Ne olduğu belli olmayan iletişim halimiz var, nasıl davranmalıyım?

Arkadaşlar kendi içimde muhakemesini yaptığım fakat bir sonuca varamadım bir konuyu sizlerle de paylaşmak istiyorum. Biz bir beyle tanıştık.3-4 ay oluyor tanışalı. Aralıklı konuşuyorduk. Ben ona olan hissimi açıkça dile getirdim. O da bir öyle bir böyle dedi. Beni hep belirsizlikte bıraktı. Bir sıfat konulmadı iletişimimize. Bu bey bana bir gün durduk yere dedi ki bana yazma. Yazmadım bende.2 hafta geçti kendisi yazdı. Aramak istediğini söyledi sonrasında konuştuk bu konuşma hali bir ay kadar sürdü. Tabi biz konuştukça gün geçtikçe benim ona karşı olan duygularım tekrar artmaya başladı o da bunun farkındaydı ve bana dedi ki ben şu an sıkıntılı bir süreçteyim iyi bir psikolojiye sağlıklı bir psikolojiye sahip değilim bu süreçte beni iyi tanıyamazsın, bu süreçte arkadaş olalım sıkça konuşmayalım. çünkü bu süreçte bir seni seviyorum derim bir sevmiyorum derim üzerim kırarım ve ben seni üzmeyi ve kırmayı istemiyorum dedi. Yamıyorum, aramıyorum. Uzak duruyorum. Ama ben şu an kötü hissediyorum neden bu şekilde davrandığına, konuştuğuna anlam veremiyorum. Bazen kendimi suçluyorum bazen kendimden çok ödün verdiğimi düşünüyorum bazen yetersiz kaldığımı düşünüyorum sizlerin de fikrini almak isterim.

Ne olduğu belli olmayan iletişim halimiz var, nasıl davranmalıyım?