Kim yaparsa yapsın kırıcı olan her bir şakaya alınırım. O kişi eşim bile olsa..

Kim yaparsa yapsın kırıcı olan her bir şakaya alınırım. O kişi eşim bile olsa..

Eşler arasındaki şaka, ilişkinin dinamiklerini güçlendirebilen eğlenceli bir unsurdur. Ancak, şaka yaparken dikkatli olunması ve karşılıklı rahatsızlık yaratmamaya özen gösterilmesi önemlidir.
Her konuda seviyeli olunmalı bana göre.. Kırıcı, hassas konularda dikkat etmenin yanı sıra; aşırı itici ve iyice diplere çekecek samimiyet adı altında şakalar da soğutuyor, saygı sınırını aşıyor..
Herşeyde olduğu gibi, eşler arasındaki şakanın da bir dozu olmalı. Kişi şaka yaparken eşinin dayanma durumuna göre bu davranışı sınırlamalıdır.
Karşımdakini incitecek ya da sinirine dokunacak bir söz söylemem. O bana aynı muameleyi göstermezse zaten onunla ne eş olurum ne başka bir şey.
Cevap
7Cevap
Bence saygılı olunduğu sürece şakalar yapılabilir.. ama burada iyi ayarlamak da gerekiyor.. yani bazıları şaka diye saçma sapan aldatma şakaları yapıyor ben bunları yapmam ve istemem
Saygıyı aşmamak gerekiyor ve karşımızdaki insanın sevmediği şeyler üzerinde şaka yapmadığımız sürece bence sorun yok.
Saygıyı ve tutkuyu tahribata uğratmadan yapılacak her espriye, şakaya, mizaha ve komikliğe dibine kadar varım. Talebim saygı, zekâ ve tutku..🍀🖤🗝️
Bir dozu olmalı. Bazen doz kaçsa da uyarı ile uyarmalı. Bazen abartabiliyorum
Ben el şakasını sevmem, dil şakası da dozunda olmalı. Aşırıya kaçıncı tatsız bitiyor.
b. okunu çıkarmamak lazım. kırıcı ve onuru zedeleyici olmamalı.
Evet olmalı, kalp kırılacaksa o şakanın anlamı olmaz ki zaten
Şakanın amacı karşıdakini güldürmek ve eğlendirmek olmalı kırmak değil.
Normal işte abartılmamalı
Saygı her zaman korunmalı.
Sınırsız
Sıcak olmalı
Şaka sevmem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?