Eski bir arkadaşım tarafından kandırıldım, söylediği her şey yalanmış, bir insan neden böyle yapar? Bu öfkeyle nasıl başedebilirim?

(29 yaşında) Uzun bir süre telefonla görüştük daha önceden birbirimizi tanıyoruz zaten. İzin alamadığı için ve Benim iznim olduğu için kararlaştırdık ve onun yanına gittim.
Telefonda konuştuğumuz süre boyunca bana hayatında hiç kimsenin olmadığını kafasında hiç kimseye aşık olmadığını sadece benimle tanışmak bir yola girmek istediğini söyledi ve ben de kendisine açık açık oraya geldiğimde aramızda ufak bir hoşlantı olmasa hemen birbirimize söylememiz gerektiğini dile getirdim sonuçta ben de bilmiyordum ondan hoşlanıp hoşlanmadığını tamamiyle. Herneyse ben gittim oraya iki gün çok güzel geçti kendisi benden hoşlandığını söyledi daha sonra birden durup durmadan sabahın köründe bana başkasına aşık olduğunu söyledi eski sevgilisini unutamadığını ve eski sevgilisini anlatmaya başladı tabi ben de sinirlendim bağırdım, sana defalarca sordum hayatında kafamda hiç kimsenin olmadığını dile getirdiğini söylemiştin bana dedim. sonra tekrardan yanıma geldi özür diledi Bazen arada geliyor dedi yoksa ben senle tanışmak istiyorum lütfen beni anla bana saygı duyuyor yani kısacası manipüle etti ben de o anki kafayla inandım ona, sonra uzaktan bir tanıdığın arkadaşıyla yemek yemeye gittik sosyal medyaya bir şey paylaşacaktı çok tuhafıma gitti gönderme yapıyordu ve bunu tek ben değil kendi arkadaşı da eski sevgilisine gönderme mi yapıyorsun diye bir söylemde bulundu. Yani şu an burada her şeyi anlatamıyorum ama kısacası eski sevgilisine sürekli gönderme yapıyordu sosyal medyada ben de hemen terk ettim orayı. Terk etmeden önce kendisine bana neden bunu yaptığını sordum sürekli saçma sapan şeyler söylemeye başladı yok işte sen her şeyi yanlış anlıyorsun biz birbirimizi tanımaya geldik dedim ki ona biz birbirimizi tanımaya gelmedik geldiğimden beri bana kız arkadaşını anlattın sonra bana dediki; ben seni yakın gördüğüm için sana anlatmak istedim. bana telefon açık açık söyleseydin eski sevgilimi unutamadım diye ben zaten buraya gelmezdim dedim yani bilmiyorum arkadaşlar şu an konuşamıyorum derdimi kimseye anlatamıyorum çok zor durumdayım lütfen dalga geçmeyin çünkü hayatımda ilk kez bu kadar büyük kandırıldım. Nasıl böyle bir şey yapar anlam veremiyorum. Kafasında birisi varken neden benim duygularımla oynamaya kalkışıyorsun ki bununla nasıl baş edebilirim nasıl inandım nasıl kandım kendime bunu yediremiyorum ya

Eski bir arkadaşım tarafından kandırıldım, söylediği her şey yalanmış, bir insan neden böyle yapar? Bu öfkeyle nasıl başedebilirim?