Kendisiyle nasıl konuşmam gerekiyor?

Çok yakın arkadaşım vardı. Bana hemcinsinden hoşlandığını söylediği zamanlarda bende kendimi yeni keşfetmeye başlıyordum. İnkar dönemime geldiği içinde kendisinden uzaklaşmak ve bu düşünceyi de kafamdan silip atmak istemiştim ve sebepsiz yere kendisinden rahatsız olduğumu belirtip uzaklaştırmıştım. Bu gerçekten büyük bir hataydı kabul ediyorum. Aradan biraz zaman geçtikten sonra bende hemcinslerime ilgi duydugumu kabullenmistim ve küs olduğum arkadaşımla tekrar konuşmaya başlamıştık. Çok düşündüm kendimi ona açmayı ama kişi kınadığı şeyin başrolü olurmuş ya işte birazda zamanında ona gösterdiğim ağır tepkiden dolayı anlatmaya cesaretim yoktu. Bir gün artık anlattım kendisine kendiside anlamış benim tavırlarımdan sadece emin olamıyormuş herneyse konuştuk biraz bana hemcinslerine karşı olan düşüncelerini benim tepkimden dolayı silip attığını söyledi ve küs olduğumuz zamanı takmadığını, benimde takmamam gerektiğini söyledi bu konuda nasıl konuşursa konuşsun soğuktu. Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum

Kendisiyle nasıl konuşmam gerekiyor?