Merhabalar. Öncelikle yargılama yapmanız için değil sadece akıl almaya ihtiyacım olduğu için yazıyorum. 2018 de tanıştığım ve 2023 e kadar ne olduğumuz belli olmadan (aramızdaki ilişkinin adı konmadan) 5 senede sayılı kez buluştuğum ama küçük yaşta tanıştığım ve ilk heyecanım olduğu için bir süre sonra toksikliğini kabul etmek zorunda kaldığım bir ilişkim vardı. Bana asla saygısı yoktu istediği gibi davranırdı. Onunla 18 yaşında tanıştım ve normalde çok içine kapanık biriyimdir hayatıma kolay kolay kimseyi de almam. O da ilk heyecanım olduğu için beni her geçen gün manuple ederek özgüvenimin zedelenmesine ve aynaya dahi bakamayacak kadar kendimi beğenmememe neden olmuştu. Bir yandan 5 sene ortada emek var belki olgunlaşır kafasıyla bırakamıyorum. Gece gündüz telefonda konuşurduk çünkü. Özellikle pandemide psikolojik olarak çok etkilendiği için sabahlara kadar konuşurduk. Aşırı mutsuzdum ve hiçbir şekilde bana iyi gelmiyordu. Sonra bir mağazada işe girdim. Müdürümle başta atışıp tartışsak da sonrasında aramızda inanılmaz bir bağ oluştu. İlk defa biri bana ben olduğum için değer vermişti. Benim fikrimi merak ediyordu beni arayıp soruyordu güzel cümleler kuruyordu. Aramızdaki samimiyet ve bağ arttıkça bana içinde bulunduğum durumdan çıkabilecek cesaret geldi. Bir anda çıkarttım kendimi bu karışıklıktan. Hayır demeyi öğrendim değer görmediğim yeri terk etme cesaretini edindim. Ama bu sefer de müdürüme aşık olmuştum. Kendisiyle aramda 10 yaş var ve henüz evli değildi. Ben kendimi iyileştirdim ve her anlamda bambaşka biri oldum. Bu sürecimde her daim katkısı oldu. Asla müdür personel ilişkimiz yoktu çok daha kuvvetli bir bağ vardı. Bir süre sonra evlendi... onun zoruyla düğününe de gittim ama inanılmaz üzgündüm. Aradan birkaç ay geçti işten ayrıldı ve yerine ben müdür oldum. Şu an başka bir firmada çalışıyor ve ben her boşlukta bahane bulup yanına gidiyorum. Bir yandan onu geride bırakmam gerektiğini biliyorum ama kiminle konuşsam kiminle tanışsam kafam istemsizce her tanıştığımı onunla kıyslıyor. Bir yandan tanıştığım kişiler bir yandan o ve bir yandan da eski heyecanımı özlediğimden hayatımı zindan eden kişiyi merak edişim. Arkamdan acı çekmesini isteyişim beni istemsizce meraklandırıyor ona karşı. Karmakarışığım hayatımdaki boşlukları görmezden gelip oralara insanları tıkıştırıyorum. Sırf ona acı çekmeyeyim diye kafamı başka şeylere odaklıyorum. Adam 1.5 yıldır evli ve ben 1.5 yıldır kafamda onunla yaşıyorum. Okuyabilene şimdiden teşekkürler 🙏
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
nolursa olsun bu yaptigin saygisizlik savunulacak bir tarafin yok akil vermek isterdim ama cok kotu bir konumdasin akil dahi veremicem, evli bir insana nasi takinti yapabilirsin cok asagilik bir durum bu
Ben ona aşıkken evli değildi. 2 yıl sonunda evlendi ben evli adama karşı his beslemedim. Öyle yasak aşk gibi bir durum da yok ortada. Ben her şeyi içimde yaşadım yaşıyorum. Ona gram belli etmedim bu durumları. Yargılama yapmadan önce anlamanı beklerim hemcinsimsin. 5 sene boyunca psikolojik şiddete maruz kaldım tacize kadar uzanan boyutları var bunları yeni yeni anlıyorum o derece kötü bir durumdaydım. Beni o çıkardı bu durumdan. Ağaç olsa bir şeyler hissetmeden duramazdı.
Hayatın çok ilginçmiş, seni reelde canlı canlı süzerek izlemek dinlemek isterim, böyle konuş anlat ya kafamı şişir, ☺️
Hayatındaki takıntılı ve sorunlu iliskilri bı kenara koyup b lkide artık güzel şeyler yaşamayı onların hissettirdiklerini yaşamayı denemelisin
Çok zor toparladım kendimi. Burada çok detaylandırmıyorum ama 5 sene boyunca yaşadığım değersizlik çok ağur ve travmatikti. O zamanlar sevgi böyle bir şey diyip katlanıyordum. Tacize kadar olan durumlar var. "Sana istediğim zaman dokunurum" der ve beni ayıplardı hep. Biraz küçüklük biraz saflık ve hayatıma almaya çalıştığım ilk kişi olması nedenli birçok şeye sustum. Zaten çok zor kurtuldum kendisinden. Onun sayesinde kurtuldum. Önüne bakabilecek olsam her şey düzelecek ama kafam ister istemez herkesle müdürümü kıyaslıyor.
Bu kıyaslamaya neden girdiğini hiç sorguladinmi
Evet. Onunla olamayacağımı biliyorum ama ona benzeyen biriyle olabilme imkanını arıyor beynim. Bunu çok sordum ve aldığım en net cevap bu. Bu haksızlığı kimseye yapmamak için işi ciddi boyutlara getiremiyorum. Ondan kurtulmam lazım ama ya tamamen kaybedersem düşüncesi var bu sefer. Her şeyden önce ona olan hislerimi bitirmem lazım ama bunu nasıl yapacağımı hiç bilmiyorum. Bana biraz kötülük etmiş olsaydı keşke.
Gerçekten kurtulmak istermiydin
Gerçeği söylersem tabiki ondan kurtulmak istemiyorum. Mecburiyetim ve imkansızlığı beni öyle bir sıkıştırıyor ki. Hem olsun hem olmasın girdabındayım. O olmuyosa ona benzeyen birisi olsun diye bir düşünce olmamalı kimse hak etmiyor böyle bir şeyi. Sen olsan ne yapardın empat biri izlenimi verdiğin için fikrini merak ediyorum?
Ben oldukça net biriyim böyle ikilemler yaşamam ama senin hataların nerde ne yapman gerekiyor biliyorum tabi sen gösterdiğim yolda ilerleyebilirmisin onu bilmiyorum
Denerim zaten başka çarem de yok zaman akıp gidiyor daha fazla bu şekilde ilerleyemem
Biriyle denerken ona benzer özellikler dediğin şeyler nelerdir mesela
Mesela o çok kibar ve zarif. Ablalarıyla büyüdüğü için dili çok naifti. Hayatımdaki toksik insan tam tersiydi. Ben müdürümle tanıştığımda bir muhabbette bana çiçeğim demişti. Çok basit bir kelime ama o kadar alışkın değilim ki "ne diyo bu?" diyordum içten içe. İlerleyen süreçte samimiyet arttıkça ben hayatımdaki toksik kişiyi sorgulamaya başladım. O asla böyle şeyler söylemezdi. Beklerdim ondan hep. Bana güzel bir cümle söylediğinde sanki dünyalar benim olurdu ayda yılda bir söylerdi. Sonra dedim ki sen bunları hiçbir şekilde emek vermediğin ve sadece tanışık olduğun birinden duyuyorsun. Sadece iki güzel söze kanmadım tabiki. Çok cesurdu asla korkusu yoktu. Değer verdiği şeyler uğruna her şeyi yapardı. Bir kere zehirlenmiştim ve işe gitmek zorundaydım birkaç saat durup vardiyamı teslim edip gidecektim kolumda intraket ile gittim hatta. O da izinliydi ve zehirlendiğimi öğrendi. İzin gününde kilometrelerce yol gelip beni iş yerime 20 dk lık mesafede olan evime bıraktı ilaçlarımı alıp eve getirdi ve tekrar evine gitti. Bunu bana babam yapmamıştır.
Ben onunla yeniden doğdum. Ben değersizliği sevgi olarak öğrenmiştim. Küfür ederdi kıskandığından derdim, görüşmek istemezdi yoğunluğundan derdim, dışarı çıkmama her daim karışırdı beni düşündüğünden derdim. Benimle bir yere gelmesi için yalvarırdım. Mesela para isterdi şakayla karışık. Kendisi de kazanırdı ama öncelikleri vardı arta kalanlar için isterdi bazen. Birkaç kez vermiştim yani önünü kesmesem paramı yerdi. Ama müdürüm tam tersi. En genel anlamıyla biri değer verdiğini söyler ama somut tek bir hareket sergilemezdi, diğeri yaptıklarını ekstra olarak görmez hepsini hak ettiğini söylerdi...
Ona gitmeyi bırakman gerek, bir nevi swnin için liman olmuş
O kadar haklısın ki. Ama kaybetmek istemiyorum onu. Biliyorum o varken asla işler rayına oturamayacak. Bir yandan onunla konuşunca ve görüşünce kötü hissediyorum bir yandan da yanında çok mutluyum...
Peki nereye kadar, başka arkadaşın yok mu
Arkadaş değil ki olay. Çok farklı biri. Bak 24 yaşındayım tek ilişkim o hayvan herifleydi. Zaten dönüm noktam oldu o da. Kolay kolay bir şeyler hissetmem kimseye. Herkesin kafasında keşke şöyle biri olsa dediği bir karakter vardır mesela. Beni zorlayan şey de bu. Adam tamamen benim kafamdaki kişinin gerçek hayattaki hali. İnan görsen ne yakışıklı ne boylu ne zengin. Ama ne anlatsa sabaha kadar dinlerim. Hani herkes kötü niyetli olabilir ama onun içi dışı o kadar bir ki. Ben mesela yardım isteyebilen biri değilimdir bir yerde mahsur kalsam kendi başımın çaresine bakmaya çalışırım babamı dahi aramam çok gerekmedikçe. Ama onu tereddütsüz arayabilirim. Çünkü seve seve yapar içinden gelerek yanımda olur. Zevkleri bakıl açısı yani kafamdaki insanı pat diye karşımda bulunca inan ben de şaşırdım. Çok direndim yeri geldi yüzüne bakmadım yeri geldi rotasyon talep ettim ama bir şekilde hep yan yana geldik.
Sanki diğer tarafta bulamadığını bunda bulmuş ve kendini ona adapte etmişsin. Ama bu ilişki de seni bitirir. Yanar kavrulursun nitekim öyle de oluyor
Giden bitmiştir net.
Hangi giden? Gideni bilmem kalan benim.