Çok Süper bir soru sordun, vitrinde olmaya hak kazandın! 😊😊
Duygusal şiddet nasıl oluyor? Psikolojik ya da duygusal şiddet yaşadınız mı?
Çok Süper bir soru sordun, vitrinde olmaya hak kazandın! 😊😊

Kiminle mesajlaşıyorsun kısmı hariç hiç yaşamamışım, yaşatmamışım da. O da gayri ihtiyari sorulan bir soru. Hani yazışırken gülersin falan ya da kendini kaptırır ortamdan uzaklaşırsın ya öyle durumlarda. Her seferinde değil.
Ama şu sorulara bakınca KS'de bile yüzlerce sorunun kaynağı aslında. Demek ki ciddi anlamda bu şiddete maruz kalan genç-insan- var. Çok acı.
Görmezden gelinerek , yok sayılarak , hep kendi isteklerini dayatarak.. karşı tarafın duygularını yok sayarak.. seviyor gibi yaparak bunlar da duygusal şiddet işte
Küsme, yok sayma, manipülasyon, suçlama, birlikteyken ve ayrıldıktan sonra sizi ve ilişkinizi değersizleştirme, küçümseme, yansıtma, yalan söyleme, zaaflarınızı kullanma.. Bunlardan birini bile yaşıyorsanız psikolojik şiddettir. Buna izin vermek de özşiddet
Ailemle yaşadıgım her an bu evde
💛💜🤍💙🧡💚🖤❤️💗
@Henüzgençbirisi Kizlar tek çaremiz ekonomik özgürlügümüzü kazanmak veya düzenli meslek edinip kendimizi bu evden kurtarmak. Evlenip kurtulacaginizi mutlu olcagini sanmayin yagmurdan kaçarken doluya tutulmayin
Selamlar,
Bunun en büyük örneği kişileri manipüle etmekten geçiyor. Örnek verecek olursam birini çok seviyorsun. Oda bunun farkındadır ve bunu sonuna kadar sömürüp bu sevgini istismar ediyordur. Bundan büyük bir zevk duyuyordur. Seni psikolojik olarak yıpratmaktan zevk alıyordur. Bunula ilgili yine bir çok seçenek ve madde var tabi ki.
Cevap
19Cevap
Hayır yaşamadım.. zaten kimse yaşatamaz da. genelde sürekli baskı kurmak oluyor.
Aşırı kıskançlık, kontrolcülük, manipülasyon, kendini değersiz/beceriksiz hissettirme, aşağılama, sevgi ve ilgiden yoksun bırakma, sürekli olumsuz eleştiri, özgüveni kaybettirme... Bunlar psikolojik şiddet örnekleri. Daha çok narsisist kişilik bozukluğundan muzdarip bireyler yapar. Bazılarına evliyken maruz kaldım.
Off çok zor olmalı ama geçmiş en azından. 😔güzel tarif etmişsiniz her zamanki gibi teşekkür ederim
Ben teşekkür ederim. Güzel soru için.
Psikolojik şiddet, sonrasında duygusal travmaları getiriyor.
Belki yaşadığım için insani boyutların ötesinde kıskançlık ve kin gibi kişinin kendisine zararlı olan duygu durumlarından kaçıyorum.
Duygular kalsın elbette, insani olsun yeter.
Kadınların büyük bir bölümü tarafından bu şiddete maruz kalıyoruz. Ezilmiş ve ötekilenen erkek ırkına yapıaln son bulsun artık :p
Ahahhaa
Abartılı hesap sormalar bana uymaz mutsuz eder beni ama eşlerin birbirinin günlük rutini hakkında normal düzeyde bilgi sahibi olması bence gerekli
Sorun yok 😄
Maalesef durmayan bısı bıdılar, tahakküm çabaları, kesirleme (fraksiyonasyon) vb vb
Aşağılamak, baskı yapmak duygusal şiddettir. Evet, çok yaşadım.
Kendini mutlu hissetmek yerine sıkışmış hissediyosan duygusal şiddettir o ve ayrıl. İnsan sevdiğiyle özgür hisseder sıkışmış değil
Benim eski manita takıntılı, saplantılı, narsist özentisi, kendini insanlara mükemmel gösterip aslında olmayan biriydi. İki yıl boyunca daha ne kadar ileri gidebilir diye baktığım da aslında narsistden çok borderline olduğunu gördüm
👍
Fiziksel bedeni öldürür, başkasının elinden olur. Duygusal ruhu öldürür intihara kadar sürükler yine bir başkasının elinden olur.
Bu cidden sevgi degil ki sevgiyi psikolojik baskıyı ikisini birbirine karıştırıyorlar aman aman uzak durun 👀
Baskın karaktere maruz kalmak gibi biley heralde. dawranışlsrın sözlü olarsk bastırılması, kötü hissettirilmek.
Duygusal şiddet sevgi gösterirken tek taraflı sevmek. Psikolojik şiddet mobbing tarzı hepsini yasadim
Küfürlü veya hareketli söylemlerle karşı tarafın duygularını inciterek. Bence duygusal şiddet fiziksel şiddetten daha ağır
Haksız da olsa kendini bir şekilde haklı çıkartıp özür dileyen sen olursun, sana kendini sürekli suçlu hissettirir. Baskı yapar sürekli, bir yere gitme gelme gibi gibi.
Basina gelmeyen yoktur bence
evet yaşadım.. söylenen sözler bana kalsın
Sürekli Baskı yapmak
Diğer adı manipülasyon diyorum ben
Yaşadım, yaşattım.
mobbing
Yasadim babasini hemde
Ommamistir
Yaşamadım
Bknz. Gaslighting
Hqyirrrrr
Müsaade etmedim