Kime ne hissettiğimi anlamıyorum?

Merhabalar. Öncelikle yargılama yapmanız için değil sadece akıl almaya ihtiyacım olduğu için yazıyorum. 2018 de tanıştığım ve 2023 e kadar ne olduğumuz belli olmadan (aramızdaki ilişkinin adı konmadan) 5 senede sayılı kez buluştuğum ama küçük yaşta tanıştığım ve ilk heyecanım olduğu için bir süre sonra toksikliğini kabul etmek zorunda kaldığım bir ilişkim vardı. Bana asla saygısı yoktu istediği gibi davranırdı. Onunla 18 yaşında tanıştım ve normalde çok içine kapanık biriyimdir hayatıma kolay kolay kimseyi de almam. O da ilk heyecanım olduğu için beni her geçen gün manuple ederek özgüvenimin zedelenmesine ve aynaya dahi bakamayacak kadar kendimi beğenmememe neden olmuştu. Bir yandan 5 sene ortada emek var belki olgunlaşır kafasıyla bırakamıyorum. Gece gündüz telefonda konuşurduk çünkü. Özellikle pandemide psikolojik olarak çok etkilendiği için sabahlara kadar konuşurduk. Aşırı mutsuzdum ve hiçbir şekilde bana iyi gelmiyordu. Sonra bir mağazada işe girdim. Müdürümle başta atışıp tartışsak da sonrasında aramızda inanılmaz bir bağ oluştu. İlk defa biri bana ben olduğum için değer vermişti. Benim fikrimi merak ediyordu beni arayıp soruyordu güzel cümleler kuruyordu. Aramızdaki samimiyet ve bağ arttıkça bana içinde bulunduğum durumdan çıkabilecek cesaret geldi. Bir anda çıkarttım kendimi bu karışıklıktan. Hayır demeyi öğrendim değer görmediğim yeri terk etme cesaretini edindim. Ama bu sefer de müdürüme aşık olmuştum. Kendisiyle aramda 10 yaş var ve henüz evli değildi. Ben kendimi iyileştirdim ve her anlamda bambaşka biri oldum. Bu sürecimde her daim katkısı oldu. Asla müdür personel ilişkimiz yoktu çok daha kuvvetli bir bağ vardı. Bir süre sonra evlendi... onun zoruyla düğününe de gittim ama inanılmaz üzgündüm. Aradan birkaç ay geçti işten ayrıldı ve yerine ben müdür oldum. Şu an başka bir firmada çalışıyor ve ben her boşlukta bahane bulup yanına gidiyorum. Bir yandan onu geride bırakmam gerektiğini biliyorum ama kiminle konuşsam kiminle tanışsam kafam istemsizce her tanıştığımı onunla kıyslıyor. Bir yandan tanıştığım kişiler bir yandan o ve bir yandan da eski heyecanımı özlediğimden hayatımı zindan eden kişiyi merak edişim. Arkamdan acı çekmesini isteyişim beni istemsizce meraklandırıyor ona karşı. Karmakarışığım hayatımdaki boşlukları görmezden gelip oralara insanları tıkıştırıyorum. Sırf ona acı çekmeyeyim diye kafamı başka şeylere odaklıyorum. Adam 1.5 yıldır evli ve ben 1.5 yıldır kafamda onunla yaşıyorum. Okuyabilene şimdiden teşekkürler 🙏
Kime ne hissettiğimi anlamıyorum?