1. Kadınla 10 sene kadar sevgili kalmışlar. İyi anlaşırlarmış, kadın da sakin ve alttan alan biriymiş, üstelik adam kadını pek fazla bunaltmazmış ve pek tartışma çıkmazmış. Hatta beraber para bile kazanıyorlarmış. Evlenmeyi düşünmüşler. Kadının hayat kalitesini etkileyen bir hastalığı varmış ve kadın ayrılmış. Kadın bazen hastaneye gittiğinde ya da iş için şehir dışına falan çıktığında adam evde birkaç gün kafa dinlediği için kendini daha iyi hissediyormuş. Kadın hastalandığı dönemlerde kendisi ayrılmış, adam bir süre sinirlenmiş ama çok kafaya takmamış ve uzun sürmeden unutmuş.
2. Kadınla ise birkaç ay beraber olmuş. Bazı konularda anlaşamazlarmış. Çok büyük tartışmalar yaşamışlar. Onun için her tartışmada, kadın her ayrılmak istediği zaman ya da onu bir daha göremeyeceğini düşündüğü her an dakikalarca ağlarmış. Onun yüzünden başı belaya girmiş ama yine de onunla evlenmek ve ömür boyu beraber yaşamak istemiş. Gün boyu kadından mesaj ya da arama bekliyormuş. Kadın onu aramadığı ya da bir süre yazmadığı zamanlar çok tedirgin oluyormuş hatta uyuyamıyormuş. Kadının çalışmasını ve herhangi bir erkekle normal iletişim kurmasını bile istemeyecek kadar kıskanıyormuş ve kaybetmekten korkuyormuş.
Sizce hangisine hissettiği duygu aşk?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
İkincisine şu anda aşık gibi, ama birinicisine 9-10 sene önce nasıl bağlanmaya başladı aşkla vurulumuş olabilir onu bilemiyoruz
Aşık olmadan başlayan bir ilişkiymiş ama sonrasında alışmış.
Şahsen aşkın ilk anda iliski başlamadan önce olduğuna inanıyorum, sevgi zamanla tanıdıkca olabilir de
Ben de öyle düşünüyorum. İlk kadına hoşlantıyla ve anlaşmayla bir ilişkiye başlamış, diğer kadına şiddetli duygularla ve güçlü bir çekimle.
İkinci kadına bu kadar bağlanma sebebi, kaybetme korkusu, ona hoşlantısı ve beğenisi yanında birinci kadından dolayı bıraktığı ayrılık travmasının da etkisi olabilir diye düşünüyorum.
Travma yaşayacak kadar üzülmemiş. Kısa sürede unutmuş. Ve herkes ayrılık yaşıyor ve bir zaman sonra herkes yeni bir sevgili buluyor. herkes böyle mi davranıyor yeni sevgilisine? Her şeye travma deme saçmalığı..
Aynen herkes saçmalıyor zaten, ama şurda haklılar insanlar bence, adam 10 yıldır birlikte olduğu kişiden hastalık sebebi ile ayrılıyorsa acı, pişmanlık, boşluk vs. derinden etkileyici bir duygu yaşamaması mümkün değil, tabi bana göre. Bunu belli etmek ya da herkese açıklamak gibi bir yapısı olmayabilir zorunluluğu da yok. Ayrılık acısı yoksa bu duyguları yaşamamışsa ikinci kadına da aşkla duyguyla bağlanmamış olabilir öyle davranıyordur sadece belki. Evet herkes ayrılık yaşayabilir, yeni biriyle tanışabilir, biz sizin anlattıklarınıza göre yazdıklarınıza göre ihtimal düşünüyoruz, defalarca büyük tartışmalar, kaybetme korkusu yaşayan biri aşk yanında yeniden bir ayrılıktan boşluktan korkuyor olabilir diye bir ihtimal de olabilir diye yorum yapıyoruz. Yoksa ikincisine aşk, duygu besliyor dedik ama beraberinde eski yaşadıklarının etkisi de olabilir diye de bir de düşünmek lazım dedik.
Sorun şu ki, sadece ayrılık konusunda değil o kadının onu sevip sevmediğini bile aşırı derecede kafaya takması ve ona karşı duygusal olarak her duyguyu uçlarda hissetmesi. Ona karşı çabuk üzülmek ya da çabuk kırılmak gibi. Ve 1. kadından ayrıldıktan sonra üzülmüş ama ağlayacak kadar büyük bir üzüntü yaşamamış. Ve zor dönemler yaşamış çünkü beraber yaşadıkları evi satıp yeni bir ev arayışına falan girmiş. Ve bir erkeğin hayatı boyunca ortalama 10 kere ilişkisi olsa ve hepsinden ayrılsa bile yalnızca belki 1 ya da 2'si için çok üzülür ve derinden sarsılır. Herkes ayrılıyor, evli insanlar boşanıyor ama kimse travma gibi büyük bir üzüntü yaşamıyor. Sonradan birine çok aşık olduklarında ise o eski ilişkileri akıllarına bile gelmiyor.
Üstelik genelde kızların (1. Bahsedilen ilişki de dahil) kendisi için ağladığı birisi.
Haklısınız 👍 duygular yalan söylemez
İkisinden de duygu hissetmiş ama aşk daha farklı bir şey
Nasıl bir şey aşk
Başka bir şey
Ney işte nesi başka