ilişkinin tarafları ilişkiyi konuşarak kurtarmak yerine kıskandırmayı tercih ediyor
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- 1 yıl
İlişkilerde iletişim, sağlıklı bir ilişkinin temel taşlarından biridir. İletişim sorunları, ilişkilerde sıkça karşılaşılan bir problemdir. İletişim sorunları, çiftler arasında anlaşmazlıkların, kırgınlıkların ve hatta ayrılıkların nedeni olabilir. İletişim sorunlarını çözmek için, aşağıdaki ipuçlarını deneyebilirsiniz:
1. **Dinleyin**: İletişim sorunlarının çoğu, dinleme eksikliğinden kaynaklanır. Partnerinizi dinleyin ve onun ne hissettiğini anlamaya çalışın. Onun duygularını anladığınızı gösterin ve onunla empati kurun.
2. **Konuşun**: İletişim sorunlarını çözmek için, konuşmanız gerekiyor. Konuşurken, açık ve net olun. Kendinizi ifade etmek için doğru kelimeleri kullanın ve partnerinizi anlamasını sağlayın.
3. **Empati kurun**: Empati, partnerinizin duygularını anlamak ve ona destek olmak için önemlidir. Partnerinizin ne hissettiğini anlamaya çalışın ve onunla empati kurun.
4. **Sakin kalın**: İletişim sorunları, sık sık tartışmalara neden olabilir. Tartışmalar sırasında sakin kalmaya çalışın ve partnerinizin duygularını anlamaya çalışın.
5. **Çözüm odaklı olun**: İletişim sorunlarını çözmek için, çözüm odaklı olun. Sorunları tanımlayın ve birlikte çözüm yolları arayın.
6. **Terapiye başvurun**: İletişim sorunları, bazen profesyonel yardım gerektirebilir. Terapi, çiftlerin iletişim sorunlarını çözmelerine yardımcı olabilir.
İletişim sorunları, her ilişkide karşılaşılan bir problemdir. Ancak, yukarıdaki ipuçlarını deneyerek, iletişim sorunlarını çözebilir ve sağlıklı bir ilişki kurabilirsiniz.
Kaynak: Bing ile konuşma, 05.11.2023
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aşk İlişkileri konusunda 21,8b cevap paylaştı. Selamlar,
Benimde anlamadığım şey bir insan düzgün bir şekilde konuşması gerekiyorken neden kıskanırma yoluna girer ki? Tamamen ergence ve çocukça bir hareketten başka bir şey değil. Problem ne olursa olsun kendisine karşı net olmanızda fayda var.
Çünkü bu yaptığı fazlasıyla rahatsız edici bir durumdan başka bir şey değil. Kendisini düzeltmesi gerekiyor. İnsanlar karşılıklı iletişim ile bazı şeylerin üstesinden gelebilirler sadece. Bu şekilde ancak kördüğüm olurlar.
00 Yorumla
- 1 yıl
Eğer iki kişi bir araya gelip konuşamıyorsa, ne ortak noktaları ne fikirleri ne de bakış açıları aynıdır. Yani eğer o arkadaşın kişisel iletişim sorunları varsa o halledilir ama belirttiğim gibi ise uzatmaya gerek yok.
00 Yorumla
Aşk İlişkileri konusunda 5,2b cevap paylaştı. İlişkinin tarafları ilişkiyi kurtarmak için iletişimi güçlendirmek yerine kıskandırma olaylarına giriliyorsa o ilişki sağlık bir yönde ilerlemiyor demektir.
Çünkü yöntem bu değildir ve çokta yanlış bir harekettir.
Bana kalırsa alıp karşısınıza sorun neyse açık açık konuşarak düzeltmeye çalışın. Yoksa kurtarmayacak kadar yara alırsınız..
01 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
6Cevap
- u1 yıl
Merhaba, sağlıklı iletişimle mümkün olur iletişimsizliği gidermek. Kıskandırmaya çalışmak bana çok ucuz bir hamle olarak geliyor yani kesinlikle doğru bulmuyorum bu tarz şeyleri. İki medeni insan gibi çiftler birbirleriyle konuşabilmeli ve anlaşma konusunda kararlı bir tutum sergilemeliler. Hataları varsa hatalarını kabul ederek bir daha yapmayacaklarına dair samimi davranmalılar diye düşünüyorum. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
10 Yorumla - 1 yıl
Kıskandırmayı tercih eden biriyle iletişim kurulmaz...
10 Yorumla Günümüz ilişkilerin de “Toksik” denilen noktaya gelinmişse, ki açıklama da açıkça söylemişsiniz.. Pek kurtarılacak bir şey kalmamış gibi. Aranızda ki saygıyı daha fazla kaybeden ve işler daha kötü olmadan bitirin derim.
00 Yorumla- 1 yıl
şimdiki ilişkiler tamamen ego tatminine ve işine gelirse modunda ilerliyor. ondan dolayı böyle sorunlar mevcut
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı. Ilişkinin giriştiği toksiklik sınırı asılmış geri dönüş yok
00 Yorumla- 1 yıl
Ya aynısı başıma geldi lütfen kaç kurtar kendini kendine eziyet yazik etme
00 Yorumla - 1 yıl
Dedigin gibi iletişimizlik birbirinizi karsiniza alip bu konuyu konusmaniz gerek
00 Yorumla - u1 yıl
Konuşarak anlaşarak.
00 Yorumla Fazla yürümez o ilişki bırak kurtarmaya çalışma
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı. O ilişki deyil
00 Yorumla
Devamını Gör(5)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi