimse karışamaz buna fakat çocuk olunca özgürlüğün kısıtlanıyor ev işleri falan... bence 25 26 ideal bu yasa kadar keyfince yasa zaten ekonomik özgürlüğün de var... sen bilirsin zevk meselesi sonucta
Yani benim evlenmekten kastım zaten direkt çocuk değil bende 23 24 yaşımda çocuk istemem evlenip eşimle gezmek isterim öylesi daha zevkli, hoş oluyor diyelim arkadaşlarımla eğlenebilen biri değilim pek
Yine sevgilinle gez , ben de arkadaşlarımla eglenemem olmadi kendim geziyorum bilmediğim bir şehire gidiyorum falan... ama evli olunca kisitlanirsin...
Sevgilimle gezemiyorum işte farklı şehirlerde olunca ve bekar olunca iş çok başka oluyor ailem müsade etmez ki onunla tatile bari gideyim yanına gitmeme bile müsade etmiyorlar
Yani senin de kendine göre haklı sebeplerin var fakat evlilik hayatını etkileyen geleceğini etkileyen bir karar. bence az sabret kimsenin bir yere kaçtığı yok hem sevgilin buna göre bir çare bulsun sen neden dusunuyorsun? Seni seviyorsa bekliyorsa bu duruma bir çare buluyorsa sevildiğinden de emin olursun...
O da benim gibi düşünüyor
Kendi ayakları üzerinde duran birini eli yüzü düzgünse falan:)) herkes ister evlenir... tamam düşünsün beklesin o sana ayak uydursun sen keyfine bak.. son kararı sen vereceksin ama şunu unutma bak yazıyorum yine bu yasinda evlenirsen pişman olursun ve bu yazılanları pişman olduğun gün üzülerek pişmanlık içinde okursun
18de evlenicem diye birbsey söylemedim ki hala üni okuyorum benim istediğim 23 yaşında evlenmek
Sen onu 25 yap , biraz tadını çıkar hayatin... belki aklına gelmiştir iyi de sen evlendin mi falan nereden bilmiş bilmiş konusuyorsun 😄😄 yok ben evde kalmış biri olarak yazıyorum bunları 😄😄😄😄
Demekki 3 sene geçsin evlenirim 5 sene geçsin evlenirim derken evde kalınıyormus ejdhjsh hem hayatı yaşamak dediginiz şey mesleğe atılıp evden işe isten eve senelerini geçirmekse ben yokum
3 sene gecsin evlenirim 5 sene gecsin evlenirim ile alakası yok bu süre içinde zaten ilişkilerin oluyor fakat ben sonucunu getiremedim o ayri... hayatı yaşamak dediğim şey ise kışın çalışıp ev iş yazin ise bilmediğin şehirlere tatile çıkmak turkiye bitince yurt dışı... benin mısır Hindistan planim var umarim olur
Durumlarımız tamamen farklı zaten bizim beraber yurt dısi planımız var hatta onun görevi sebebiyle 1 sene ingilterede yaşamamız gerekiyor evlenince gezilmeyecek diye bir şey yok tek başıma gezerken canım sıkılacağına eşimle gezerim
Tamam bakalım öyle diyorsan hersey gönlünce olsun
Gençlik heyecanına kapılıp hayatını harcama bence. Aşk elbette güzeldir fakat önceliklerin farklı olsun.
Önceliğim zaten meslek seçmekti üniyi kazanıp mesleğimi de seçtim geriye atanmak kaldı artık gez hayatını yaşa mantığı yok aileler öyle hemen izin vermiyor mesela evlenmesem kaç ülke, kaç şehir gezebilirim? Benim ailem izin verse başka insanların ailesi izin vermiyor başımıza bir şey gelir diye ablam var o da aynı durumda okulu da bitti mesleğini de yapıyor şu an işten eve evden işe geçiyor hayatı ben bunu istemiyorum
Partnerinin evlenmek istediğine ve doğru kişi olduğuna emin misin? Eğer öyleysen, mutlu olacağına inanıyorsan ve onun da mesleği elindeyse olabilir.
Partnerimden eminim şu an öğrenci ama askeri okulda okuyor 2 sene sonra da okulu bitiyor. Subay olacak meslek konusunda sıkıntımız yok bazen zaten mesleğimi elime alıcam benim kriterim evimi geçindirecek mesleğimin olması diyor bazen ailem daha geç bir tarih söyler diyor ailesinin durumu öyle çok iyi değil ama onların da evlilik için altın biriktirdiğini duydum ve bir keresinde akrabalar sorduğunda oğlum 5 sene sonra evlenecek demişler biz de öyle planlıyoruz
Mutlu olmanı diliyorum. Ama bir adım atarken de düşün mutlaka. 💌 her şey gönlünce olsun.
Knk bana sorarsan acele etme zaten 2 seneye o da okulunu bitirecek o anda düşünün daha iyi olur belki aklıniz değişir yani bence biraz daha bekle ama yinede sen bilirsin
Erken çocuk yapıp ne yapacaksın ki? Evlenmeyi, çocuk bakmayı falan kolay bişey mi sanıyosunuz?
Tabii ki kolay bir şey değil ben evliliği çocuğa indirgeyen biri değilim evlenmeyip ne yapacağım evde oturup kpss çalışmaktan başka? Diyelim ki atandım 4 5 sene işten eve evden işe geçecek kaç tane ülke gezebilirim? Kaç tane şehir gezebilirim şu ekonomide
Aşkım daha 18 yaşındasın ya hani. Sevgilin de çok büyük değil işi var mı, elinden iş gelecek mi, düzeni yok biseyi yok. E sen daha cocuksun daha ne gördün ne yaşadın da evlenmek istiyosun
Önümde zaten örnekleri var mesleklerini ellerine aldılar yıllar işle ev arasında mekik dokumakla geçti o da şu an askeri okulda öğrenci 2 seneye subay olacak mesleğini eline almasına 2 sene kaldı yani
Sen bilirsin ne diyeyim. Umarım pişman olmazsın. Ben de çok gördüm erken evlenenleri ama sonları cok da farklı değil
Sen neredesin O nerede yaşıyor acele etme bence
Şu an öğrenci (askeri) 2 seneye okulu bitiyor gerçekten benim kafadan biri hayatı evliliğe bağlamıyorum elbet ama ölüm her an yakınken neyi bekliyoruz ki? İnsanların yıllar geçtikce masumluğunu yitirdiğine inanıyorum.
Çok doğru düşünüyorsun ama ailesi istemeyebilir seni isteseydi nişan söz yapardı
Şu an bende nişan söz istemiyorum yaşım için erken ve ailem de istemez benim isteğim hayatı çok da kaçırmadan eşimle hem eğlenmek hem kariyer yapmak maalesef ilişkiler uzun yıllar sürünce iyi olmuyor hele uzak mesafeyse hiçbir şey kolay olmuyor haliyle yıllar geçtikce daha çok yıpratabilir mesafeler
O yüzden fazla kafana takma önüne çıkan fırsatları değerlendir hangi şehirde yaşıyorsun
Bende okulum bittikten sonra söz istiyorum
Ben kütahyada yaşıyorum
Ne okuyorsun sen Ailenle mi kalıyorsun
Ben okul öncesi öğretmenliği okuyorum ve ailemle yaşıyorum
Kendini kapatma biraz Özgür ol Özgür düşün hayal kırıklığı yaşarsın sonra zaten seni Ailesi bu şekilde istemez gibi geliyor
Yani ne şekilde ister ki? Okul okumamın yanı sıra kurslara gidiyorum, gitar çalmayı öğrendim, keman kursuna başladım bir yandan kendimi geliştirmeye bakıyorum
Başka adaylar rakiplerin olabilir yani o yüzden diyorum Ailesi Şimdiden hazırlık yapıyordur
Yani ailesinin başka gelin adayları düşündügünü mü söylüyorsun
Aynen öyle sana her şeyi söylemezler Kim bilir kaç tane kızla tanıştırdı ailesiyle
Başka gelin adayı olduğunu hiç zannetmiyorum annesi daha yazın bana hediye gönderdi bende onlara gönderdim biz 2 senedir birlikteyiz ve güzel bir ilişkimiz var neden ailesi başka birine gerek duysun ki
Annesine sormak lazım bunu annesinin aklında neler geçiyor
Muhtemelen ekonomik koşullardan dolayı böyle dedi ama bir keresinde düğünde benim sevgilimi sormuslar kısmetse o ne zaman evleniyor diye annesi de 5 sene sonra demiş biz de öyle istiyorduk zaten benim okulumu bitirmem lazım önce
Annesi ciddi olsa en azından sana söylerdi nişan söz yapalım diye Demek ki o da ciddi bakmıyor
Ya annesiyle daha tanışamadık ki onlar adanada yaşıyorlar
Nasıl yani tanışmadın çok saçma değil mi neden tanıştırmıyor telefonları yok mu Ara konuş
O benim ailemle tanıştı telefonda tanıştırayım seni dedi ama ben yüz yüze tanışmanın daha sağlıklı olacağını düsündüm ailesi Ankara'ya gelince tanışıcaz en geç mezuniyette tanışıcaz
Yani max 2 seneye tanışıyoruz
Tam tersi olmalıydı annesi merak etseydi arardı seni Demek ki ilgi alanında değilsin
Annesinin beni istemediğini zannetmiyorum akrabalar arasında bile fotomu göstermiş ama sen böyle deyince bilemedim annesi beni merak etmiyor yani öyle mi diyorsun
Sen çocuğun yalanlarına inanıyorsun Tabii ki annesinin senden bile haberi yok O ne uydurursa ona inanıyorsun Hiç güzel değil bunlar Allah bilir yedek sevgilisi bile vardır
Ailesinin haberi olduğundan eminim yanıma geldiğini biliyorlar ayrıca bana mesajlaşma sslerini attı benimle ilgili konularda
Kaf dağının ardındaki masallara benziyor çok inandırıcı gelmedi bana yani yedekte olabilirsin
Çocuğun wp ve Instagram profilinde bile 2 senedir bizim fotomuz var hadi instada başka hesabı vardır diyorum ailesinin bileceği kadar ciddi bir ilişki olduğunu varsayarak konuşuyorum hiçbir kız sevgilisiyle wpye geçmeden ciddiye bindirmez işi wpye geçseler de ikimiz varız profilde dediğim gibj
Başka kart kullanıyor olabilir o kadar saf olma senin yerinde olsam ararım annesiyle sesli konuşurum görüntülü tepkisini ölçerim ama o cesaret edemiyor
Başka kart kullanamaz telefonunu yakalattı su an elinde telefon yok ayrıca aldatmadığından eminim konu aldatmak değil ailesinin neden öyle düşündüğü
Ailesinin seni ciddiye aldığını zannetmiyorum O yüzden diyorum yedeklerin olabilir annesi bulmuştur birkaç tane
Önemli olan oğlunun isteyip istememesi görücü usulü kız bulup evlendirmek eski moda artık
Yanlış anlama da her şeyi sana söylemeye bilir çocuk üzülme diye seni yedekte tutabilir illaki ailesini dinler yani
Ama birilerini düşünmeleri için karşı tarafın da bunu kabul etmesi lazım benim oğlum var var 2 seneye okulu bitiyor sen onu bekle diyecek halleri yok ya
Bunlar hepsi çocuğun uydurması... masal bunlar annesinden duydun mu? Seni ciddiye alsa merak eder arardı
Bugün madem sevgilim ağzını arayayım annen beni merak ediyor mu gibisinden
Hayır açıkça söyle annenle konuşmak istiyorum Sesli diyeceksin ve babanla diyeceksin
Şu an olmaz 2 haftaya yanıma geliyor anca o zaman olur babasıyla şu an tanışmak istemiyorum sadece annesi kâfi
Cesaretli ol korkma Umarım hayal kırıklığı Yaşamazsın. Bence birlikte arayın annesini Cesareti varsa göstersin
Anneler babaya göre daha sıcakkanlı oluyor gelince annesiyle telefonda konuşmak istediğimi söyleyeyim annesinin nosu bende var ama kendim aramam kalkip da
Görüntülü Konuşmaya bak
Neden
Mümkünse telefonunu aniden hal ve karıştır bir bak neler var orada
Onu yapıyorum zaten
Gerçi akıllıdır iki kart kullanıyordur
Ben sevgilimden eminim
Ayrıca geldiğinde annenle telefonda tanışmak istiyorum dedim o da sevindi hatta görüntülü tanıştırayım diye kendi teklif etti
İnşallah hayırlısı olur senin için