Nişanlım ailesini haklı görüyor?

Kızlar işin içinden çıkamıyorum nişanlanalı 5-6 ay oldu son 1 aydır çok sıkıntı çekiyoruz ilk başta her şey mükemmeldi bütün her şey dört dörtlük olacaktı kayınbabam sürekli gelinim ne derse o diyordu nişanlımla 10 bilezik 1 sete karar verdik tamam dediler nişanlım düğünü seneye yapalım bi kere evleniyoruz her şey eksiksiz olsun dedi 2-3 ay sonra nişanlımın bütün bakış açısı değişti herşeyi gereksiz masraf olarak görmeye başladı yeri geldi kavgalar ettik ama uzatmadım altın için kötü olmayalım dedim kabullendim sonra salon takımı almayalım dediler onada tamam dedim adet gelenek görenek hiçbişey bilmiyorlar bi çöp almadılar daha bana görümcemin nişanı için elbise alırlar diye bekledim hiç lafını etmediler bende kendi ağzımla istedim kayınbabamdan nişanlımdan isteyemiyorum çünkü atandı ama henüz işe başlayamadı biraz maddi açıdan sıkıntıda kayınbabamda bişeye ihtiyacın olursa söyle dediği için ondan istedim elbiseyi aldıktan sonra bize oturmaya geldiler nişanlanlım şehir dışındaydı ailesi vardı yılbaşından önce eşyaları alalım dedi benim kendi babam onlarda tamam dedi her zaman aynısını yapıyolar tamam diyip havada bırakıyolar gelin bohçasını benim çok istediğimi biliyolar kaynanamda tamam diyordu bize geldiğinde gerek yok bence dedi çıktı işin içinden bana sormadan görümcemde gereksiz bence içindekiler kullanılmıyor dedi bizde annemle içinde neler oluyorsa onları saydık kullanışsız bişey almayız dedik görümcemin nişanı var yakında karşı tarafa elbise aldırmamış arkadaşının elbisesini giyiyor herşeyin en ucuzuna kaçıyor haliyle benimde isteklerim olunca göze batıyor neyse gittiler bizden ertesi gün nişanlım aradı benim annemle babam onlardan benim için kıyafet alın giyecek bişeyi yok demişler duyunca şok oldum annemle sadece içeriğini söyledik lafı çarpıtarak anlatmışlar doldurmuşlar öyle olmadı o olay dedim hepside aynısını söylüyor ama dedi bana inanmadı sonra ağır konuşmaya başladı benim zaten çok kıyafetim varmış ne gerekmiş istiyorsamda eğer kendi annem babam alacakmış onlar almak zorunda değilmiş çok zoruma gitti nişan için aldırdığım elbiseyi kardeşimle birlikte evlerine gönderdim nişanlım çok sinirlendi sövsen daha iyiydi dedi bende benim annem babam var o lafları duya duya nasıl giyebilirdim dedim aileside kendide çok değişti sadece düğün yapmak istiyolar onun haricinde hişbişey yapmayacaklar birde ev eşyası zaten yatak odası bizde salonuda almayacaklar geriye ne kalıyor işe başlayınca nişanlım beyaz eşyaları alacaktı bende nişanlıma düğünü biz yapalım kendi borcumuzu kendimiz ödeyelim aileleri katmayalım dedim yok illa sizinkiler biz yapıcaz diyolarsada herşeyi usulüne uygun yapsınlar ben dayanamıyorum artık benim şartlarım bunlar kabul ediyosan devam edelim etmiyorsanda yollarımızı ayıralım dedim vazgeçtikce sırayla bişey çıkarıyolar bunada tamam desem heralde düğünüde bize yaptıracaklar nişanlımı seviyorum maddiyat için ayrılmak istemiyorum ama bu kızda heves ediyor onu bari yapalım diyen yok düşüncemi soran yok sizce ne yapmalıyım
Nişanlım ailesini haklı görüyor?