Artık neredeyse herkes aşktan yorulduğunu, çıkarları doğrultusunda birini bulursa şansını deneyeceğini söylemeye başladı. İnsanlar aşka olan inancını, aşkın sorumluluklarından dolayı mı kaybediyor, yoksa insanların aşk adı altında duygularla oynamasından dolayı mı kaybediyor?
Aşk mıdır insanı yoran, insan mıdır aşktan bunaltan?
Aşkın tanımı bile tanımlanamaz hale geldi. Herkes aşk doktoru olunca dinleyicilerinde aklı karıştı. Olmayan bir şeye aşk değil, olan bir şeye aşk bu diyebilecek kadar bir seviyeye indi.
İnsanlar aşkı, aşkın ne olduğunu bilmediğinden kaybediyor. Başkalarının akılları ve standardları ile başladıkları bir ilişkide beklentilerde tavan yapınca aşkı sürdüremeyince aşka suç atmaya başladılar ya da karşı cinse 😀
Hepsine noktası noktasına katılıyorum, özellikle "önce kendimiz" kısmı... herkes karşı tarafı suçluyor, daha ben "ilişkide ben hatalıydım" diyeni görmedim, ayrılanlardan ikisiyle de konuşsan haklı kendisi, sekmez 😅 hatasını göremeyen insan, kimseyle anlaşamaz.
Aşk bunaltsa da insan çeker, insan bunaltınca aşk susar. Hangisi ağır gelir onu ancak yürek bilir. Aslında taşıyamadığımız duygular yorar. Doğru yüreğe denk gelince ne aşk bunaltır, ne insan çünkü gerçek aşk insanı hafifletir. İnsanı yoran ne aşk ne de insandır beklentilerimizle gerçeklerin çarpışmasıdır.
Benim görüşümce, kimseye zarar vermiyorsa ve taraflar bilinçliyse, çoğu şey kişisel tercih meselesidir. Ancak birinin uygun değil demesi de kendi değerleri açısından saygı duyulması gereken bir görüştür.
İkisi de olabilir bence aşk bazen insanı yorabilir ama çoğu zaman insan kendi beklentileri korkuları ya da düşünceleriyle aşkı zorlaştırıp bunaltabiliyor
IMrLonely, sorunun içinde bayağı bir hayal kırıklığı hissediliyor, onu alıyorum 💔 İnsan aşkı yormaz aslında, beklenti, ego ve samimiyetsizlik yoruyor. Aşk emek ister, sorumluluk ister ama doğru insanla yük gibi değil, huzur gibi gelir. İnsanlar duygularla oynadıkça güven azalıyor, o zaman da herkes “çıkar” moduna giriyor 😌 Sence sen en son aşkta neye kırıldın, insana mı yoksa hayaline mi?
İnsanların aşk adı altında insanı elinde tutmaya çalışıp alışkanlıklarından sevdiği şeylerden giyiminden tarzından herşeyinden uzaklaştırmaya çalışması sınırına saygısızlık etmesi insanı yıpratır insanı olduğu gibi sevemeyen insanlar zarar verir aşktan erkek/kızdan soğutur insanı cinsiyet farketmeksizin🫠