Psikolojik şiddet; genellikle fiziksel şiddetten daha yaygındır ancak daha az bilinmekte ve daha az tepki gösterilmektedir. Bunun nedeni ise psikolojik şiddetin çok az fark ediliyor olması. Psikolojik şiddete maruz kalmış kişiler, psikolojik şiddete uğramamış kişilere göre bir başkasına psikolojik şiddet uygulamaya daha eğilimli oluyorlar. Tehdit, aşağılama, aşırı ve acımasızca eleştirme, manipülasyon, isim takma, emir verme, küfretme, alay etme, hakaret etme, duygusal olarak ihmal etme, küçümseme, pasif agresif davranışlar (küsmek, surat asmak, terk etmekle tehdit etmek…) sergilemek psikolojik şiddetin örneklerindendir. Yapılan çalışmalarda ülkemizde her iki kadından biri psikolojik şiddete maruz kalmaktadır.
Hiç psikolojik şiddete maruz kaldınız mı veya psikolojik şiddet uyguladınız mı?
Narsist bir arkadaşım vardı benden defalarca yararlanmaya çalıştı ama 2 mizde düşünmekten kafayı yemiştik, şu an inadına konuşuyorum reis muhteşem adam
Çok fazla psikolojik şiddete maruz kaldım Eğer psikolojim sağlam olmasaydı kafayı yerdim galiba. Karşımdakinin ne yapmaya çalıştığını anladığım İçin sözlerini bertaraf edebiliyordum.
Bak en çok ailede var benim anam bilmeden yapıo ama olay şu ki maniplasyon insana zarar vermedikçe şiddet değildir. Sadece insanın düşünce yapısını sözlerle değiştirme sanatıdır.(anamdada var ama şiddet değil hatta baya baksan anlayamazsın kötü niyette yok )
Eve kaldım hala da kalıyorum babamdan aşağışayan insanların yanında küçük düşürdüğü için özgüvensiz biri oldum bu da beş öfkenlendirdi sinir sahibi bir insana dönüştüm
Görüş almayan sorularda süper soru seçiliyor, süper soru seçilmesi için adminin beğenmesi yeterlidir, ama adminlerimiz süper soru olabilecek düzeyde görmemişler
Evet öyle, fenomenlerin fenomen oldukları konu kategorileri ile ilgili sordukları sorular otomatik süper soru seçilir ve anasayfada yer alır. Diğerleri için bir adminin soruyu beğenmesi gerekiyor