Aldatan erkek neden merak eder?

Merhaba cevap yazan herkese şimdiden teşekkür ederim. Gelelim konuya : Güzel giden bir ilişkide, bir tartışma sonrası ona ulaşamadığım ve bir kaç gün telefonumu kapattığım için, eski sevgilisi ile görüşmüş, sonrada sebebi benim ilişkiyi bitirdiğimi düşünerek bunu yaptıgını söyleyen kişiden ayrıldım. Ama sürekli biryerlerden çıkıp beni arıyor. Hesaplarını engelliyorum başka insanların hesabından mesaj atıyor konuşmak istiyor, ve bunlar kısa süreli değil 4-5 ay aralıklarla gerçekleşiyor ve amacı kesinlikle yeniden denemek değil yeniden beraber olalım gibi bir cümlesi yok sadece konusmak beni merak etmek. Sonra başka bir kadınla ilişkisi varken kadınla fotoğrafları varken beni yeniden aradı bir sene sonra farklı bir numaradan ve biraz konuşmak istediğini bana haksızlık ettiğini benim iyi olmamı istediğini ve kendisinin hiçbir kadınla mutlu bir sonu olamayacağını söyledi ve derin bir iç çekerek keşke farklı bir zamanda karşılaşsaydık dedi, bende beni birdaha asla aramamasını ararsa bu konuşmaları kız arkadaşına göndereceğimi söyledim. Sizce bu şekilde davranan bir erkeğin amacı ne olabilir. Hayatında biri var ama hala bitmiş ilişkine dönüp sürekli aramalar mesaj atmalar bu tarz konuşmalar yapmak. Neyi ifade ediyor bu bir erkek için
Aldatan erkek neden merak eder?