Kendi gücünüzü kaybetmenize neden olan aşk tehlikeli bir duygu mu sizce, aşk için düşünceleriniz neler?

Kendi gücünüzü kaybetmenize neden olan aşk tehlikeli bir duygu mu sizce, aşk için düşünceleriniz neler?
Gerçek bir aşktan bahsediyorsak eğer gerçek aşkın tehlikesi yoktur. Aşk zannedilen hırs ve hevanın tehlikesi vardır.
Gerçek aşkı test etmek isteyen kızlar, sevgiline evlilikten önce cinsellik teklif etsinler. Eğer o erkeğin size karşı duyduğu gerçek aşksa sizi reddedecektir. Çünkü aşık, maşukuyla evlenmediği sürece onun bedenini kendine haram kılar. Ona dokunmayı kendi açısından bir insanlık suçu sayar adeta.
Gerçek aşk masumdur, gerçek aşık mazlumdur. Gerçek aşık, maşuğunu ulaşması gereken bir hedef olarak görmez. Onu sesindeki musikiyle, özleri köz eden sözleriyle, yüzündeki cihanı titreten aurayla, yemyeşil gözlerinden taşıp adeta tüm kâinata yayılan yüksek enerjiyle teşhis etmenin mutluluğunu yaşamaktır tek gayesi.
Gerçek aşığın serüveni uzun yollardan geçip uzun yıllara yayılan bir hikayedir. Gerçek aşığın derdi hırs ya da kaybetmişlik değildir. Ona ulaşamadığı için üzülür. Lakin ulaşabilseydi bu sefer de onu kaybetmekten korkacaktı, belki de kaybedecekti.
İnsan bazen en kırıcı, en yıkıcı sözleri en sevdiğine söyler. Bundan muradı şudur. Onu ne kadar seviyorsa aynı ölçüde bir nefret histerisi geliştirerek onu unutmak... İşte aşkın en büyük gafleti, dalaleti ve cehaleti budur. Halbuki nefret de en az sevgi kadar güçlü, bazen de sevgiyi pekiştiren bir duygudur.
Aynı hatayı defalarca yapar ama ne kadar uzaklaşırsa uzaklaşsın bir de bakar ki ne görsün. Kendisini yine onun yanı başında, yine onun gölgesinde, yine onun yörüngesinde bulmuştur.
Aşk benim için tehlike arz etmez. Tamam aklım başımda değil belki ama deli değilim diyor. En tehlikeli duygu bencilliktir diye düşünüyorum. Buda zaten aşkı katleder. Görünen o ki her şey insan odaklı, insan üzerinden gelişiyor. Aşkın bir kabahati yok bozuk insan faktörü var. Çıkarcı menfaatçi bencil narsist kendinden başka hiçbir şeyi düşünmeyen insanları kullanmaya çalışan insanlar katlediyor güzel olan ne varsa. Bide kıskançlık var ama haset olanı, çekememezlik. Kibir var, onu es geçemeyiz. Bencillik. Kimse ben kimim demiyor, benim diyor. İyi de sen kimsin, bunu kendin bile bilmiyorsun. Demem o ki duyguların kabahati yok, suistimal eden onu kullanan insanlar var, en tehlikeli olan onlar.
Tutkuyla, sadakatle ve bu güne kadar belki de hiç yaşamadığın kadar aitlik duygusuyla bağlanmana rağmen sana asla meyletmeyen ve hiçbir suçun olmadığı halde sana asla ama asla şans vermeyen, tanımaya dahi çalışmayan, "duygularına sadece değer veriyorum." deyip asla devamını getirmeyen kişiye aşık olmak ebediyete kadar büyük bir ızdıraba ve karşılık alamayan o masum aşık kişi için mental, duygusal, ruhsal ve psikolojik tehlikeye sebep olur.
Her şeye "sadece" mantığımızla bir yorum getirip vicdanımıza ve hayatın bize getirebileceği sürprizlere kendimizi kapatmak kadar acınası bir durum olamaz.
Adam bildiğin deli deli bir övüyor bir gömüyor.. git sen şans ver 😃
Benim sevgilim var, sen ne boş boş sallıyorsun! Kimse boşuna deli olmaz. Bunu da böyle bil!
Herkes kendini görürmüş karşıdakinde. okeey?
Sen onun yan hesabı mısın neden onun yerine sen tutuşuyorsun bu kadar 😏
Aynen canım yan hesabıyım. Bilmem kaç tane kız üyeye de kendimi "Merve" diye tanıttım arkadaşlık kurdum tamam mı güzelim sen haklısın :))))
E niye bu kadar dert oldu sana hani sanane yani dimi 😃
Neyi dert edip etmeyeceğime ben karar vereyim değil mi "özgürlük yanlısı" Ece Hanım.
Sen niye üzerine alınıyorsun ki. O da senin problemin. Kimse bana hadsiz diyemez ne reelde ne de bu sitede.
Duygularına sadece değer veriyorum diye bir cümle kullandın diye olabilir mi 😄
Yazı dilin bile aynı... şimdi bir ses at desem ataman... neyse 😏
Ver hesabını ekliyim atıyım ses kaydı. O zaman da böyle boş yapabilecek misin bakalım. Bir de yazı dili aynı diyorsun ya 😂😂 Çok mu zekisin çenn hıı?
Evet hep başıma bela bu zekam 😂 yok tatlım kalsın vereceğim son insan bile olamazsın
Kendine başka dert bul beni takma kafana 😘
Adam bana hakaret ediyor sende gelmiş beni yargiliyorsun... Neden çünkü o sensin 😂 sanki burdan ses atılmıyor du 🥺
Tamam tatlım sesinde çok ciciymiş , iyi akşamlar
Cevap
36Cevap
Aşk tehlikeli bir duygudur çünkü insan aşık olunca en önemli şeyi kendini unutuyor
İyi hoş her şey güzelde sonrası can yakıcı
Aşk tehlikeli değil ama karmaşık bir duygu. Biraz ucu açık bir kavram. Aşk insanı katilde edebilir. Dünyanın en huzurlu insanı da yapabilir. Ayaklarını yerden de kesebilir. Seni o yerin dibine de sokabilir.
Duygularını yönetemeyen, ipleri elinden kaçıran bir kişilik için evet en tehlikeli duygudur aşk.
Ama duygularını yöneten biri için tehlikesi yoktur.
Duygu kişiyi değil, kişi duyguyu yönetir kısacası.
Aşık olunca bu mümkün mü, duyguları yönetebilen kişi mantığını kullanabiliyor demektir aşkın olduğu yerde mantık kalabilir mi ki... Tek tesellim bu yıkma lütfen 🥲
Mümkün.
sağlıklı psikolojisi olan biri çok rahat yönetir duygularını.
Aşık olur sever ama ayrılması gerektiğinde ayrılır.
Ayrılık acısı kısa sürer, çabuk adapte olur, kolay kabullenir.
Aşık olduğunda herşeyi gözden çıkaran, kendine ve karşısındakine saygısızlık yapan birinin verdiği kararlar ne kadar sağlıklı olabilir ki...
Allah sağlıklı psikolojiye sahip olanlarla karşılaştırsın bizi 😀
Amin
butun duygularin icinde en masumu askdir:)
ama normal sartlar altinda :)
yasanilan iliski carpiktir aldatilan 3. kisiler vardir sozler verilip beklentiler olusmaz :)
iste o zaman mevzu askdan cikip seri katil filmlerine konu olabilir ama iste o da askin agresifligi degir hirsin gucudur :)
Aşk insanı savunmasız bir hale getiriyor herşeyden mahrum bırakıyor adeta en sevdiğim dostumun dediği gibi kalbi duyguları nadasa bırakmak en güzeli ✌️
İçimiz de ki eksikliği gidermek için aşk adı altında bir şeyler yaşıyoruz. Oysa ki eksik yanlarımızı hep başkasıyla tamamlama derdindeyiz. Bunun adı da aşk. Çok tehlikli ama aşk değil , kişi tehlikelidir.
İki kişi arasında geçen her şey (saplantı veya tutku) iyi ya da kötü hepsinin adıdır aşk.
Neyse siz aşık olun. Bana beni anlayacak insan lazım 😊
Aşk tehlikeli bir duygudur… insanım gözünü kör eder aptallaştırır, mantıklı davranmasına engel olur. Aşk asla yapmam dediğin şeyleri yaptırır, aşk gözünün önüne perde indirir. Terk edilincide aşk acısı insanı çürütür, depresyonda sürükler… aşk tehlikeli bir duygu olmasa gençler bu kadar acı çekmezdi..
aşk çok tehlikeli bir duygu aslında kendinizi ehlileştirmezseniz
aşık insan her şey yapabilir yapmam dediği çoğu şeyi kabul etmem dediği çoğu şeyi imkansız asla dediği çoğu şeyi
@PeLush_BheBek şunu etiketlesene..
Kız PeLush_BheBek biraz orjinal olsana bu ne hal jfjsjk
@pelush_bhebek kim bu 🙄
Ne bilim gelmiş sorumda ahkam kesmiş bana şu taklit haliyle bir de 😂
taklitler aslını yaşatır bebeğim salla 😂
Öyle yapıyorum zaten , çevremiz delilerle dolu bu sitede sorunlu çok Allah yardımcıları olsun
Amin gerçekten
Aşkım ben aşıkken tam bir moron oluyorum. Karşı taraf cinsellik dışında ne istiyorsa yapıyorum. Üzülmesin diye hep. Değmeyecek insanlara yapmış olmam üzüyor...
Kalbimiz pırıl pırıl aşkım ondan hep, diğerleri gibi kötü değiliz şükür olsun. İyi kalmayı başarabilmek herkesin harcı değildir
❤️🙏
💜
gerçek aşk tehlikeli olmaz sana huzur verir sevdiğine aşk verir topluma güzellikler verir baldız
ama insanlar tehlike heycan helemkızlar Bihter olmak istiyor….
halbuki bilseler gerçek efendi erkekler daha heycan verici ….
Bir çok duygunun temelini oluşturduğu kesin ama hiç masum değil.
Bak ya sen delirdin la iyice 😂
Ben doğduğumdan beri aşkın masum olmadığını savunuyorum bro.
Tertemiz sevmek varken aşk nedir lan 🤔
Kim la ben mi djsj
Aşk; Kendini tanıma, keşfetme. Kim olduğunu görme duygudur. Bu yüzden insanların kendisiyle yüzleşmesi gerekiyor. Aşk size kim olduğunuzu gösterir.
Yani şöyle söyleyim. Kimisi toksik zehirli sever. Kimisi güzel sever. Aşk size kendinizi hakikatı gösterir.
Aşk var mı bilmiyorum ama insanı karşı cinse karşı zayıflatan bir duygu olsa gerek. Doğru düşünmesini engelleyen, gerçekleri görmemesine neden olan bir durum.
elbette değil.. insanlar birşeyi istediğinde bunu aşk sanır.. ve bu duygunun çok ağır yoğun yaşarlar.. Ama acının ne olduğunu bilmiyorlar Dünyada acıdan daha büyük bir duygu yokturr
Kontrolu kaybedersen gecmiş olsun.
Aşk dünyadaki en tehlikeli duygunuz olmuştur.
Evet kontrolü yanlış kişide kaybedersen tam bir felakete dönüşüyor
Aşk ne zaman doğru kişiyi seçmiş ki?
Aşk güzel şey ama tadında kalırsa
Çünkü ateşi bittiğinde ya dert olur ya sorun ya yara bırakır
Babam annemi seçti işte doğru kişiyi yani
Baban ve Annen gibi modellerden artık kalmadı Günümüz ilişkileri maddiyat ve ilgi ile alakalı Kimse sahip oldugu ile mutlu degil
Eskiden insanlar bir camasır makinası ile mutlu oluyordu Şimdi dünyaları o eve koysan bir sorun bir eksiklik görüyor
Mutluluk bir insanın içindekini görebilmekte
Bi yerde görmüştüm
İşsiz bir adama adam kızını vermişti
Adama sormuşlar dı niye verdin diye? Adam işi yok ama kimse sorduysam saygılı yardım sever alkolu sigarası hiç bir kötü huyu yok kızımı seviyor işini gerekirse benim yanımda bulur ama insanlığını bulamadıysa zengin olsa ne olur demiş Yani olay insan olanı bulabilmekte
Aynı benim babamın düşüncesi 😌
Ne guzelmiş Babana damat olan şanslı 😉
Peki ya sen? Bulamadın mı? Koskoca bir dünya var Güzel bi kızsın işin var Sen kendine soruyormusun? Yani ne istedigin konusunda bir cevabın bir sorun var mı?
Yorucu bir ilişkiden yeni çıktım , teklifler var evlilik teklifi de dahil benim acele edeceğim konular değil bunlar. Önce kalbime sonra huyuma suyuma denk gelirse biri bakarız o zaman
Hımm O zaman bi süre kendine dinle☺️ Kendine zaman ayır😉Evlilik zor meslek Büyük bi piyango sabır işi Huy suy diyosun demek😅Aslında çok zor bi şart şurt yok gibi görünüyosun ama guzel ve sarısın bide akrep kadını isen içinden ne çıkacagı belli olmaz Kinder süpriz diyeyim 😊
Takipten çıkmıssın dayıldım😢
Kendine iyi bak ☺️
Sıfırladım takibi kafam attı biraz😅
Sende kendine iyi bak, sesine de iyi bak🎶")
Kafa attıysa sıkıntı yok😃Olur öyle arada
Dhenk you☺️Canlı canlı söyliycem kafanı şişirecem İzmire gelicem haberin olsun😅
Mekana mi çıkacaksın yoksa 😃 ne zaman geliyorsun ben şu an Stuttgartayim yazın geliyorum İzmir'e
Yok canım nerde 😃 O kadar daha gitmedi Amatör sadece😉Almanyaya işin için gittigini hatırlıyorum ama sadece yazın geldigini bilmiyordum Napalım kader kısmet İstanbula gelirsen artık 😌
https://voca.ro/1gSSGsGGuoc5
Reçeteye Bi Doktor Şarkısı yazıp yolluyorum İyi geceler 👋
Muhteşemm😍 ağzına sağlık, iyi geceler 🙏
☺️🤭
çok tehlikeli
birine her yaranı gösterip, ona dolu bir silah vermiş oluyorsun ve seni vurmamasını bekliyorsun. Rus ruleti bildiğin.
Çok güzel bir soru bence evet doğru anlaşılmayıp yaşanmadığı takdirde bir silah haline gelebiliyor insan
Tehlikeli olduğu doğrudur, çünkü insanın aklı başından gidiyor, mal gibi oluyor ama en tehlikelisi midir bilemiyorum 🤔
Aşk inanmadığım bir olay. Bu sebepler zerre tehlike olusturmuyor benim icin. Aliskanliklar bana gore daha baskın.
Düşünmek gerekiyor bu güzel sorunuz icin tabi, soru burada kalsin gelip cevap yazcagim.
Cevap veriyorum evet olabilir, aşk adama istemedikerini yaptirir.
Yaşamadım inanmıyorum varsada tecrübe etmek istiyorum
Aşkın kattığı duygulara bağlı olarak değişir
Aşk'ın suçu yok.
Hastalıklı ve tutarsız bünyelere yasaklansa yeter.
Ne olursa olsun, Ask'i tehlike kelimesi ile bir tutmam.. herseyin baslangici asktir.
İyi hoş ama sonrası sarsıcı oluyor yıkıcı oluyor dahi bu herkes için geçerli değildir.
Tehlikeli mi bilmiyorum ama diğer duygulardan güçlü bence
Evet, en güçlü insanı bile yerle bir edebilir. Acısı birini kaybetmenin acısıyla aynı
Aşk sanıldığı kadar masum ve güzel bir şey değildir.
Maalesef öyle, insanı göz göre göre bitiren bir duygu.
Hiçbir duygu kin ve nefret duygusundan daha tehlikeli olamaz yanına bile yaklaşamaz heleki bu aşk gibi safsatadan ibaret olan bir şeyse
Hayır bence alakası bile olamaz.
Kesinlikle öyle
Çünkü mantığın azalıyor. Ödünler veriyorsun. Yoğun olan her şey her duygu zararlı.
Akılsız bir aptala çeviriyor insanı
Evet çünkü güvenmek istiyorsun. Ama sözlere güven olmaz davranışlara bakıcaksın. Ben geç fark ettim şahsen 🥲
"sözlere güven olmaz davranışlara bakıcaksın"
Ahhhh ah ben biliyordum ama aptala dönünce unutuyorsun işte
Çok haklısın unutmak da değil yakıştıramamak karşındakine.
Doğru yakıştıramıyorsun toz konduramiyorsun
Aşk değilde takıntı olunca sıkıntı örnek vatan şaşmaz olayı misal
Çok tehlikeli. Aptallık tehlikeli değil midir?
Hemde nasıl tehlike
En savunmasız anımız şüphesiz ki size en çok zarar verebilecek kişi aşık olduğunuz kişidir intihar riski çok yüksek
Eğer silahsız ve savunmasızsanız kaybetmek kaçınılmaz olan savaş, aşk.
Bence tehlikeli. izlediğim bir videoda öğrendiğime göre aşk bir hipnoz imiş
Lan ban bak. Gir bu hesabına yaz bana. Ufak bir sohbet edek. En azından annenin durumunu öğreneyim silip gidecem dönmemek üzere. Senin bu yansımalardan kusmak geldi içimden yeter 😂
Yanlış kişiye yonelikse evet. İnsanı delirtebilir
hem en güzeli hem de en öldürücüsü
Evet tehlikeli
Şarap kafası geldimi dünyayı göremiyosun
Aşk herşeyden tehlikeli
Aşk insanın en gafil olduğu zamanlardan biridir.
Evet. Acısı insanı yıkıyor.
Aşk ne ya
Bir pizza çeşidi
Kesinlikle
Ben aşka inanmıyorum
öyle zaten
Aynen
Korkma gel konuscaz sever fakelerini
Olur
Kesinlikle..
aşka inanmam
Olabilir