#selamgençlik ☕☕
#Aşkİlişkileri
#Korkmak utanılacak ve gizlenecek bir şey mi?
#tubasueda 🍀🗝️🖤

#selamgençlik ☕☕
#Aşkİlişkileri
#Korkmak utanılacak ve gizlenecek bir şey mi?
#tubasueda 🍀🗝️🖤

Gecmisi ve kisi olarak bazi sorunlarinizi, ailevi sorunlarinizi ya da baska problemleri eşe ya da sevgiliye anlatma taraftari degilim. En ufak bir kavgada ordan vuruluyorsunuz cunku. Ailevi sorunlarinizi anlattiğınızda anne babanizdan, sizi yetistirmesinden vs vuruyorlar. Ya da gecmisinizde ne yasadiysaniz yasadiniz bitti ama anlatinca karsinizdaki kisi bunu surekli onununuze koyup iliskinizi cikmaza sokup, durduk yere, her sey yolunda giderken huzursuzluk cikarabiliyor. Ya da baska sorunlariniz varsa kisisel olarak vs olabilir, ben bu konularda iyi degilim vs dediginizde yine ordan vuruluyorsunuz. Iste erkekliginiz/kadinliginiz kaliyor. sen kadin misin ki vs oluyor. O yuzden aslindan en paylasilmasi gereken kişi es/sevgili olmali ama olmuyor. O yuzden bircok kadin erkek arkadadi varsa ona anlatiyor ya da kiz arkadaslarina derdini anlatiyor. Kocasina anlatsa dir dir olacak adi zaten. Ya da erkeklerde gidip karisinin anlamayacagini dusundugu icin erkek arkadaslarina varsa kiz arkadas vs anlatiyor. Sıkıntı olabilecek, tartismada ezmek icin ordan vurulacak seyleri eşe/sevgiliye anlatma taraftari degilim. Bazi seyler icimizde kalsa ya da arkadas bilse gercekten daha iyi. Yani arkadaşlar dinler ve belki unutur. Hatirlasa bile ve bunu yuzunuze vursa bile arkadasliginizi bitirir devam edersiniz. Ama ozellikle evlilikte butun kozlari eşin eline verip, her tartışmada bu anlattiginiz seylerden vurulma ihtimaliniz cok yuksek. Ve gercekten cok acıtıcı seyler soylenebiliyor. Yillardir unutulmayacak, canınızı fazlasiyla yakan cumleler kurulabiliyor karsi taraftan ve o evlilige de vir yandan devam etmek zorunda da kaliyorsunuz. Caninizi bu konularda en cok yakan, tartismalarda bel alti vuran kisiyle devam ettirmeniz gereken bir birlikteliginiz var. Yani oyle arkadas gibi defol git diyebileceginiz biri degil. Cocuklar vardir, karsi tataf icin ettigi laflar hakedilmistir ya da onun acisindan cok can yakici degildir. Bunlar birikir birikir bosanmaya gider ama ilk baslarda yapamazsiniz bunu ve sineye cekmek zorunda kalirsiniz bircogunu. O yüzden ben bu birlikteliklerde sevgili olsun es olsun cok onemli seyleri, sizi bir tartismada ezmek, uste cikmak icin kullanabilecegi cok acik. O an o tartismada hakli olmak icin sizi ne kadar ezebilecegini ve uzmek isteyecegini zerre anlayamazsiniz. O yuzden bu kozları surekli beraberlik icinde bulundugunuz insana anlatmayi mantikli bulmuyorum. En iyi sirdasimiz esimiz olmasi gerekirken oyle olmuyor cogunlukla. Ben artik iliskilerimde karsi tarafa kendi sorunlarimi vs anlatipta koz vermek istemiyorum ve bunun faydasini da goruyorum.
Ben genel olarak korkularımdan kimseye bahsetmiyorum. Bunun güvenmekle veya çekinmekle ilgisi yok. Kaygılarımı çevremdekilere anlatmaktansa psikiyatristle görüşmeyi tercih ediyorum.
Ne utanılacak nede gizlenecek bir şey değil.
Ama öyle anlar geliyor ki; en çokta anlatmaktan çekinmediğimiz insanlar vuruyor yumuşak yanımıza. Bu sebeple sevgili veya eş de dahil hiç kimseye bahsetmemek gerek. Bilmeleri gerekeni bilseler yeter.
Ben utanmam tabi ki de sevgilime ya da eşime güvenmeyeceğim de kime güveneceğim keşke olsa da anlatsam diyorum insanı bir tek sevdiği anlar 🌿
Teşekkür ederim <3
Rica ederim ❤️
Cevap
17Cevap
Ona anlatmayacağım da kime anlatacağım
Her şey açıkça dile getirilmeli, hayat gerçeklerle yüzleşilerek yaşandığında kişiye daha yerinde bir yaşam sunabiliyor, ancak bunu çok azaları yapabiliyor çünkü gerçekler çoğu zaman zordur ve yıkıcıdır, bu nedenle önce bu gerçeğin üstesinden gelecek iradeyi inşa etmek gerekecektir.
Bahsettim bahsederim.. dedim terk edilmekten korkuyorum. Dedi ki tamam sonra kendimi bu korkumdan dolayı arada bir tutamayisima dengesizlik ve çelişkili ruh hali diye isim takıp terk etti gitti.
Anlatırım sonuçta korktuğum da kim olacak yanımda. Bostan korkuluğu gibi durmuycak herhalde. Beni motive etsin. Cesaretlendirsin. Korkumuda konuşmak için farklı adam mi bulayim🙄🙄🙄
Benim bir korkum yok ne öğrenmek isterse onu anlatırım ama o da dinlemesini bilmeyip hemen kalkma taraftarı ise benim ile neden bir arada durdu diye sorgularım
Evet rahatlıkla konuşurdum. Zaten rahatça konuşamazsam , kendimi emanet gibi hissedersem zaten o ilişkinin bir anlamı olmaz.
Tedirginliklerimi, duygusal hallerimi hayatımdaki kişiyle paylaşmaktan çekinmem. Aksine hoşuma gider bu kadar şeffaf olacak kadar yakın bulmam.
Bilmiyorum ben samimi gördüğüme anlatmak istiyorum sanki anlatınca o kadar korkmayacakmisim gibi geliyor.
Anlatmam lazım diye düşünüyorum ben.
Herşeyi bilmesi gerekmiyor sonuçta anlatmazdım.
çocukken olabilirdi artık tek bir korkumuz kaldı
Elbette sevdiğim insan ile bunları paylaşmak isterim.
Bence utanıp gizlenecek bir şey yok, anlatırım. Erkek zaten beni korumalı.
Ya aşırı saçma bi fobim var onu anlatmaya utanırdım gercekten
Hayır onunla paylaşmayacamda mahelle bakkalınamı anlatayım
Güven duygusunu aşılamış ise bana çekinmem anlatırım.
Büyük bir korkum yok ama zaaflarınızı anlatmaya çekindiğiniz biri doğru kişi değildir
Benim tum sorunlarimi sevgilim biliyor ve korkularimida sag olsun bana çok yardim ediyor
Korkularımı gizlemezdim sanırım. Utanç duyacağım korkulara sahip değilim çünkü.
Bende ölüm korkusu dışında başka bir korku yok
Anlattığımda beni ciddiyealmaması beni üzer bu yüzden anlatamam
korkuyorum da anlatıyorum da
yani artık göze alıyorum, korkmak nereye kadar
Kimseye birşeyimi anlatmam. Utanmaktan veya çekinmekten değil olayları kendi içimde yaşayıp çözmek daha iyi geliyor
Hayır bence söylememeli cunki asla bu konu bitmiyor silah olarak kuaniliyor
Bu tarz şeyleri paylaşamayacagım bir insanla ilişkiye başlamam
Rahatlıkla anlatırım.
Rahatlıkla derim. Utanılacak bir korkum yok
Eşime demekte sorun etmem sevdicekle bilemedim.
Anlatabilirdim ama bir süre sonra
Utanacaksam neden sevgiliniz?
Anlatırım ne var ki.
Korkum yok o yüzden bahsedecek de bişe yok
anlatmamayı tercih ederim
Rahatlıkla anlatırım.
Böyle şeylere takılmam.
Çekinmeden herkese anlatabilirim.
Anlatmamn
utanmazdım sanırım
Utanmam anlatırım
Anlatmam