İnsan mı aşk hamuruyla yoğruldu yoksa aşk mevlâ'nın diğer adı mı?

İnsan mı aşk hamuruyla yoğruldu yoksa aşk mevlâ'nın diğer adı mı?

Ahh.. Boynumu büktükçe özüm doğruldu. Acıda buldum ben bütün tadımı.
İnsan mı aşk hamuruyla yoğruldu. Yoksa aşk Mevla'nın diğer adımı.. Gerçekte ucu ve bucağı çok derin bir konu.
"Alemleri senin için yarattım" diyen yüce mevla... Sonsuz olan, sonlu insanı bir ayna kıldı kendine. Ve kutsadı aşk ile yarattığı her varlığı. "Gizli bir hazine idim, bilinmek istedim, âlemi yarattım" dedi. Leylasına aşık olan Mecnundan, sonsuz Leyla'sına ulaşmak isteyenler ise ancak dünyadan soyutlananlar idi. 🤌
Aşk var... Hep var... Her şekilde, her dozda. 🌸
Kendini yemek istiyorsun herhaldeee😂
😍🌸
Allah'ım nihayet anlatmak istediğimi anlatmadan anlayan bir insan! Kesinlikle aşk, Mevla'ya ait. Herkes gördüğü ufacık kıza, boyunu sevdiğine aşık oldum nidaları atarken gerçek aşkı bilen ve O'na ulaşmak için çabalayan insanlara selam olsun. Aşk zannedilen ama asla bulunamayan, yaratılmış en saf duygu bence.
Thank ⁁ou
aşk Mevlanın diğer adı fanilere hissettiğimiz aşk onun gölgesinde ilerliyor bence , ayrıca ben Dünyanın ve yeryüzünde ki güzel olan her bir yaratılmış şeyin ALLAH’ın Vedùd ismi ile yaratıldığına inanıyorum
Çok güzel 😻
Cevap
6Cevap
Aşkla yoğurmuş yaradan.
İnsan sevgi ve aşk ile var oluyor bence. ayni sevilmek değer görmek.. sevdiklerimizin olması.. ve tüm ömür bir kalbe ait olmak.. bunlar olmadığı zaman da insan kendini üzgün mutsuz hissediyor..
Yani insan doğduğu ilk andan itibaren sevgi ve güven duygusuyla hayata başlıyor. Anneye tutunuyor ve güveniyor, güvendiğini de seviyor. Aşk elbette insanın ruhunda var bu da bazen taşıyor. Kimisinde yaratıcıya karşı kimisinde ilgilendiği şeye karşı kimisinde de karşı cinse karşı :)
Ruhumuzda bile O'nu taşırken ne hamurumuzda yok diyebiliriz, ne Mevlâ aşk değil diyebiliriz. O'ndan gelip O'na varmak belki de sadece.
🌸
İkisi de aynı şey. Ne demiş mevlana, aşkların cümlesi baki olan Allaha'dır fakat kimi sanatı görür aşık olur, kimi sanatçıyı...
İlahi olanla başladı aşk.
Beşer elinde yitirdi değerini.
Ben adi topraktan yapılmışım ondan eminim 😂😂
Allah bana acır çarpmaz beni. Zaten olmamış bu çocuk der 😂
Bakmaz mı 🥹
Aklını alırım onun. Bıcır bıcır var ya offf 🫠
Nazar değer falan aman bak haklısın 😎
Aşkın varligina inanmıyorum
Aşk safsatadan ibaretti biz hamur sandık
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?