Karım benden habersiz başka bir erkekle yazıştı. Ne yapmalıyım?

Geçen sene karım bana üstü kapalı olarak Messenger de biriyle yazıştığını söyledi. Şaşırdım, ve detaylarını sorduğumda “önemli bir şey değil” diyerek geçiştirdi.

Ancak sonraki birkaç ay boyunca davranışlarında değişiklilik fark ettim. Küçük şeyler yüzünden kolayca sinirlenmeler vs. O yüzden Messenger sohbeti hakkında yine açıklama yapmasını istedim. Yine önemsiz olduğunu söyledi, ama içgüdüm hikayede daha fazla şey olduğunu söylüyordu.

Merakım ağır bastı ve maalesef karımdan habersiz Messenger ini kontrol ettim. Ekim 2021 de yapılmış bir konuşma keşfettim.

Konuştuğu adam 2013 Antalya da bir beach otelinde tanıştığı bir fotoğrafçıydı, şu anda da Ankara görevli askermiş. Konuşmayı karım ona arkadaşlık isteği göndererek başlatmış. Konuşmalar gayet gayri resmi şekilde birbirlerini tanımaya çalışma olarak ilerliyor. Karım o adamın çektiği fotoğrafı paylaştı, o da övgüyle yanıt verdi. Ne biliyim “İyi geceler” ler, “Günaydın” lar felan. Neyse konuşmanın sonlarına doğru Instagram larını da paylaştılar ve konuşma orada sona erdi.

Bu mevzuyu karıma tekrar dan sordum, ama görüşmeyi okuduğumu söylemedim. Karım da bana o adamın önce kendisine doğum günü tebrik mesajı attığını, ondan sonrada konuşmanın öyle ilerlediğini anlattı. Abartılacak bir şeyin olmadığını söyledi. Doğru yu söylemedi...

Üzerinden bir hafta geçtikten sonra tekrar bakayım dedim Messenger’e. Ama görüşmeyi bulamadım, silmiş belliki!!

O gün akşam eve varıp mesajlaşmalarını okuduğumu anlatınca karımın nutku tutuldu gibi oldu, ve kendisinden daha fazla detaylar vermesini istedim. Karım arada Instagram’a foto paylaştığında o adamında beğeni ve övgüler verdiğini anlattı. Birbirlerinin tel-numaralarını da paylaşmışlar. Üstelik geçtiğimiz eylül de ailecek Ankara kızılcahamama tatile gideceğimizden de haberi varmış adamın, ve buluşma isteğinde bulunmuş!!! Karımda “tabi ki olmaz dedim” diyor felan. Sürekli ailecek beraberdik çunki nasıl buluşsun. Mevzunun bu kadar ilerlediğini duyunca kaynar sular döküldü başımdan, ve WhatsApp-/Instagram konuşmalarını okumak istediğimi söyledim. “Sildim onları, önemli şeyler görüşmemiştik zaten” deyince iyice şüphelenmeye başladım.
Yaptıklarından pişmanlık duyuyor ve affetmemi istiyor, hatta Instagram ve Facebook unu da silmiş.

9 yıldır evliyim ve 5 yaşında bir oğlum var. Bu sadakatsizlikten ve güven sarsıcı olaydan sonra nasıl devam etmeliyim?

Güncellemeler
+1 yıl
Güncelleme:

WhatsApp konuşmalar eline geçti. Birbirlerine seni çok seviyorumlar, buluşma randevusu yapmaya çalışmalar. Canım benim diya karımın ona hitab etmesi vs vs…

İzahat isteyince de kendimde değildim, çok pişmanın, nolur affet felan diyor.
Karım benden habersiz başka bir erkekle yazıştı. Ne yapmalıyım?