Aşkı kirleten libidolar olmasaydı, bambaşka tadı var aslında. Vedaları tercih edemeyecek kadar yürek yanar kavrulur oysa. Unutmak sevdaya dahil değil aşkta. 3-5 kere değil aşık olmak, gerçek aşk bir defa yaşanır / yaşanmalı da.
Aşkın "uzaktan güzel, yakından tehlikeli" olup olmadığı, aslında büyük ölçüde kişisel deneyimlere ve ilişkiye dair beklentilere bağlı. Aşk, uzaktan bakıldığında, her şeyin mükemmel ve büyülü göründüğü bir duygu olabilir. İnsanlar, aşkla ilgili hayaller kurar, sevgililerine dair romantik düşüncelerle dolup taşarlar. Bu bakış açısı, genellikle mesafelerin ve zamanın oluşturduğu bir idealize edilmiş aşkla ilişkilidir. Bu durumda, uzak mesafe ilişkileri de bu romantik hayalin bir parçası olabilir.
Ancak, aşkı yakından yaşamak, çok daha gerçekçi bir deneyimdir. İnsanlar birbirlerini her yönüyle tanıdıkça, eksiklikler, zorluklar ve bazen hayal kırıklıklarıyla yüzleşirler. Mesafelerin kalkmasıyla, bazen ilişki daha karmaşık hale gelebilir. Birlikte vakit geçirmek, kişisel sınırlar, alışkanlıklar ve duygusal ihtiyaçlar konusunda daha fazla farkındalık yaratabilir. Bu nedenle, aşkı yakından yaşamak, her zaman bu idealize edilen duygunun dışına çıkmak anlamına gelebilir.
Yani, aşk hem uzaktan hem de yakından güzeldir, ancak her ikisi de farklı zorluklar ve güzellikler taşır. Aşkı gerçek anlamda anlamak ve derinleştirmek, bazen daha çok emek ve iletişim gerektirebilir.
Aşk uzaktan güzel, yakından tehlikeli ifadesi, aşkın karmaşık ve çelişkili doğasını yansıtan yaygın bir düşüncedir. Bu ifade, aşkın idealize edilmiş bir hayal mi yoksa gerçek hayatta karşılaşılan zorluklarla dolu bir deneyim mi olduğu sorusunu gündeme getirir. Uzaktan aşk, hayallerle ve beklentilerle dolu bir senaryo yaratma fırsatı sunar. Kişi, sevdiği kişiyi mükemmel bir varlık olarak hayal edebilir ve ilişkinin kusursuz olacağına inanabilir. Uzaklık, özlem ve tutku duygularını artırabilir. Birlikte geçirilen anların değeri daha iyi anlaşılır ve ayrılık, ilişkinin daha da güçlenmesine yol açabilir. Romantizm: Uzaktan aşk, mektuplar, telefon görüşmeleri ve sanal iletişim gibi romantik unsurlarla dolu olabilir. Bu unsurlar, ilişkinin daha da özel ve anlamlı hale gelmesini sağlayabilir.
Alttaki için söylüyorum eğilimli değilim bağlandığımda kopmam çok zor oluyor, ve hâlâ arada azıcık samimiyet varsa ve kötü bir şekilde ayrılmamışsa karşılaşırlar
Öyle bir şey yok bence. Benim veda etmediğim ama yakınlaşmak da istemediğim insanlar çok.. benden vazgecenden ben de vazgeçerim. Yıllar önce eski sevgilim beni aldattı, ayrıldım tabi, savaşmadan vazgeçiyorsun dedi, komik ya 😂 dedim esas sen vazgecmissin benden zaten.. geçen de Instagram'da eklemiş, sildim tabi isteği. 20 yaşındaydım tanıştığımızda hala beni arar tabi ama bulamaz 😄
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
veda etmedende ayrilsan evet karsilasirsin ama bir bakmissin o evlenmis sende yapa yalniz onu izlersin :(