Görücü usulü evlilikler
Aşk evliliği
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Aşk evliliği daha uzun sürer bence. çünkü görücü usulünde yeterince tanımıyorlar tanımadan evlenince de sorun oluyor sonra ya ayrılıyor kavga ediyorlar ya da katlanmak zorunda kalıyorlar.. en iyisi aşk evliliği insan kendisi seçmeli bence. ama doğru kişiyi seçmeli zaten önemli olan bu gidip de kötüleri severlerse ya da bile bile acı çekmelerine rağmen evlilik yaparlarsa biter o evlilik başlamadan.
bende gerçek aşk ile evlenmek isterdim sevdiğim kadını kendim tanımak onun yanında olmak ve birlikte zaman geçirerek evlilik yoluna gitmek isterdim.
Flört edip aşık olduğunu düşünmekle aynı evi, aynı hayatı, aynı sorumlukları paylaşmak hayli farklı. Kaldı ki; evlenene kadar yaşanılacak her şeyi tüketmiş oluyor çoğu insan. Evlenince de adına ilgisizlik dediğimiz sıradanlıklar alıyor yerini.
Bu manada görücü usulü gerçekleşen evliliklerin daha uzun ömürlü olduğunu düşünüyorum.
Bunun kesin bir formülü anlayış, denklik, saygıyla mümkündür..
Bunu hangi tarafta yaparsanız o zaman uzun sürer..
Görücü usulü evliliklerin istatistiksel olarak daha uzun sürdüğü söylenebilir ama kesinlikle sadece orada uzun sürer denilemez..
Bu kişilerin karşılıklı saygı hoşgörü ve birbirlerine hoş gorüsu ve sevgisine göre belli olur. Görücü usulü veya ask evliliği demek doğru olmaz.
Cevap
11Cevap
Anlayış, anlaşılma ve uyum varsa her ikisi de uzun sürebilir...
Aşk bir süre sonra bitiyor ve yerini gerçeklere bırakıyor. Hatta Google Amca'daki psikologlar aşkı "Geçici bir görme bozukluğudur." diye nitelendirmiş. O yüzden aile daha dışarıdan bir göz olduğu için olaylara daha objektif bakabiliyor. Bu yönden bakınca görücü usulü daha uzun sürer.
Bir sürü insan tanıdım, birçok evliliğe şahit oldum. Gözlemlerime göre aşık olup sevgili olup hatta aynı evi paylaşıp evlenenler asla huzurlu bir evlilik hayatı yaşamadı. Çünkü evlilik öncesinde zaten bütün evlilik hayatını yaşamış oldular. Sonunda evlenince de hiçbir şey değişmemiş oluyor ve bir süre sonra iki tarafta sıkılıyor birbirinden. Görücü usulünde böyle şeyler olmuyor çünkü bir sınır var arada. Mesafe geçilmiyor ve harama bulaşmamış oluyor iki tarafta.
Görücü usulü evlilik daha uzun sürer, geleceğim de o var
Görücü usulü evlilikler uzun sürer. Kız hanım hanımcıktır kötü taraklarda bezi yoktur. Erkekte ya beyefendidir, ahlaklıdır ya da pısırıktır. Böyle bir evlilikte aldatma da olmaz ne güzel. İkisi de tertemiz.
Görücü usulü ile başlayan ilişki bana çok geri kafalı geliyor.
Aşk ile başlayan her ilişki de uzun sürecek diye bir şey yok. Duyguların olması önemli ama anlaşabilmekte önemli.
Görücü usulü evlilikler ayakları daha sağlam yere basan bir evlilik bana göre. Son araştırmalara da bakınca bu sekilde evlenen çiftlerin boşanma oranlarinin daha az olduğu görülüyor.
Sonuçlara bakarsak görücü usulü olduğu ortada . 2000 li yıllara kadar zaten genelde hep görücü usulü evlilik olurmuş. Görücü usulünde de tanışma olur zaten. İstemezsen evlenmezsin olur biter.
Tartışmaya bile gerek yok elbette aşk evliliği mantığı ile görücü usulü evlilik yapan insanlar zor günde birbirine sahip çıkmaz ve ayrılır neden çünkü arada bağ yok, sadakat yok.
Görücü usulü evliliklerde saygı baki olduğundan daha uzun sürer
Görücü usulü gibi duruyor. Aile , kültürel yapı , uyum hepsi titizlikle arastırılıyor.
Görücü usulü gördüğüm kadarıyla biraz daha uzun sürüyor
Aşk başa bela ya mantık olacak işin içinde. Evlilik mantık işi
Karşılıklı sadakat, sevgi, saygı, anlayış ve uyum olduktan sonra ikisi de uzun sürer
Aşık olduğun kişinin sana görücü olarak gelmesi.
Görücü usulü... ask evliliği hele bide benim gidip seçtiğim 🙄kalbime küfür etmek istemiyorum.
Görücü usulü sürer heralde anaları ben buldum diye izin vermez boşanmalarına hahaha
Hiç yapılmayan evlilik en uzun surenidir bak misal benimki 19 yıldır devam ediyor sjdjjs
Bence görücü usulü evlilikte farklı bir uyum var.
görücü en temizi.
Görücü usulü evlilikler daha uzun sürüyor
Görücü usulü daha uzun gördüğüm. 😶🌫️
Karakterli adamla yapılan evlilik 💫
Anlaşa bildiğin insanla.
Günümüze bakınca Görücü usulü daha uzun sürüyor
Görücü usulü.
Aşk olsun.
aşk biter görücü usulü başlar
aşk evliliği
aşk evliliği
aşk evliliği